Groene thee heeft cholesterolverlagende werking
Chinese onderzoekers hebben ontdekt dat groene thee een cholesterolverlagende werking heeft.
Lees verder...Chinese onderzoekers hebben ontdekt dat groene thee een cholesterolverlagende werking heeft.
Lees verder...Slank zijn betekent niet altijd dat je minder risico loopt op hartaandoeningen en diabetes, ook al zijn dit ziekten die relatief vaak voorkomen bij mensen met overgewicht. Dat blijkt uit internationaal onderzoek, waaraan ook wetenschappers van het Rotterdamse Erasmus MC hebben meegedaan.
Lees verder...Ouderen die olijfolie gebruiken in gerechten en door salades hebben mogelijk een lager risico op een beroerte. Dit vermeldden onderzoekers van Columbia University Medical Center in New York op woensdag 15 juni.
Lees verder...Heb je vragen over eieren? Zoals welke voedingsstoffen zitten er nu in? Hoeveel eieren mag je nu eten? Hoe zit het met cholesterol? Er is sinds kort een campagne en website over eieren, namelijk http://www.eiloveyou.nl Hier kun je antwoord vinden over de vele vragen over eieren. (MB)
Lees verder...Uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het RIVM blijkt dat de kans op dikke darmkanker verkleind wordt door een hoger gehalte van het gunstige HDL-cholesterol.
Lees verder...Onverzadigde vetten spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Onverzadigde vetzuren helpen namelijk mee om het cholesterolgehalte van het bloed gezond te houden. Ook zijn ze nodig voor de opbouw van cellen in het lichaam. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor producten met vooral onverzadigde vetzuren.
Lees verder...Cholesterol is niet hetzelfde als vet. Als u een beetje cholesterol zou hebben op het topje van uw vinger, ziet dat er uit als was. De lever produceert cholesterol en stuurt het rond om gebruikt te worden bij de aanmaak van hormonen en cel-wanden, en op andere plaatsen in het lichaam. Cholesterolniveaus worden gemeten in
Lees verder...Uit spaan onderzoek blijkt dat geitenmelk niet alleen gezond is, maar door de goede voedingsstoffen zelfs vergelijkbaar is met moedermelk.
Lees verder...Al eerder hebben we geschreven dat walnoten erg gezond zijn. Dat blijkt nu ook weer uit verschillende nieuwe onderzoeken. Ook werden de gezondheidsvoordelen van appels en tomaten onderzocht.
Lees verder...In het vakblad Journal of Nutrition is een nieuwe literatuuranalyse gepubliceerd. Hieruit blijkt dat regelmatige sojaconsumptie het cholesterolgehalte kan verlagen. Worden dierlijke producten regelmatig vervangen door sojaproducten kan het cholesterolgehalte met gemiddeld 4,4 % dalen. Het LDL-cholesterolgehalte (ook wel het slechte cholesterol genoemd) kan met 7 á 10 % dalen. Bron: Gezondheid.be
Lees verder...