Rubriek: Algemeen

Een overzicht wat er zich zoal afspeelt in de wereld van voeding en diëten

Voorkomen is beter dan genezen

Je voelt je al een tijdje niet lekker en brengt vervolgens een bezoekje aan de huisarts. Daarna geeft hij wanneer het nodig is een recept mee voor medicijnen of een ander middel. Dit gaat steeds vaker zo, waarbij een belangrijk component wordt vergeten. Namelijk voeding. Eventuele klachten en ziektes kunnen in veel gevallen worden voorkomen

Lees verder...

Eieren in het nieuws

Zijn eieren nou wel of niet gezond? Dat is een vraag die wij bijna elke dag krijgen. Eieren staan al jaren in een slecht daglicht en worden gezien als de nummer 1 oorzaak van een verhoogd cholesterol. Gelukkig zijn deze eiwitbronnen echt niet zo slecht als gedacht. Een verhoogd cholesterol wordt vaak veroorzaakt door een

Lees verder...

Tips voor de Nijmeegse vierdaagse

Yes, de Nijmeegse vierdaagse is weer begonnen. Dat betekend een hoop kilometers en dus hoort daar een goede voeding bij. Als je aan zo iets begint moet je uiteraard goed voorbereid zijn. Gelukkig hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet: Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk om je goed voor te

Lees verder...

Ben jij ook suikerverslaafd?

Suiker, suiker en nog meer suiker. In elk artikel over voeding wordt het wel besproken en is dus onmisbaar uit ons dagelijks leven. We eten het immers elke dag. Zoals sommigen wel weten bestaat voeding onder andere uit 3 voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten en vetten. En je raad het al, de suikers vallen onder de koolhydraten.

Lees verder...

Groente in de spotlight

“Eet minimaal 250 gram groenten per dag!” Elke dag zien we het wel ergens voorbij komen: op de televisie, op straat of in de supermarkt. Waar het voorheen nog 200 gram was, heeft de Gezondheidsraad dit al aangepast naar 250 gram. Steeds meer onderzoeken wijzen uit hoe belangrijk groente voor ons is. Daarom wordt het ook

Lees verder...

Nieuwe haring vandaag eerste dag!

Het haringseizoen gaat vandaag weer van start. Voor alle haring liefhebbers een dag om naar uit te kijken. Haring is een hele gezonde vis omdat het een vette vis is. Vette vis bevat veel onverzadigde visvetzuren, welke bijdragen om het cholesterol te verlagen. Haring is een veelzijdige vis. Je kunt haring op verschillende momenten van

Lees verder...

Zon in Nederland!

Eindelijk, het wordt warmer in Nederland! We weten het allemaal, de ene dag schijnt de zon en de volgende dag lijkt het wel weer herfst. Toch moeten we de temperaturen op de mooie dagen niet onderschatten en ons eten hieraan aanpassen. Een van de belangrijkste dingen is het drinken van voldoende water. Het wordt inderdaad

Lees verder...

Hoe lang kun je melk bewaren?

Waar bewaar jij je melk in de koelkast? In de deur of ergens anders in de koelkast? In Engeland wordt geadviseerd om melk niet in de koelkastdeur te bewaren, omdat de temperatuur daar het hoogst zou zijn. Wat belangrijker is, is de temperatuur van de koelkast en hoe lang je de deur van de koelkast

Lees verder...

Top restaurants koken met minder zout

Het is de ongezouten waarheid dat de meeste mensen in Nederland te zout eten. Ongeveer een kilo per jaar te veel. En dat is slecht voor je nieren. Rond world Kidney day (9 maart) maakt de Nierstichting het je extra makkelijk om te minderen met zout. Proef zeven dagen lang hoe smaakvol en lekker minder

Lees verder...

Wandel mee over de rode loper

Draag  jij een warm hart toe aan nierpatiënten? Doe dan mee aan dit bijzondere wandelevenement en de Nierstichting rolt  dan graag de Rode Loper voor je uit! Op zaterdag 22 april 2017 organiseren de Nierstichting en de NVN het meest bijzondere wandelevenement van Nederland: de Rode Loper. In het rood gaan we op pad door

Lees verder...