Rubriek: Groente & fruit

Informatie over groente en fruit

Groente in de spotlight

“Eet minimaal 250 gram groenten per dag!” Elke dag zien we het wel ergens voorbij komen: op de televisie, op straat of in de supermarkt. Waar het voorheen nog 200 gram was, heeft de Gezondheidsraad dit al aangepast naar 250 gram. Steeds meer onderzoeken wijzen uit hoe belangrijk groente voor ons is. Daarom wordt het ook

Lees verder...

Zon in Nederland!

Eindelijk, het wordt warmer in Nederland! We weten het allemaal, de ene dag schijnt de zon en de volgende dag lijkt het wel weer herfst. Toch moeten we de temperaturen op de mooie dagen niet onderschatten en ons eten hieraan aanpassen. Een van de belangrijkste dingen is het drinken van voldoende water. Het wordt inderdaad

Lees verder...

Maak jij een boodschappenlijstje?

Onlangs was er in het nieuws een tip om voedselverspilling te verminderen: namelijk door zelf een boodschappenlijstje te maken. Het kan je helpen om niet teveel in huis te halen en als je zou willen afvallen, omdat je dan gericht in huis haalt wat je echt nodig hebt en minder in de verleiding komt om

Lees verder...

Welke groente en fruit eet je in april?

Weet jij welke seizoensgroenten en fruit nu volop verkrijgbaar zijn? Als je een milieubewuste keuze zou willen maken (en op je portemonnee wil letten) dan zou je in april kunnen kiezen uit de volgende groente-en fruitsoorten: Andijvie, avocado, aubergine, bospeen, courgette, paprika, raapstelen, rabarber, snijboon, sperciebonen, spinazie, veldsla, kiwi, mango, Maak bijvoorbeeld een lekkere salade

Lees verder...

Hoge bloeddruk en het belang van kalium

Weet jij waarom kalium belangrijk is? Bij een hoge bloeddruk wordt altijd als eerste aan zout (natrium) gedacht, maar, voldoende kalium is net zo belangrijk! Kalium zorgt namelijk samen met natrium voor een `evenwicht` en reguleert o.a. de bloeddruk. Je zou het kunnen zien als een soort samenwerking van yin en yang. Als je namelijk

Lees verder...

Fabrikanten misleiden met etiket!

Kijk je van tevoren weleens op producten voordat je het koopt? Of koop je op de automatische piloot? Kijk je naar de voedingswaarde per 100 g of per portie? Fabrikanten vermelden vaak alleen de voedingswaarde van het bereide product, maar rekenen dan ook de toegevoegde producten mee zoals bijvoorbeeld pasta, rijst, groenten, vlees of water.

Lees verder...

Tips voor valentijnsdag!

Dinsdag is het weer zover: Valentijnsdag, de dag van de liefde. Liefde voor elkaar, maar zeker ook liefde voor lekker eten. Hierbij enkele tips! Er is altijd veel koek en gebak te koop in hartjesvorm,maar er zijn ook vele leuke gezonde varianten! Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de volgende producten met gebruik van

Lees verder...

Hoe gezond is avocado?

Avocado is de laatste tijd steeds populairder geworden. Dit is ook niet zo gek, want het bevat gezonde vetten en o.a. vitamine B en C. Daarnaast wordt avocado aangeraden bij een cholesterol verlagend dieet. Maar op welke manieren kun je avocado nu eten? Op heel veel verschillende manieren: Bijvoorbeeld geprakt op brood of een cracker

Lees verder...

Courgetti met pesto

Op zoek naar een koolhydraatarm pastarecept? Probeer dan eens het volgende recept. Super lekker em vooral makkelijk om te maken. Wat heb je nodig voor 4 personen Een spiraalsnijder (de slierten zijn ook kant en klaar verkrijgbaar in de supermarkt) 4 courgettes 2 el olijfolie Zwarte peper Rucola en tomaatjes voor erbij Voeg voor een

Lees verder...

Welke groente- en fruitsoorten zijn populair?

Weet jij welke groente- en fruitsoort het meest wordt verkocht? De verkoop van groente en fruit bij supermarkten zit in de lift, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL). De verkoop steeg met maar liefst 8%. De populairste groenten zijn tomaat, ui, komkommer en paprika. Op de vijfde plek staat bloemkool. Vooral

Lees verder...