Rubriek: cholesterol

Dikke kinderen vaak verhoogde bloeddruk en hoog cholesterol

12-jarige kinderen met overgewicht hebben al een hogere bloeddruk en ongunstigere cholesterolwaarden in hun bloed dan kinderen met een normaal gewicht. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Marga Bekkers van het RIVM. Bekkers analyseerde de gezondheid van 1500 kinderen uit een grotere groep van bijna vierduizend kinderen die al vanaf hun geboorte gevolgd worden. Dat

Lees verder...

Hoeveel eieren mag ik per week?

Het advies van maximaal drie eieren per week is door twee Nederlandse onderzoekers ter discussie gesteld. In een artikel van VoedingNu zeggen de onderzoekers dat het cholesterol uit eieren slechts in geringe mate een bijdrage levert aan het verhogen van het cholesterolgehalte in het bloed. Tevens zeggen zij dat cholesterol uit eieren daardoor niet sterk

Lees verder...

Irritatie en agressie door eten van verkeerde vetten

Mensen die veel producten eten met transvetten zijn agressiever en sneller geïrriteerd dan mensen die deze producten laten staan. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië. Transvetten zitten onder andere in harde margarine, frituurvet, zoutjes, koek, fastfood en gebak en ontstaan onder andere bij het harden van plantaardige olie. Transvetten verhogen ook 

Lees verder...

Teveel rood vlees eten heeft risico’s

Het eten van veel rood vlees kan het risico verhogen dat je sterft aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Dit was het resultaat van een onderzoek van Harvard Medical School. Het onderzoek is gedaan onder 120.000 Amerikaanse artsen en verpleegkundigen. Meerdere studies hebben een verband gevonden tussen het eten van rood vlees en ziektes

Lees verder...

Wist u dat: avocado

De avocado is een vrucht en komt oorspronkelijk uit Midden Amerika. De naam Avocado is afgeleid van het woord ahuacatl dat de lokale indianen hebben bedacht. Het woord ahualcatl betekent testikel en de avocado is waarschijnlijk zo genoemd vanwege de vorm.

Lees verder...