Dik na stoppen met roken

Veel mensen zijn bang om na het stoppen met roken veel aan te komen en blijven daardoor toch roken.
roken
Als je rekening houdt met bepaalde zaken (lees verder voor een aantal tips) kan het aankomen erg meevallen. De gezondheidsvoordelen van stoppen met roken wegen toch ruimschoots op tegen het nadeel van een beperkte gewichtstoename.

Roken verhoogt het energieverbruik en remt de eetlust. Wie stopt met roken, krijgt meer smaak van zijn eten, eet daardoor mogelijk ook wat meer en komt zo misschien wat in gewicht bij. Zolang het niet ontspoort en je niet in gewicht blijft toenemen en je daarbij gaat voor een meer gezonde leefstijl, is er meestal niets aan de hand. Het wordt moeilijker als het gemis van een sigaret leidt tot extra snoepen en "snacken".Hier een aantal tips om niet teveel aan te komen na het stoppen met roken:

• Beperk het aantal tussendoortjes tot 2 à 3 per dag. Neem als gezond tussendoortje ter vervanging van een sigaret bijvoorbeeld een stuk fruit of wat magere yoghurt.

• Drink minstens anderhalve liter water per dag. Zo onderdruk je de plotse zin in snoep of in een sigaret. Bovendien zou voldoende water drinken ook goed zijn om de nicotine uit het lichaam te verwijderen.

• Zoek een alternatief voor koffie. Tijdens de stopperiode versterkt koffie de associatie met de sigaret.

• Beperk of vermijd alcohol. Alcoholische dranken brengen niet alleen veel calorieën aan, ze brengen je ook veel sneller in verleiding om een sigaret op te steken.

• Neem voldoende beweging, ten minste dertig minuten per dag. Intensieve sportbeoefening is niet per se nodig. Activiteiten zoals traplopen, tuinieren, stofzuigen, wandelen en fietsen zijn zeker voor beginnelingen ook al goed.

• Zorg dat je altijd iets om handen hebt zoals een kruiswoordpuzzel of een huishoudelijk klusje. Op die manier voorkom je dat je naar snoep grijpt bij gebrek aan een sigaret.

• Kies voor eten dat weinig calorieën levert in verhouding tot volume en gewicht. Kies met andere woorden voor een voeding die rijk is aan groenten, fruit, volkorenbrood en volkoren graanproducten. Beperk vet- en suikerrijke producten.


 Bron: Gezondheid.be

facebook share facebook share

47 Reacties // Reageer

47 thoughts on “Dik na stoppen met roken

 1. Layla

  Vergeet ook niet dat een niet-roker een betere en snellere spijsvertering heeft dan een roker. Dus hou dit in gedachte, dat dit gaat vebeteren, en hou vol!

  Groetjes,
  Layla

  http://spiritualiteit.blog.nl

    /   Reply  / 
 2. Ruyan

  3 weken zonder een marlboro! Had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik gebruik de RUYAN en ben er zo enthousiast over dat ik maar gelijk een webshopje begonnen ben, want het werkt echt wel en ik kan het alleen maar aanraden. Ik verkoop de RUYAN op men webshop voor de laagste prijs waar ook ter wereld, ik verdien natuurlijk wel een beetje op de verkoop maar zoveel is dat niet. Ik doe het puur omdat ik erin geloof en ik hoop dat er nog meer mensen de RUYAN methode proberen en ik vraag echt niet dat je persé bij komt kopen hoor. Ik had anders wel graag gehoord van mensen die de ruyan gebruiken, wat zijn jullie ervaringen?

    /   Reply  / 
  1. tineke

   3 maanden niet gerookt na 40jaar gerookt te hebben,ben met de super smoker gestopt werkt geweldig .heb na m,n laatste sigaret gehuild ,maar had er jaren eerder mee moeten beginnen voel me fit en hoest niet meer.

     /   Reply  / 
 3. Ron

  Ik ben gestopt met roken door het boek stoppen met roken van Allen Car. Aangezien ik bijna een pakje shag per dag rookte en eerdere pogingen om te stoppen op niets waren uitgelopen geloofde niemand toen ik in oktober zei te willen stoppen,dat me dat ook zou lukken. Nu ruim 7 maanden later, gaan de mensen anders reageren, van als jij dat kan dan moet het mij zeker ook lukken en gaan steeds meer kennissen het boek van mij lenen en stoppen er ook mee. Ik ben wel iets dikker geworden maar merk wel dat ondanks dat mijn conditie enorm is toegenomen.

    /   Reply  / 
 4. Stoppen met roken

  Ik ben gestopt door de goede tips die ik gelezen heb op tips over roken!

  Veel succes allemaal

    /   Reply  / 
 5. Wil

  Beste mensen

  Ik ben nu een maand gestopt met roken.
  Ik heb er geen problemen meer mee, ook niet na het eten, of bij een kop koffie.( drink geen bier en andere zooi ter info).
  Alleen heb ik een groot probleem, ik kom gemiddeld een kilo per week aan.
  wel vreemd want ik ben niet aan het snoepen.
  Ik sport elke dag fitness en ik ga op de fiets naar mijn werk.
  voor de rest eet ik 3x per dag.

  Hellup wie o wie
  Groeten Willem

    /   Reply  / 
  1. Mieke

   Ik vind het nog steeds raar ,ik ben twee jaar geleden gestopt met roken ,en 12 kilo zwaarder geworden .Ben meer gaan sporten enz niks helpt ????
   Mieke

     /   Reply  / 
 6. Vidal

  Stoppen met roken teller die u precies verteld hoelang u bent gestopt, hoeveel geld u hebt bespaart, hoeveel cigaretten u niet hebt gerookt en hoeveel extra leven u hebt gewonnen!
  http://www.quitsmokingcounter.com

    /   Reply  / 
 7. gestopt met roken

  hoi Wil, zoals jij ben ik nu vier weken gestopt en let juist meer op dan normaal op wat ik eet! crackertjes en magere producten, geen snoep of snacks (hou niet van snoep). (terwijl ik dat nooit eerder hoefde te doen, kon eten wat ik wilde) Vandaag ga ik naar dietiste omdat ik ook langzaam maar zeker elke week wat bijkom. Ik ga ook nog iets van sport zoeken om extra beweging te krijgen.. maar ik ben benieuwd hoe het met jou gaat nu.

    /   Reply  / 
 8. dominique

  Ik ben 7 maanden geleden gestopt met roken na 25 jaar lang een pakje per dag gerookt te hebben. Ik ben in korte tijd enorm aangekomen (8 kg)alhoewel ik meteen op dieet was gegaan en mijn bezoek aan de sportschool heb verhoogd. Ik ben dus NIET gaan snoepen, ik zat op een gegeven moment op 800 caoerien op een dag en er gebeurde niets. Ik kreeg veel vet op de buik (nooit gehad) en mijn benen leken wel op te blazen (extra zuurstof in spieren).Ook enorme obstipatie, opgeblazen buik en algeheel ellendig voelen. Ik vind dat de websites over stoppen met roken echt te weinig hierover vertellen. Het gaat nu beter, de wijzer gaat langzaam naar links op de weegschaal, maar het blijft opletten, afslankmiddelen gebruiken (reducil helpt) en veel bewegen.

    /   Reply  / 
  1. Mieke

   Tja ik ken het ,als ik het geweten had ,weet ik niet of ik gestopt was met roken
   Groetjes

     /   Reply  / 
 9. Eelco Klinkhamer

  IK ben nu 2,5 maanden gestopt met roken, in deze periode ben ik al 7 kg aangekomen. Ik snoep zelfs minder dan toen ik nog rookte.
  Verder beweeg ik veel, bijna elke dag 24 km fietsen naar mijn werk. Ik drink ook 1 a 1,5 liter water per dag. Wie weet raad?

    /   Reply  / 
  1. The ghost

   Laat je opnemen in psychiatrisch ziekenhuis delta …. weet je wel waar je eerder gezeten heb. En stop met onschuldige mensen met de dood te bedreigen. Ja jij walgelijke psycho woonachtig op langestraat 75 te brielle. En dwing niet andere tot zelfmoord te plegen. Zoek help idioot

     /   Reply  / 
 10. Eelco Klinkhamer

  Hallo Eelco,

  Het is heel normaal dat je wat dikker wordt nadat je gestopt bent met roken.
  Je stofwisseling wordt anders etc.
  Maar ga gewoon door met fietsen, misschien is weight care nog wat voor je????
  Maar ik zou als ik jou was niet meer beginnen met roken!!!!!!!
  Blijven fietsen en gezond eten en drink eens 3 flesjes water voor iedere 30 kg staat 1 liter water voor.

  met vriendelijke groet,

  Lies

    /   Reply  / 
 11. Jan P

  Ik heb 6 – 7 jaar gerookt, nadat ik was gestopt met roken ben ik niets aangekomen.
  Wel heb ik het stoppen met roken afgebouwd, heb een jaar lang maar 4 peuken per dag gerookt. Ben inmiddels bijna 2 jaar gestopt.
  Ik ben wel 25 jaar misschien dat het iets uitmaakt.

    /   Reply  / 
 12. dennis

  ik ben ook gestopt na 10 jaar en moet zeggen dat het beste is, gewoon stoppen, en nie zeuren en een ding vind ik belangrijk,het is vaak niet aan te raden het tegen iedereen te vertellen, mensen zijn geneigd bv te roepen ow ik dacht dat je gestopt was en zo, sommige opmerkingen maken het je alleen moeilijker als je er niet teveel aan denkt, is het ook weer iets makkelijker voor je,
  en dieet adviezen vind ik te simpel voor woorden
  die lijken interesant maar zijn alleen bijdehand, al die gezonde adviezen iedereen weet toch onderhand wel wat slecht is, gewoon minder troep in je kraag steken, bedankt

    /   Reply  / 
 13. Elbert

  Laat je niet voor de gek houden,van stoppen met roken word je dik (tenminste als je, zoals ik, 38 jaar bent) En ik kan het weten want ik ben een jaar gestopt, en ben van 85kg naar 100kg gegaan. Dit heeft niets met meer eten te maken, want ik eet zelfs minder dan toen ik rookte. Mijn huisarts zegt dat je stofwisseling trager wordt als je stopt met roken.. o ja.. ook krijg je niet meer lucht ofzo hoor.. men doet net of het Haleluja is als je stopt met roken maar dat is dus niet zo..
  het zal op den duur wel gezonder zijn.

    /   Reply  / 
  1. Mieke

   Erg he

     /   Reply  / 
 14. Elbert

  Ooh ja over dat water drinken? Ik ben Dieetkok en ik weet dat je veel water alleen maar uitplast hoor. dus leuke surogaat vulling. maar daar wordt je niet extra gezond van… 2 tot 2.5 liter vocht per dag is voldoende vocht voor een volwassene. de rest gaat gewoon ongebruikt je lichaam uit..

    /   Reply  / 
 15. Dani

  Och hemel…. Ben nu bijna 44 en ben nu net 3 weken gestopt na 32 jaar zware shag. OPgeblazen buik? Mensen, ik lijk wel weer zwanger!Dikke harde buik die glimt en ik stoot me overal aan. Obstipatie ook, maar als ik een laxeerpil heb genomen en weer leeg ben is die buik nog steeds zo!! 3 weken, en ik ben al ruim 6 kilo aangekomen terwijl ik een jaar geleden tot mijn grote blijdschap 20 kilo afgevallen was. Ben nu dus weer op dieet. Verder merk ik nog HELEMAAL NIETS van mijn gezondere leefstijl. STIVORO liegt. Ik hou vol maar vraag me af of het het allemaal waard is… Ik wilde graag gezond worden/zijn en voel me nu alleen topzwaar en lelijk. Ik pas geen kleren meer en draag noodgedwongen joggingbroeken en leggings. En die buik trekt en doet gewoon pijn. Heeeeelp!!!

    /   Reply  / 
 16. Dani

  Ben nu 5 weken gestopt en ben nu ruim 8 kilo aangekomen, ben op dieet geweest maar het hielp helemaal niets en ik bleef aankomen dus eet ik weer normaal. Niet snoepen etc natuurlijk en niet snacken tussendoor. Toch lijk ik meer dan een kilo per week aan te komen. Die opgeblazen en trekkerige buik bleek flinke vestopping te zijn en wat laxeertabletjes van de drogist hebben daar een spetterend eind aan gemaakt. Voel me nog steeds niet echt anders maar schijn er volgens wildvreemden wel 6 tot 8 jaar konger uit te zien dan ik ben. Ook leuk!

    /   Reply  / 
 17. christa

  Ik rook nu ongeveer 5 jaar niet meer,ben ook in al die tijd 22 kilo aangekomen,kon doen wat ik wilde.
  en toch langzamerhand gingen de kilo’s weer naar onder
  nu gaat het afvallen sneller als van te voren
  vroeger moest ik me een hele hoop moeite doen voor een paar kilo
  tegenwoordig gaat het prima
  zou zo zeggen .inderdaad je komt nu bij ,het lichaam moet zich aanpassen zonder sigaret
  en later als het gewend is zonder nicotine gaat het met die kilo’s ook beter
  begin in ieder geval niet meer met roken

    /   Reply  / 
 18. Sonja

  3 mei gestopt inmiddels 15 kilo erbij kan geen kleding meer aan, wordt er niet goed van beweeg en moet helaas non gluten dieet, en zat echt te denken weer te gaan roken, wij (mijn man en ik) zijn zonder pleisters gestopt met hulp van Allen Carr, als je het boek leest stop je vanzelf dan begrijp je het en wordt het helder en duidelijk ook is het dan niet meer moeilijk.
  Ik rookte meer dan 1 pakje per dag en begon de dag met een hoestbui die ze twee deuren verder nog hoorden.
  Hoesten doe ik nog maar heel anders en volgens de dokter genezen mijn longen.
  Maar dat gewicht………

    /   Reply  / 
 19. Dino Critzman

  Thanks for an additional great post. I want to thank you for the efforts you have made in writing this article Dik na stoppen met roken | Dieet. I am hoping for more from you sooner or later as well.

    /   Reply  / 
 20. Anneke

  Ik lees alleen maar (veel) klaagzang!! Hee niemand heeft jullie een mes op de keel gezet om te gaan stoppen, pak een sigaret als je denkt dat dat beter is..Ik ben gestopt voor mezelf, niet voor Stivoro niet voor mensen om mij heen, gewoon omdat ik last had van mijn longen (COPD) en ik het roken vies begon te vinden laat staan die enorme vieze lucht die je daarna verspreid!!!
  Ja ik ben ook aangekomen, en ja ik vndt dat ook niet denderend nee, ik klaag steen en been over mijn figuur, maar weer roken?? Never!!!
  Mijn strijd gaat na de feestdagen naar de kilo`s, en dat is niemand zijn schuld!
  Ik hoop er wat af te krijgen, en zo niet dan het stabiel te houden, en mensen grotere kleren kopen wil ook nog wel eens helpen om je lekker te voelen! Een legging of joggingbroek terwijl we enorm veel leuke kleding in de winkel hebben voor een maatje meer? Gaat er bij mij niet in, dat vindt ik een beetje zelfmedelijden opwekken, accepteer wie je bent, jij kan alleen ervoor zorgen dat je je lekker voelt met of zonder een sigaret!! Niet de omgeving de schuld geven..stop voor jezelf, of ga weer roken!!

  Succes iedereen!!!

    /   Reply  / 
 21. Marit

  Ik 30 jaar oud ben vandaag 3 maanden gestopt met roken na de helft van mijn leven een pakje per dag gerookt te hebben.
  Ik wilde eigenlijk niet stoppen want zag totaal het nut er niet van in.Heb geen man en geen kinderen, kan doen en laten wat ik wil.
  Maar dat psychische van het roken, het moeten roken stoorde mij wel.
  Dacht word nu 30 laat ik eens een poging wagen, kreeg het boek van Alan Carr mee op vakantie en ik zo stoppen op de laatste dag van de de vakantie.
  Dat is 1 dag eerder geworden, en ik heb geen enkel moment last gehad dat ik wilde roken, dat ik het miste.
  Het is puur tussen de oren dat hele roken.
  Ik kan het zelf ook niet geloven dat het mij zo afgaat, maar ik ga nog steeds uit met alcohol, ben op vakantie geweest zonder sigaret, weet ik het hoe vaak uit eten.
  Nou ja het enige is dat ik 3 kilo ben aangekomen…..maar wat ik hiervoor heb gelezen moet ik echt mijn muil houden want dat is niets………..toch vind ik het eritant, geloof wel dat minder eten dan normaal niet werkt en een half uurtje extra sporten per dag wel.Ga ik dan maar eens doen, voel me niet veel gezonder trouwens na het stoppen met roken, heb wel een enorme geestelijk verlichting dat is echt fantastisch!!!!!!

    /   Reply  / 
 22. Sylvia

  Hallo iedereen

  ook ik ben sinds begin mei dit jaar gestopt met roken op advies van de chirurg (n.a.v. dubbele borstamputatie). Ben nu 20 kilo aangekomen en val met geen mogelijkheid af. Zelfs de dieetisten snapt het niet meer. Wie kan mij helpen?
  Ik ben van het ene op het andere moment gestopt en ben niet anders gaan eten, eerder minder.

    /   Reply  / 
 23. a van der plas

  Ik ben op advies van mijn arts gestopt met roken vanwegen COPD, het is gelukt met medicijnen. Ik rookte 30/40 sigaretten per dag en ik rookte al zo’n 44 jaar.
  MAAR nu ongeveer een jaar later weeg ik 18 kilo zwaarder, verschrikkelend vind ik dat want vanaf mijn vijftiende tot 6 jaar terug was ik altijd bezig met lijnen ( ik ben nu 57 jaar) 6 jaar terug ben ik gescheiden en door veel ellende was ik flink afgevallen, wat er nu dus dubbel en dwars weer bijzit.
  Weer gaan roken zou stom zijn want dat heeft ondanks de medicijnen veel moeite gekost maar weer zoveel wegen vind ik ook heel erg en zou willen dat daar een oplossing voor was.

    /   Reply  / 
 24. Dani

  Sorry guys… Ik ben na 9 maanden weer gaan roken… Voelde me nog steeds niet fitter of gezonder, alleen fatsig en lomp. Was 20 kilo aangekomen ondanks dat ik streng op dieet was gegaan. Nu, een jaar later zit het vet nog steeds muurvast en ik ben het spuugzat. Stoppen met roken? NOOIT MEER! Dood ga ik toch wel en uiteindelijk lig ik ooit in een kist voor slanke mensen. Scheelt veel hout en is dus beter voor de natuur. ;)
  Succes voor de volhouders!

    /   Reply  / 
 25. Sonja en Rene

  Wij zijn mei 2009 gestopt met roken.
  Allen Carr, jawel die werkt echt, geen medicijnen geen pleisters maar gewoon lezen en begrijpen, het waarom wordt door hem duidelijk gemaakt, terwijl de man zelf niet kon stoppen en is overleden aan long kanker.
  Aangekomen, jawel 10 kilo, meer lucht jawel, en niet meer hoesten.
  Snoepen jawel, maar steeds minder en de kiloos gaan er niet meer af.
  Maar weer gaan roken aan me nooit niet meer.
  Gewoon naar de winkel en een grotere maat kleding kopen.
  Dat werkt ook, dan zit de kleding lekker, en hoef je niet meer te treuren dat je iets niet aankunt.
  Aan een ieder die is gestopt houd vol, het is een verslaving die nooit meer over gaat maar die je kunt beheersen.
  Zet hem op.

    /   Reply  / 
 26. marcel

  ik ben ook gestopt met roken. eet niet veel meer dan anders . maar de kg vliegen eraan. ik ga vanaf de 85 over de 100 kg. ik sport en fiets en wandel dagelijks meer dan 3 uur. weet je wat ze kunnen …. DE POT OP. ik ga weer lekker roken. voel me veel fijner in mijn vel zitten dan dat ik niet rook. dat overgewicht is veel schadelijker dan dat sigarettje op zijn tijd. ook weer ontzettent last van mijn rug terwijl ik daar vanaf was. mijn kleding past niet meer met zo,n hangbuik. terwijl ik vroeger gewoon strak was in mijn buikomvang en geen opgeblazen hoofd had. nogmaals al die niet rokers die klagen dat stoppen veel beter is. ZE KUNNEN DE POT OP ALLEMAAL!

    /   Reply  / 
  1. Sonja

   Ga maar weer roken dan geef toe aan de verslaving.
   Ik ben dan wat zwaarder maar betaal niet meer extra belasting en hoef niet meer buiten te staan .
   De kilo’s die er aan zitten gaan er echt niet meer af, ook niet als je weer gaat roken.
   Sterkte.

     /   Reply  / 
   1. Thomas

    Kijk mensen het is eigenlijk hee simpel.
    Namelijk die sigaretten die jullie roken zijn geen verslaving.
    Het is de gewoonte die jullie hebben om een sigaret te roken. Namelijk die sigaret bij een kop koffie, na het eten, tijdens een drankje en noem maar op. Maar eigenlijk is het allemaal een disiplinaire kwestie. Als jullie er 100% achter staan om te stoppen met roken, doe dat dan ook! Je brengt jezelf ermee omlaag, het is slecht voor je zelfvertrouwen, zelfrespect. Als je na een reeks maanden weer begint. En als je besluit te roken, rook maar! De gevolgen ken je die zijn er namelijk. Net als de gevolgen die er zijn als je stopt met roken, alleen zijn die een “tikkeltje” posietiever…

    Good luck,

    Live free, feel free when you’re smoke-free!

      /   Reply  / 
 27. Dani

  Ben het helemaal met Marcel eens, sterkte jongen, ik heb ontdekt dat het ongeveer anderhalf jaar gaat duren voor je je nicotinevrije vetlaag kwijt kan raken, voor die tijd kan je doen wat je wilt maar raak je waarschijnlijk geen onsje kwijt. Ik vind het mooi dat er mensen zijn die stoppen met roken en zich daar goed bij voelen, ik ben blij dat ik weer rook! In de kroeg ook veel gezelliger want die nietrokers die aan een tafeltje achter in e kroeg gaan zitten met hun koppie rooibosthee zijn echt geen feestbeesten en dus zit ik weer heerlijk in het rookhok. Laat mij maar vroeg doodgaan, heb ik in elk geval elke dag meer lol gehad dan de gemiddelde gezondheidsfreak in heel z’n leven… En ik steek er nog eentje op…!

    /   Reply  / 
 28. Danny

  Ik ben nu 6 dagen gestopt en het gaat eigenlijk vrij simpel ik begin wel te merken dat ik 2 keer zoveel ga eten.
  Mijn vraag was eigenlijk hoeveel kilo ken ik verwachten die erbij gaat komen in de volgende 3 a 4 maanden moet ik mij zorgen maken?

    /   Reply  / 
 29. Hans

  Na 34 jaar.door omstandigheden in een keer gestopt. Ooverdag goed te doen maar s morgens en s avonds een ramp. Ben nu 4 dagen ermee bezig. Snoepen valt mee. Ga het nu iig proberen vol te houden

    /   Reply  / 
  1. diëtistenpraktijk Renate de Schaap Auteur

   Beste Hans,

   Geweldig dat u gestopt bent met roken!!
   Heel erg goed dat u nu ook gelijk let op het snoepen. Mocht u toch het idee hebben dat u (te)veel bent aangekomen na het stoppen met roken dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze diëtisten. Wij staan graag voor u klaar om te helpen, steunen, informeren en te motiveren. Diëtistenpraktijk Renate de Schaap 020-6403156

   Heel veel succes de aankomende tijd

   Met vriendelijke groeten,
   Daphne Koperdraat

   Diëtist / Voedingskundige

     /   Reply  / 
 30. Vladimir

  In Januari 2012 gestopt met roken na 30 jaar gerookt te hebben. Stoppen met roken was makkelijk voor mij maar ben wel 10 kilo bijgekomen zonder dat ik meer snoeop of eet! Stivoro doet alsof je goedkoper uit bent met roken maar hier is een val: geen enkele pak past mij nog! Geen enkele! Tienduizen Euro weg. Ook meegerekend enkele spijkerbroeken en enkele Italiaanse op maat gemaakte hemden.

  Stoppen met roken betekent (veel) hogere kosten .Houdt daar rekening mee.

    /   Reply  / 
 31. Monique

  Ben nu een maand gestopt met roken, na 15 jaar gerookt te hebben en voel me heerlijk ! Ook m.b.v. het boek van Allen Carr. Moeilijk ? Nee, eigenlijk niet. Het zit gewoon tussen de oren. Na 2 weken was ik er door.
  Natuurlijk ook de bekende ontwenningsverschijnselen gehad, maar daar moet je gewoon doorheen. Best wel honger gehad de eerste dagen maar gewoon niet aan toe geven en normaal blijven eten. Nu is het over. Ik ben minder gaan snoepen en zit 2x per week een kwartiertje op de hometrainer, meer niet. Ben nu zelfs een kilo afgevallen ! Na al die horrorverhalen over de kilo’s die eraan vliegen wilde ik even reageren met een positief verhaal.
  Mensen, allemaal succes ermee !

    /   Reply  / 
  1. Monique

   hoi Monique,
   Fijn te horen dat het ook anders kan! Al die verhalen over die gruwelijke kilo`s.
   Ik ben nu 2 weken gestopt met roken, ik snoep niet meer en probeer een beetje rekening te houden met wat ik in mijn mond stop.
   succes allemaal 1

     /   Reply  / 
 32. monique

  Helaas ben ook ik 20 kilo aangekomen. Ben nu een jaar gestopt. Iedereen in mijn omgeving is lij dat ik gestopt ben en ik, ik voel me verschrikkelijk ben niet meer diegene die ik was. Ben een totaal ander mens geworden, chagrijnig, nergens geen zin meer in. Voel me een dik lelijk varken. Durf amper weg te gaan, niets is meer leuk. Winkelen, een ramp geworden, ik kan geen broek meer aan. Mijn bovenlijf is maat 40 mijn iddel maat 36 en heupen en bovenbenen maat 44. Omdat mijn omgeving zo blij is dat ik niet meer rook durf ik niet meer te beginnen met roken.
  Ik sport beweeg elke dag. Sport school durf ik nu niet meer ze zien me al aankomen ben geloof ik de enige die na een dagelijks komen 6 maanden lang alleen maar dikker en dikker werdt. Schaam me dood.
  Probeer over te geven maar ook daar heb ik dus de ballen niet voor. Wat heeft het allemaal voor zin? Voel me alleen, ongelukkig en onbegrepen.

    /   Reply  / 
  1. Eelco Klinkhamer

   Kom op Monique, je lijkt me nogal depressief te zijn, ga gewoon weer naar de sportschool, als je er de gelegenheid voor hebt ga dan enkele keren per week.
   Ik kom zelf ook 2 a 3 keer per week naar de sportschool, en zie daar toch ook diverse dikke mensen sporten, ik vind dat toch knap.
   Ik weet niet of je veel snoept of limonade drinkt, probeer dat anders te matigen. Succes

   Eelco

     /   Reply  / 
 33. mark

  Je bent niet gestopt voor jezelf, je hebt al copd.
  Stoppen met snoepen is ook makkelijk als je kiespijn hebt.
  Lekker belerend doen terwijl je te ver bent gegaan.

  Ik ben ook twee maanden gestopt kreeg veel last van (nieuwe benauwdheid) en dit maakte het stoppen makkelijk. De benauwdheid wordt geloof ik minder, had ook last van een raar soort hitte gevoel in mijn longen. Ben wel flink fatsig geworden maar heb me helemaal laten gaan de eerste maand. Heb erg veel last van buikverstoppingen. Ben flink gaan sporten en dat voelt goed, ben nu een maand aan het sporten gebeurt niet echt veel geloof ik qau afvallen, maar voel me wel lekker. De sport helpt in ieder geval reuze voor de andere klachten en schijnt ook voor de stoelgang goed te zijn.

    /   Reply  / 
 34. anita

  nou ik ben ook gestopt met roken 12 kilo aangekomen wat is nu slechter roken of dat je hart straks in het vet ligt want daar draait het op uit heel de dag nergens of weinig last van zodra ik avond eten op heb en gewoon niks te veel krijg een opgeblazen gevoel en krijg het benauwd zware maag en heb daar nooit last van gehad woog zelf voor het stoppen met roken 52 kilo nu weeg ik 67 bij alles wat ik na4uur eet helemaal opgeblazen ergst is,is wel die benauwdheid ben bij de longarts geweest alles was goed met mijn longen dus ik vraag me af wat is nou gezonder stoppen met roken of te dik worden en overal last van krijgen

    /   Reply  / 
 35. marc

  Ik ben nu 5 maanden gestopt met roken. Mijn grootste probleem is ook de extra kilo’s. Ik ben altijd erg smal geweest, 1,85mtr en 64 kilo. Na het stoppen met roken ben ik nu zo’n 71 kilo. Helaas komen die extra’s alleen maar in mijn buik te zitten. Jullie kunnen je dus wel voorstellen hoe dat eruit ziet, zo mager als een lat, maar met een buikje.
  Ook ik heb af en toe behoorlijk spijt van het stoppen met roken. Voorheen kon ik eten wat ik wilde, nu eet ik minder en snoep laat ik veelal achterwege. Toch moet ik 3 tot 4 keer in de week gaan rennen, doe ik thuis buikspieroefeningen en gewichten, maar wil het niet vlotten. Ik krijg er wel gewicht af, maar het buikje blijft. Heel erg frustrerend!!!
  De twijfel begint toe te slaan, blijven stoppen of weer beginnen met roken.

    /   Reply  / 
 36. e smoker

  ik hoor van veel mensen dat je veel aankomt als je stopt met roken alleen weet niet hoe dat komt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>