De ‘gezonde’ sportkantine

voetbal kinderenBijna overal wordt gezonde voeding gepromoot: via de televisie, op school en op straat. Toch blijkt de praktijk soms anders. Steeds meer scholen hebben de keuzes in de kantine al aangepast. Zo zijn er meer gezondere keuzes zoals fruit, broodjes gezond of smoothies en sappen. Helaas blijkt uit onderzoek van de NOS dat lang niet alle kantines meedoen aan deze trend. Vooral sportkantines doen hier onvoldoende aan mee. Hockeyclubs en atletiekverenigingen hebben wel steeds vaker een gezonde keuze liggen zoals broodjes gezond of fruit. Andere clubs en verenigingen kiezen toch grotendeels voor de vette hap. Deze keuze loopt volgens hun beter en ‘moet soms toch kunnen’. Omdat bij sommige clubs de broodjes gezond zo slecht gaan, zijn ze er zelfs uit gehaald..

Toch is het van belang dat ook de sportverenigingen meedoen aan de goede trend van de schoolkantines. Binnen een gezonde leefstijl van sport hoort nou eenmaal een (grotendeels) gezond voedingspatroon. Zeker op de jonge leeftijd van sommige fanatieke sporters. Ook ouders kunnen hierbij een handje helpen. Help uw kind bij het maken van een gezonde keuze en vertel hem of haar de voordelen van een gezonde leefstijl. Wilt u meer informatie over gezonde voeding voor uw kind of voor uzelf? Neem dan gerust contact met ons op.

AH

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>