Geen frisdranken meer op scholen

frisdranken

 

 

 

 

 

Eindelijk is er besloten om geen frisdranken meer te leveren aan scholen. Overal boycotten van frisdranken zou te ver gaan, dus scholieren kunnen nog steeds hun suikerdrankjes om de hoek bij de supermarkt halen. Maar de leverancier heeft zijn steentje bijgedragen om obesitas bij jongeren proberen terug te dringen. Althans zo wordt het opgevat. Foodwatch reageerde dan ook tevreden.

Persoonlijk vind ik het een lastige kwestie. Aan de ene kant is het betuttelend om ‘ongezond’ te verwijderen, maar aan de andere kant is het ook niet goed dat jongeren steeds meer te kampen krijgen met overgewicht en obesitas. Het zou optimaal zijn als jongeren zelf leren wat gezond en minder gezond is en daar een goede balans in weten te vinden. Dit uiteraard met de hulp van de ouders, scholen, diëtist en vrienden.

TZ

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>