Afgewezen Nederlanders laten in België maagband plaatsen

De Nederlandse Obesitas Kliniek in Hilversum waarschuwt voor de gevaren van de
maagband. Volgens de kliniek laten steeds meer dikke Nederlanders "zomaar" een
band rond hun maag aanbrengen in België, nadat ze in Nederland voor deze ingreep
zijn afgewezen.
Een maagband kan grote gevaren opleveren voor de gezondheid van de patiënt. Die
moet zich met de band immers aan strikte leef- en eetregels houden. Als hij of
zij dat niet doet, kan de maag bijvoorbeeld scheuren. Volgens internist De Groot
van de obesitaskliniek willen steeds meer dikke mensen een maagband om van hun
overgewicht af te komen. Volgens hem komt slechts een op de vier aanmelders
uiteindelijk in aanmerking voor een dergelijke ingreep.

facebook share facebook share

506 Reacties // Reageer

506 thoughts on “Afgewezen Nederlanders laten in België maagband plaatsen

 1. ellen.van der vliet

  Ik vind het heel logisch dat dikke mensen uitwijken naar Belgie. In nederland is het in 1ste instantie veeeeel duurder en in Belgie kunnen ze ook heel goed en netjes werken. Niet zo afkraken nederlanders! Tevens is de wachtlijst in nederland te lang. Hier moet men eerst een verwijzing hebben mocht je huisarts mee willen werken. Die van mij dus niet ( mijn bmi is 37 !!!)
  Dan een afspraak maken… zeer regelmatig naar Hilversum reizen ….dan wachtlijst van ……..langggg ! En de kosten voordat zo’n maagband erin zit. Jezus. Elke keer een gesprek met een psycholoog, want het zal wel geestelijk zijn! Nou Ik ga naar belgie dan is mijn geestelijk probleem ook opgelost net als mijn overtollige kilo’s Kan ik eindelijk eens gaan zwemmen met mijn kind. en wandelen als het zeerwarm weer is en fietsen zonder rode doorgelopen billen en dijen, en rauwe plekken onder mijn borsten. En die hoge kosten ….. moet er een lening voor nemen! Erg eigenlijk he!

    /   Reply  / 
  1. geert van dooren

   graag wil ik wat adressen omtrent deze materie zodat ik verder kan gaan met mijn strijd tegen overgewicht gr. Geert

     /   Reply  / 
   1. Para

    Na wat twijfels heb ik via cosmetic-services een maag verkleining in Praag ondergaan.
    Ik ben hier heel blij mee het voordeel is een lagere prijs en dat tegen een hele goede service. Het personeel was erg aardig. De kliniek waar ik behandeld ben is ISO 9001 gecertificeerd en is Bariatric and Centre of Excellence Metabolic Surgery. Dit is erkend door de IFSO, de overkoepelende organisatie van operatie tegen overgewicht in Europa. Ik had gekozen voor het All inclusive pakket van deze kliniek dat was incl.: transfer van en naar de luchthaven van Praag, een persoonlijke assistent tijdens het verblijf in Tsjechië, uitgebreide consult voor en na de operatie met de chirurg, preoperatieve onderzoek, de operatie+ narcose, verblijf in de kliniek na de operatie, verblijf in een appartement (voor en na de operatie), documenten voor de huisarts, bevestiging om te mogen vliegen. Ik ben nu al 60kg afgevallen en ben tijdens mijn voortraject ook goed geïnformeerd door cosmetic-servces.nl
    Als ik voldoende ben afgevallen denk ik dat ik weer via hun een buikwandcorrectie laat uitvoeren.

      /   Reply  / 
    1. Joyce

     Dag Para, Heb je adres voor mij waar je bent geopereerd. GR Joyce

       /   Reply  / 
     1. Fatma

      Hallo heb je het adres voormij

        /  
     2. Para

      Kijk op http://www.cosmetic-services.nl daar wordt je echt heel goed geholpen en ze kijken wel als je echt hiervoor in aanmerking komt. De prijzen liggen veel lager en de service is echt uitstekend.

        /  
     3. KYLE

      ontvangt 2% snel en legitieme lening bieden om zaken te doen,
       kopen huis, auto en te betalen uw facturen contact [email protected]

        /  
    2. Karin

     Hoi,
     Bedankt voor de tip. Ik ben onlangs ook in Praag geopereerd.
     Ik heb gekozen voor de gastric wrap, een maagbandje is daar ook mogelijk maar de gastric wrap maagverkleining was beter voor mij en ook nog eens goedkoper.
     De prijs voor een maagverkleiningsoperatie ligt veel lager dan de sleeve of gbp in Nederland en het personeel is echt super aardig. Een paar dagen na de operatie mocht ik de kliniek verlaten, daarna nog een paar dagen met mijn partner in een leuk appartement verbleven, maar kon altijd terug vallen op de service v/e privé assistent van deze kliniek, wel zo gemakkelijk. Met het afvallen gaat het nu ook prima.

       /   Reply  / 
 2. laatje

  Ik ben ook vorige week in Belgie geweest om een maagband te laten plaatsen. Daarvoor heb ik eerst contact gehad met mijn huisarts en de verzekering. Het is juist gemakkelijker om in Nederland toestemming te krijgen dan in Belgie. Als je in Nederland geholpen wilt worden, is een verwijsbrief van de huisarts voldoende. Maar de wachtlijsten zijn hier enorm. De verzekeringen hebben daarom overeenkomsten met ziekenhuizen in Belgie. Als je naar Belgie wilt, dan is er een strenge selectie procedure. Daar kom je niet zo maar doorheen. A.d.h.v. diverse onderzoeken kijken ze of ze wel voor een maagband in aanmerking komt. Zo ja, dan ben je ook nog eens verplicht om naar die chirurg te gaan die door de verzekering wordt aangewezen. Dit gaat meestal gepaard met een zorg-bemiddeling in Nederland (bij mij Ra-Medical te Beverwijk) waar je ‘verplicht’ bent om de nazorg te volgen. De operatie gebeurt in Belgie en de nazorg is dan in Nederland. Ik moet zeggen dat het allemaal perfect geregeld is.!! Als je het via de juiste weg doet, dan kun je volgens mij beter naar Belgie gaan. De chirurgen hebben daar veel meer ervaring. Je moet natuurlijk niet op eigen houtje dingen gaan regelen. Deze mensen vergeten daarbij de nazorg (is ook prijzig als je dit zelf moet betalen!). En dan zijn de kansen op complicaties wel groter. Maar ben je op voorhand al verkeerd bezig. De meeste mensen met een maagband hebben die keuze bewust genomen en gaan daar ook ‘gezond’ mee om.
  Ik krijg nu nog 1 jaar na-zorg bij Ra-Medical. Daar zit een team van verpleegkundige, dieetiste, psycholoog en fysiotherapeut. Ik ben hier erg blij mee!!

    /   Reply  / 
 3. w.m.wijnands

  Als ik dat leest van de nederlandse obesitas kliniek in hilversum,boven aan de bladzijde…volgens de kliniek laten zich altyd meer nederlanders,,en nu komt hetZOMAAR,,een maagband plaatsen,,och en er zijn toch zoveel gevaren,,maar als je b,v 40 kilo te zwaar bent,,nee dat is geen gevaar,,bv voor bloedvaten vernauwing,gewrichtspijnen,geen conditie,hartinfarcten,etc etc,,,ik heb een maagband laten plaatsen in belgie,45 kilo afgevallen,,zo wie hel veel mensen waar ik met heb gesproken in belgie,,,zeer en zeer goed tevreden,,ik wil de nazorg nog niet meer in nederland,,rij liever elke maand 1 keer naar belgie..er is in al die jaren 1! patient jammergenoeg gestorven omdat hij maar door en door bleef eten ,maar in die jaren zijn er duizenden mensen gestorven,ivm het overgewicht,willen we het nog niet hebben over de mensen met psychische problemen,zoals depresies,,dat wou ik ff kwijt,,,natuurlijk moeten de mensen toch de raad van de chirurg goed volgen,,,ik ben een heel ander mens geworden,dank zij aan belgie!!!

    /   Reply  / 
 4. Ramona De Groote

  Ik ben Belgische. Op 15 december heb ik, in België, een maagring laten plaatsen.
  Ik vind de nazorg waardeloos! De dag na de ingreep mocht ik naar huis, ik heb toen zelf achter het te volgen diëet moeten vragen waarna iemand me enkele bladeren bracht die ik ‘strikt moest volgen’! Zo, dat was de begeleiding, de nazorg, die zo belangrijk is om de ingreep succesvol te laten verlopen.
  Ik heb geen diëtiste gezien, natuurlijk heb ik, achteraf, telefonisch contact gehad met het ziekenhuis om naar de nazorg en de diëtiste te informeren. De dietiste gaf als ‘excuus’ een onderbezetting op…
  Nu, anderhalve week later, voel ik me eindelijk sterk genoeg om via deze weg naar ‘dieettips’ te vragen van ‘lotgenoten’!
  Bedankt!

    /   Reply  / 
 5. Inkie

  Ik lees met verbazing de opmerking van internist de Groot van de Obesitas Kliniek. Ik ben afgewezen bij Obesitas terwijl mijn bmi 40 is!!. De psycholoog begon tijdens de intake met de vraag hoe ik zou reageren als ik afgewezen werd. We moeten tenslotte wel betrouwbaar overkomen op de verzekering, zei ze. Pardon!!! Ik werd overvallen met de vraag en heb dus geen goed antwoord kunnen geven.
  Inmiddels heb ik op aanraden van mijn verzekering via Ra-medical een maagband laten plaatsen in Belgie. Prima geregeld allemaal! Een prima ziekenhuis met goede verpleging en een ervaren chirurg.
  Ik moet wel toegeven dat ik erg aan het zoeken ben geweest met wat ik nou het beste kon eten vlak na het plaatsen van de band. Het zou handig zijn een kant en klaar dieet te hebben met een overzicht van wat je eigenlijk moet eten/drinken bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.Dat is het enige wat ik mis bij de nazorg.
  Oh ja, het ziekenhuis in Nederland waar ik als eerste ingeschreven stond heeft nog niets van zich laten horen. Ik heb begrepen dat er nog steeds een wachtlijst is. Dat is inmiddels 14 maanden geleden. Lang leve Belgie!

    /   Reply  / 
  1. jocelyne

   hallo Mandy

   mijn vraag is hoe het nu gaat met je maagband ?
   ben je al veel afgevallen
   en is het achteraf de moeite waard geweest
   ik bediel zou je het weer doen
   ik ben heel klein 1.56 mijn bmi is 39
   waar ben je geweest in Belgie en werd er uberhoud iets vergoed/
   ik hoor graag van je
   Groetjes Jocelyne

     /   Reply  / 
  2. Romy

   goedemiddag,

   in welk ziekenhuis heeft u het laten plaatsen? en wat heeft u betaald als ik vragen mag?
   heb je misschien wat informatie voor mij?

   alvast bedankt.

   Groetjes,
   Romy Kooijman

     /   Reply  / 
 6. michelle

  k wil graag reageren op de opmerking van ellen van de vliert dat ze in belgie netter werken. mijn moeder heeft 4 jaar geleden een maagbant laten plaatesen en is daar nog steeds ziek van en wordt op dit moment weer geopereert . k vind dat ze in belgie slordig te werk gaan .

    /   Reply  / 
 7. Lisett

  Ik ben zwaar verontwaardig na het lezen van dit berichtje. Ik zelf heb een BMI van 46! Hilversum de groeten, ik ben blij dat ik dit in België heb laten doen via RA-medical. Het heeft mij in totaal 5 maanden gekost. Er is niets mis met dr. Dillemans in Brugge, deze heeft ook de gatric bypass voor mijn zus gedaan (voorheen 150 kg +) met nu 16 mnd later een verbluffend resultaat! Ik ben benieuwd hoe jullie het gaat doen…..mijn andere zus wordt binnenkort door jullie geholpen, ik wacht af. Verder vergeet hierbij ook niet dat de maagband jaren medisch getest is, ook in België zijn vakmensen aan het werk! Ook wordt een maagband niet “zomaar” geplaatst, ga er maar vanuit dat hier een geschiedenis achter zit. Zodoende Hilversum………….denk goed na over je uitspraken!!

    /   Reply  / 
 8. Jonneke

  O mijn God
  hoe komen jullie zo dik man?
  Terwijl de helft van de wereld vergaat van de honger maken hier een stel dikke varkens ruzie om een maagband, behandeling en kosten. Ongelooflijk!! EEN BMI VAN 46!
  dat overkomt je niet, daar werk je zelf aan mee! Kan je je niet inhouden ofzo??
  Ongelooflijk ongelooflijk
  Echt om je voor te schamen..

    /   Reply  / 
  1. Inge schut

   Ik ben ook heel te vreden over belgie ik ben 6 februari 2008 geopereerd in belgie ook door dr dillemans ben heel blij dat ik het gedaan heb woog voor die tijd 152 kilo en weeg nu 100 ik ben nog minder dan een jaar bezig en er is 52 kilo af ik loop ook bij ra-medical het is heel goed en de nazorg is prima. Alleen wat ik jammer vond is dat dr dillemans zelf vroeg of ik een foto wou sturen naar hem hoe het gaat etc heb ik gedaan maar krijg geen reactie terug.
   Met vriendelijke groet Inge schut

     /   Reply  / 
  2. Nessa

   Nou, Jonneke

   ik vind het niet terecht wat je hier schrijft, eigenlijk zelfs zwaar onbeschoft!
   sommige mensen hebben niet door te veel eten een overgewicht, de een heeft hele erge vorm van reuma waardoor ze niet meer kan bewegen en dus veel is aangekomen, een ander heeft een vanwege hormonen huishouding die niet op rolletjes loopt dat die te dik is, mijn nichtje heeft bijv. door een zeldzame vorm van haar schildklier die niet goed werkt en dus medicijnen nodig waardoor ze zo dik is, dus ik zou maar niemand veroordelen zonder dat je meer weet over diegene!!!

     /   Reply  / 
  3. linda

   zeg jonneke , ik was ook heel slank , door een kankeropratie en hormonnen dik geworden dus spoel uwe mond eens met javel eer je mensen uitmaakt , en hoop dat je zelf niet dik wordt , alle ik gun jou wel dat je 300 honderd kilo wordt hoor dan weet wat zevert

     /   Reply  / 
  4. Maaike Temmink

   Hallo Lonneke,

   …Onwetend Lonneke kan ik beter schrijven! Er zijn mensen die “van water al dik worden” om het zo maar even te omschrijven.
   Ik ben iemand die nooit te dik is geweest, tot 8 jaar geleden. Ik loop 5x per dag minimaal 25 minuten, daarbij heb ik een zeer inspannende (lichamelijk) baan. Fulltime. En toch ben ik de afgelopen 8 jaar veel te zwaar geworden.Jee, mijn BMI is nu “pas” 36,9, maar zonder maagband wordt dat binnen nu en een jaar ook meeer dan 40! Ik eet gezond, ga nooit naar MC Donalds of de frietkeet. Een keer in de 4 maanden naar de Chinees, één a twee keer per jaar naar de Griek. Da’s niet overdreven, toch?
   Dus klets niet duitr je nek over mensen met overgewicht als je niet volledig geïnformeerd bent!!! En kijk maar uit: voor je het weet ben je in een jaar tijde van 68 naar 105 kilo gegaan.
   Dit is waarscvhijnlijk veel te laat: het is nu 2010. Dus misschien is Lonneke nu wel verranderd in LON…
   Groet, Maaike Temmink
   [email protected]

     /   Reply  / 
  5. Maaike Temmink

   Ach jee; het is Jonneke, geen Lonneke. Mijn excuses. Ignorant, da’s hoe ze het in het Engels noemen. Waarom kijk jij trouwens op deze site? Je hebt hier óverduidelijk helamaal níks te zoeken!!!

     /   Reply  / 
  6. ingrid

   ik vind het onbeschoft hoe je reageerd! wat zoek je in hemelsnaam op deze site. mensen met flink overgewicht zijn niks minder dan andere mensen, heb respect voor ze! ze willen er wel alles aan doen om af te vallen, en zijn zelf niet gelukkig met hun overgewicht. en overgewicht komt niet altijd door maar teveel eten, en het kan ook psygisch zijn!
   je komt echt over als een gefrustreerd dom persoon die niks van het echte leven af weet.

     /   Reply  / 
  7. Lille

   Mij god, wat een reactie zeg. Jij heb zeker een perfect leventje? Mooie man, mooie kinderen en je woont zeker in een heel mooi huis?? En dan ook nog is maatje 34. Ik hoop dat je begrijpt dat overal een reden voor is en overal gevolgen aan vast zitten. What goes around, comes around. Ook dat zal vast is door je gedachte gaan als jou iets overkomt, waar je niets (altijd) aan kan doen.

     /   Reply  / 
  8. anoniem

   weet jij moet gewoon lekker je kanker bek dicht houden, en wat kom je uberhaubt op deze site doen? Sommige mensen worden dik omdat ze indd zelf te veel eten, maar de meeste zit er wel een geschiedenis achter, als je niet weet waar je fucking over praat hou dan je verotte kankerbek dicht kanker mongool

     /   Reply  / 
  9. Brigitte Timmers

   Gek !!!
   Je weet niet waar je over praat , Ik hoop dat je ooit een bmi van 46 krijgt en ze je niet kunnen helpen omdat de kronkel in je hoofd niet op te lossen is

     /   Reply  / 
  10. Joyce

   Hoi jonnneke,

   Sorry wil ff op je reactie in gaan, ik ben een jonge meid 24 lentes jong.
   In 2010 had ik nog maatje 36 en had ik nog een fotoshoot als model zijnde ik woog toen gok 59kg.
   Ik kon alles eten wat ik maar wilde , toen ik merkte dat ik bij kwam ben ik gezonder gaan eten bewuster.
   Ik ben nu 24 en weeg 105kg ben dood ongelukkig ik sport ik dieet en ik ben al zo vaak bij de huisarts geweest omdat ze niet weten waar het vandaan komt.
   Mijn bmi isnu 38,2 niet iedereen die dik is heeft het aan zichzelf te danken let dus op je uitspraken want ja ook ik zou graag een maagband willen ter ondersteuning van na 2 jaar zelf bezig te zijn geweest wil ik nu wel een maagband omdat ik nu merk dat ik psychische achteruit ga.
   Oordeel niet zo over mensen die je niet kent. Want je doet mensen pijn met je uitspraken.

     /   Reply  / 
 9. loes

  Jonneke, oordeel niet over dingen waar je geen verstand van heb. Wel eens van eetstoornissen gehoord? Ik heb zelf een bmi van 22 en ben werkzaam in de verslavingszorg. Ik heb al met heel veel mensen gewerkt, van anorexia tot BED en het zijn stuk voor stuk verslavingen die moeilijk te behandelen zijn, doordat het onmogelijk is om zonder voedsel te leven.
  Een junk, alcoholist etc. hebbben het veel makkelijker doordat zij dat niet nodig hebben om te leven.
  Oordeel niet over anderen, omdat ze anders zijn dan jij en je het niet begrijpt. Ik kan me wel voorstellen hoe je denkt, maar er zit meer achter dan je denkt…
  Persoonlijk vind ik dat alleen mensen die een ander iets aandoen zich moeten schamen.
  Deze mensen hebben een moeilijk leven door wat ze zichzelf “aangedaan” hebben en hoeven zich NOOIT te schamen, maar juist doorzetten en hulp zoeken.
  Groetjes, Loes

    /   Reply  / 
 10. yvonne

  hallo medemaagbanders,waarom valt iedereen elkaar zoaan,iedereen heeft het recht om te doen en laten wat hij/zij wil je laat niet zomaar een maagband zetten,daar gaan jaren leed aanvooraf,wordt eens wat positiever,en laat iedereen in zijn waarde. Heb zelf ook een band, terwijl ik niet zo dik ben 96 kilo, maar verschrikkelijk veel at, maar dan wel gezond met af en toe wat lekkers,en nu mede door de band kan ik weer normaal eten heerlijk toch,en niemand die mij beoordeeld eigen keuze toch.

    /   Reply  / 
  1. Luna

   Yvonne, waar heb jij je maagband laten plaatsen? Want je voldeed waarschijnlijk niet aan de voorwaarden i.v.m. een te laag bmi? Ik heb zelf ook een ‘te laag’ bmi en zal dus volgens mij ook uit moeten wijken naar België.

     /   Reply  / 
  2. Desiree

   Hi Yvonne,

   Waar heb jij je maagband laten plaatsen? Ik ben 97 maar kom niet in aanmerking. Ik worstel al 5 jaar met dit id maar kom niet in aanmerking hiervoor.
   Ik hoor graag van je
   Gr Dees

     /   Reply  / 
 11. Diana

  Hallo,
  Ik heb een BMI van 32 en weeg serieus af een maagband te nemen. Zeker niet voor de lol, maar omdat ik iedere dag pijn in mijn rug heb en last heb van mijn knieën. Daarbij komt bij dat ik ook nog een een zware boezem heb. Eeen maagbandje zie ik dan ook niet als dé oplossing, maar als een hulpmiddel om een dieet vol te houden. Maar ik ben bang en weet niet of ik de juiste beslissing neem. Maar ieder jaar kom ik weer aan en ik heb de hele dag honger!! Als ik niet een broodje of wat eet, raak ik gedesoriënteerd ervan, voel me rot. Ik zie géén andere oplossing meer na 80.000 dieeten. Ik pas nooit goed kleding en voel me moe en lusteloos. Verder sta ik goed in het leven, ben sterk, maar wil mijn leven van vroeger terug. Mijn kinderen moeten mij helpen in de huishouding. Voor een enkele taak in de week is daar niets mis mee!! Ik WIL het zelf doen. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van een ander. Ik schaam mij voor mezelf, qua lichaam. Nooit last van gehad, ben onzeker. Ik wil leven!!Dat is alles. En als geen dieët meer helpt of je het niet meer aankan wat dan, dan overweeg je een maagband, als hulpmiddel.De huisarts staat erachter, de psycholoog en toch afgewezen. TELEURSTELLING. Wil het nu zelf gaan betalen. Wie kan mij een goed advies geven over wat ik moet doen?

    /   Reply  / 
 12. Diana

  Hey Lonneke,
  Jij hebt zeker een snelle stofwisseling… niet iedereen vreet alles eraan hoor? Oordeel niet te snel!!! Ik woog altijd precies goed, alleen nu weeg ik meer..en niet alles komt door eten hoor? Ik vind het een beetje negatief klinken van iemand die wel een goed gewicht heeft. het is niet te hopen dat jij ooit te zwaar wordt en ik ben niet eens mega dik, alleen ik heb klachten…en jij toevallig niet.

    /   Reply  / 
  1. lola

   Heb een bmi van 33 en weeg 107 kilo en ben niet zwaar genoeg om het te laten vergoeden pffff ze stimuleren je bijna die 16 kilo er bij te eten! weet iemand waar ik een maagbandje kan in nederland belgie niet hoger dan 5000euro ik betaal de kosten namelijk zelf!!!

     /   Reply  / 
   1. MetaBool

    De meeste mensen met overgewicht/obesitas zijn in meer of mindere mate koolhydraatverslaafd. Daar moet je de oplossing zoeken. De belangrijkste bijwerking is namelijk dat je er honger van krijgt als je ze eet. Een koolhydraatarm dieet is daarom absoluut de beste methode om zwaarlijvigheid aan te pakken. Heb je dat ooit wel eens geprobeerd of overwogen? http://opgewicht.web-log.nl vind ik de beste methode omdat je heel normaal kunt blijven eten/leven en toch afvalt. Je hoeft alleen de koolhydraten in je voeding te beperken, op één uur per etmaal na.

      /   Reply  / 
    1. lola

     bedankt voor je tip maar ik alles al geprobeerd geen koolydraten sporten het is niet vol te houden maar thanksss

       /   Reply  / 
   2. MetaBool

    Koolhydraatbeperkt is de correcte typering. En nee, het gaat niet om shakes, poeders of andere fabrieksoplossingen. Als je per se een operatie en een maagbandje wilt moet je dat vooral doen maar ik wed dat je http://opgewicht.web-log.nl/ niet kent. Zonde als je je lichaam verminkt terwijl de kans op succes dubieus is, terwijl die met http://opgewicht.web-log.nl/ gewoon groot is. In ieder geval wens ik je sterkte met je keuze!

      /   Reply  / 
    1. MetaBool

     “ik alles al geprobeerd geen koolydraten sporten het is niet vol te houden”
     Koolhydraatbeperkt is juist prima vol te houden, in tegenstelling tot caloriebeperkt. Je moet alleen niet verwachten dat je er met twee weken bent. Het gaat uiteindelijk om een verandering van je voedingspatroon. Vermindering van honger doe je maar deels door verkleining van het maagvolume. Als je niet ook je koolhydratentoevoer drastisch verlaagt blijf je honger houden, ook met zo’n maagband.

       /   Reply  / 
     1. zirus

      Maar als je meer verzadigde vetten, olijfolie, levertraan, eiwitten, salades met vis of gehakt eet voor 4 weken, dan heb je denk ik geen behoefte aan koolhydraten. En als je dan na 4 weken met desembrood begint dan krijg je wel koolhydraten en je hongergevoel verminderd daar wel door dacht ik. Ik blijf daar prima mee op ideaalgewicht. En het belangrijkst is dat je darmflora daardoor weer gezond wordt.

        /  
    2. lola

     thanks voor je tip zal er zeker na kijken,

       /   Reply  / 
 13. Petra (collega dietist)

  Beste Diana,

  Je hebt het over heel veel dieten, maar heb je ook wel eens advies en begeleiding van een dietist gehad voor verandering van je eetpatroon voor de lange termijn?
  Ons streven is om een client een niet te streng dieet te geven wat lang vol te houden is, zodat het gewicht wat er af is ook er af blijft.
  Misschien is dat nog een overweging waard voordat je een maagband laat plaatsen.

    /   Reply  / 
 14. Diana

  Hallo,
  Ja hoor, ik ben ook bij een dietiste geweest, maar het punt is en blijft, het komt veelal op hetzelfde neer en om om te schakelen dat gaat nog wel, maar om zo te blijven eten, dat lukt mij dan weer niet. Ik kan het op zich best lang volhouden, maar inenen sluipt er steeds meer in en dan gaat je gewicht langzamerhand toch weer omhoog. En die teleurstelling iedere keer maar weer hé! Vréselijk.. Nu komt er eerdaags Rimonabant op de markt, ook een afvalpil, een van de zovelen. Ik geloof er gewoon niet meer zo in. Ik heb er al zoveel gegeten ;-( Maar ik ben bang om die maagband te laten plaatsen hoor. Bang dat ik heel erg ziek wordt, allergie´s voor de siliconenband ben of misschien wel dood ga eraan…Tja, Wat is wijsheid…

  Gr Diaan

    /   Reply  / 
 15. Eef

  Hoe het zover kan komen??

  Er zijn ook mensen met een afwijking, zoals bijv. een schildklier die never-nooit goed werkt!!

    /   Reply  / 
 16. Wilma

  Ik ben na een half jaar van allerlei onderzoeken hier in Nederland, Vrijdag j.l. ook afgewezen voor een maagband.
  Ben er echt boor om, en dat terwijl ik een medische indicatie heb van mijn internist en neuroloog, maar de chirurg die de maagband moet plaatsen zit in een ander ziekenhuis, dus ik begin er niets tegen.
  Mijn BMI is 37, maar ik heb een medische indicatie gekregen omdat ik veel lichamelijke klachten heb en trombose, en te hoge druk in mijjn hoofd waardoor ik kans loop op hersenbeschadiging, en moet dus afvallen, zelf allerlei dieten geprobeerd en twee keer bij een dietiste gelopen, niets geholpen.
  Nu heb ik mijn zorgverzekering gebeld en probeer ook om in Belgie de operatie te krijgen ( ook weer op advies van mijn neuroloog )
  Wie weet welke chirurg in welke plaats in Belgie goed is?
  Wie heeft er nog advies voor mij, wat ik nog meer kan doen om voor Belgie in aanmerking te komen?
  Alvast bedankt.
  Wilma.

    /   Reply  / 
 17. yvonne

  Hoi Diana, hier een berichtje van mij heb zelf de maagband bekostigd, omdat ik een bmi van 35 had en mijn gewicht was 98 kilo,dus niets werd vergoed,maar wilde het toch zelf,dus zelf betaald,en tot nu toe kan ik zeggen het is mij elke euro 5700.- waard geweest heb geen honger meer waardoor ik het nu wel volhou,de operatie is 100% meegevallen,en kan nog best wel eten,maar nooit meer zoveel als voor de band,ben veel aan’t sporten,en voel me in topvorm zou het zo weer doen Dr.Niville Belgie.

    /   Reply  / 
  1. mariella

   hai diana waar heb je ,je laten opereren en door wie. Ben erg benieuwd omdat ik zelf ook een maagbandje overweeg en nu al weet dat ik het niet vergoed krijg om dat mijn bmi 31 is en verder geen medische klachten heb,Ben een beetje aan het kijken hoe en wat en waar ik moet beginnen.
   vriendelijke groet mariella

     /   Reply  / 
  2. roxane

   hoi ,

   waar kan ik terrecht voor een maagband? mijn BMI is 36 en het word in nederland niet vergoed en geplaatst.

   groetjes roxane

     /   Reply  / 
   1. MetaBool

    Omdat het effect van een maagband dubieus is. Heb je ooit gezonde voeding geprobeerd? Mijn ervaring is dat de meeste lijners zich beperkt hebben tot junkfood en extreme voedingspatronen. Dat weliswaar in vele vormen maar die komen allemaal op hetzelfde neer. Hongeren, veel te veel koolhydraten, fabrieksvoedsel en nog veel meer verre van normaal eten.

      /   Reply  / 
    1. Maaike Temmink

     Hallo MetaBool,
     Ik ben net even op je site geweest.Als je lid wil worden moet je, weliswaar éénmalig, €12 betalen… Ik vind het niet netjes. En wat ik in het forum zie is alleen mensen die 10-15 kilo maximaal moeten afvallen! Ons soort mensen moet minimaal 30 kilo kwijt..
     En de meesten van ons hebben al veel te veel van jullie soort manieren van eten uitgeprobeerd: mede daardoor zijn we veel te zwaar…
     Ik ben ook te be-mailen; [email protected]

       /   Reply  / 
     1. MetaBool

      Overgewicht is primair een kwestie van verkeerde eetgewoontes. Meestal speelt insulineresistentie een hoofdrol. Zo gezond ben je klaarblijkelijk niet bezig geweest. De richtlijnen van het Voedingscentrum werken overgewicht in de hand. Kijk maar naar jezelf en om je heen. Een van de populairste afvalwebsites Valtaf.nl, vraagt € 59 per jaar. Ver beneden dat bedrag koop je een prachtig boek en krijg je een jaar support van Yvonne Lemmers. Een maagbandje kost (doorgaans de gemeenschap) € 5000. Is dat wel eerlijk? Het spijt me, Maaike, maar jouw rotsvaste overtuiging dat je niks verkeerds gedaan hebt motiveert me om nog maar even door te gaan met mijn missie: duidelijk maken dat de officieel gepropageerde voedingsvoorschriften funest zijn voor onze gezondheid. Opgewicht is overigens niet mijn website. Die van mij is de hierboven genoemde.

        /  
 18. loek

  Hoi iedereen,

  Wie kan mij helpen. Ik zou graag het adres willen hebben van die kliniek in Belgie dit ivm dat mijn moeder zwaar hartpatient is en over gewicht heeft waaraan zij helemaal niks aan kan doen. Maar ze moet wel minimaal 40 kg afvallen wil men haar op de hart transplantatie lijst zetten. In nederland wordt ze van het kastje naar de muur gestuurd niemand wete iets of gaat iets uitzoeken voor haar. Nu is mijn hoop dat ze misschien haar in Belgie wel willen helpen dus wie kan mij helpen. Reageren kan op mijn e-mail adres: [email protected]

  marlouk

    /   Reply  / 
 19. Jonneke

  Ik zeg niet dat ik perfect ben en een snelle stofwisseling heb!!??
  Ik ben op eigen kracht, zonder ook maar 1 keer naar een pilletje te kijken, 12 kilo afgevallen. Jarenlang heb ik geworsteld met boulimia en anorexia.
  Ik heb dus zeker wel van een eetstoornis gehoord!

  Ik eet bewust en beweeg elke dag.
  Ook probeer ik bewust met mijn gevoelens om te gaan en hier goed op te reageren.

  Daar helpt een maagband niet bij he?
  Dat moet je gewoon zelf doen en willen.

  Doorzetten! enorm veel doorzetten…

    /   Reply  / 
  1. kros

   boehoe, 12 kilo….tjonge jomge, dat is veel!
   Huilie!

     /   Reply  / 
 20. yvonne

  hoi Lonneke effe reageren tuurlijk moet je doorzetten,maar een maagband is een hulpmiddel. Ben al jaren aan het afvallen 35 kilo eraf, 25 kilo eraf en ga zomaar door, maar het erafhouden steeds sluipt het erweer in en kom je steeds weer ietsje bij,maar het fijne van de maagband is dat je nieuwe maagje nu sneller vol is, en dat je nu geen honger meer hebt,dus nu is het wel vol te houden,ben zelf jaren leidster geweest bij de weight wathers,dus weet wel wat het is om door te zetten maar nu is vol vol,dus dat heeft niets met doorzetten te maken,nu ben ik ook aan’t afvallen,maar dit is nu beter te doen dan zonder de maagband,want ik zat nooit vol, en ik ben geen slechte eter,maar een volume eter iedereen doet zijn best maar je hebt levenslang gr.

    /   Reply  / 
 21. ju

  ik wil ff tegen lonneke zeggen dat zie niet zo raar moet praten. ze zegt dat ze 12 kilo is afgevallen, als ze nog meer moet afvallen wens ik haar dan veel succes want probeer maar eens op dezelfde gewicht te blijven. de eerste kilo’s gaan er heel snel af en telkens gaat het langzamer. ben zelf ook een keer 20 kilo afgevallen maar hoe langer ik bezig was hoe langzamer het ging. en nou een jaar later zit het er weer op. ik ben zelf ook van plan om een maagband te zetten in belgie. heb het eerst ook via de huisarts geprobeerd en die had een brief gestuurd naar een chirurg in arnhem en die vond mij zonder mij nog geen eens gezien te hebben mij niet zwaar genoeg om te helpen en dat terwijl ik heel erg last heb van mijn gewrichten in mijn benen en mijn rug en schouders omdat ik gewoon veelste zwaar ben. dus als ik genoeg gespaard zal ik heel blij zijn als ze mij kunnen helpen in belgie. de mensen hier in nederland moeten wel naar belgie gaan als ze hier in nederland niet geholpen kunnen worden. en wie zegt dat de chirurgen in nederland beter zijn dan de chirurgen in belgie. als ze hier in nederland er niet zo moeilijk over doen zullen de mensen niet meer zo gauw naar belgie gaan. en ik denk dat de chirurgen een beetje bang worden dat iedereen dadelijk naar belgie gaat en dat de nederlandse chirurgen niks meer op ons kunnen verdienen. want het is immers ook hun brood wat ze verdienen. het is gewoon niet normaal dat het in belgie goedkoper is dan in nederland. dus iedereen die de het in belgie wil doen omdat ze ons in nederland niet willen helpen wens ik veel succes en ik hoop dat het jullie en mij zelf ook natuurlijk veel zal helpen met de kilo’s eraf te krijgen. en dat het voor altijd eraf zal blijven.

    /   Reply  / 
 22. ellen.vd vliet

  Hoi lonneke,
  Oordelen over een ander kan je nooit, laten wij dit voorop zetten!!!!
  Even nadenken voordat je wat te melden hebt!!!
  Tevens hebben wij allemaal “dikkers”gepresteerd en sommigen wel diverse keren om 20 tot wel 35 kilogr af te vallen. Maar, er zijn ook mensen die bv een stoornis in de hormoonhuishouding hebben gehad of hebben. Wordt je ook erg dik van. Of niet heeft kunnen omgaan met emotionele problemen, of verlies van dierbaren en vlak achter elkaar !!!!!! Je hebt ook mensen die niemand hebben, geen sociale contacten.Deze mensen zijn eenzaam geweest. Verdomd eenzaam. Dus als deze mensen weer op de rit komen en de rekening gaan opmaken ( lees: het eindresultaat qua gewicht!) dan schrikken deze mensen. Dat hele gewicht moet er nog vanaf. Want anders blijven wij sociaal buitengesloten. Want dat ben je sociaalarm als je ongeveer maat 50 of zelfs 52, 54 hebt.Denk even na !

    /   Reply  / 
 23. F.

  Hai
  Ook ik (29 jaar, BMI 32.5) ben het zat. Jarenlang tobben met allerlei diëten en pillen, poeders, theetjes en weet ik wat nog meer. Normaal eetpatroon, heftig sporten, het helpt allemaal heus wel..iets.
  Ik val dan namelijk af tot max 85 kilo en zodrá ik mijn legerdiscipline laat vallen en ofwel iets minder sport ofwel iets meer eet, denkt mijn lijf’ ha! ze let niet op! Lets GO!!’en zit ik met een zucht weer op mijn oude gewicht..
  Ik ben het zo zat. Dit lichaam is niet hoe IK ben, ookal zeggen andere mensen dat het me ‘leuk staat’. Wat is dat voor afweer als je zegt dat je 30 kilo wilt afvallen. Men zegt dat ik dan te dun zal worden ( weeg nu 97 ), dat ik door zal slaan, dat ik een eetstoornis zal ontwikkelen.
  Hebben alle mensen van 1.73 met een gewicht van tussen de 65 en 75 kilo een eetstoornis dan?

  Moed bijeen geraapt en naar de (vrouwelijke) huisarts. Conclusie: ik mag (wéér) naar een diëtist en weetje wat? Ook naar een psycholoog. Waarom vraag je je af?
  Om te accepteren dat ik altijd rond dit gewicht zal blijven omdat mijn lichaam dat kennelijk wil!! Nu vraag ik je. Ze maakte de vergelijking dat ik net ben als ‘ een neger die blank wil zijn’…

  Geen medische noodzaak, geen doorverwijzing, geen maagband? Ik probeer het op eigen kracht en inventariseer hoe andere mensen dit gedaan hebben. Maar waar haal je zo snel een paar duizend euro vandaan?

  Het voelt alsof ik buiten wal en schip val. Te slank om door arts en verzekering serieus te worden genomen, te dik om het zelf nog voor elkaar te krijgen en te accepteren.

  De volgende stap is; de privé kliniek. Doodsbenauwd als dat ook niet door kan gaan..wat blijft er dan in godsnaam nog over??

  F.

    /   Reply  / 
  1. jolanda

   hoi, als ik jouw verhaal lees dan voel ik me daar helemaal in thuis. vreselijk voelt het, dat je tussen wal en schip zit. is al aantal jaren geleden dat je dit schreef en vraag me af hoe jij het nu doet, heb je het inmiddels geaccepteerd? lijkt me niet als ik het zo lees.
   dacht vanmiddag ook eens te gaan kijken op de site voor maagbandje, omdat ik simpel weg ook me gewicht niet kan houden, ja de 95 kilo kan ik wel behouden als ik een beetje normaal doe. maar ja ik denk dat we levenslang hebben zoals ze dat noemen, ik denk wel eens stoppen met roken is makkelijker maar ja ik rook niet. (en weet ook wel van mensen dat dat ook niet makkelijk is.) succes inieder geval en denk maar je bent gelukkig niet alleen.

     /   Reply  / 
   1. Maas en waler

    Ook ik kan me helemaal identificeren met jullie posts. 102 kilo bij 180 lang. Ik ben al aan het lijnen sinds mijn 14e en ben nu bijna 37. Ik ben het zo zat! Ik wil inderdaad gewoon leven. Bij alles wat ik doe, bij alle plannen die wij als gezin maken, speelt stiekem in mijn hoofd mijn overgewicht een heel grote rol in de uiteindelijke beslissing. Kan ik gekleed blijven? Zoniet, is het niet te druk op het strand? Moet ik ophoog lopen ( trappen)? Zwembaden ga ik zowieso niet naar toe, op vakantie met een paar ( ultraslanke ) vriendinnen? No way… ik ga daar niet als een zeekoe naast liggen! Ik wil dus met alle liefde de kosten zelf betalen en ben nu dus zoekende waar ik moet beginnen want ik weet zeker dat mijn huisarts geen voorstander zal zijn. Dat is iemand die jarenlang in afrika gewerkt heeft en tenzij je iets als Ebola hebt, moet je eigenlijk niet zeuren vindt ie.

      /   Reply  / 
 24. ellen.vd vliet

  Hoi F bmi 32,5
  Maagband kost in belgie plm 2300 euro.
  Dit is aanzienlijk goedkoper dan in nederland en je kan ook zelf bellen naar het ziekenhuis om een afspraak te maken. De controle en het bijspuiten is in nederland de realiseren want hier zitten ook artsen die bijspuiten en die controle uitoefenen. Tevens kan je hier in nederland ook een dietiste vinden die bekend is met de maagband. Je kan binnen 1 tot 2 weken geopereerd worden. Mijn advies…
  Denk er serieus over na. laat die maagband plaatsen als je rustig afvalt dan krijg je niet van die lellebellen van huid. Trouwens je bent nog heel jong, je huid zal zich waarschijnlijk wel herstellen maar smeer je wel dagelijks in na het douchen voor je lichamelijke verzorging. En probeer vis te eten tijdens het afvallen. groetjes ellen

    /   Reply  / 
  1. mariella

   hoi waar heb jij je laten opereren in belgie en in welk ziekenhuis. Ben je al veel afgevallen zonder problemen?vriendelijke groet Mariella

     /   Reply  / 
   1. lies

    hai ik wou graag het adres als dat mag ik wil ook graag een maagband maar in nederland zijn ze mij een beetje erg veel geld 6500euro en jij schrijf 2300euro in belgie van daar ik vraag zou graag het adre en telefoonnummer willen hebben als dat geen probleem is

      /   Reply  / 
    1. MetaBool

     Maagband werkt niet. Pak de oorzaak aan.

       /   Reply  / 
 25. Joke

  Zo, wat een verschil zeg van prijs hier in Nederland en dan in Belgie.
  Wie kan mijn het adres geven van het ziekenhuis in belgie.Alvast bedankt

    /   Reply  / 
 26. Sylvia

  Jonneke,
  eingelijk vind ik dit niet de moeite waard maar het moet toch echt gezegt worden.
  Het maakt niet uit hoe zwaar je bent het gaat om hoe je je voelt.
  Jij zult waarschijnlijk ook wel een min punt hebben, dat blijkt wel over hoe je over een ander schrijft.
  Kijk eerst eens naar je zelf! ben jij gelukkig? Heb je in je leven bereikt wat je bereiken wilde?

  Als je iets wil doen aan de honger van andere mensen in de landen waar het slecht gaat moet je daar maar wat aan gaan doen!

  Niet hier komen praten waar je geen verstand van hebt…

    /   Reply  / 
 27. Chantal

  Ik zit er ook aan te denken om een maagband te plaatsen, maar merk dat het in nederland voor mijn via de verzekering niet kan en particulier 9000 kost.
  Graag zou ik willen weten met welk ziekenhuis ik in belgie contact kan opnemen om het voor een voordeliger bedrag te doen.

    /   Reply  / 
 28. Sylvia

  Hoi Chantal,
  Neem eens contact op met Ra-Medical, zij kunnen je verder helpen en voorlichten wat betreft een maagband.
  Zij kunnen ook bemiddelen tussen jou en je verzekering.
  De moeite waard dus!
  groetjes sylvia

    /   Reply  / 
 29. ellen.vd vliet

  Ik zal even het adres opzoeken voor je met Naam, adres, arts, en telefoon nummer plus route beschrijving je hoort van mij. belooft! Ik heb alleen even geen tijd vandaag om dit op te zoeken voor . Maar ik doe het denk morgen wel evenvoor je. Ben met vakantie geweest trouwens.
  groetjes ellen

    /   Reply  / 
  1. shanti

   Hoi ellen,

   ik ben ook serieus aan het overwegen on een maagband te zetten in belgie.kan je het adres,telefoonnunner en adres voor me sturen op mijn email
   alvast bedankt, shanti

     /   Reply  / 
 30. ellen.vd vliet

  Ra medical is ook prijzig hoor!!!
  Maar je moet het zelfweten

    /   Reply  / 
 31. Sylvia

  Mijn verzekering vergoed alles mits ik in België geopereerd wordt. Via Ra-Medical geregeld.

    /   Reply  / 
 32. ellen

  Hoi,
  Erg fijn voor je Sylvia dat alles betaald is voor jou. Er zijn helaas nog veel te veel mensen die ten onrechte worden afgewezen ( ook na jaren geloop naar specialisten ) voor vergoeding!!!!!!
  Het adres wat ik beloofd heb:
  Europe St. Michiel Hospital
  150 Rue de Linthout
  1040 Brussel.
  Dr Marc Vertruyen
  Telefoon arts: 0032-475871160
  Telefoonnummer van het ziekenhuis moet jereven opzoeken op het internet.
  Bel gewoon op en maak een afspraak voor consult bij de arts voor het laten plaatsen van een maagband, de rekening krijg je thuis gestuurd of moet je direct betalen ( vraag dit aan de telefoon al,vraag ook hoeveel het kost, consult,) Met de trein en dan de metro naar brussel Het is heel gemakkelijk. Ik hoor wel van je ??? Ik heb goede ervaring. Maar ik raad je wel dringend aan om na de operatie hulp van een Dietiste in te roepen die bekend is met maagband. Want het is geen toverbandje!!!!! Je moet leren eten met die band. Ook je vitaminen en mineralen heb je nodig. Anders gaat het niet goed!Rustig afvallen want anders krijg je lellebellen. Dat is niet nodig om zo te verlebben. Geef je zelf de tijd want je was ook niet binnen 6 maanden zo heel erg zwaar. Niet vergeten , in nederland hulp inroepen van dietiste bekend met maagband en luisteren naar hun raad en hulp. Veel sterkte en doorzetten je doet het voor een goed doel. JEZELF NAMELIJK!!!
  Hahah, lieve groetjes allemaal
  Ellen uit naaldwijk

    /   Reply  / 
 33. Daisy

  Hoi allemaal,

  Ik ben nieuw hier en ik heb al jullie verhalen doorgelezen en begrijp dus dat het in Belgie goedkoper is. Wat ik lees is dat het p/m €2300 kost. Maar wat houd dat in; Alleen de plaatsing zonder de nazorg? Wat kost het bijspuiten in NL en waar kan dit allemaal? Ik heb al een consult gemaakt voor 22 juni bij dr. Marc Vertruyen, dus dat is erg spannend! Maar de telefoniste wist verders niets over prijzen en ze begreep niet alles wat ik vroeg dus vandaar deze vragen. Mijn nieuwsgierigheid dwingt mij hiertoe! Wie kan mij die info geven voor a.s. donderdag??

  groetjes Daisy

    /   Reply  / 
 34. Anna

  hallo,

  Zo he wat een vijandigheid hier djiezzz moet dat nu zo.
  Is er al niet genoeg ellende in de wereld.
  Nahjah ik ben hier om mijn ervaring even te vertellen.
  Ik ben 13 juni 06 geopereerd in nederland door een belgische arts hahahahahahaha.
  Oke sorry dat moest even maar is wel waar deze mbeste man is naar nederland gehaald om zijn vele en goede operatie kunsten.
  Ik ben dus door hem geholpen ik had/heb een bmi van 41.
  kosten??? die heb ik gelukkig niet alles word vergoed.
  Ik ben bij de huisarts geweest omdat ik een rare vieze buik heb naar mijn idee net zo’n afdakje zeg maar erg genant allemaal en ik schaam er dood voor.
  ik wil het liefst 50 kilo kwijt maar met 40 neem ik ook genoegen.
  Hoe kom ik zo dik geen idee eigenlijk weet wel dat het pas na de geboorte van mijn zoontje is gekomen.
  Tuurlijk ben ik ook wle wat een snoepert tis een ziekte zeg maar.
  En daar kan iemand heel makkelijk over lullen van hou je zelf in het gareel maar het is niet voor niks een eetziekte.
  De een eet helemaal niet meer de ander juist steeds meer.
  Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik echt bang was om me zelf dood te eten.
  kom daar ook echt sinds kort ook voor uit.
  is heel beschamend voor iemadn om dat te zeggen.
  Maar goed ik heb hulp gezocht in dus de maagbadn die moet mij dus ondersteunen.
  Mijn huisarts wilde me ook niet helpen en ik vroeg om een verwijzing naar plastische chirurgie voor een buikwand correctie.
  Die gaf hij mij en ik verblijd naar het mcl.
  daar werd mij medegedeelt dat ik wel in aanmerking kom voor die correctie maar ik moet eerst afvallen.
  Dus ik helemaal in paniek van hoe moet ik dat doen en zo en zo.
  Hij heeft me doorgestuurt naar dokter totte.
  Die heeft mij verteld er mee door te gaan mits ik alle oke’s van iedereen kreeg die ik moest krijgen.
  Die heb ik gekregen dus.
  Ik was in oktober vorig jaar bij hem en ben na 8 maanden geopereerd.
  Ondanks mijn vele problemen met de dieetiste steeds weer de verkeerde getroffen.
  Ben ik eindelijk bij de juiste beland in Leeuwarden.
  Waar ik ook geopereerd ben.
  Van haar kreeg ik na een leuk gesprek met haar te hebben gehad een dieet voor als ik de band krijg.
  Die probeer ik nu zo goed mogelijk te volgen al walg ik echt van warm geblenderd voedsel bah bah bah.
  Nouja maar even doorbijten.
  Volgende week afspraak voor controle bij dokter totte.
  Ik ben heel blij met deze keuze.
  Je moet wel goed weten waar je aan begint maar ik vin dhet wel een aanrader als je echt helemaal niet meer weet hoe je het moet hebben om af te vallen

    /   Reply  / 
 35. moontje

  Jezus trut je weet niet waar je over lult zeker zelf een slanke den, waarbij jij zeker een perfect lichaam hebt!Ik hoop dat je zo moddervet wordt dan praten we wel een keer met elkaar verder en anders moet je gewoon je smoel houden!!

    /   Reply  / 
 36. moontje

  Hee hoi zou jij mij misschien het nummer en de naam kunnen geven van het ziekenhuis?? alvast bedankt groeten monica

    /   Reply  / 
 37. monique

  Ik wil even reageren op jullie wens om een maagbandje te laten plaatsen.
  Uit eigen ervaring weet ik dat het geen makkie is om er mee te leven.
  Ik heb nl. door een stafilococcen-bacterie mijn maagbandje er weer met spoed moeten laten uithalen. Mijn leven heeft aan een zijden draadje gehangen omdat ik zo graag wilde slagen en omdat ik dit ook als mijn laatste redmiddel zag.(103 kg. bij 1.60)
  Ik heb 8 mnd. mogen “genieten”van het feit dat ik afviel en dat ik weer zelfvertrouwen kreeg en me lekkerder bewoog. Al die tijd heb ik ook veel pijn gehad. Ik weet het aan het feit dat er toch iets in me zat waar mijn lichaam aan moest wennen, maar de echte reden was dat er waarschijnlijk niet steriel genoeg geopereerd is en ik de bacterie heb opgelopen. Zeker weten doe ik het niet want ik heb nooit antwoord op mijn vragen gehad. Ik dacht dat ik bij een goed ziekenhuis was in Dordrecht, maar ik heb naderhand van de arts die mij geopereerd heeft nooit meer iets gehoord. (In Voorburg is het bandje er met spoed uitgehaald.)
  Na een aantal opnames en antibiotica kuren via een centrale lijn, recht in je hartslagader, dachten we allemaal dat ik er eindelijk van af was. Twee maanden heb ik gewoon gefunctioneerd en toen van de een op de andere dag kon ik niet meer lopen. Via een ambulance ben ik rechtstreeks naar de ok gegaan en werd het bandje er uitgehaald.
  Nu ben ik (na 6 jaar) een ilusie armer en foeilelijke lidtekens en kilos “rijker”.
  Ondanks die ongelooflijke rotervaring zou ik het zo weer doen als ook een specialist het aan zou durven omdat ik weet hoe ongelooflijk blij en gelukkig en vooral fit je je kan voelen na al die kg verlies.
  Dit is geen verhaal om jullie te ontmoedigen maar een stukje van de keerzijde van hoe het ook kan lopen, na zon operatie.
  Nu heb ik en lelijke lidtekens, een giga hangbuik die smet en jeukt en in de weg zit en lelijk in mijn broek zit, en nog steeds het overgewicht.

  ps. Ook ik ben verslaafd aan eten en de maagband was voor mij een uitstekende manier om me in te (moeten) houden. Je kan nl. niet meer je overeten.
  O ja ik wou ook nog even iets kwijt over de nazorg. WELKE NAZORG???
  Heb het ook allemaal vanaf dag 1 in het ziekenhuis moeten uitzoeken. Iedereen sprak elkaar tegen en de controle was bar en boos.
  In 8 mnd tijd 1 keer om te checken en bij te spuiten.

    /   Reply  / 
 38. Carolien

  Hallo mensen,

  Ik heb na lang wikken {en wegen} besloten een maagband te laten zetten, nu ben ik alleen op zoek naar een goede kliniek in Belgie waar dit kan , wie heeft er een maagband en kan mij helpen aan wat adressen.

  Groetjes Carolien

    /   Reply  / 
 39. Anna

  Jeetje carolien dat is een verhaal zeg.
  Sneu voor je dat het zo gelopen is en ja tuurlijk zijn er mogelijkheden tot complicaties.
  Ik heb mijn bandje nu ruim 1 maand en ben al 9 kilo afgevallen.
  Ik eet gewoon met de pot mee alleen veel minder.
  Ik voel me er heerlijk bij en problemen ik heb ze niet.
  Nou ja soms moet ik wel een swat opboeren nou ja als dat zo’n drama is weet ik het ook niet meer hahahahhaha.
  Dat kan me niets schelen.
  Verder nergens last van dus.
  Ik ben in het mcl in leeuwarden geopereerd en ja de nazorg ben ik met je eens van na de operatie hadden de zusters zoiets van nou ga jij maar naar huis toedeloe.
  De chirurg daarintegen is erg aardig en heel belangstellend.
  2 weken na de operatie moest ik langskomen en over een maand moet ik weer langskomen.
  Puur controle is dat.
  Ik kan latijd bellen als ik vragen heb de assistente van de chirug is ook erg aardig en neemt alle tijd voor je.
  ik heb het behoorlijk goed getroffen en wat mijn lichaam betrft hoe deze er op reageert kan ik niet beter wensen.

    /   Reply  / 
 40. Hamra

  Volgens mij heb ik de zelfde dokter gehad als jij Anna, leuk en luisterend, Ben er heel blij mee. Moet er nog wel aan wennen want het is nog maar 1 week geleden dat ik een maagband heb gekregen.

    /   Reply  / 
 41. Carolien

  hallo mensen,

  Nou het gaat volgende week 3 augustus gebeuren hoor, dan word er een maagbandje geplaatst, hoe gaat het verder met jullie valt het mee of tegen?

  liefs en sterkte carolien

    /   Reply  / 
 42. Erik

  Hallo lieve mensen,

  Volgende week woensdag is het zover, 9 augustus wordt er een maagband geplaatst!

  Ik heb zelf al jaren overgewicht en heb vanalles geprobeerd, dieeten etc etc..
  nu heb ik eindelijk de knoop doorgehakt, ik moet jammer genoeg alles zelf betalen omdat ik met een doktersverklaring afgewezen ben bij de ziekfonds!
  Nu ben ik in de gelukkige positie dat ik die maagband zelf kan laten plaatsen maar ik hoop echt dat iedereen die al jaren last heeft van overgewicht en al lang bezig is om het voor elkaar te krijgen om een maagband te krijgen, dat diegene er ook voor gaat. uiteindelijk krijg je het voor elkaar en veranderd het je leven voorgoed in zeer positieve zin!

  Ikzelf laat de band plaatsen in geel(belgie)
  in het St. Dimpna Ziekenhuis
  zijn er mensen die dit ziekenhuis kennen???

  In ieder geval laat ik mijn ervaring aan jullie horen!

  En Carolien jij bent overmorgen aan de beurt ik wens je heeel veeeel succes!

  Vriendelijke Groeten

  Erik..

    /   Reply  / 
 43. Carolien

  Hallo Erik,

  Nou het is vandaag maandag 7 augustus, en ben afgelopen donderdag geholpen, operatie is meegevallen en heb alleen een beetje last van een drukkend gevoel op de borst, en de voor velen bekende beetje zeurende schouder, het voelt als een goede spierpijn!
  Het is ff wennen, geen honger gevoel, en vloeibaar gaat prima ben nog niet fit hoor maar dat is ook niet gek. Ik ben geholpen door Totté wereld vent, nu eventjes afwachten maar hoe het over een weekje gaat met vast voedsel proberen. Erik veel sterkte en heel veel succes . oh ja 4 kg kwijt . Laters

    /   Reply  / 
 44. Daisy

  Hoi Erik,

  ik heb je verhaal gelezen en ook ik kwam niet in aanmerking voor vergoeding en heb het dus ook zelf moeten bekostigen! Maar dat was het zeker waard!!
  Ik ben op woe 19 juli geholpen en ook in het St.Dimpna Ziekenhuis door dr.Lafullarde.
  De verpleging en de arts zijn ontzettend vriendelijk en het is me al met al reuze meegevallen! Ik ben nu bijna 3wk verder en het eten gaat al steeds beter al moet ik wel zeggen dat ik m.n.de eerste dagen wel zwaar heb gehad….het was verschrikkelijk heet,had totaal geen energie en je mag nagenoeg niets eten en als ik maar een stukje buiten had gelopen dan was ik al helemaal kapot!
  Nu: Ik ben al ruim 4kg afgevallen en voel me GOED en je raak zo gewend aan de kleine hoeveelheden eten en je weet dat je sommige dingen niet meer(of nog niet)kan eten en dat accepteer je gewoon!
  Ik wens jou veel sterkte voor 9 aug.en de tijd erna en laat je ervaring horen!
  groetjes Daisy

    /   Reply  / 
  1. claudia

   Hoi, mag ik vragen wat het heeft gekost? en hoe gaat het nu

     /   Reply  / 
 45. Anna

  Hallo Daisy,

  Wat leuk je hebt de zelfde dokter als ik.
  Echt een wereldvent is het ja.
  Volgende maand word ik voor het eerst opgespoten omdat ik merk dat ik steeds meer kan eten.
  En dat willen we natuurlijk niet hebben.
  We gaan eerst over 3 weekjes op vakantie en daarna word het gedaan.
  Vind het wel spannend hoor als ze dat gaan doen want dan word het nog minder eten en aanpassen natuurlijk.
  Het afvallen gaat harstikke goed ik ben er harstikke blij mee.

    /   Reply  / 
 46. Anna

  wat goed carolien van je.
  En al shet dokter totte is ja dan hebben we de zelfde.
  groetjes Anna

    /   Reply  / 
 47. J.M. Graal

  Hoi,
  Ik wil graag een maagband laten plaatsen. Ik heb 3 jaar geleden een buikwandcorrectie gehad, en ben 3 jaar later toch weer aangekomen. Het bekende jojo effect. Het litteken staat nu zo strak dat ik pijn heb. Nu wil ik graag adressen krijgen van goede klinieken in Belgie ivm de kosten. En ook zou ik willen weten of de agis(mijn zorgverzekering) dat dekt en zo niet, welke kosten zijn eraan verbonden? Alvast bedankt. janine

    /   Reply  / 
 48. sem

  hoi
  ik heb in 2004 een maagbandje laten plaatsen,inmiddels ben ik 4 keer geopereerd,juni 2006 eindelijk hersteld.tot nu toe nog maar 20 kilo kwijt.liep mischien 2 jaar met kapotte bandje ja nooit gecontroleerd.ik wist het ook niet maar ik vind als er iets niet goed gaat moet de nazorg daar toch wel op letten…ik heb geen hoop meer en ben er moe van…

    /   Reply  / 
 49. Daisy 2

  Hallo allemaal
  Wat leuk om te lezen hoe we allemaal met hetzelfde probleem worstelen. Ik heb een BMI van 34 en ben het diëten meer dan zat; in een jaar tijd worstel je je kilo’s eraf om ze er in 3 maanden weer bij te (Vr)eten met een bonus niet te vergeten! Ik heb een paar vraagjes waar jullie me misschien mee kunnen helpen.
  Ik voel me altijd zo “slap” als ik aan het lijnen ben; jullie kennen dat wel, zo’n bibberend gevoel ten teken dat je wat móet eten. De verleiding om op de bank te gaan hangen is dan bij mij altijd erg groot. Heb je dat niet als je een maagbandje hebt?
  Zijn er mensen die via Zilveren Kruis de ingreep vergoed hebben gekregen??
  Ik woon in Zuid-Limburg, zijn er mensen die ervaring hebben met een Belgisch ziekenhuis in de grensstreek?
  Zijn er sites die (net als de Nederlandse sites) aangeven wat de kosten zijn? Ik heb gesurfd, maar kan niets vinden. De kosten die ik gelezen heb voor de ingreep in België zijn nog te overzien, maar de 5000 euro die het in NL kost zijn voor mij écht een maatje te groot!

  Dank dat jullie met me mee willen denken!
  Daisy2

    /   Reply  / 
 50. sasje

  Ik heb zelf nog geen maagband, want mijn verzekering doet moeilijk. Ze vinden me bmi is te laag. Maar als ik sommige verhalen hoor dan merk ik dat ik de zelfde bmi heb. Is het voor jullie wel vergoed?

    /   Reply  / 
 51. Anna

  Zo is alweer een tijdje geleden datik hier ben geweest.
  Maar voorzover ik weet moet je bmi minimaal 40 wezen voor ze je vergoed gaan opereren.
  Ik had bmi van 42 dus mijn operatie werd wel vergoed gelukkig maar want zelf zou ik daar de centen niet voor hebben gehad.
  Ik ben nu 18 kilo afgevallen en overal 2 maten kleiner geworden.
  Heerlijk gevoel is dat.
  Ik ben opgespoten en sindsdien val ik niet meer af heel vreemd.
  Kan trouwens ook nog steeds dezelfde hoeveelheden eten als voor het opspuiten.
  Ik zal morgen het mcl bellen voor advies.
  Want dat het nu al stagneert ben ik niet blij mee.
  Ik moet nog minimaal 14 kilo voor ik een buikwand correctie krijg.
  Gelukkig heb ik dus echt nergens last van en eet gewoon normaal met de pot mee alleen veel minder natuurlijk.
  Heel enkelt merk ik wel dat ik iets te gehastig eet omdat het ook allemaal zo makkelijk gaat bij mij.
  Veel bewegen natuurlijk ook lekker taibo beoefenen bijna elke avond heerlijk is dat een echte aanrader.
  Voor de mensen die er 1 krijgen veel succes voor de mensen die net geopereerd zijn gefeliciteerd met je nieuwe vriendje de band.
  Ik zie hem echt als mijn vriendje die me enomr helpt hihi

    /   Reply  / 
 52. Khaty

  Ik ben afgelkopen week in Hoogeveen geweest, en daar ben ik goed gekeurd voor in aanmerking te komen voor een maagband…maar nu werk mijn verzekering niet mee, ik ben 180 lang en heb een bmi van 38 en dat is dus te weinig, de arts zei dat hij mij wel wilt helpen als ik alleen het bandje zelf vergoed €1700 kost dat, de nazorg en de rest word dan wel vergoed incl het bijspuiten, voor ik beslist of ik het zelf ga vergoeden ga ik eerst op zoek naar een verzekering die het wel onder de 40 vergoed, want ik heb gehoord dat die er wel zijn…

    /   Reply  / 
 53. bep

  Twee maanden geleden heb ik in hoogeveen een maagbandje laten plaatsen.De chirurg heeft alles voor mij geregeld,ik heb zelf niets met het ziekenfonds te maken gehad. Ik ben heel erg tevreden over het verloop van de operatie en de (na)zorg.
  Voor de mensen met een slechte ervaring zou ik willen zeggen:Ga eens in hoogeveen praten.De mensen daar zijn erg betrokken. Ik ben al twintig kilo kwijt. Joepie!!!!!

    /   Reply  / 
 54. angelique uit den bosch

  Ook ik ben afgewezen. Ik kreeg te horen dat ik eerst nog maar 15 kilo moest aankomen. Dan vlucht je toch wel naar belgie.
  Ben geopereerd in brussel, alleen mij begleiding was niet goed.Het bedrijf ging failliet. Dan st je alleen en zoek het maar uit.Ik heb mijn band op 09-09-2005 gekregen.
  Al een heel jaar roep ik de band doet niks. Ik voelde niks,geen weerstand. Nu ben ik bij dr.lafullarde(mijn redde engel) nu merk ik iets. Eindelijk en dat naar een jaar.

    /   Reply  / 
 55. Anna

  De reden dat je je slap voelt is waarschijnlijk omdat je geen extra vitaminen neemt.
  Ik zou zeggen ga naar een reformhuis en haal daar je multi vitaminen zul je een stuk fitter voelen.
  Ik heb mijn bandje sinds juni en ben tot nu toe 20 kilo kwijt.
  Ben ook opgespoten maar daar heb ik niks van gemerkt er is niks verandert en tot overmaat van ramp is het afvallen gestagneert.
  Mede doordat ik dus de verkeerde vitaminen had en dus niet genoeg binnen kreeg dat is nu wel anders.
  Maar goed ik voel dus op zich weinig weerstand.
  Ik zal morgen het mcl weer bellen om een vervroegde afspraak ik vind dit niks.
  Verder bevalt de band me harstikke goe ben toch wel mooi al 20 kilo kwijt en dat is de helft.
  Nu nog een keer 20 kilo en ik ben er.
  Ben lekker aan het sporten gegaan weer.
  terug naar de sportschool.
  4 dagen in de week van 9 tot 12 uur lekker trainen en bewegen.
  Heerlijk is dat.

    /   Reply  / 
 56. Piet

  Hallo allemaal, ik kan iedereen Dr. Niville aanbevelen. Echter er zijn in Belgie meerdere artsen die net zo goed zijn echter geen 5700 euro tellen. Mijn huisarts (ik ben een Nederlander in Belgie) omschrijft Niville als een arts op leeftijd die nog even wil cashen. Perfecte arts, maar de overweging waard om een ander te nemen. Antwerpen kost bijvoorbeeld niets, of het ziekenhuis in Bree.

    /   Reply  / 
 57. bianca

  Hallo,
  Ik zou graag willen weten bij welke arts en en in welke kliniek ik moet zijn, ik las net dat het in Belgie maar 2300 euro kost . Kan iemand mij vertellen waar ik moet zijn .
  MVG Bianca

    /   Reply  / 
 58. bianca

  Hallo,
  Ik zou graag willen weten bij welke arts en en in welke kliniek ik moet zijn, ik las net dat het in Belgie maar 2300 euro kost . Kan iemand mij vertellen waar ik moet zijn .
  MVG Bianca

    /   Reply  / 
 59. Ingeltje

  Hallo,
  ik wil effe reageren over dr.niville;
  Ik ben Belgische en heb 8 jaar geleden een operatie ondergaan bij dr.Niville.Ik heb bij hem een uitstekende nazorg gehad, en als ik nu problemen heb kan ik nog steeds vlot bij hem terecht.Dr niville kan de vraag bijna niet meer aan om siliconenbandjes te plaatsen,en daarom is hij duurder dan anderen;maar het jaar nazorg is niet zo duur,zelfs het bijspuiten niet .Ik heb wel vernomen dat ze in het ziekenhuis in Mol meer dan 175 euro durven vragen om bij te spuiten terwijl het bij dr. niville meer dan de helft goedkoper is .Wie zegt er nu wie hier de geldwolf is? dit is trouwens nog altijd een schoonheidsoperatie als men het niet wist.

    /   Reply  / 
 60. Sara

  hallo,
  ik weeg al een tijdje te veel en mijn gemoedstoestand lijd onder die frustratie. heb ook al enorm veel dieëten geprobeerd, maar nooit met blijvend succes. Mijn ouders kwamen dan met het idee van een maagring omdat ze zagen dat ik al een hele lange tijd down was.We zijn dan naar een arts geweest in Aalst, maar die wees me af.Dit was een enorme klap en na een jaar loop ik nog altijd met het idee van een maagring rond.ik heb een BMI van 32, ik weet dat dit niet zo’n ontzettend groot overgewicht is , maar voor mijwel vooral omdat ik een paar jaar geleden zo fijn als een lat was. kent er echt niemand een arts die een operatie wil uitvoeren bij een BMI van 32?

    /   Reply  / 
 61. Petra (redacteur)

  Beste Sara,

  Weet dat je met een operatie voor een maagband altijd een risico loopt. Aangezien jou overgewicht nog niet levensbedreigend is is het waarschijnlijk verstandiger om op een andere manier te proberen af te vallen. Ook als je een maagband hebt moet je afvallen door op je voeding te letten.
  Heb je al eens begeleiding van een dietist en/of psycholoog gezocht?

    /   Reply  / 
 62. marion

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar een site die de kosten van de maagband operatie in Belgie kost. weet iemand die???

    /   Reply  / 
 63. corry

  Hallo,

  Ik heb een bmi van 42 en mag binnekort in mol een bandje laten plaatsen ik ben dol gelukkig. Na mijn 4e kind werkte mijn schildklier niet meer en was ik in gewicht verdubbeld 130kg ben daarna steeds aan het lijnen geweest nu na 23 jaar kan ik er eindelijk wat aan doen. In Hilversum vonden ze met te oud 62 jaar maar ik kan nog jaren mee als ik slanker ben.

    /   Reply  / 
 64. Frederieke

  Hallo Marion,
  De kosten kun je opvragen bij het academisch ziekenhuis Brugge bijv. Het email adres is;
  [email protected] Deze mevr.
  is van de patientenadministratie en verantwoordelijk voor de prijsramingen.
  tel 003250453961
  Maagbandje plaatsen kost in totaal incl. 2 ligdagen 3550,00
  Maar ze sturen een keurig overzicht naar je op als je daarom vraagt. Veel succes.

    /   Reply  / 
 65. anita

  hallo mede banders,ik heb een vraagje ik heb 5 jaar mijn band,nu gaat het mis door complicaties ,en de band moet eruit.
  Dus stelde mijn arts een gbp voor,maar mijn bmi is nu 33 en kom dus volgens de verzekering niet mee inaanmerking voor een andere operatie.
  Dus is mijn optie na 75 kilo vermageren alleen maar vol eten tot mijn bmi hoog genoeg is.
  Ja ben je der bijna laat de verzekering je vallen ,groetjes anita

    /   Reply  / 
 66. Peter

  hoi ellen v vliet , je zei dat een maagband 2300 euro kost.zou je mij dan meer info willen geven van de specialist en waar je geholpen kan worden MVG, Peter

    /   Reply  / 
 67. Peter

  hoi katy zou je mij meer uitleg willen geven van deze ziekenhuis , en bij wie ben jij geweest.ik zelf heb een afspraak op 13 maart in hoogeveen.en zou je mij willen uitkleggen over het vergoeding bedoel je zei dat ze jou wel willen helpen als je 1700 euro zelf betaald en dat de nazorg wel vergoedt kreeg ,, graag meer uitleg AUB MVG, Peter

    /   Reply  / 
 68. Joyce

  Hallo Michelle,

  Ik heb net een verwijzing van mijn huisarts gekregen naar de internist voor een maagband. Maar ik schrik van de wachttijden die ik in Nederland tegen kom,
  Ik wil dus graag weten in welk ziekenhuis je in Belgie bent geweest.
  Ik ben bij zilveren kruis Achmea verzekerd en wil dus ook gaan aanvragen voor Beldie.
  Graag hoor ikm van je en veel succes met afvallen gewenst.

  Met vriendelijke groeten,
  Joyce

    /   Reply  / 
 69. Peter

  Hoi Joyce, in hoogeveen staat 6 maandne voor en MCL leeuwarden 1 jaar.daar stond ik op de wachtlijst van april tot dit jaar april.maar bleek dat ze vorige jaar half geen operatie hebben uitgevoerd vanwege dat budget op was en houdt in dat ik vanaf april nog half jaar moest wachten ik was zo pissig dat ik zorgverzekeraar belde met deze mededeling en hun stuurde mij naar hoogeveen toe.dus moet ook maar ff afwachten moet pas 13 maart heen ben benieuwd. en succes ermee.

    /   Reply  / 
 70. Naaz

  Hoi

  Mijn naam is Naaz en ik wil vragen of iemand mij kan vertellen in welke ziekenhuis ik in belgie een maagband kan laten plaatsen.
  Want in nederland is er een hele lange wachtlijst van 2 jaar.

  Groetjes

    /   Reply  / 
 71. peter

  wachtlijst van 2 jaar ,,in hoogeveen is een wacht lijst van half jaar

    /   Reply  / 
 72. noa

  hallo ik ben noa en ik ben 10 jaar ik ben 1.64cm lang en ik weeg 60 kilo ben ik te dik? ik voel me in ieder geval wel heel erg dik kan iemand hier pliezzz een antwoord opgeven? en een beetje snel?

  -xxx-jes noa

    /   Reply  / 
 73. sukran

  hoi,ik wil vragen of voor mij vertellen welke zikenhuis is in belgie een maagband plaatsen en hoe veel kost alles operatie.wie is de weet kan voor mij amail sturen.aub

    /   Reply  / 
 74. Anna

  Noa kinderen van 10 jaar krijgen geen maagband.
  het beste wat jij kan is lekker veel gaan sporten en gezond eten.
  Niet te veel in een keer maar gedeeld over de dag.
  Als je bijvoorbeeld 3 stukken brood eet tussen de middag neem er dan anderhalf en eet om 4 uur in de middag nog maar een stukje brood.
  Je moet je maag spelenderwijs bezig houden met goede dingen tuurlijk mag je best ook wel eens wat lekkers maar beperk dat wel.
  Eet s’avonds na 8 uur niks meer en drink genoeg.
  Geen cola en zo maar veel water.
  Of doe net als mij neem limonade met minder siroop dan normaal.
  Begin daar maar eerst mee.

    /   Reply  / 
 75. harry

  hoi beste lezers,
  ikzelf heb op 20 maart een bandje laten plaatsen in het lucas in amsterdam door DR.v.Tets.
  ik ben mij vorig jaar gaan verdiepen in eem maagbandje omdat ik na div. dieeten mijn lichaam gewoon zat was en omdat ik ook nog rugklachten heb (stenose)ben ik in januari 2007 naar mijn huisdokter gegaan.
  deze stond achter mijn beslissing en ik ben op zoek gegaan op het internet.
  ik kwam op de site van het lucas andreas in amsterdam uit http://www.maagverkleining.nl/Nederland.htm
  ik heb dezelfde dag nog gebeld.
  Op 2 februari 2007 heb ik mijn eerste onderzoek gehad en op 27 februari mijn laatse ( viel allemaal reuze mee), en ben op 20 maart geopereerd.
  alles is goed, ben ontzettend blij, en het heeft 1,5 maand geduurd.
  dus ga het internet op en ga bellen want de wachttijden zijn niet meer zo lang.

    /   Reply  / 
 76. chantal

  nou jullie klagen allemaal dat je een maagbandje wilt snap ik wel maar een dieet kan wel blijvend zijn want je moet gewoon de wil echt hebben en op letten wat je eet en niet gelijk risicovolle operaties aangaan elk pondje komt door het mondje dus let op je eten drink 2 a 3 liter water per dag en eet gezond

    /   Reply  / 
 77. chantal

  want met klagen kom je er gewoon niet.
  en dan kan je zeggen jij heb makkelijk praten ja is mischien zo maar jullie doen het wel zelf en dan zeggen ja neem maar maagbandje is toch gekkenwerk . er zitten gewoon heel veel risico’s aan maar ook aan overgewicht maar volg een dieet dat werkt echt wel als je maar wilt

    /   Reply  / 
 78. Greetje

  Heb met stomme verbazing jou reactie gelezen en moet zeggen dat mijn bloeddruk flink is gestegen, waar haal JIJ HET LEF vandaan om mensen met een overgewicht zo te beledigen? In de 1e plaatst gaat het om mensen die een ziekte hebben!!! 2e plaatst alle mensen die lijden aan deze ziekte komt niet enkel van het eten, men kan te weinig eten zodat de maag heel lui word, mensen die een te traag werkende schildklier hebben,mensen die regelmatig predinison slikken.Maar ja het blijkt toch steeds weer dat men te snel klaar staat met een vooroordeel, die mensen noem ik dan achterlijke koeien met een verstand van nul, dit mag je in je achterwerk stoppen.

    /   Reply  / 
 79. Greetje

  Wachttijden in Hoogeveen is inderdaad heel kort, was ook snel aan de beurt en de team waarmee de chirurg samen werkt zijn geweldige mensen. Na de ingreep ook hele goeie begeleiding gehad en nog steeds.

    /   Reply  / 
 80. Anna

  jezus man typisch weer zo’n muts die denkt alles beter te weten sorry hoor.
  De kans dat je onder auto terecht komt is groter dan de gevaren van de maagband.
  Ik ben het eens met Greetje.
  Steek dat maar in je ****

    /   Reply  / 
 81. Lisa

  hmz gezellige reacties hier.. Ik denk dat een maagband echt wel als laatste redmiddel wordt gezien. Aan een aantal reacties hierboven te zien denken sommigen echt dat ze een dieet niet geprobeerd hebben..

  Trouwens nog een adres voor voordelen en nadelen: Maagband

    /   Reply  / 
 82. Linda

  Je kan wel een maagband nemen maar als je die vult met de verkeerde dingen blijf je gewoon dik. Misschien niet zo dik zoals je was maar dan houden 9 van de 10 los hangend vel over… dat lijkt mij nou ook niet alles.

    /   Reply  / 
 83. Paola

  hallo. ik zoek mensen die een maagband hebben laten plaatsen in het AZ maria middelares ziekenhuis in Gent door Dr Filip Muysoms, M.D.. Ik overweeg om het daar te laten doen. Ik heb een bmi van 32 en dat is vrij laag, maar goed ik weeg ongeveer 100 kg bij een lengte van 1.65 m, dus behoorlijk veel overgewicht. ik hoop dat iemand informatie voor mij heeft. hopelijk tot ziens!

    /   Reply  / 
 84. annemarie

  hoim Paola, volgens mij is je bmi 36.7, op basis van wat je geschreven hebt

  groetjes

    /   Reply  / 
 85. liesbeth

  hallo allemaal
  ik ben 2 maart naar hogeveen geweest
  en op 27 maart heb ik al de onderzoeken gehad ik ben zo zenuwwachtig als ik goed word gekeurd het wachten duurt zo lang
  vorig jaar was ik afgekeurd ik heb een bmi van 42 ik ben 152 lang en weegt 98 kilo
  heb er heel last van mijn vraag is heeft er iemand ervaring mee met hogeveen en hoe lang ze hebben gewacht ect ect graag reactie
  groetjes liesbeth

    /   Reply  / 
 86. Peter Litjens

  Ik heb sinds (vrijdag)13 April een maagbandje en heb dat in het Atrium ziekenhuis in Heerlen laten doen.
  door me strikt aan het dieet te houden ben ik in een periode van 5 weken 16,7 kilo afgevallen (woog 183,4 nu 166,7 kg)wil naar 95 kg

    /   Reply  / 
 87. Daisy 2

  Hallo banddragers (in spe!) op 6 juni krijg ik een bandje geplaatst in Tongeren, Belgie, door dr Wijenendaele. Zijn er mensen met ervaringen daar??? Wie helpt me aan advies voor direct ná de operatie??
  Wanneer kan ik weer werken???
  Duimen jullie voor me??

    /   Reply  / 
 88. prissie

  hoi ,

  ik wil heel graag een maagband laten plaatsen maar weet nog niet waar …
  wie kan mij helpen aan een adres in belgie en wat zijn de kosten ongeveer?
  wie heeft voor en na foto s van zichzelf kunnen jullie die opsturen en misschien met dagboek bijgehouden…?
  bedankt alvast
  groetjes, van een aankomende maagband houder!!

    /   Reply  / 
 89. prissie

  oeps

  mijn email adres voor eventuele informatie is [email protected]

  xxxxx

    /   Reply  / 
 90. ireen

  hallo
  ik wou eens vragen of jullie ook met deze klachten die ik heb zoals:
  pijn in buik /maag
  pijn rond de navel
  moeilijk kan lopen veel pijn in boven benen
  lange afstanden of winkelen lukt niet
  kortademig en zeer zeer moe
  niet goed kunnen slapen
  suiker
  en andere kleine dingen
  ik heb allerlei onderzoeken gedaan meeste uitslagen waren toch wel goed
  ga nu weer na veel klachten [nog steeds] na een internist om een verwijs brief te krijgen voor een maagbandje
  dit stelt de verzekeraar voor om misschien in aanmerking te komen voor een maagbandje [zilver kruis ]ik heb 16 jaar geleden een bloedpropje in mn hoofd gehad waardoor ik 2 dagen blind ben geweest nu omdat ik veel te dik ben en al heel veel pogingen heb gedaan om af te vallen lukt het me gewoon niet meer maar ben wel bang dat mn vaten me weer in de steek gaan laten ik ben 40 jaar 1.58 lang en weeg 99,6 kg moeder van 5 heerlijke kinderen en wil ze nog lang niet alleen laten heeft iemand hier ervaring mee en weet je of de verzekering met deze kwalen het goedkeurt
  een pijnlijke moedertje

    /   Reply  / 
 91. happymaagbanddrager

  In 2006 kreeg ik mijn maagband van dr Bruno Dillemans in Brugge.Ik heb altijd aanovergewicht geleden, alleen de afgelopen 8 jaar vlogen de kilo’s eraan door een onregelmatig eetpatroon, te veel werken en te weinig bewegen. DAt gaat je niet in de koude kleren zitten en vervolgens woog ik 123+!Gelukkig ben ik er nu 25 kwijt…….joepie! Ik zit weer heerlijk, en sexy, in mijn vel. Ik straal weer van binnenuit omdat ik mij goed voel. Het gaat nu echt heel langzaam van een paar ons tot een pond per maand. Maar jongens het gaat er wel af. Ik heb mijn hele eetpatroon samen met de dietiste omgegooid en het gaat nog steeds goed, ik hoef er niet meer over na te denken, het is ´a way of living´ geworden en heb goede hoop nog 20 kilo af te vallen het komend jaar in combinatie met sporten en fietsen. Ik wil jullie wel meegeven dat de maagband geen wondermiddel maar een hulpmiddel is. Hoe en wat je eet heb je zelf in de hand. Incombinatie met een regelmatig eetpatroon, gematigde hoeveelheden en beweging kan je het redden.
  Dat anderen ons overgewicht niet begrijpen, is hun probleem, zij zullen vast ook hun eigen problemen hebben. Door simpelweg te oordelen overons hopen zij die te vergeten. Laat hen maar maak niet van hun probleem de jouwe, ga lekker aan de gang met je eigen doelen.

  Succes allemaal en ga ervoor!!

    /   Reply  / 
 92. van de wiele veerle

  Hoi,
  Volgende donderdag wordt bij mij ook een maagband geplaatst. Alles is wel zeer vlug gegaan…2 weken geleden zat ik nog bij de huisarts en nu al de ingreep.Die wordt gedaan in het AZ st.maarten door Dr.Verheyen.
  Ik ben wel wat bang geworden omdat ik al veel negatiefs heb gelezen…
  Ik vroeg me nu wel af hoe lang je moet wachten eer je weer op de been bent en hoe lang het duurt eer je weer met de wagen mag rijden?
  Veerle

    /   Reply  / 
 93. happymaagbanddrager

  Het hangt af van hoe snel je geneest, het zijn voornamelijk de wonden die moeten genezen en de lucht die uit je buik weg moet lopen. Deze pompen ze nl. vol met lucht waardoor je jezelf als een luchtballon voelt (hahaha). maar autorijden zit er even niet bij, zeker 2 weken.
  Maar moedig deze stap en veel succes met afvallen straks na de operatie!!

  Groet, Happymaagbanddrager

    /   Reply  / 
 94. Jolien

  Hoi jongens en meiden!!

  Ik ben Jolien en ben 29 jaar mijn gewicht is/was 138 kilo. Ik heb sinds woensdag 30 mei 2007 een maagband. De eerste ander halve week alleen maar vloeibaar eten zoals vla en appelmoes. Af en toe een creme soepje voor de afwisseling. Ik ben twee weken later weer aan het werk gegaan en ben toen langzaam weer “gewoon” gaan eten zoals brood, sla, groentes. MAAAAAARRRR Ik was de eerste ander halve week 6 kilo afgevallen en nu, nu ben ik weer twee kilo aangekomen. En wat eet ik nou overdag. Twee broodjes kaas (voor op het werk), beker brinta (ontbijt) Twee kleine vitalinea(op het werk) Stukje komkommer (op het werk) en savonds bij het diner een beetje sla met dressing, stukje vlees of vis, Beker melk. En dan nog twee koppen koffie met soms een eierkoek. Later op de avond soms nog een broodje. Ik zie nu wel dat ik waarschijnlijk wel wat fruit moet eten ;-) .
  Maar die twee kilo is best frustrerend hoor want dat had ik niet verwacht. Nou ja woensdag moet ik voor controlle naar mijn chirurg en zal het daar eens over hebben.

    /   Reply  / 
 95. Jolien

  En…….ik heb nog heel vaak honger, ik dacht dat wel weg zou gaan..dus niet!!!!

    /   Reply  / 
 96. happymaagbanddrager

  Hoi Jolien,

  Het kan best dat je iets aankomt na de 1ste 3 weken, dit omdat je ‘normaal’ gaat eten. Maar ik hoop toch niet dat je ieder avond een eierkoek eet en een broodje? Het beste is liefst na 20:00 uur, maar gezien de kleine hoeveelheden die wij eten na 21:00 uur, of na 22:00 uur als je een late slaper bent, niet meer te eten.

  Ik zal eens even aangeven hoe ik eet:
  s’ochtend 1 of 2 bruine boterhammen, 07:00 uur. tussen 10 en 11 uur een klein yoghurtje of fruitje of sultana hartig. lunch 1 bruine boterham met met iets extra’s soms een kaassoufle’tje of klein een beetje salade, of gewoon 2 boterhammen. rond 16:00 uur een banaan, en rond 19:30 uur warm, vaak een stukje vlees en groente, pasta, 1 aardappel, of een klein beetje rijst in totaal 250/300 gram, rond 22:00 uur of een beetje popcorn (is lichtverteerbaar en weinig calorien) of een eigenmaakte fruitshake, melk met een kwart advocado, of banaan, of galiameloen, of gewoon yoghurt en soms wel eens een koekje. Om het smakelijk te houden is het goed in alles af te wisselen.Verder belangrijk veel te drinken en je urine licht te houden.
  (ik zeg ook niet dat wat ik doe goed is voor jou hoor, een ieder heeft ander behoeften)

  Het is heel belangrijk dat je de hoeveelheden en de calorien van wat je eet in de gaten houdt anders werkt het echt demotiverend. Ik merk nl. wel op de weegschaal wanneer ik mijnzelf lekker heb verwend (ook dat moet zo nu en dan kunnen), maar pak dat daarna weer op.
  Daarnaast ook belangrijk te zorgen dat je de voedingstoffen die je nodig hebt wel krijgt.

  Zelf val ik niet meer zo veel af na het eerste jaar, het gaat heel langzaam, soms maar een pond per maand. Maar dat vind ik niet erg, dit omdat ik toch blijf afvallen. Liever dat dan aankomen, maar goed dat heb ik zelf in de hand.

  Nou Jolien, ik hoop dt je wat had aan mijn relaas, het is echt niet verwijtend bedoelt, slechts om je te laten zien dat alle maagbanders hun best moeten doen om te bereiken wat ze willen.

  Ik wens je heel veel succes en luister goed naar je dietiste en wees eerlijk tegen hem/haar.

  Happymaagbandrager

    /   Reply  / 
 97. Anna

  Ik ben ontzettend blij met mijn maagbandje ik heb hem nu 1 jaar alweer en ben in totaal nu 31 kilo afgevallen. Je kan wel raden hoe fijn dat is. Van maat 50 naar nu jawel maat 42. Oke ik ben nog wel gezet maar das nu lang niet zoerg als het wel was.
  Ik heb in augustus een afspraak met de plastische chirurg. Voor een buikwand correctie en borst correctie.
  Bij mij alles fijn snel gegaan weinig tot geen last van het bandje. Na een week thuis te zijn dee ik alles al weer vast voedsel eten auto rijden werken maakte allemaal geen bal uit.
  Ik ben na een tijdje stil te hebben gestaan weer opgespoten dat het afvallen weer begon.
  het gaat perfect ik straal helemaal en dat heeft zijn vruchten afgeworpen dat ik nu een relatie heb. Dat had ik met mijn 121 kilo nooit niet durven dromen. Ik ben nu 89 kilo. Ik ga voor de 80 en dat gaat me lukken hoe dan ook.
  Ik wens iedereen die aan het afvallen is het meeste geluk met afvallen.
  Met of zonder bandje.
  Zo’n bandje is echt niet iets om je voor te schamen.
  Mijn tante die heeft het er niet op nou ja dikke pech dan ik wel.
  De rest van mijn omgeving heeft er alleen maar respect voor want je moet je hele leven er mee om gaan.
  En geloof me ik daar heel goed mee leven hihihihi

    /   Reply  / 
 98. Kit

  Beste allemaal,

  Ik heb ook een BMI van 37.
  En ja ik ben het spuugzat al die kilo’s mee te torsen. Helaas, zoals velen het zit in de genen.
  Ben erg benieuwd hoe dit tijd bevalt, en of het resultaat is wat ervan werd verwacht. Zeker na verloop van tijd.

  Zie graag een antwoord tegemoet.

  Gr. Kit

    /   Reply  / 
 99. happymaagbanddrager

  Hoi Kitty,

  Je kan het bericht van Anna en mij teruglezen, daarin staat ongeveer hoe het ons vergaan is na een jaar.

  Succes!!

    /   Reply  / 
 100. Pitti

  Hallo, Ik heb mijn maagband sinds 1 Juni en ben zeer tevreden met hoe het tot nu toe is gelopen.
  Neem gerust een kijkje op mijn weblog voor meer info en foto’s.

  Groetjes,
  Pitti

    /   Reply  / 
 101. Marieke

  Hallo allemaal,

  Ik ben net als velen van jullie ook een wanhopig geval. Mijn bmi is 37. Maar ik ben zo bang dat er iets mis gaat, als die band eenmaal geplaatst is. Het liefst zou ik het in Nederland laten doen. Is er iemand die ervaringen heeft met ziekenhuizen in de regio Utrecht? Hoe lang ben je in totaal uit de running?

  Groetjes,
  Marieke

    /   Reply  / 
 102. happymaagbanddrager

  Beste Marieke,

  Lees eens terug de berichten, dan weet je zoveel over de maagband als wij allen die gereageerd hebben. Als je dan nog vragen hebt, kan je deze altijd stellen.
  (omgeving Utrecht is denk ik Arnhem)

  Groetjes en succes!!

    /   Reply  / 
 103. Marieke

  Ja, maar toch blijft die twijfel over Belgie of Nederland. Ik ken iemand die het in Belgie heeft laten doen, operatie perfect, maar de nazorg was waardeloos. Zij heeft spijt dat ze het daar heeft laten doen. Naam v.d. arts e.d. weet ik niet, maar toch. Eigenlijk vind ik het toch wel eng. Hoelang mag of kan zo’n band blijven zitten?

  Groetjes,
  Marieke

    /   Reply  / 
 104. jolien

  Hoi marieke

  Ik ben 30 mei in Emmen geholpen door dokter Reijnen. Het is mij goed bevallen. de volgende dag mocht ik alweer naar huis. Echte nazorg heb ik nog niet gehad en heb nog geen dieetist. Donderdag 5 juli moet ik weer naar het ziekehuis om de band voor het eerst te laten bijvullen. Nu moet ik zeggen dat ik goed voor mij zelf zorg en de nazorg dan ook niet nodig ben. Veel steun van de dierbaren om mij heen helpen mij prima om moeilijke periodes door te komen.

  Aan alle opereaties zijn altijd risico’s aan verbonden. Ik heb inderdaad verhalen van mensen gehoord dat bij hun een maagband niet een uitkomst was en hebben die dan ook laten verwijderen en zijn over gegaan naar een maagverkleining.

  Bij mij helpt het in ieder geval wel en ben blij dat ik het heb gedaan. En dat geldt voor veel meer mensen met een maagband.

  Groetjes Jolien

    /   Reply  / 
 105. Ingrid

  Hallo allemaal,

  Via Body2be wordt er ook bij mij een maagbandje geplaatst in Brussel. Helaas heb ik in mijn omgeving niemand die achter mijn beslissing staan, hierdoor krijg ik het ene enge verhaal na het andere te horen. Nu begin ik heel onzeker te worden!
  Ik ben ook bang dat, als er complicaties zijn, ik niet in een ziekenhuis terecht kan bij mij in de buurt. Ik heb ook gehoord dat een bandje kan gaan lekken, moet ik dan weer het hele bedrag betalen om een nieuwe te laten plaatsen?
  Zijn er mensen die ervaring hebben met Body2be?
  Alvast bedankt voor jullie reactie.
  Groetjes, Ingrid

    /   Reply  / 
 106. evelien

  hoi allemaal ,wie heeft er een maagbandje laten plaatsen in Arnhem ,ik zit nog in het voortraject,mijn huisarts was zowaar positief op mijn vraag om na alle dieeten een bandje te laten plaatsen , Ik heb 3 jaar geleden diabetes en hoge bloeddruk gehad ,na acupunctuur beweging en een streng dieet 15kg afgevallen,maar heb nu erg veel last van mijn hielen en heb de kilo`s er weer bij ,ik heb kleding in de kast van maat 44 tot en met maat 52,ook mijn bloeddruk is weer veel te hoog ,vanmorgen naar het ziekenhuis geweest om mijn bloed te laten testen op:suiker,cholesterolenz. als ik geen vergoeding krijg van het ziekenfonds dan ga ik zeker naar Belgie waar mijn dochter voor 2jaar terug een prachtig gelukte buikwandcorrectie heeft ondergaan. PS ik ben al 55 jaar en een gewicht van 100 kg. en een lengte van 1.65. Heel veel succes allemaal.

    /   Reply  / 
 107. liesbeth

  hallo ireen
  je moet naar de huisarts om een verwijs briefje aan te vragen en dan contact opnemen met hoogeveen ( dr v haasen ) dat is een hele fijne dokter ik ben ook goedgekeurd en ik heb niet zo veel klachten als jij ik ben 152 en 97 kilo ik weet zeker dat je in aanmerking komt en dat het vergoed word maar je moet wel eerst een verwijsbriefje hebben van de dokter deze telefoon nummer moet je maar bellen en vragen naar dokter van haasen (0528286222)
  ik hoop dat het lukt
  groetjes liesbeth

    /   Reply  / 
 108. ireen

  liesbeth
  dank je wel voor je reaktie
  maandag moet ik op nieuw naar de internist en kijken of hij mij een verwijs briefje wil geven ik hoop het zo en dan verder de huis arts vindt het prima maar de verzekering wil percee een verwijsbriefje van een speciallist uit het ziekenhuis dus hoop dat ik hier goed aan doe
  ik hou je op de hoogte
  gr irene

    /   Reply  / 
 109. ireen

  hallo
  nou vandaag ben ik naar internist geweest maar weet nog steeds niks hij heeft mij helemaal onderzocht heeft met mij afgesproken dat ik eerst urine in moet leveren en bloed prikken
  omdat hij verder niet bekend is met maagbandje gaat hij eerst informatie in winnen omwille de risicos die er zijn 2 augustus moet ik dan weer terug komen zoals het bij mij overkomt gelooft ie me niet zo waarom ja wist ik het maar ik heb toch genoeg klachten heupen en knieen doen verdomd zeer maagstreek en noem ze maar op
  waarom moet het toch zo moeilijk gaan zelfs mn huisarts vindt dat ik naar het kastje van de muur wordt gegooid zij vindt het prima is een verwijsbriefje van de huisarts dan niet voldoende voor zilvere kruis achmea
  hopeloos gevalletje voel ik me zelf
  veel begrip voor de maagbanhouders
  grmorene

    /   Reply  / 
 110. ireen

  ja en zelfs mn bmie is vrij hoog weeg nu 99kg ben 1.58 bmi ia 39.6
  zou je toch zeggen he
  gr irene

    /   Reply  / 
 111. Aziem

  Hoii,,

  Ik ben ook bij Ra-Medical geweest maar ik wacht nu alleen nog op me verwijsbrief die ik nog moet halen bij de huisarts. Maar hij is op vakantie en is er pas over 2 weken.
  Ik wou graag weten waar het precies van Belgie is of je mij het adres zou kunnen zeggen want ik wil dan landal parks boeken voor me ouders en me man zodat ze niet zover hoeven te reizen. Want ik heb begrepen dat je daar 3 dagen zou moeten blijven. Nou ik hoop snel wat van je te horen:)

  Groetjes…

    /   Reply  / 
 112. natasja

  hallo,ik heb een vraag ik wil graag een maagband laten zetten.
  ik ben in het sint anna ziekenhuis in geldrop geweest en daar ben ik afgewezen omdat ik maar 2 kilo te weinig weeg.ik heb dus 38 kilo overgewicht.
  Dus ik wil een maagband laten zetten in belgie.
  maar je hebt veel plaatsen maar ik wil graag een goed adres hebben.zou iemand mij een goed adres kunnen geven al vast harstikke bedankt.

    /   Reply  / 
 113. natasja

  hallo,ik heb een vraag ik wil graag een maagband laten zetten.
  ik ben in het sint anna ziekenhuis in geldrop geweest en daar ben ik afgewezen omdat ik maar 2 kilo te weinig weeg.ik heb dus 38 kilo overgewicht.
  Dus ik wil een maagband laten zetten in belgie.
  maar je hebt veel plaatsen maar ik wil graag een goed adres hebben.zou iemand mij een goed adres kunnen geven al vast harstikke bedankt.

    /   Reply  / 
 114. Marijkevan Nimwegen

  Ik heb in 2001 een maagband laten plaatsen in Belgie bij Dr. Niville in Genk.
  Heel aardige man, niks over te klagen.
  De voorbereidingen en de nazorg liepen via Ra-medical….ook geen aanmerkingen op.
  Hoogstens misschien dat je geen dieet-hulp kreeg.
  Maar mijn ervaring na gesprekken met andere mensen met een maagband is dat het voor iedereen anders is. Wat de 1 absoluut niet kan verdragen, daar heeft de ander niks van.
  Gewoon je gezonde verstand gebruiken en dan kom je er wel…
  Ik heb het heel rustig aan gedaan met bijspuiten, ben in totaal 50 kilo afgevallen.
  Helaas kreeg ik in 2004 klachten en moest november 2005 mijn maagband laten verwijderen.
  Ik lees op veel site’s en hier ook dus vooral verhalen van mensen die hem willen laten plaatsten en mensen die hem een jaar of zo hebben…
  Nadat de mijne me veel klachten ging geven heb ik gezocht en gezocht, maar je vind bijna niemand bij wie de maagband er al 4 jaar of langer inzit.
  Daar denk je op het moment dat je er mee bezig bent niet aan ( deed ik ook niet) maar is misschien toch wel slim om ook daar naar te informeren.
  Voor mij is het nu te laat, na heel veel problemen is hij door dr Pahlplatz in het Leyenburg ziekenhuis verwijdert(daar plaatsen ze ze ook).
  Vandaag word ik opgenomen en gaat deze zelfde dokter een maagverkleining uitvoeren. gewoon door het ziekenhuis betaald.
  (De maagband heeft me toen 16.000 gulden gekost, zelf betaald)
  Ik hoop op een zelfde resultaat als met mn maagband alleen dan blijvend.

  Heel veel sterkte en succes voor iedereen in zijn strijd met de kilo’s en het nemen van de juiste beslissingen

    /   Reply  / 
 115. natasja

  beste ellen.vd vliet,

  ik wou je even vragen waar je je maagband hebt laten zetten.
  ik wou graag het adres en het telefoon nummer hebben als je die nog hebt al vast bedankt.

  groetjes natasja

    /   Reply  / 
 116. Debby1961

  Hi allemaal

  Ik heb alle berichten en vragen gelezen en ik heb zelf ok heel het web onderhand afgestruind om antwoorden te vinden over artsen, ziekenhuizen, vergoedingen etc..
  Nu ben ik op een site terecht gekomen en die kan ik iedereen aanraden omdat er erg veel info en verhalen te lezen zijn ook over Belgie(de site plaats ik erbij)
  Ik heb nu op 3 augustus een afspraak in het MMC te Veldhoven met Dr Croiset.
  Ik heb hiervoor gekozen mede door andere lotgenoten en ervaringen die ik gelezen heb.
  Hopelijk kan het jullie ook helpen

  Groetjes en sterkte voor iedereen!

  Debby1961

    /   Reply  / 
 117. Irene Boon

  Hallo,

  Ik heb 31 augustus 2007 een intake afspraak bij Ra-medical hoe is het bij jou tot ny toe verlopen en in welk ziekenhuis in Belgie wordt je geholpen?

  Vast hartelijk dank voor het antwoord
  met vriendelijke groet,
  Irene Boon

    /   Reply  / 
 118. ireen

  hallo
  vandaag was het dan zo ver terug naar de internist weet eigenlijk nog niks er waren wel wat dingen in mn bloed gevonden maar daar ga ik weer voor naar de huisarts de internist weet er te weinig van en heeft me doorgestuurd naar dr boom de chirurg hij blijkt meer ervaring te hebben dan de internist di 7-8-07 mag ik naar hem toe daar krijg ik een gesprekje met hem en hopend dat hij me die goedkeuring wel wil geven ben verder nog steeds niks afgevallen heb nog steeds een bmi van 39 zit volgens de internist net op de grens met mn gewicht heeft iemand ook zon gesprek gehad is dat gunstig kan iemand mij hier iets over vertellen o ik hoop zo op een goede afloop
  gr irene

    /   Reply  / 
 119. ireen

  hoi hoi
  ik heb mn verwijsbriefje van de chirurg het begin is er nu op sturen naar de verzekering zilvere kruis
  nou is het wachten op goed antwoord van de verzekering
  vrg irene

    /   Reply  / 
 120. ireen

  hallo
  ik wacht op goedkeuring van een maagbandje van het ziekenfonds (zilvere kruis)nu heb ik vandaag de uitslag dat ik te veel vetten in mn bloed heb te hoge triglyceriden
  heb hier medicijnen voor gehad (simvastine 40 mg )heeft iemand hier ook ervaring mee wordt je hierdoor wel geopereerd graag reakties
  vrg irene

    /   Reply  / 
 121. Victor

  Beste collega’s,

  Graag zou ik willen weten of de operatie erg gecompliceerd is om mijn maagband te verwijderen. Aangezien ik constant pijnen en problemen heb. Enige dat ze bij Ra-Medical vragen is of ik koorts heb. Dat heb ik niet maar ik heb wel enorm veel pijnen en ben ook vaak ziek brandend maagzuur, maagpijn etc..

  Betreffende Ra-medicals, die denken maar aan 1 ding en dat is aan de eurotjes die bij hun naar binnen komen. Ik hoop dat iemand mij antwoord kan/wil geven die al ervaring heeft met het verwijderen van de maagband.

  groet,

  Victor

    /   Reply  / 
 122. liesbeth32

  hallo
  eindelijk heb ik bericht gekregen van de
  ziekenhuis uit hogeveen ik word op 10 september al geopereerd
  ben best wel zenuwachtig nu gaat het heel snel ik zal jullie op de hoogte houden
  tot gauw gr liesbeth

    /   Reply  / 
 123. ireen

  wat goed joh en wat snel ik wens je vast heel veel sterkte ik wacht nog steeds op uitslag van het ziekenfonds is nu 1 week onderweg
  maak je niet te druk probeer je te ontspannen naar die datum toe
  vrg ireen

    /   Reply  / 
 124. Marleen

  Halloliesbeth32,
  Ik heb een vraagje aan uw??
  Sins wanneer loopt uw bij dr van haasen hij is echt heel aardig!
  Hoelang heeft het bij uw geduurt???
  totdat uw 10 september wordt geholpen heel veel sterkte en succes

    /   Reply  / 
 125. Marijke van Nimwegen

  In november 2005 is bij mij de maagband verwijdert. De operatie is me reuze meegevallen. Het is met een kijkoperatie gedaan en zeker omdat ik zoveel problemen had ervoor, was ik alleen maar heel blij dat hij eruit ging…dus viel het me allemaal reuze mee. Na 3 dagen ging ik alweer naar huis

    /   Reply  / 
 126. liesbeth32

  hallo marleen
  ik ben 2 maart voor het eerst naar dr van haasen geweest en het heeft zo,n 5 maand geduurt dat ik bericht kreeg
  maar het was wel sneller gegaan als de ziekenfonds niet zo moeilijk deed dat duurde namelijk heel erg lang ik had de ziekenhuis gebeld voor de afsraak en ik schrok ervan dat het nog zo snel ging want de wachtlijst is momenteel niet zo lang in hogeveen heel veel succes er mee groet liesbeth

    /   Reply  / 
 127. liesbeth32

  hallo ireen
  bedank voor je berichtje
  waar ben jij verzekerd
  groet liesbeth

    /   Reply  / 
 128. ireen

  hoi liesbeth 32
  ik ben bij zilveren kruis verzekerd (collectief)
  wacht nu precies 1 week nog niks gehoord wachten kan dan lang duren he maar ja gedukd is een schone zaak toch zodra ik wat weet laat ik het weten
  vrg irene

    /   Reply  / 
 129. Marleen

  Hoi Liesbeth 32,
  Bij wie bent uw dan verzekerd???
  Ook groene land achmea(weet niet of ik het goed typ:P)
  Succes 10 sep!
  dr van haasen is nu op vakantie ik had ff gebeld vanmorgen;)!
  Had een paar vragen maar over 2 weken kan ik weer bellen;)!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 130. Marleen

  Hoi Liesbeth 32,
  Bij wie bent uw dan verzekerd???
  Ook groene land achmea(weet niet of ik het goed typ:P)
  Succes 10 sep!
  dr van haasen is nu op vakantie ik had ff gebeld vanmorgen;)!
  Had een paar vragen maar over 2 weken kan ik weer bellen;)!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 131. ireen

  lieve mensen
  kunnen jullie me helpen ik heb een brief gehad van het zkf.
  daar staat dit nl in:
  op 13 augustus 2007 ontving ik van u bijgaande machtingsaanvraag voor vergoeding van een maagverkleining.

  graag wil ik u hierover informeren:

  algemene informatie
  de vergoeding van een maagverkleining hoeft niet aangevraagd te worden. De behandelde specialist kan zelf beoordelen of u in aanmerking komt voor de voorgestelde ingreep.Ik adviseer u contact op te nemen met een internist of chirurg in een regulier ziekenhuis
  Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben

  het zkf verplicht je om een verwijsbriefje van een specialist van het ziekenhuis te krijgen heb ik gedaan heb hem van een chirurg gekregen opgestuurd naar zkf dat werd nl geeist nu krijg ik dus zo een brief binnen wat moet ik nu doen tuurlijk ga ik maandag eerst even bellen met het zkf maar had eigenlijk een brief verwacht waarop stond dat alles vergoed werdt en welk ziekenhuis of waar kan ik hier van uitgaan dat dit een goedkeuring is en alles betaald wordt het zullen de zenuwen wel zijn dat ik het niet helemaal begrijp kan iemand mij hier uitleg over geven heeft iemand ook zon soort gelijke brief gehad van het zilveren kruis
  vrg irene (sperzieboon)

    /   Reply  / 
 132. Marleen

  Hoi Ireen,
  Wat een raare brief zeg:(!
  Je bent dus zilverenkruis achmea ik zit ook bij achmea groene land die zitten bij elkaar in het zal wel vergoed worden hoor maar bel maar wel voor de zekerheid(je weet maar nooit)
  Suc6!
  gr Marleen

    /   Reply  / 
 133. liesbeth32

  hallo marleen
  ik ben bij salland in deventer verzekerd
  bedankt groet liesbeth

    /   Reply  / 
 134. liesbeth32

  hallo iedereen

  wie is er in hoogeveen geopereerd (dr van haasen)
  en kan mij vertellen hoeveel dagen moet je blijfen ongeveer daar ben ik wel benield naar graag hoor ik het graag
  gr liesbeth

    /   Reply  / 
 135. ireen

  hallo
  heeft er iemand ervaring met dr dillemans in knokke in belgie ik lees op andere sites best goede berichten en heeft iemand dan voor mij een teefoonnr
  alvast bedankt
  vrg irene

    /   Reply  / 
 136. Marleen

  hoi
  Ik weet van een maagbandje in hoogeveen dat je 26 uur in het ziekenhuis moet blijven(1 nachtje)!
  En met een Sleeve 5 dagen geloof ik!
  Verder nog vragen;)
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 137. ireen

  hallo lieve mensen
  omdat dr haasen op vakantie is en pas 10 september 07 weer terug heb ik maar besloten om naar arnhem te gaan ik krijg nu papieren toegestuurd die ik samen met de huisarts moet invullen mocht alles goed verlopen dan heb ik binneb 3 mnd een maagbandje of zoiets
  heeft iemand hier ervaring mee
  vrg irene

    /   Reply  / 
 138. Marleen

  hoi,
  Ik weet dat je van arnhem eerst na re-madical moet daar krijg je de onderzoeken in beverwijk en als je je maagbandje hebt spuiten ze je daar iedere keer op (het maagbandje)!
  Dus als je in noord-holland woont is dat het beste;)!
  En maak maar een dubbele afspraak bij je huisarts het is een behoorlijk ingevul samen met je huisarts!
  Hopelijk is het nu wat duidelijker voor je?
  gr Marleen

    /   Reply  / 
 139. Marleen

  Hoi Ireen,
  Nog vergeten te zeggen!
  Je moet naar beverwijk toe voor de ondezoeken en of je wel geschikt bent voor een maagbandje dan gaan ze het bespreken en daarna gaan ze het bespreken dan krijg je een afspraak bij de chirurg en bespreken met jou de operatie en dan moet je geloof nog na de operatie bij hem komen en dan wordt je in beverwijk verder geholpen!
  Dus niet in Arnhem!(dat is toen gezegd in het rijnstate,Het was telefoonisch)
  Ik Raad dus Hoogeveen aan hoor!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 140. Marleen

  Hoi Iedereen,
  Hierbij geef ik jullie een link mee over maagoperatie,s ook een maagbandje!
  De Chirurgen Dr,Van Haasen en Dr,Janssen zijn hierop te zien!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 141. ireen

  marleen bedankt zet me wel aan het denken
  laat het wel horen
  gr irene

    /   Reply  / 
 142. Aleida bij de vaate

  Ik ben er ook mee bezig met een maagband maar wil het misschien ook in belgie doen, wat voor ziekenhuis heeft het bij jou gedaan? En is de nazorg ook goed .
  Werdt het helemaal vergoed of gedeeltelijk.
  Wat een vragen he? ik zit er erg mee.

  Alvast bedankt
  aleida

    /   Reply  / 
 143. Marleen

  Hallo aleida,
  This logisch hoor dat je er mee bezig bent!
  Als ik jou was zou ik het gewoon in nederland laten doen niet in belgie,je kan eventueel complicaties komen(hoeft niet altijd)maar dan ben je in nederland daarvoor!
  Ik weet niet waar je woont???
  Ik heb tot heden positieve en nagatieve reactie gehad ik raad uw hoogeveen aan das een dijk van een chirurg die vecht echt voor je als je er helemaal achter staat!
  Ik denk wel dat vezekering het vergoed!
  Licht er aan welke vezekering uw heeft!
  Hier stuur ik een internetadres mee van maagbandjes en nog meer maagoperatie,s om af te vallen!
  Er staat ook een hoop in over belgie of ze nare of goede evaring hadden in belgie!
  Uw moet uw eerst wel aanmelden en dan kan uw daar ook uw verhaal kwijt(GELD VOOR IEDEREEN HOOR)!http://www.maagverkleining.nl/forum/ (das de link)
  Van belgie ook hoor daar zijn meer mensen die ervaringen hebben!
  Ik hoop dat uw zo een beetje meer informatie heeft!

  Gr Marleen.

    /   Reply  / 
 144. liesbeth32

  hoi aleida
  marleen heeft gelijk in hoogeveen word je heel fijn behandeld ik krijg 10 september mijn maagband en wordt geplaats door dr van haasen dat is een fijne arts
  ik ben ook niet voor belgie
  mijn buurvrouw heeft het daar ook laten plaatsen en heeft alleen nog maar ellende gehad ze is jaar geleden geopereerd en is nog geen ons afgevallen en ook nog eens 2x geopereerd ik zal persoonlijk in nederland laten opereren dan heb je meer kans dat het vergoed word door de verzekering ( bij mij word alles vergoed)
  en van haasen zei ook tegen mij als je bijna op gewicht ben dan help ik je ook verder met de rest ( buikkorectie enz) en dat is toch wel fijn om te horen vind ik dan
  mijn tante is in november geopereerd en is al 30 kilo kwijd ze moet nog 6 kilo dan kom ze in aan merking voor buikcorectie en borst oplifting zij krijg volgend maand het te horen (spannend)
  maar even verder:
  je moet naar je huisarts gaan om een verwijsbriefje dan bel je naar hoogeveen afd:van haasen ja vraag of je een afsraak kan maken dan komt de rest wel nazelf je hoeft nergengs meer achteraan dat wordt daar heel goed geregeld ik hoop dat je het ga proberen en ik hoor het graag ieder geval susses ermee gr liesbeth

    /   Reply  / 
 145. Marleen

  hoi Ireen,
  Heb je al een besluit genomen welke chirurg je neemt???
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 146. Aleida bij de vaate

  Marleen, en liesbeth32

  bedankt voor jullie reactie’s.
  Weten jullie toevallig ook een internetadres van het ziekenhuis in hoogeveen? of een telefoonnummer zodat ik die is kan bellen.
  bedankt alvast.
  Aleida bij de vaate

  (O ja ik kom uit zeeland)

    /   Reply  / 
 147. Marleen

  heej Aleida bij de vaate,
  Graag gedaan hoor!
  Zo helemaal in zeeland;)!

  http://www.bethesda.nl
  Dat is de homepage!

  En het adres is + telnr:
  Ziekenhuis Bethesda
  Postbus 30.000
  7900 RA HOOGEVEEN
  0528 286222
  Dan kan je vragen naar de secretaresse van dr van haasen(als het goed is zij deze week al aanwezig)
  En anders 10 september!
  Groetjes,en heel veel sterkte en succes!
  Gr Marleen
  Ps hier heb je een link van de chirurg dr van haasen en naar de secretaresse(staat ook een foto van die 2 bij;) )

  http://www.bethesda.nl/achter_de_schermen/archief/maagbandje.html

  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 148. Angelique

  Hallo daar,

  Ik zou je willen vragen hoeveel je bent afgevallen. Ik weeg ook 96 en ben net voor mijn intake geweest en bent benieuwd hoe je het heb ervaren.

  Groetjes,
  Angelique

    /   Reply  / 
 149. nadia

  Hoi,

  Ik ga 12 oktober naar hoogeveen voor een gesprek met dr. van Haasen… nou lees ik overal wel, dat je bmi echt 40 of erboven moet zijn, nu is mijn bmi 38… hoe moeilijk doen ze hierover?

    /   Reply  / 
 150. nadia

  Hoi,

  Ik ga 12 oktober naar hoogeveen voor een gesprek met dr. van Haasen… nou lees ik overal wel, dat je bmi echt 40 of erboven moet zijn, nu is mijn bmi 38… hoe moeilijk doen ze hierover?

    /   Reply  / 
 151. Marleen

  Hoi,
  dr van haassen zal daar wel wat van zeggen misschien (hoef ook niet) maar hij heeft gezegd dat wij soort mensen(die te dik zijn) gewoon geholpen moet worden dus maak je maar niet al te druk hij is niet te laag(is alleen maar in je voordeel) Het is een SUPERARTS echt waar als je er voor gaat en er honder procent achter staat vecht hij voor je daarom het woord SUPERARTS!
  Wees maar niet al te ongerust hij is echt super aardig en hij is ook erg recht doorzee als hem iets niet aanstaat zegt hij het ook hij kan hard overkomen maar daar houden mensen ook van(eerlijkheid duurt het langst)
  Na je gesprek dan krijg je onderzoeken die dan in 1 dag gedaan wordt;)!
  Succes ,
  Groetjes Marleen

    /   Reply  / 
 152. Marleen

  Hoi,
  dr van haassen zal daar wel wat van zeggen misschien (hoef ook niet) maar hij heeft gezegd dat wij soort mensen(die te dik zijn) gewoon geholpen moet worden dus maak je maar niet al te druk hij is niet te laag(is alleen maar in je voordeel) Het is een SUPERARTS echt waar als je er voor gaat en er honder procent achter staat vecht hij voor je daarom het woord SUPERARTS!
  Wees maar niet al te ongerust hij is echt super aardig en hij is ook erg recht doorzee als hem iets niet aanstaat zegt hij het ook hij kan hard overkomen maar daar houden mensen ook van(eerlijkheid duurt het langst)
  Na je gesprek dan krijg je onderzoeken die dan in 1 dag gedaan wordt;)!
  Succes ,
  Groetjes Marleen

    /   Reply  / 
 153. Nadia

  Ik ben gisteren dus voor het eerst naar de huisarts geweest, om hulp te vragen, hij was erg vriendelijk! Kreeg gelijk een verwijsbrief.

  Afspraak staat nu dus… ben erg benieuwd.. zou zo graag weer “normaal” zijn… ben nu al vanaf mijn 12de aan het strijden met de kilo’s en elke keer het jojo effect met uiteingelijk, dat ik nu de 3 cijfers zie.. en dat wil ik absoluut niet…

  Ben ook wel benieuwd wat er met zo’n psycholoog besproken wordt… is zo’n gesprek zwaar?

    /   Reply  / 
 154. Nadia

  Ik ben gisteren dus voor het eerst naar de huisarts geweest, om hulp te vragen, hij was erg vriendelijk! Kreeg gelijk een verwijsbrief.

  Afspraak staat nu dus… ben erg benieuwd.. zou zo graag weer “normaal” zijn… ben nu al vanaf mijn 12de aan het strijden met de kilo’s en elke keer het jojo effect met uiteingelijk, dat ik nu de 3 cijfers zie.. en dat wil ik absoluut niet…

  Ben ook wel benieuwd wat er met zo’n psycholoog besproken wordt… is zo’n gesprek zwaar?

    /   Reply  / 
 155. ireen

  hoi hoi
  mn eerste afspraak is gemaakt bij dr haasen ik heb besloten 12 oktober heb ik een afspraak joepie en nou maar hopen dat mn bmi op 40 blijft en niet afvalt
  gr irene

    /   Reply  / 
 156. ireen

  hoi hoi
  mn eerste afspraak is gemaakt bij dr haasen ik heb besloten 12 oktober heb ik een afspraak joepie en nou maar hopen dat mn bmi op 40 blijft en niet afvalt
  gr irene

    /   Reply  / 
 157. ireen

  hoi
  weet iemand hoelang het traject gaat duren vanaf je eerste afspraak binnen hoeveel tijd is er dan een geschikte plek voor de operatie ze zeggen een half jaar is dat ook zo of korter
  vrg irene

    /   Reply  / 
 158. ireen

  hoi
  weet iemand hoelang het traject gaat duren vanaf je eerste afspraak binnen hoeveel tijd is er dan een geschikte plek voor de operatie ze zeggen een half jaar is dat ook zo of korter
  vrg irene

    /   Reply  / 
 159. Aleida bij de vaate

  hoi hoi…

  Ik moet voor 2 e gesprek op 2 oktober in Oostburg (zeeuws-Vlaanderen) naar de dietist en chiurg ik ben benieuwd wat er dan gaat gebeuren hebben jullie ervaringen hoe het zo ongeveer loopt?
  groetjes en een fijne avond nog van Aleida

    /   Reply  / 
 160. Aleida bij de vaate

  hoi hoi…

  Ik moet voor 2 e gesprek op 2 oktober in Oostburg (zeeuws-Vlaanderen) naar de dietist en chiurg ik ben benieuwd wat er dan gaat gebeuren hebben jullie ervaringen hoe het zo ongeveer loopt?
  groetjes en een fijne avond nog van Aleida

    /   Reply  / 
 161. Marleen

  hallo Ireen,
  Ik ben in juni voor eerst daar geweest en andehalf maand krijg je de internist psycholoog en dieetiste op 1 dag en daarna gaan ze je bespreken!
  De psycholoog valt mee hij gaat erover praten of je het aan kan en wat je eet per dag en of het in de familie zit ect,,,,hij is wel aardig na het gesprek moet je 2 vragenlijsten invullen!
  Succes
  Groetjes Marleen
  Ps Laat je wel even weten hoe het afgelopen is!
  12 oktober is al snel 5 weken ofzo!

    /   Reply  / 
 162. Marleen

  hallo Ireen,
  Ik ben in juni voor eerst daar geweest en andehalf maand krijg je de internist psycholoog en dieetiste op 1 dag en daarna gaan ze je bespreken!
  De psycholoog valt mee hij gaat erover praten of je het aan kan en wat je eet per dag en of het in de familie zit ect,,,,hij is wel aardig na het gesprek moet je 2 vragenlijsten invullen!
  Succes
  Groetjes Marleen
  Ps Laat je wel even weten hoe het afgelopen is!
  12 oktober is al snel 5 weken ofzo!

    /   Reply  / 
 163. Marleen

  hallo Ireen,Eigenlijk Iedereen;)
  Ik ben in juni voor eerst daar geweest en andehalf maand krijg je de internist psycholoog en dieetiste op 1 dag en daarna gaan ze je bespreken!
  De psycholoog valt mee hij gaat erover praten of je het aan kan en wat je eet per dag en of het in de familie zit ect,,,,hij is wel aardig na het gesprek moet je 2 vragenlijsten invullen!
  Succes
  Groetjes Marleen
  Ps Laat je wel even weten hoe het afgelopen is!
  12 oktober is al snel 5 weken ofzo!

    /   Reply  / 
 164. Marleen

  hallo Ireen,Eigenlijk Iedereen;)
  Ik ben in juni voor eerst daar geweest en andehalf maand krijg je de internist psycholoog en dieetiste op 1 dag en daarna gaan ze je bespreken!
  De psycholoog valt mee hij gaat erover praten of je het aan kan en wat je eet per dag en of het in de familie zit ect,,,,hij is wel aardig na het gesprek moet je 2 vragenlijsten invullen!
  Succes
  Groetjes Marleen
  Ps Laat je wel even weten hoe het afgelopen is!
  12 oktober is al snel 5 weken ofzo!

    /   Reply  / 
 165. lyly

  Hallo iedereen,

  Ik krijg op 24 september een bandje via praktijk gabriels. De operatie zal worden uitgevoerd in Leeuwarden. Nu het dichterbij komt slaat de paniek toch wel toe. Wie heeft ervaringen met deze praktijk? Ze beloven een goede nazorg en begeleiding.

  Groetjes

    /   Reply  / 
 166. lyly

  Hallo iedereen,

  Ik krijg op 24 september een bandje via praktijk gabriels. De operatie zal worden uitgevoerd in Leeuwarden. Nu het dichterbij komt slaat de paniek toch wel toe. Wie heeft ervaringen met deze praktijk? Ze beloven een goede nazorg en begeleiding.

  Groetjes

    /   Reply  / 
 167. yvie

  ik heb een te traag werkende schildklier en ben sinds vorig jaar ingesteld. het afvallen gaat totaal niet(weight watchers, SB, dietiste) BMI 35 en wordt er helemaal gestoord van. Ik wil weer zijn zoals ik was voordat ik die ziekte kreeg! Omdat ik echt niet meer weet wat ik kan doen overweeg ik een maagbandje alleen…..ik zie soms staan dat als je een stofwisselingsziekte hebt je niet in aanmerking komt. Moet ik dan maar gewoon dik blijven??Ik neem aan dat als ik goed ben ingesteld ik niet meer aan hoef te komen. Als ik nu gewoon mijn mond dichtnaai of mijn maag afklem komt er niets in dus moet het er toch afgaan :) ;) nee ff serieus ik ben het echt beu en weet het echt niet meer. De grootste psychische problemen heb ik al gehad over mijn overgewicht, ik denk ze nu redelijk onder controle te hebben. Accepteren zal ik het niet doen dus moet er actie ondernomen worden. Ik ben nog steeds niet hulpbehoeven en sport regelmatig.

  wie o wie kan mij helpen?

    /   Reply  / 
 168. yvie

  ik heb een te traag werkende schildklier en ben sinds vorig jaar ingesteld. het afvallen gaat totaal niet(weight watchers, SB, dietiste) BMI 35 en wordt er helemaal gestoord van. Ik wil weer zijn zoals ik was voordat ik die ziekte kreeg! Omdat ik echt niet meer weet wat ik kan doen overweeg ik een maagbandje alleen…..ik zie soms staan dat als je een stofwisselingsziekte hebt je niet in aanmerking komt. Moet ik dan maar gewoon dik blijven??Ik neem aan dat als ik goed ben ingesteld ik niet meer aan hoef te komen. Als ik nu gewoon mijn mond dichtnaai of mijn maag afklem komt er niets in dus moet het er toch afgaan :) ;) nee ff serieus ik ben het echt beu en weet het echt niet meer. De grootste psychische problemen heb ik al gehad over mijn overgewicht, ik denk ze nu redelijk onder controle te hebben. Accepteren zal ik het niet doen dus moet er actie ondernomen worden. Ik ben nog steeds niet hulpbehoeven en sport regelmatig.

  wie o wie kan mij helpen?

    /   Reply  / 
 169. Marleen

  hallo yvie,
  Ik lees vaak dat mensen een te traag schildklier hebben en een stofwisseling hebben als ik jou was zal ik naar je huisarts gaan en eventueel een dubbele afspraak te maken en over een maagbandje een eventueel andere operatie,s om afte vallen je hebt het al bewezen samen met je dieetiste dat dat niet helpt dat je een verwijsbrief maakt voor een chirug in Hoogeveen bijv: (dat raad ik je aan) hij is super aardig en vindt dat mensen met een bepaalt overgewicht geholpen moeten worden onderneem gewoon stappen ik zal gewoon met me huisarts een afspraak maken en het erover hebben sporten dat is goed maar als dat ook niet lukt dan zou ik toch maar een gaan kijken voor een operatie het zal niet gemakkelijk zijn maar je moet wel gelukkig worden!
  En als het zo niet kan dan maar stappen ondenemen (misschien denk je dat ik er makkelijk over praat maar dat is mijn advies)
  en als therapie het ook niet is dan zal ik ook stappen ondernemen!
  Heel veel sterkte Met je besslising!
  Laat je het wel ff weten wat je gaat doen!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 170. Marleen

  hallo yvie,
  Ik lees vaak dat mensen een te traag schildklier hebben en een stofwisseling hebben als ik jou was zal ik naar je huisarts gaan en eventueel een dubbele afspraak te maken en over een maagbandje een eventueel andere operatie,s om afte vallen je hebt het al bewezen samen met je dieetiste dat dat niet helpt dat je een verwijsbrief maakt voor een chirug in Hoogeveen bijv: (dat raad ik je aan) hij is super aardig en vindt dat mensen met een bepaalt overgewicht geholpen moeten worden onderneem gewoon stappen ik zal gewoon met me huisarts een afspraak maken en het erover hebben sporten dat is goed maar als dat ook niet lukt dan zou ik toch maar een gaan kijken voor een operatie het zal niet gemakkelijk zijn maar je moet wel gelukkig worden!
  En als het zo niet kan dan maar stappen ondenemen (misschien denk je dat ik er makkelijk over praat maar dat is mijn advies)
  en als therapie het ook niet is dan zal ik ook stappen ondernemen!
  Heel veel sterkte Met je besslising!
  Laat je het wel ff weten wat je gaat doen!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 171. Sandra

  Een maagband is nog wel te doen, maar ik krijg geen vergoeding in Nederland voor het verwijderen van het overbodige vel. Ik barst van de overbodige huid. Het ziet er gewoon niet uit! Verschrikkelijk gezicht is dit. Van mijn zorgverzekeraar heb ik een brief gekregen dat ze het verwijderen van overbodig vel alleen vergoeden indien de huid verbrand is…..
  Er is een rechtszaak aangespannen door personen die met hetzelfde te maken hebben. Weet misschien iemand waar ik dit op internet kan vinden? Ik wil me graag bij deze groep aansluiten.

    /   Reply  / 
 172. Sandra

  Een maagband is nog wel te doen, maar ik krijg geen vergoeding in Nederland voor het verwijderen van het overbodige vel. Ik barst van de overbodige huid. Het ziet er gewoon niet uit! Verschrikkelijk gezicht is dit. Van mijn zorgverzekeraar heb ik een brief gekregen dat ze het verwijderen van overbodig vel alleen vergoeden indien de huid verbrand is…..
  Er is een rechtszaak aangespannen door personen die met hetzelfde te maken hebben. Weet misschien iemand waar ik dit op internet kan vinden? Ik wil me graag bij deze groep aansluiten.

    /   Reply  / 
 173. Marleen

  hoi Liesbeth23,
  Heel veel succes en sterkte morgen wanneer moet je aanwezig zijn in het ziekenhuis??
  Spannend hoor maar nog maar 1 nachtje!
  Laat je wel ff weten hoe het is gegaan alleen als je het lukt achter die pc te kruipen?????!!!!!
  Succes en Sterkte voor Morgen!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 174. Marleen

  hoi Liesbeth23,
  Heel veel succes en sterkte morgen wanneer moet je aanwezig zijn in het ziekenhuis??
  Spannend hoor maar nog maar 1 nachtje!
  Laat je wel ff weten hoe het is gegaan alleen als je het lukt achter die pc te kruipen?????!!!!!
  Succes en Sterkte voor Morgen!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 175. ireen

  hee liesbeth
  als het goed is zit het er op voor je ik hoop dat het allemaal is meegevallen ik hoop gauw wat van je te horen heel veel sterkte gewenst doe maar rustig aan denk eerst maar aan je zelf
  gr irene

    /   Reply  / 
 176. liesbeth

  hallo allemaal

  bedankt irene en marleen voor jullie berichtje dat heeft mij goed gedaan
  de operatie is goed verlopen
  ik heb weinig last van
  maar ik ben nog bijna niks afgevallen
  het is nu 2 weken geleden dat ik geopereerd ben en ik heb ook nog 1 week aan de modivast geweest totaal 3 weken aan het lijnen en nog maar 3 kilo kwijd
  dat is niet zo leuk
  maar heeft er iemand ervaring mee dat ze in de eerste weken bijna niks afvallen
  dat hoor ik graag
  groetjes liesbeth

    /   Reply  / 
 177. marleen

  Hoi liesbeth
  Fijn te horen dat de operatie goed is verlopen!
  Drie kilo is al wat hoor maar het kan ook zo zijn dat je lichaam eerst moet herstellen van de operatie het is niet niks he z`n operatie!
  Bel anders de chirurg op voor een telefoonisch spreekuur misschien dat hij raad weet!
  vergeet niet dat je lichaam moet herstellen en dat 3 kilo toch een beetje iets is ik begrijp da het niet leuk is maar het is pas 2 weken terug!
  Heel veel sterkte en doe kalm aan!
  Sterkte en succes!
  Groetjes Marleen

    /   Reply  / 
 178. Adriaan

  Hoi, ik ben ook 2 weken geleden geopereerd en baal er stevig van dat na 2 weken vloeibaar er nog maar 3 kilo vanaf is.
  Nu zegt men wel misschien moet je bandje wel eerder worden aangepast, echter als er bijna niets wordt gegeten ( 3 x maaltijd + per dag en de rest thee en water is dus 800 – 900 cal) dan maakt het ook geen fluit uit of het bandje strakker wordt.

  Ik ben trouwens in Brussel door dokter Vertruyen geopereerd, dag ervoor onderzoeken voor maag, hart, longen en bloed.
  Dag erna in de ochtend operatie in de avond naar huis.

    /   Reply  / 
 179. Ikke

  Hallo Erik,

  Mag ik zo brutaal zijn om te vragen wat het in Belgie kost?

  en word het ook vergoed als je naar belgie gaat?

  Groetjes

    /   Reply  / 
 180. ireen

  hallo iedereen
  yes yes ik krijg mn bandje ben vandaag bij dr haasen geweest geweldig hij wil me helpen
  fantastische alles moet nu gaan lopen en als ik het goed begrepen heb ben ik binnen 6 mnd geholpen yeh yeh yeh ik wordt wel geopereerd in emmen maar wel door dr haasen geweldig mijn dag kan niet meer stuk fijn weekend allemaal
  gr irene

    /   Reply  / 
 181. marleen

  heej
  Wat fijn voor je ireen,Gefeliciteerd!
  Ik zei toch dat het een goeie man was!
  Ik wordt ook geholpen in emmen!
  Ik moet 14 nov voor pre-operatief onderzoek en dan zal ik wel te horen krijgen wanneer ik geholpen word!
  Geniet van deze dat ireen!
  gr Marleen

    /   Reply  / 
 182. Anja

  Vandaag in Loosdrecht geweest bij de Obesitas Kliniek voor de intake. De gesprekken met de dietiste, psychologe en arts waren emotioneel erg belastend. Deze drie autoriteiten brengen nadat ze samen mijn case besproken hebben een advies uit aan de zorgverzekeraar. Als dit advies positief is vergoedt de zorgverzekeraar hele traject.

  Ik ben echter bang dat het advies negatief zal zijn. Mijn gewicht is 103 kg en mijn bmi 35.1

  Wel van invloed is het feit dat mijn vader en mijn broer beide zeer jong (resp 45 en 47 jr) zijn overleden als gevolg van hartfalen door overgewicht. Ik tob vanaf mijn pubertijd met mijn gewicht en zeker gezien de familiegeschiedenis maak ik mij zorgen.

  Als het advies negatief is kan ik het nog proberen via Ra-medical. Kunnen jullie hier iets over zeggen?

  En in het ergste geval probeer ik het zelfstandig te bekostigen. Kunnen jullie mij advies geven hoe het dan zou kunnen aanpakken? Waar kan ik het dan het beste laten doen en wat zijn een beetje de prijzen waar ik aan moet denken?

  Ik hoop op een reactie…..

    /   Reply  / 
 183. Marleen

  hoi Anja
  Ik denk wel dat het doorgaat hoor aangezien je geschiedenis is het wel van belang om een operatie te gaan doen en je kan het altijd nog bij andere doen maar ik denk dat dat niet nodig is!
  Heel veel succes!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 184. evelien

  Hallo Anja , ook ik heb een te laag BMI.37.2
  maar ik krijg mijn maagband,en langdurige begeleiding volledig vergoed door Menzis.Ook bij mij komen in de fam. erfelijke ziekten voor,mijn moeder is b.v. overleden aan de gevolgen van suikerziekte en zelf heb ik ook sinds kort suiker en te hoge bloeddruk,maar ben nu heel blij en opgelucht dat ik geholpen word door Menzis en de doktoren die mij gezien en gehoord hebben. Eind nov. is de verwachting dat ik geopereerd wordt in her Rijnstate te Arnhem
  door een zeer ervaren chirurg Dr. Jansen.
  Ik hoop ,maar verwacht ook wel dat jij ook in aanmerking voor een maagband,natuurlijk kijken ze in het voortraject eerst of je wel opgewassen bent tegen zo`n ingrijpende operatie,want het is natuurlijk niet niks ,ook niet op de langere termijn. Succes met alles ,groet Evelien

    /   Reply  / 
 185. Vonnie

  Hallo allemaal ,
  Ik ben mijn hele leven al bezig met gewichtsschommelingen.Mijn bmi is nu 30.7.
  Is wel hoger geweest.

  Wie kan mij iets vertellen over een proceduren van een maagbandje in Belgie???

  Heeft iemand ervaring met het ziekenhuis azbrugge???Las dat de prijs hier ongeveer E3550 is…

  Wat als de operatie verkeerd loopt???
  Vergoed mijn ziekenfonds dan een hersteloperatie???

  Heeft iemand hier ook ervaring mee???

  Jammer trouwens dat hier mensen reageren die niet lijden onder overgewicht en hun mening daarover erg onsympathiek uiten..
  Zegt meer iets over henzelf….

  Veel succes aan iedereen met of zonder maagbandje en met overgewicht.
  Het gewicht is nu eenmaal een strijd!!!

  Groetjes Vonnie

    /   Reply  / 
 186. roxane

  waar kan ik een maagband laten plaatsen?

    /   Reply  / 
 187. Jongen

  Ik krijg 7 december een maagbandje geplaats mijn bmi is 35 en de wachtlijst in nederland is niet groot ligt er al aan waar je gaat ik hoef maar 6 weken te wachten

    /   Reply  / 
 188. Anja

  Hallo jongen,

  hoe is het bij jou gegaan? Ben je via je huisarts direct naar een specialist in een ziekenhuis gegaan of moest je van je ziektenkostenverzekeraar ook eerst langs de Nederlandse Obesitas Kliniek in Loosdrecht? Dat laatst is bij mij namelijk het geval, en als de Obesitas Kliniek een negatief advies uitbrengen naar de ziektenkostenverzekeraar wordt het dus niet vergoed.

    /   Reply  / 
 189. ireen

  hallo kanjers ik nu alweer een uitnodiging voor 28 november bij de spych dat is toch wel heel snel he
  gr irene

    /   Reply  / 
 190. Ronah

  Hoi allemaal,

  Ik ben al vanaf mei dit jaar bezig voor een maagband en eindelijk komt het einde in zicht :) Ik heb een BMI van 41,5.
  A.s. dinsdag 30 okt heb ik een voorlichtingsgesprek met de chirurg, verpleegkundige en anesthesist in het Rijnstate in Arnhem.
  Wie heeft ervaring met dit ziekenhuis en weet hoe lang de wachtlijst is? Ik heb het nog even gevraagd, maar ze konden daar geen antwoord op geven omdat er momenteel maar 1 chirurg is.

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 191. Marleen

  heej Ireen,
  wat fijn voor je zeg 28 nov al dan wordt je besproken in dec en heb je kanst dat je in jan/feb geholpen wordt;)
  succes he in nov
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 192. Marleen

  heej Ronah,
  Eigenlijk had je je maagbandje al moeten hebben want binnen 3 maand heb je in arnhem al je maagbandje!
  Maar ik weet wel dat dr janssen in december er weer is dus de kans ik groot dat je dit jaar nog geholpen wordt er zijn daar 2 chirurgen dr berendsen en dr janssen!
  maar meestal weet de chirug meer en de anestesioloog meer;)!
  Succes woensdag!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 193. Marleen

  Anja
  dat licht denk aan je zorgvezekeraar of aan het ziekenhuis!
  Wat is je BMI en je gewicht al ik vragen mag?
  gr Marleen

    /   Reply  / 
 194. Marleen

  sorry anja verkeerd gelezen

  Jongen Wat lekker snel zeg!

  Roxene ik weet niet waar je woont maar je kan je in verschilende ziekenhuizen laten helpen!

  Succes allemaal!!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 195. Ronah

  Hoi Marleen,

  Dank je wel voor je reactie. De reden waarom ik al 7 mnd bezig ben is omdat ik eerst bij RA-medical ingeschreven was|ben. Maar Agis wilde dit niet vergoeden omdat ze geen contract met hen hebben!! Enfin….heeel lang verhaal!!! Dus ik moest via Vitalys het traject volgen om het vergoed te krijgen. Na een hoop heen en weer gesjouw en gesteggel, heb ik het voor elkaar gekregen dat ik in elk geval niet het hele traject opnieuw hoef te doorlopen. Ik had nl via RA-medical alle gesprekken al gehad, behalve die bij de psycholoog. Ze hebben vanuit RA-medical alle gegevens naar Agis gestuurd en zij hebben het weer doorgestuurd naar Vitalys die de chirurgen hebben geraadpleegd om te kijken of ik nog gesprekken moest krijgen. Gelukkig hoef ik alleen nog de voorlichtingsgesprekken met de chirurg, verpleegkundige en anesthesist te voeren en dan wordt ik op de wachtlijst geplaatst.
  Ik hoop dat ik geluk heb en dat ik heeeel snel aan de beurt ben :-)

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 196. liesbeth

  hallo allemaal
  ik ben 2 september geopereerd
  dat had ik al gezegt
  12 oktober ben ik voor het eerst bijgespoten
  3.5 cc
  alleen ik heb geen gevoel dat ik vol ben
  kan best veel eten en ik hoeft ook bijna niet te kauwen
  ik heb het gevoel dat ik helemaal geen bandje draagt en ben ook niet verzadigt
  wat moet ik hier mee het is best wel deprimerend dat het niet zo goed gaat met het afvallen. en dat is puur dat ik te veel kan eten
  wie heeft hier ook ervaring mee gehad
  of heb een tip voor mij
  graag hoor ik het
  groetjes liesbeth

    /   Reply  / 
 197. marleen

  hoi liesbeth,
  Ik heb vaak gehoord dat je maagbandje dan niet genoeg is opgespoten maak direct een afspraak met je chirurg dit kan niet je hoort echt heel gauw vol te zitten!
  Ik snap ook best dat het deprimirent is je laat een operatie doen en dan weer wat problemen!
  Heel veel sterkte en succes!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 198. liesbeth

  hallo marleen
  bedankt
  ik zal gauw de chirurg bellen
  voor een afspraak
  je hoort het nog wel
  groetjes liesbeth

    /   Reply  / 
 199. Ronah

  Hallootjes,

  Afgelopen dinsdag in Rijnstate in Arnhem geweest voor de voorlichtingsdag en heb gesproken met dr. Jansen. Ik sta nu op de wachtlijst!!! Ze gaan ervan uit dat ik half januari geholpen word. De wachtlijst is momenteel 9 weken, maar omdat kerst en oud&nieuw ertussen zitten wordt het dus in januari. Geeft niet….er zit schot in!!! Ik heb wel aangegeven dat mocht er eerder plaats zijn dat ze me meteen mogen bellen. Liever gisteren dan vandaag :)
  Ze hebben tegenwoordig 3!! chirurgen rondlopen, maar momenteel is 1 ervan twee maanden afwezig.

  Oeh…ik kan niet wachten :) )

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 200. marleen

  wat fijn voor je ronah
  het is zo januari hoor;)
  succes
  ge marleen

    /   Reply  / 
 201. ireen

  rohan
  ja het is zeker zo januarie kan je deze kerst nog even genieten zoals je gewnt bent volgend jaar is ie anders veel succes alvast

    /   Reply  / 
 202. liesbeth

  hallo rohan
  sucses ermee
  het komt allemaal goed
  groet liesbeth

    /   Reply  / 
 203. liesbeth

  hallo allemaal
  ik ben naar dokter van haasen geweest
  en ik ben weer 3 cc bijgespoten
  nu zit er bijna 7 in nu heb ik eindelijk het gevoel dat ik snel vol zit
  ben wel 11 kilo kwijd zei de dokter
  gr liesbeth

    /   Reply  / 
 204. marleen

  heej liesbeth,
  wat fijn dat er 11 kilo af is!
  succes verder,
  kop op en doe kalm aan!
  gr marleen

    /   Reply  / 
 205. Ronah

  Hoi,

  Dank jullie wel voor het meeleven!
  Dat doet een mens goed :)

  @ Liesbeth
  Geweldig 11 kilo al!!!
  Kan ik nu nog alleen maar van dromen!!
  Veel succes!

  groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 206. Judith

  hallo allemaal,
  met interesse elk bericht gelezen. Er is een ding wat ik niet tegenkom namelijk: als je de operatie zelf betaalt hoe zit het dan met de kosten van de mogelijke complicaties? Mijn verzekering geeft geen toestemming voor de operatie wegens te laag BMI (34) maar zal ook de kosten van complicaties niet vergoeden omdat zij geen toestemming geven voor de operatie.Een operatie kan ik nog ophoesten maar als daar een heel lang ziekenhuisverblijf aan vast komt te zitten is dat natuurlijk onbetaalbar.
  Weet iemand hier meer over?

    /   Reply  / 
 207. liesbeth

  hallo ronah
  bedankt voor berichtje
  en jij ook succes he en hoop dat je er heel blij mee zal zijn
  ik nu wel
  was wel een moeilijke start
  maar nu ben ik blij dat ik het heb doorgezet

    /   Reply  / 
 208. liesbeth

  hallo judith
  wat jammer dat het niet vergoed word
  ik weet er niks over
  maar complicatie naar de operatie
  kan natuurlijk wel dus hou er wel rekening mee
  niet om je bang te maken
  mijn buurvrouw is geopereerd in belgie
  en die heeft wel veel problemen mee gehad
  2x geopereerd en ook 2 x lang in het zieken huis gelegen
  mijn tante heeft ook paar dagen in het ziekenhuis gelegen die had een bloeding naar die tijd en heeft een beste lidteken
  en die is in hogenveen geopereerd
  bij mij is het 200% meegevallen was weer snel te been en ik mog de volgende dag weg
  maar denk er goed over na
  het blijfd toch een zware operatie
  maar veel mensen hebben de operatie zelf betaalt
  ik hoop dat het je lukt met afvallen
  sterkte
  groetjes liesbeth

    /   Reply  / 
 209. N.Birinci

  je moet gewoon je bek houden wijfje is dat zo moijlijk???

    /   Reply  / 
 210. Judith

  Kop in het zand is niet mijn strategie.
  Hoe hebben anderen dit gedaan? Wist je verzekering van de operatie? En heb je jezelf ervan overtuigd dat zij bij complicaties zouden betalen? Of gewoon maar gegokt? En bij sommigen waren er complicaties? Werd dat vegoed?

    /   Reply  / 
 211. liesbeth

  VOEL JE AANGESPROKEN BIRINCI
  MOET JE MAAR NIET OP DEZE SITE KOMEN
  IS NIKS VOOR AGRESSIEVE MENSEN ZOALS JOU

    /   Reply  / 
 212. Ronah

  Niet op reageren Liesbeth, dat is wat hij/zij wil. Aandacht trekken op een negatieve manier.
  Jammer dat ze dat op deze manier moeten zoeken.

    /   Reply  / 
 213. Cameron

  Dag allemaal,
  Ik ben al een tijdje op zoek op het internet naar info over een maagband. Ik ben zelf 178cm en myn bmi is 35. Ik ben bereid zelf de operatie te betalen zo iemand mij svp info willen geven over welk ziekenhuis deze operatie uitvoert wat betaalbaar is. Hier in NL heb ik bedragen gehoord rond de 5000 en 6000 euro. Ik kan op het internet geen bedragen vinden en de ziekenhuizen die ik in belgie heb gebeld willen deze info niet telefonisch doorgeven. Ook wil ik graag weten welke arts/ziekenhuis is aan te raden.
  alvast bedankt,

  groet Cameron

    /   Reply  / 
 214. sunita

  beste mensen,

  ik ben via body service enkele jaren geleden verwezen naar dr marc vertruyen in belgie, in de tussen tijd heb ik kinderen gehad en is er dus nog niets bijgespoten.nu ik er helemaal klaar voor ben kom ik tot de ondekking dat body service gestopt is en dat ze een andere kliniek onder een andere naam hebben geopend toenmalige eigenaresse was diana. ik ben nu erg bang omdat ik geen enkele informatie heb en met een maaglapband zit geen nazorg heb en niet meer weet waar ik terecht moet en hoe het zit met dr marc vertruyen. kan iemand mij misschien aub helpen als jullie hier meer info over hebben. alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 215. Ronah

  Hoi Sunita,

  Een vriendin van mij zat eerst ook bij Body Service. Die is daarna overgestapt naar RA-medical in Beverwijk. Ze is daar erg tevreden over. Misschien is dat wat. Ikzelf was ook bij RA-medical ingeschreven en ik was ook heel tevreden met de service, maar omdat mijn verzekering dit niet wilde vergoeden en ik een ander traject moest volgen, zit ik nu bij het NOK (Nederlands Obesitas Kliniek) in Hilversum.
  Ze hebben beiden een internetsite. Ik zou zeggen, kijk daar eens op en kijk welke je het meeste aanspreekt. Misschien dat anderen je nog wat meer kunnen vertellen.

    /   Reply  / 
 216. mientje27

  De wachtlijst in het rijnstate is nu ongeveer 10 weken. ik wordt 30 november geholpen.. suc6!

    /   Reply  / 
 217. Ronah

  @mientje27

  10 weken? Tegen mij zeiden ze nog 9 weken.
  Als het goed is wordt ik half januari gebeld voor het inplannen van de operatie.
  Wat hebben ze tegen jou gezegd?

  Groetjes,
  Ronah

  PS: jij ook heel veel succes!

    /   Reply  / 
 218. mientje

  Uhmmm nou het loopt allemaa iets uit Ronah. Alhoewel er nu 3 chirurgen dit doen wordt het wel weer wat ingehaald. Ik wordt dus de 30e november geopereerd.. Sta vanaf 18 september op de opnamelijst.. Duc6!!

  Uhmm en nog wat.. iemand zei een paar berichtjes terug nog maar 3 kilo in 3 weken.. Weet je dat als je zo doorgaat je 52 kilo kwijt bent in een jaar? En dat is erg veel hoor! hoop dat ik je dat nadoe! Suc6 en hou je taai!

  mientje

    /   Reply  / 
 219. mientje

  suc6 dus! haha

    /   Reply  / 
 220. mientje

  http://www.maagverkleining.nl

  daar vind je heel veel informatie! En uhmm http://www.vitalys.nl Suc6!! En als je ervoor gaat doorzetten hoor! Het lijkt een lange weg.. maar bij mij viel dat reuze mee! En heb er leuke mensen leren kennen!

    /   Reply  / 
 221. evelien

  7 december wordt ik geopereerd in het Rijnstate en krijg ik hopelijk het verlossende maagbandje .Na 34 jaar lijnen hoop ik dat dit de oplossing is en dat ik nu eindelijk eens op gewicht kan blijven, zeker 250 kg ben ik al afgevallen in deze jaren ,na de haleluja tijden ,weer de “in de put zitten” tijden.wat een ellende eigenlijk,misschien zie ik wat mensen van het forum a.s. in Arnhem.succes allemaal en wacht niet tot je 55e jaar zo als ik om drastische maatregelen te nemen.

    /   Reply  / 
 222. Ronah

  Hoi Evelyn,

  Ben even benieuwd. Hoe is het gegaan en hoe voel je je??
  Viel het mee of tegen?

  Laat het ons even weten!

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 223. evelien

  hallo Ronah , nou even een kort berichtje ,want ik kan nog geen 3 min. rechtop zitten.
  Het is me tegen gevallen,want 6 dagen later dan de operatie werd me gezegd dat er een complicatie was opgetreden.ik hield maar steeds veel pijn toen ik al thuis was ondanks 8 paracetamol per dag ,dus gisteren maar even met Rijnstate gebeld,blijkt dat mijn lever zo groot was dat ze een extra ingang moesten maken om het bandje te kunnen plaatsen,wist ik dus helemaal niets van ,ik dacht wel,waarom heb ik zoveel pijn en de andere mannen die bij mij op zaal lagen al fluitend over de zaal liepen.
  Maar as dinsdag beld de arts wie mij geopereerd heeft en dan hoor ik wel meer denk ik . nou Ronah laat je niet afschrikken hierdoor ,want meestal gaat het goed. groeten Evelien

    /   Reply  / 
 224. Bernardine

  Beste Jonneke,

  Waar haal jij het lef vandaan zo over mensen te praten!! Onbeschoft noem ik dat, een tekort koming in je innerlijk is nog vele malen erger dan een tekort koming in je uiterlijk. Bovendien is morbide obesitas een ziekte, zeg je ook zulke dingen tegen een familielid met kanker bijvoorbeeld?!?!?! Je bent niet goed bij je hoofd, een beetje respect is wel op zijn plaats voor de mensen die er juist actief aan proberen te werken!

    /   Reply  / 
 225. Marleen

  Bernardine::: helemaal mee eens mensen met overgewicht zijn ook gewoon mensen!

  Evelien::: heel veel sterkte meid,dat ze last van de lever hadden is niet fijn maar voor jou is het dubbel zoveel pijn!
  Doe kalm aan!!

  Ik heb 19 nov 2007 een maagbandje gekregen ben immers 6 kilo lichter:D!
  De eerste 2 weken zijn het zwaarst maar Ronah en Evelien in het begin is het moeilijk maar naar een paar weken herstelen ben je trots erop dat je het gedaan hebt!
  Echt waar!
  Vooral als je de kilo,s verliest!
  Gr Marleen

    /   Reply  / 
 226. Ronah

  Hoi Evelien,

  Tjonge jonge wat een pech meid, maar gelukkig ben ik niet snel af te schrikken. Ik hoop dat je er weer snel bovenop bent en dat het leuke gedeelte gaat beginnen, namelijk kilo’s verliezen :)
  Doe vooral rustig aan en overhaast het allemaal niet.
  Laat het even weten als je de arts hebt gesproken.
  Heel veel beterschap!!!

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 227. Ronah

  @ Bernadine:
  Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden en sta er helemaal achter!!
  Er zijn zoveel mensen die een “mening” spuien zonder er eens goed over na te denken of ze er misschien iemand mee kwetsen.
  Ik denk altijd maar zo dat die mensen het hardst schreeuwen om aandacht!

  @ Marleen
  Dank je wel voor je aardige woorden. Doet een mens altijd goed om zoiets te horen.
  Ik moet zeggen dat ik er ook helemaal klaar voor ben! :)

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 228. Ronah

  Hoi Mientje,

  Jij bent de 30e november geholpen, toch?
  Hoe gaat het nu met jou?

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 229. Naomi

  Hallo allemaal,

  Ik heb nu bijna 4 jaar een maagband. Deze heb ik destijds in Belgie (ik weet het..:() laten plaatsen. De operatie ging goed en ik had geen last van complicaties. In de eerste 2 weken viel ik meteen 9 kilo af. Dat ging geweldig dacht ik, totdat ik weer vast voedsel mocht. Toen kwamen alle afgevallen kilo’s er weer netjes bij. Sinds die tijd ben ik amper wat afgevallen. En heb ik erg veel last van de maagband. Vooral het laatste jaar. Ik moet bijna iedere dag overgeven. En dan niet door overmatig eten, maar zelfs al na de eerste 2 happen. Soms gebeurt het ook met drinken! De maagband staat inmiddels helemaal open, want een tijdje terug kon ik niet eens ‘n slokje water binnen houden.Op dit moment heb ik constant lucht in mijn keel en een ontzettend vol gevoel.En vorige week zat er bloed bij het overgeven. Ook heb ik erg veel last van pijn aan mijn maagstreek. Dit is dan af en toe zo heftig dat ik niet eens rechtop kan staan. Ik heb van de huisarts medicijnen gekregen, maar deze helpen tot nu toe helemaal niks. Omdat ik er zoveel last van heb en het gewoon eng begin te vinden wil ik de maagband graag laten verwijderen.De kliniek waar ik me heb laten behandelen is inmiddels failliet!!!! (zegt al genoeg hè! Daarom ben ik een half jaar geleden naar maastricht geweest voor een gesprek met de chirurg. i.p.v. Naar mijn klachten te luisteren, boorde deze man mij compleet de grond in en wilde me dus absoluut niet helpen. Hier schrok ik wel van!! Ik heb toen het ziekenhuis in Venlo gebeld (ik woon in de buurt van Venlo)om een afspraak te maken voor een gesprek, maar mij werd toen aan de telefoon al gemeld dat ik niet hoefde te komen omdat ze me toch niet gingen helpen! Nu heb ik een brief naar mijn zorgverzekering geschreven om te kijken of zij mij misschien wel willen en kunnen helpen! Ik vraag me af of er meer mensen zijn die dergelijke problemen met de maagband hebben of hebben gehad en wat zij toen hebben gedaan. En graag zou ik willen weten of er mensen zijn die na het verwijderen een gastric bypass hebben laten doen en wat daar de verschillen met de maagband van zijn en de ervaringen. Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Naomi

    /   Reply  / 
 230. Marleen

  heej Naomie,
  Als het ziekenhuis in venlo je niet wil helpen ga dan naar een andere ziekenhuis desnoods ik Arnhem het is wel een stuk verder maar ze helpen je daar perfect je moet gewoon geholpen worden das gewoon duidelijk ik loop zelf ik hoogeveen bij dokter van haasen Topvent hoor!
  Maar hij doet wel een sleeve en nog niet een gastric bypass ik heb zelf een maagbandje bevalt me goed!
  Maar dr van haasen in hoogeveen kan je naar toe gaan met een brief van je huisarts die kan je zeker helpen en anders wordt je doorverwezen naar Emmen!
  Dr Reijen ook een goeie vent!
  Die heeft bij mij het bandje geplaatst!
  En ik weet niet welke zorgverzekering je hebt??
  Die vergoed dan je reiskoste naar het ziekenhuis!
  Dat overgeven is niet goed!
  Dus onderneem alsjeblieft stappen meid dat overgeven is niet goed echt niet!
  Straks heb je nog meer schade aan je maag en dat mag ook weer niet!
  Ik weet alleen dat een gastric bypass een hele grote ingreep is en een deel van je maag wordt verwijdert en ook een deel van je dunne darm wordt verwijdert!
  Je valt er veel van af HOOR!
  Over het algemeen is een gasric bypass te doen hoor!
  Er zijn ook mensen van maagbandje verwijderen naar gastric bypass gegaan !
  Ik weet wel een maagbandje kan je herstellen en de gastic bypass niet!
  Ik weet niet of je al kinderen hebt of wil krijgen!
  Maar heel veel succes en kop op he;)!
  Succes en als je vragen hebt kom gerust wat vragen!
  gr Marleen

    /   Reply  / 
 231. Marleen

  oeps foutje sorry hoor naomie,
  Ik bedoel met een maagbandje kan je maag wat herstelen voor een zwangerschap;)!

    /   Reply  / 
 232. evelien

  hoi allemaal ,vanmiddag een arts gesproken , een telefonisch consult,dit was een andere dame wie mij geopereerd had,dr Jansen en dr Rijs? hebben gezamelijk de operatie gedaan omdat ze moeilijk bij m`n maag konden en de lever sterk vergroot was.(vetzucht)werd een beetje luchtig over gedaan toen ik zei dat ik wel erg veel pijn had gehad de eerste 9 dagen.maar goed mijn eigen huisarts en zijn assistente houden mij nu wekelijks onder controle, ivm diabetici en hoge bloeddruk een hele geruststelling ,omdat ik dacht ,dit is nooit goed zoveel pijn.ben in 10 dagen 4.3 kilo kwijt ,mooi toch? fijn onder de 100 kg.ben wel bont en blauw en zwart op de buik en op de borsten,maar dast trekt wel weer weg .nou succes allemaal ,groeten Evelien.

    /   Reply  / 
 233. Ronah

  Hi Evelien,

  Fijn te horen dat het weer wat beter met je gaat! Wel vreemd dat ze erg luchtig doen over het feit dat je zoveel pijn hebt gehad.
  Maar wel weer erg prettig dat ze je nu zo goed onder controle houden. Je kunt maar beter voorzichtig zijn dan nalatig toch?
  En……je bent die 4,3 kilo maar mooi alvast kwijt. Super hoor! Het begin van je nieuwe leven :)

  Groetjes,
  Ronah

    /   Reply  / 
 234. Naomi

  Hoi Marleen,

  Bedankt voor je reactie! Ik weet dat ie eruit moet. Dit is echt niet goed zo. Ben gisteren nog naar de huisarts geweest en heb nieuwe medicijnen gekregen. Ik ben verzekerd bij avéro achmea. Als ik morgen nog geen reactie van hun gehad heb ga ik direct bellen. Beadankt voor je tips (arnhem en emmen). En nee, ik heb nog geen kinderen, maar wil ze in de toekomst wel, maar dat zie ik zo idd niet zitten op deze manier!!

  Groetjes Naomi

    /   Reply  / 
 235. stefan

  hallo dames… en heren (het laatste zie ik erg weinig.)

  wie ben ik:

  stefan, 26 jaar.. en zoals velen extreem overgewicht.
  145 kg bij 1m90
  grove bouw.. maar dikke buik.. door het lekker eten, ja ook.. maar ook door andere dingen zoals in vele verhalen hier ook al benoemd zijn.
  ben altijd al vanaf kleins af aan te zwaar geweest(fout in de opvoeding) voeding ja.. opvoeding.. ik heb een goeie jeugd gehad, maar eetgewoontes binnen het gezin hebben ook deels bijgedragen tot wat ik nu ben, en nu je zover bent is er bijna geen weg meer terug.
  ja dieet, afvallen om vervolgens weer bij te komen.
  ook ik heb heel lang met het idee gelopen om een maagband te zetten, en uiteindelijk heb ik een beslissing gemaakt door naar RA medical te gaan in beverwijk. het lijkt daar voor zover ik kan inschatten erg goed geregeld, en heb inmiddels bericht gehad van mijn verzekering (unive) dat het volledig vergoed wordt.
  ik moet zeggen dat ik hier ontzettend blij mee ben, want voor velen zoals mij denk ik is dit 1 van de laatste hulpmiddelen in de strijd met overgewicht.
  ieder pondje gaat door het mondje.. maar de achterliggende reden is wat men vaak vergeet.. en rekent iemand af op zijn/haar uiterlijk, wat ik ook jammer genoeg hier heb gelezen.. mensen die zelf niet zo dik (zo noem ik het maar) zijn als ons hebben totaal geen besef hoe het is.

  zeg jij maar eens tegen een roker dat ie gewoon doodleuk maar even moet stoppen met roken, of tegen een alcohol verslaafde dat ie moet stoppen met drinken.. terwijl hij in de winkel loop voor zn wekelijkse boodschappen en 1/10e van de winkel bestaat uit drank.
  en zo zijn er nog wel talloze voorbeelden te noemen.. mensen die dit niet uit eigen ervaring kunnen benoemen (vind ik) moeten niet gelijk een oordeel vellen over wat zij DENKEN te weten. want je weet het pas als je het zelf hebt.
  wij ( de dikkerds ) zijn allemaal realistisch genoeg om te beseffen waar het aan ligt, een exuus is makkelijk gevonden.. en dat gebeurd ook vaak.. het is alleen vaak zo dat het een goed exuus is alleen de smoes moet beter.. van binnen weten we dat het exuus wat we geven, iets is om onszelf gerust te stellen en er maar niet mee geconfronteerd te worden.
  ook ik heb deze situaties meegemaakt.. doen alsof het je niet zoveel boeit.. maar dan zit je thuis op de bank, of ligt in bed en dan gaan je gedachtes.. en voel je je alleen maar vervelender.
  om dit nu allemaal eens een halt toe te roepen, heb ik dus besloten om de maagband te plaatsen.. als extra steun in de rug, en als middel wat (hoop ik) mij zal helpen ipv die idiote dieeten die nix helpen.
  uiteindelijk moet je het zelf doen, ik wens dan ook iedereen die dit laat doen het beste.. en veel suc6,

  en voor de mensen die (voor) oordelen ik denk dat jullie niet beter weten..
  ik las iets over iemand die wel op eigen kracht 12 kilo kwijt was.. dat is nog wel te overkomen.. maar 40 kilo is even een ander verhaal.. denk daar maar over na.

    /   Reply  / 
 236. stefan

  mijn opererend arts zal zijn:

  P heres, waterland ziekenhuis, purmerend

    /   Reply  / 
 237. Ronah

  Hoi Stefan,

  Welkom en dank je wel voor je verhaal. Ik ben Ronah en krijg half januari mijn maagbandje. Ik ben 1.74 en weeg 123 kilogram. En voor de mensen die snel oordelen, ja dat is mijn eigen schuld, maar ook voor een groot deel genetisch bepaald (aan beide kanten van de familie). Sommige mensen staan veel te snel klaar met hun oordeel, maar gelukkig heb je ook die mensen (slank en, zoals ik het dan altijd noem: erg volslank hahaha) die je wel steunen en die zich wel kunnen inleven in jouw en mijn situatie.
  Daar richt ik mijn energie dan maar op. Zij kunnen je een positief gevoel geven zodat je je sterk genoeg voelt om de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Of je dat nou zelf op eigen kracht of met een diëtiste of met een maagbandje doet!! Sommige denken dat als je een maagbandje krijgt dat het dan allemaal wel voor je wordt gedaan, maar niks is minder waar. Ook met een maagbandje is het hard werken geblazen en een kwestie van wilskracht. Het is nl. een hulpmiddel en geen oplossing. Ze zouden zich inderdaad er eerst in moeten verdiepen voordat ze zo’n ongefundeerde mening spuien.
  Maar Stefan, laat je niet hierdoor ontmoedigen. Ik wens je heel veel suc6. Laat het ons weten wanneer het zover is. Dan kunnen wij je in elk geval steun bieden!

  Groetjes, Ronah

    /   Reply  / 
 238. stefan

  dankjewel voor je reactie.
  je slaat de spijker inderdaad op zijn kop met wat je zegt.
  ik weet nog niet wanneer ik mijn bandje zal krijgen, alleen wel dat het geschat tussen nu en 4 mnd is.
  zitten jullie (maagbanders) nog ergens op een forum of zo? ben erg benieuwd want zoveel is er nou ook weer niet te vinden qua fora enz.

    /   Reply  / 
 239. Ronah

  Hoi Stefan,

  Je hebt verschillende forums. Je hebt bijvoorbeeld http://www.andersafslanken.com, daar ben ik bij aangesloten. Heel veel gezellige mensen die of een maagband, sleeve of GBP hebben. Maar welke vragen je ook hebt, ze kunnen je er altijd bij helpen.
  Suc6

  Groetjes, Ronah

    /   Reply  / 
 240. stefan

  ok ff kijken daar:D dankjewel

    /   Reply  / 
 241. Sou

  Ik denk dat iedereen die aan een maagband denkt om het te plaatsen dat dat als laatsted optie is na alle dieten enz..
  Ik wil het ook doen en weet zeker dat ik in Nederland afgewezen worden. en zal inderdaad opzoek gaan in belgie voor een kliniek die dat wel doet. ik vind het juist erg spijtig dat het in NL niet serieus genomen wordt en dat het zover moet komen voor dat het uiteindelijk mag!!

    /   Reply  / 
 242. stefan

  ik moet je zeggen dat ik bij RA medical gelijk geholpen werd, ik ben met een verwijs brief van mijn huisarts doorgestuurd.. en mocht gelijk op het podium

    /   Reply  / 
 243. lisa

  hallo allemaal
  ik ben lisa 41jaar 172 lang en weeg 105 kilo
  mijn bmi is 35,5
  IK HEB EEN MAAGBANDJE AANGEVRAAGD
  ik heb nog niets van de verzekering gehoord ik hoop dat ik toestemming krijg want dit kan zo niet meer ik voel me niet goed altijd moe en last van mijn benen zweten enz mijn leven staat op dit moment helemaal stil. blijf het liefst de hele dag in bed liggen maar dat kan niet iedereen zegt je ziet er zo goed uit zo”n mooie kop maar wat heb ik daar aan ik wil eindelijk weer een slank zijn dat ben ik al 20 jaar niet meer groetjes lisa

    /   Reply  / 
 244. Marleen

  Beste Lisa,
  Als je al zo lang wacht waarom bel je je ziekenfonds dan gewoon niet op!
  Gewoon doen hoor,,,!
  Ik begrijp wat je bedoelt hoor!
  Ze zeggen het wel maar of ze het menen is ook de vraag!(klinkt niet echt positief)
  Maar JIJ bent het gewoon waard voor een maagbandje!
  Loop je al bij een chirurg dan???
  Heel veel sterkte !!
  gr Marleen

    /   Reply  / 
 245. lisa

  nee ik loop nog nergens ik zou nu binnen 2 weken iets horen van mijn ziekenfonds eerder kan ik toch niets doen ik voel me nu elke dag slechter blij dat je gereageerd hebt dat doet me goed

    /   Reply  / 
 246. stefan

  hey lisa, ik ben laatst lid geworden van dit forum, er staat veel info op en mensen kunnen je vragen beantwoorden.

  meld je aan, stel je voor en stel je vragen

  suc6 stefan

  http://www.andersafslanken.com/

    /   Reply  / 
 247. Ronah

  Hallo Lisa,

  Niet opgeven hoor.
  Wees maar flink lastig bij de verzekeraar.
  Dan gaan ze vanzelf voor je aan de gang. Heb ik ook moeten doen. Ik ben al vanaf mei vorig jaar bezig en eindelijk is het zover voor mij. Ik ga aanstaande vrijdag 11 januari onder het mes en krijg ik mijn bandje.

  Veel succes hoor. En neem het advies van
  Stefan ter harte. Op http://www.andersafslanken.com kunnen ze je verder helpen met al je vragen!!

  Groetjes,Ronah

    /   Reply  / 
 248. ireen

  hai hai
  zo vandaag bij de diatiste geweest en die kwam met een positeif oordeel zij zag verder geen problemen nu nog 16 januarie naar de internist hopen dat daar ook alles goed gaat nou ik krijg toch wel hele goeie hoop dat het doorgaat ik heb goeie hoop in van het ziekenhuis in hoogeveen
  gr irene

    /   Reply  / 
 249. Ronah

  Hoi Ireen,

  Topnieuws!! Dat schiet dan weer lekker op zeg! Ik duim voor je hoor.
  Laat het ons weten hoe het gesprek bij de internist gelopen is.

  Groetjes, Ronah

    /   Reply  / 
 250. lisa

  he ronah veel sterkte binnenkort weet jij misschien als je bmi 35,5 is of je dan wel in aanmerking komt totaal heb ik 35 kilo overgewicht .
  Zet hem op he ik wou dat ik al zo ver was

  groetjes lisa

    /   Reply  / 
 251. Ronah

  Hoi Lisa,

  Dat hangt er vanaf! De twee criteria die ze hanteren zijn: BMI van min. 35 én een medische indicatie (hoge bloeddruk, schildklierafwijking, hartconditie) of BMI van min. 40
  Dat is wat ze mij verteld hebben.
  Bel je verzekering eens op en vraag welke criteria zij hanteren. Ik heb gemerkt dat dat de beste weg is om te bewandelen. Sommige hebben een contract met het ene bureau en weigeren andere bureau’s te vergoeden. Ze eisen dan dat je hun traject volgt.
  Laat het me even weten!

  Groetjes,Ronah

    /   Reply  / 
 252. lisa

  20 febr heb ik een afspraak in dokkum
  vanavond ga ik iemand bellen die nu 12 maanden een maagbandje heeft en vlak bij mij woont zei is nu 38 kilo afgevallen en heeft de behandeling gehad in dokkum erg goed bevallen ik mag ook naar emmen maar ik wacht dit eerst even af . zei heeft wel een jaar gewacht dat vind ik erg lang duurd dat bij iedereen zo lang groetjes lisa

    /   Reply  / 
 253. mary

  Wat ik mij afvraag, als je een heleboel bent afgevallen en na een tijd het bandje toch een keer verwijdert wordt, kom je dan niet weer gewoon aan??
  Heeft iemand hier ervaring mee?

    /   Reply  / 
 254. stefan

  het bandje wordt geplaats om het daar dus voorgoed te laten zittn.
  het bandje zal als je op gewicht bent misschien wat meer open gezet worden dat je iets meer kunt eten maar het is dus aan je zelf dmv eetpatroon o.a om op gewicht te blijven

    /   Reply  / 
 255. ireen

  hallo
  vandaag bij internist geweest is tot nu toe allemaal goed gegaan
  de onderzoeken zijn ook afgerond
  nu maar hopen dat ik binnen 6 weken uitslag hoor
  hou jullie op de hoogte
  gr irene

    /   Reply  / 
 256. Ronah

  Hoi Lisa,

  Sorry dat ik zo laat reageer maar ik heb net mijn bandje gekregen (JOEPIE!!!) en kan nu eigenlijk pas echt lekker rechtop zitten.
  Ik moet je zeggen dat het bij mij ook heel lang heeft geduurd, maar dat komt omdat ik eerst een ander traject bewandeld heb.
  Welke verzekering heb je???
  Ik zit bij AGIS en als je het via hen doet, dan krijg je het traject via Vitalys – http://www.vitalys.nl – en het NOK, de operatie is dan in Arnhem.
  Dan duurt het gehele! traject zo’n drie tot vier maanden.
  Heel veel succes hoor en hou ons op de hoogte!

  Groetjes Ronah

    /   Reply  / 
 257. Ronah

  Hi Ireen,

  En weer een stap verder! Geweldig!
  Ik blijf voor je duimen!

  Groetjes Ronah

    /   Reply  / 
 258. hendrikx claudia

  ik heb mij een maagband laten zetten in het jaar 2000 gisteren ben ik naar de dokter gegaan .nu moet mijn maagband eruit omdat ik teveel was afgevallen en is hij stuk.geld weggegooit.ik wil nooit meer een maagband.ik krijg van mensen ook slechte reacties te horen.het is het geld niet waard.

    /   Reply  / 
 259. stefan

  je hoort altijd negatieve verhalen, omdat men zo ingesteld is dat het negatieve overheerst.
  benoem eens 5 slechte en 5 goede punten.. van iets… je weet altijd sneller en vaak meer negatieve dingen te benoemen dan positieve

    /   Reply  / 
 260. tanja

  Hoi allemaal,

  Ik ben begin van deze maand bij dr van Haasen in Hoogeveen geweest. Hij vond mij wel een kandidaat voor een maagband en nu moet ik in maart naar de psycholoog.
  Heb net een hele vragenlijst gekregen om in te vullen en nu was ik eigenlijk benieuwd in hoeverre dit mee telt.
  Het zijn allemaal vragen over je eetgewooten en ik had het idee dat dit meer voor een dietiste is.
  Kan hij/zij je nog afwijzen? Van Haasen zei dat hij me wilde opereren.

  Gr Tanja

    /   Reply  / 
  1. anoniem

   Nou, ik heb dat allemaal gehad, alles ging goed zelfs een gesprek met een chirurg gehad, voordat ik het gesprek had met de psycholoog. Nou die kan dus alles in het soep laten lopen, ik ben ook door haar afgewezen. Dus studeer je in wat je weet over een maagband, je antwoorden enzo kom heel zelfverzekerd over, tegen mij hebben ze gezegt dat ik eerst maar in therapie moet gaan om mijn zelfbeeld omhoog te halen ik dacht echt van wtf? welk iemand met overgewicht heeft nu een goed zelfbeeld?

     /   Reply  / 
 261. ireen

  hallo tanja
  ik loop ook bij dr haasen in hoogeveen
  toen ik daar de eerste keer kwam zei hij ook dat ik geholpen wordt .
  ik heb nu alle onderzoeken gehad ook bij de psych en ook een vragenlijst in moeten vullen
  ik wacht nu op antwoordt moet het binnen 6 weken te horen krijgen de artsen moeten het samen met zn 4e eens worden
  ik weet niet hoe hoog je bmi is en of je ook suiker of iets dergelijks hebt maar daar ligt het ook een beetje aan hoe gezond je bent of je ook klachten hebt
  zodra ik iets weet laat ik het je horen kijken of de verhalen een beetje overeen komen
  vrg irene

    /   Reply  / 
 262. tanja

  Hoi Ireen,
  Mijn BMI is 38 en ik heb diabetes en gewrichtsklachten.
  Door de diabetes ging hij me helpen zei hij.
  Aangezien het type 2 is kan ik er door veel gewichtsverlies van de insuline afkomen.
  Dit is ook mijn hoofdmotivatie om deze stap te nemen. Het had al wel eens door mijn hoofd gespookt maar vond het altijd best wel heftig.
  Nu dit erbij is ben ik bijna aan mijzelf verplicht om dit te gaan doen. Ook ik heb natuurlijk al heel dieetland gehad. Kan ook wel afvallen maar het zit er zo weer bij. Net alsof mijn lichaam op de loer ligt tot er weer vet inkomt.

  Ben gewoon een beetje huiverig voor de psych. Ik heb namelijk geen idee wat die voor eisen stelt. Niet dat ik een psychische stoornis heb ofzo maar ik ben gewoon bang dat ze tegen mij gaan zeggen dat ik maar gewoon op dieet moet gaan ofzo.

  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met jou.

  Groetjes Tanja

    /   Reply  / 
 263. Nadia

  Hallo Tanja..

  Ik ben in december bij de psycholoog geweest in Hoogeveen. Ik zag er toen ook tegenop, want je weet toch niet wat je te wachten staat.

  In principe wil hij alleen maar weten of je stevig in je schoenen staat en dat je geen psychische problemen of relatieproblemen oid hebt. Als jouw motivatie goed is (wat hij is) dan hoef je je geen zorgen te maken hoor, stelt niet heel veel voor (achteraf). Na het gesprek moet je nog 2 lijsten invullen.

  Nou heb ik ook nog een vraag of iemand dat weet. Ik ben officieel goedgekeurd in Hoogeveen, ik word in Emmen geopereerd door dr. Reijnen. Heeft iemand er ervaring mee hoe lang het nu nog gaat duren. Ik heb begrepen, dat ik straks eerst nog 3 weken een “eetlijst” moet bijhouden… en dan? Iemand enig idee wanneer ik geholpen wordt.. heb nu wel zoiets, zo snel mogelijk aub :-)

    /   Reply  / 
 264. Methorst

  Vraagje: hoe bedoel je in Antwerpen kost het niks??

    /   Reply  / 
 265. Jolien

  Hoi Nadia

  Het heeft mij ongeveer 4 maanden geduurt vanaf de dag dat ik naar Hilversum moest (psygoloog) tot de operatie. Als je eenmaal bij de Nacotiseur bent geweest gaat het snel. Bij mij was het binnen een maand.

  Heel veel sucses meid!

    /   Reply  / 
 266. lisa

  hoe gaat het met je is het mee of tegen gevallen en hoe lang denk je uit de running tezijn want ik zit ook met mijn werk en mijn verzekering is menzis ik laat je snel horen wat de arts heeft gezegd 20 febr in vind het heeel spannend want stel voor dat ik afgewezen word wat dan ??????

  groetjes lisa

    /   Reply  / 
 267. lisa

  dit berichje hier boven is voor ronah ik was je naam vergeten gr lisa

    /   Reply  / 
 268. Venessa

  Hallo,

  Ik ben al een tijdje de verhalen aan het lezen en durf het eindelijk aan ook eens wat te schrijven.

  Ik heb volgende week een afspraak in het ziekenhuis en sta dus helemaal aan het begin van het traject. Mijn huisarts heeft me een verwijsbriefje gegeven en met de verzekering heb ik ook al contact gehad.

  Ik ga vol vertrouwen de komende tijd tegemoet alleen heb ik een probleem met mijn vriend. Hij steunt me wel, zegt hij, maar vind het toch nodig om elke keer weer te vragen of ik het zeker weet. Wordt er een beetje gestoord van.

  Iemand enige tips? heb al met hem gesproken en keer op keer duidelijk gemaakt waarom ik dit doe.

  Ik zou het toch wel fijn vinden als hij mij onvoorwaardelijk zou steunen want ik heb al genoeg de zenuwen als ik alleen maar aan de operatie of alle gesprekken denk.

  Groetjes,

  Venessa

    /   Reply  / 
 269. marian

  hoi iedereen
  ik kom ook in aanmerking vor een maagband ben 6 december bij Ra-medical geweest die regelt verder alles gelijk een gesprek met de dietiste gehad en een gesprek met de arts in belgie via de webcam daarna bloed wezen prikken en een hartfilmpje laten maken nu wacht ik nog op bericht van Ra-medical wanneer ik aan de beurt ben warschijnlijk eind februari
  mijn ziekenfonds vergoed alle kosten.
  Ik heb ook al wel 25 jaar overgewicht weeg nu 123 kilo en ben het echt zat heb alle dieten al gehad paar kilo eraf en er weer meer bij
  Het is bets wel spannend maar lees gelukkig veel positieve verhalen
  groetjes marian

    /   Reply  / 
 270. Ronah

  Hoi Lisa,

  Ik ben twee weken uit de running geweest.
  Nu net deze week weer begonnen. Ik heb een zittend beroep dus dan staat daar 2 weken voor. Heb je een staand beroep of een baan waarbij je veel moet doen (bijv. Fysiotherapeut), dan staat daar 4 weken voor.

  Ik moet zeggen dat het me achteraf 100% is meegevallen. Ik ben totaal niet ziek van de narcose geweest, kon gelijk goed drinken (erg handig voor het infuus) en na twee dagen ben ik al gestopt met de pijnstillers.
  Misschien dat mijn pijngrens erg hoog is, maar ik had niet echt pijn, meer het gevoel alsof ik 200 situps had gedaan en dus een brandende spierpijn had.

  Maar jeetje wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!!! Ik heb net de drie weken vloeibaar achter de rug en mocht vandaag weer voor het eerst vast voedsel….wat een genot…kauwen. Dat is wat ik het meest gemist heb…kauwen hahahahahahaha.
  Het gaat super. Inmiddels ben ik al 7,5 kilo kwijt en mensen gaan het nu al zien. Ik heb totaal geen honger of trek in zoetigheid ofzo. Ik denk dat die 3 weken vloeibaar daar flink bij helpen :)

  Maar jij hoort het 20 februari of het door gaat? Ik duim voor je hoor. Maar ik zou niet weten waarom het niet door zou gaan. Tuurlijk gaat het door!!!!!!! Daar gaan we gewoon vanuit!!! Volgens mij vergoedt Menzis toch alles.En trouwens je verdient het. Wat zegt je huisarts ervan?
  Ik ben benieuwd…

  Heel veel succes!

  Groetjes Ronah

    /   Reply  / 
 271. ireen

  hallo mensen
  net nu ik denk dat ik alle onderzoeken heb gehad werdt ik maandag gebeld door het ziekenhuis omdat de internist een brief heeft geschreven naar de cardioloog die wil me nog even onderzoeken hebben jullie dat ook gehad tuurlijk weet ik dat het geen kwaad kan een onderzoekje maar ergens denk ik he wat zal er dan zijn hoop niks natuurlijk maar dacht dat ik klaar was en hoopte eigenlijk op een antwoordt toen ik werdt gebeld misschien zijn er nog meer mensen graag jullie reactie
  vrg irene

    /   Reply  / 
 272. Lindsay

  Hallo allemaal,

  Ik zit sinds kort in de molen voor een maagband. Mijn BMI is 35,3 en naast lichte knieklachten heb ik verder geen medische klachten. Nu begreep ik dat je naast een BMI van 35 + ook medische klachten moet hebben om in aanmerking te komen!? Wie kan mij hier meer over vertellen en in hoeverre heb je dusdanig medische klachten dat je wel in aanmerking komt?? HELP, want dit is mijn laatste redmiddel en ik wil zoooo graag!

  Bedankt voor de reacties!!

  Lindsay

    /   Reply  / 
 273. lisa

  hoi lindsay

  ik heb gehoord datje suiker moet hebben hartklachten enz dat heb ik ook niet allemaal wel heb ik knie klachten rugklachten enz en mijn bmi is 35,5 ik ik heb mijn eerste gesprek op 20 febr ik hoop dat alles goed gaat ook ik kan er niet meer tegen dit is mijn laatste hoop gr lisa

    /   Reply  / 
 274. lisa

  hoi ronah fijn dat het goed met je gaat en bedankt dat jealtijd zo positief reageerd dat doet me goed ik hou je op de hoogte na 20 febr ik vind het heel spannend en zet hem op he grotejes lisa

    /   Reply  / 
 275. lindsay

  Hi Lisa,

  Wat apart dat je eigenlijk in hetzelfde schuitje zit als ik!!
  Als je wilt zou ik heel graag van je vernemen hoe het gesprek is gegaan en hoe het verder gaat met jouw procedure.
  Ik heb net bloed laten prikken en ga donderdag naar de huisarts, die werkt gelukkig mee!!

  Groetjes,
  Lindsay

    /   Reply  / 
 276. lisa

  hoi lindsay ik hou je op de hoogte ,als jij iets hoort zou ik het ook graag willen weten zo kunnen we elkaar een beetje op de hoogte houden

  groetjes lisa

    /   Reply  / 
 277. thea

  hallo mede maagbanders

  ik heb nu iets meer dan een jaar een maagbandje.ik ben in hoogeveen geopereerd door dr van haasen.toen ik eraan begon ben ik eerst naar de huisarts gegaan.die heeft mij doorgestuurd naar het ziekenhuis in hoogeveen,heb toen een afspraak gemaakt,en een gesprek gehad met dr van haasen.waarom ik het wilde en of ik er wel achter stond,hij heeft uitgelegt en laten zien hoe een maagbandje eruit zag en werkte ,de risico’s werden ook verteld.vanuit het ziekenhuis hebben ze alles geregeld hoefde zelf niks te doen ze hebben het aangevraagt bij mijn ziekenfonds ( groene land ) en die hadden het goedgekeurt.toen ben ik een keer bij de psygoloog geweest moest 2 formulieren invullen en moest toen nog een hartfilmpje laten maken en bloedgas laten prikken dat was alles .ik mocht na de afspraak zelf bellen en dat heb ik na 3 weken gedaan en ze zeiden dat ik goed gekeurt was ik blij.ze vertelden mij dat ik op de operatielijst was gezet en het kon nog wel een half jaar duren,maar tot mijn grote verbazing belden ze mij op al na drie maand en wert de operatiedatum afgesproken en ben voor de feest dagen in december geopereerd heb na de operatie een nacht op de ic gelegen in verband met slaapapneu.de volgende dag mocht ik naar huis ik had wel veel pijn kon niet overeind komen haast niet lopen maar ben wel naar huis gegaan ik heb nu nog steeds steken in de linker schouder maar dat zijn er meer mensen die dat hebben na de operatie het is lastig en pijnlijk. maar nu een jaar later heb ik geen klachten en absoluut geen spijt ervan dat ik het gedaan heb ik ben nu 35 kilo afgevallen en moet nog 20 maar dat lukt ook wel wand het bandje is net weer bijgespoten en er zit nu 7 cc in maar de strijd is nog niet gestreden er komt nog overtollig vel aan en daar blijf je mee lopen wand geen enkele ziekenfonds vergoed dat een buikwandcorrectie je word gestraft omdat je afvalt en wat aan je gezondheid doet is gewoon niet eerlijk .

    /   Reply  / 
 278. ireen

  hoi hoi
  yes yes vandaag per post uitslag gehad en ja ik krijg mn maagbandje o o o ik ben zo blij eindelijk
  nu nu alles naar de verzekering en hoop dus dat ik binnen 3 weken ook hun goedkeuring krijg die van het ziekenhuis is gelukkig ifficieel
  gr irene

    /   Reply  / 
 279. lisa

  hoi ireen als ik vragen mag wat is je bmi en je gewicht want ik hoor dat iedereen veel zwaarder is dan ik dus ben ik best wel een beetje nieuwsgierig want ik begin nu echt wel een beetje anstig teworden voor een afweizing groetjes lisa

    /   Reply  / 
 280. 00sterman

  mijn vraag aan jou is ik heb al zoveel dieeten gedaan niks helpt bij mij wat ik ook doe ik gebruik ook thyrax omdat mijn schildklier te traag werkt ik ben gister weer bij de dokter geweest voor een verwijsbrief maar hij hou de boot nog af helpt eenmaagband ook wel als je thyrax tabletten gebruik en wat kost een maagband plaatsen als je niet geholpen word door je verzekering dan wil ik naar belgie daar laten doen dank je

    /   Reply  / 
 281. Tiny

  Hallo Allemaal

  Ik heb met allerlei gevoelens jullie mails gelezen, jeetje ikzelf heb gelukkig geen problemen tot nu toe lukt het door het in de gaten te houden en blijft het oké. maar ik heb zorgen om mijn zwager weegt 40 kilo teveel. hij is nu zover dat hij een afspraak heeft gemaakt in hoogeveen. maar het is bij hem zo’n obsessie het enige waar hij nog mee bezig is is met eten, heeft vechtparijen in zijn hoofd omdat hij dat eigenlijk niet wil maar verliest het steeds hierdoor is hij ook erg opvliegerig, daarnaast gaat zijn gezondheid achteruit. plastabletten, med tegen hoge bloeddruk en totaal geen conditie meer. Het lijkt mij dat alleen een maagband bij hem niet voldoende is. Hebben jullie tips om hem te helpen ik maak mij echt serieus zorgen. gr Tiny

    /   Reply  / 
 282. lisa

  hallo allemaal ik ben vandaag naar dokkum geweest en de dokter vond mij een geschikte kandidaat alle afspraken staan al gepland en dan zou ik ein mei geopereerdkunnen worden ik ben zo blij ronah hoe gaat het met jou niets meer van je gehoord groetjes lisa

    /   Reply  / 
 283. marian

  hoi allemaal
  ik heb groen licht
  21 maart naar Brugge voor mijn maagband.
  het komt nu wel heel dichtbij.
  groetjes marian

    /   Reply  / 
 284. Get

  Hoi Lisa en Marian,
  Wat goed voor jullie, ik wens jullie sterkte.

  Ik krijg ook een maagband, teminste ik heb een verwijzing van mijn huisarts. de vraag is wat nu?.Ik heb geen idea wat ik nu moet doen. naar welke specialist ga ik? de chirug of de internist? welke ziekenhuis in DEN HAAG is het beste voor deze ingreep?.Ik wordt naar alle kanten gestuurd door mijn verzekering.(MENZIS!!) kan iemand me helpen aub.

    /   Reply  / 
 285. marian

  hoi Get
  ik had een afspraak gemaakt bij ra-medical in beverwijk. Die regelt alles voor je je krijgt daar een gesprek en daarna gelijk een gesprek met de dietiste en een gesprek met de arts via de webcam je krijgt daar een brief mee voor een ECG en een bloedonderzoek.als je die testen in huis hebt stuur je die naar ra-medical terug die regelen dan de afspraak met de arts die je gaat opereren. dan ben je binnen 3 maanden aan de beurt. veel succes! adres van Ra-medical is http://www.ra-medical.nl daar staan alle gegevens op hoe je je moet aanmelden enzo groetjes marian

    /   Reply  / 
 286. Venessa

  hallo,

  Ik lees hier veel over Ra medical. Zelf loop ik in het Sint Lucas in Amsterdam. Die hebben een speciaal obesitas centrum. Al mijn afspraken staan ook al gepland. Mijn laaste gesprek is in April en als alles goed gaat wordt ik dan binnen 3 maanden gewoon in Amsterdam geholpen.

  Groetjes,

  Venessa

    /   Reply  / 
 287. Wilma

  Hallo allemaal,

  veel gelezen hier maar ook dingen die niet helemaal waar zijn. Vandaag heb ik te horen gekregen na de intake gesprekken bij NOK (Nederlandse Obesitas Kliniek) dat ik niet in aanmerking kom voor een maagbandje omdat mijn eetpatroon goed is. Zij stelde voor een Gastric bypass te doen. Daar heb ik info over meekregen en vanavond al veel over opgezocht op internet. Een Gastric Bypass is dus wel omkeerbaar. Misschien is inderdaad de operatie gevaarlijker dan die van een maagband dat is wel nog iets waar ik goed over na moet denken. Zijn er hier ook mensen die een bypass hebben laten doen ? Ik zou hier graag, voordat over ongeveer acht weken dit advies bij de Vitalys kliniek is, iets meer over willen weten van mensen die het hebben ondergaan.
  Vast bedankt voor jullie reacties.

    /   Reply  / 
 288. Brigitte

  Informeer eens bij het St Dimpna te Geel; Ik kan je Dr Lafullarde aanraden; fijne dokter die goed begeleid en informeert, ik krijg 25 maart een bandje en dat is dan 5 weken na eerste gesprek.

    /   Reply  / 
 289. ireen

  yes yes
  ik heb vandaag de goekeuring van het ziekenfonds eindelijk nu afwachten wanneer ik een oproep krijg voor opname
  jippie jippie ayee
  gr irene

    /   Reply  / 
 290. lisa

  hoi ronah hoe gaat het met je ik heb helemaal niets meer van je gehoord ik hoop dat alles goed gaat moet nog 2 keer naar het ziekenhuis en dan hoor ik het verder hoe het gaat zou je iets terug willen schrijven dan weet ik hoe het met je gaat groetjes lisa

    /   Reply  / 
 291. Marijke

  Hallo allemaal. Ik wordt 21 maart geopereerd in Emmen. Ben sinds vrijdag gestart met mijn vloeibare modifast dieet. Vind het reuze spannend. Mijn voortraject was trouwens in Hoogeveen. Fijn dat op iedereen zijn ervaringen kan delen. Zal mijn ervaringen ook blijven plaatsen, zelf vind ik het ook heel prettig al die verhalen te lezen.

  Groetjes Marijke

    /   Reply  / 
 292. marian

  hoi marijke
  ook ik word 21 maart geopereerd in brugge
  ik moest gewoon een eiwitrijk en vetvrij dieet doen moet je 3 keer per dag modifast doen of 2 keer per dag.
  ik begin nu best wel een beetje zenuwachtig te worden veel succes!
  groetjes marian

    /   Reply  / 
 293. lisa

  hoi marijke is het allemaal een beetje vlot gegaan in hoogeveen ik zelf moet nog naar de psicoloog en wat moet ik mij daar van voorstellen is er nog een tip of zo en 17april mijn laatste gesprek en bloed afnemen dan hoop ik ook iets meer teweten ben nu vanaf begin jan bezig dus dat valt nog mee .jij veel sterkte binnenkort en hou contakt he ik ben heel benieuwt hoe het allemaal gaat en de tussen tijd moet ik ook nog naar de dieetiste als je nog tips hebt graag??????

    /   Reply  / 
 294. Marijke

  Hoi Marian. Geinig zeg, dezelfde dag, maar kilometers uit elkaar. Ik zal zeker aan je denken die dag. Ik moet 3 keer per dag modifast. Het valt me niet tegen. Begin ook wel zenuwachtig te worden, komt nu wel erg dicht bij. Ik wens jou natuurlijk ook heel veel succes!!

  Hoi Lisa. Jij moet dus nog door de molen, geen probleem meid, zijn allemaal super aardig en stellen je ontzettend op je gemak. De psycholoog neemt de lijst met je door en vraagt je het een en ander. Daarna moet je 2 vragenlijsten invullen. Het ging bij mij allemaal best wel snel. Als ik je een goede tip mag geven, heb je vragen, schrijf ze op en neem je lijstje mee. Mocht je toevallig (net als mij) kunstnagels hebben, die moeten eraf. Wist ik ook niet, maar mijn nagelsyliste gaf me de tip dit even na te vragen. Succes Lisa, ik houdt je zeker op de hoogte.

  Groetjes Marijke

    /   Reply  / 
 295. Yvonne25

  Hi,

  Ook ik sta aan het begin van de molen. Vandaag naar mijn huisarts geweest, die was niet positief. Heeft mij een verwijsbrief gegeven en verteld dat ze hoopt dat de chirurg mij afwijst. Ik heb een BMI van 36.9 en ben vastberaden om maagband te laten plaatsen.

  Heb contact gehad met een arts in Belgie en daar kan het binnen 15 dagen.

  Aangezien ik het wel vergoedt wil krijgen en mijn huisarts er niet achterstaat, weet ik niet goed hoe ik dit moet aanpakken.

  Graag wil ik weten wie een bmi van onder de 40 heeft (zonder andere klachten) en toch een maagband geplaatst en vergoed heeft gekregen?

    /   Reply  / 
 296. lisa

  hoi yvonne jammer dat je dokter er niet achter staat ik denk dat het dan best wel moeilijk word mijn bmi is 36 ik moet nog
  2 gesprekken hebben en dan ben ik 11 april klaar met alles ik hoor nog over de verzekering maar ik denk dat het wel goed komt ik zit bij menzis maar als de arts zegt dat je geschikt bent dan kan de huisarts daar niets aan veranderen ik hoop voor je dat het goed komt hou contakt he gr lisa

    /   Reply  / 
 297. Yvonne25

  Hi Lisa, bedankt voor je reactie. idd jammer dat de huisarts er niet achter staat, maar ik heb contact gehad met 2 artsen in Belgie die mijn BMI goedkeuren. Ik had mijn verzekeraar gebeld en naar de voorwaarden gevraagd, die vertelden niets over BMI boven de 40. Als eis hadden ze wel: schriftelijk advies van behandelend arts/ internist en psycholoog in Ned. Belgie of Duitsland, dus ik heb hoop.

  Maandag heb ik mijn eerste gesprek met Dr Vandaelle in Belgie, heel erg spannend. Gesprek met psycholoog zal ook in Belgie plaatsvinden. Ik ben ook blij dat nu ik de beslissing genomen heb niet erg lang zou hoeven wachten.

    /   Reply  / 
 298. lisa

  hoi yvonne ik ben net terug uit dokkum bij de dieetiste nu nog naar de psychloog 25 mrt de verzekering eist wel dat je een half jaar bij een dieetiste bent geweest voor je overgewicht of bij je huis arts want ze kunnen er achteraan bellen en klopt het niet dan kun je afgewezen worden en dat is minder als alles achter de rug is dan vragen ze pas aan bij de verzekerind eerst moeten ze nog om tafel in het zieken huis belgie is misschien makkelijker maar dat is voor mij meer dan 4uur rijden en dokkum moet heel goed zijn vooral na de operatie en dat vind ik het belanrijkste nou als je nog vragen hebt of ik aan jou dan hoor je het wel

    /   Reply  / 
 299. Yvonne25

  Over 1 maand is het dan zover voor jou, mooi vooruitzicht hoor! Ben een beetje aan het kijken wat je precies mag eten in het begin. Gemalen voedsel lijkt mij niets, yoghurt en soep vind ik prima. Weet jij al wat voor dieet je na een maagband moet volgen?

    /   Reply  / 
 300. lisa

  het is hel verschillend perpersoon zei ze meestal i week soep als het maar niet tedik is en dan kun je al snel iets meer eten aard en groente en mals vlees enz na 11april gaat alles naar de verzekering als die het goed keuren kan ik al heel snel geholpen worden maar ja 3 juni ga ik een weekje naar het buitenland en dat kan ik niet meer afzeggen dus ik wacht gewoon rustig af we houden contakt he dit berichtje is voor yvonne

    /   Reply  / 
 301. Marijke

  Nog 4 nachtjes slapen en dan is het zover, moet alleen morgenvroeg nog werken. Morgenmiddag wordt ik door de dietiste van Hoogeveen gebeld wat ik na de operatie mag eten/drinken.Schijnt toch wel verschil te zitten in Emmen en Hoogeveen en omdat het natraject in Hoogeveen is moet ik me aan hun richtlijnen houden. Apart allemaal hoor. Voortraject Hoogeveen, operatie Emmen,natraject Hoogeveen. Het is nu net of ze in Hoogeveen niet kunnen opereren, terwijl andere mensen weer in Hoogeveen geopereerd worden. Ik snap er in ieder geval niets van. Begint nu toch wel te kriebelen hoor, al lijkt het nog onwerkelijk. Hoe is het met jou Marian? Moet jij nog voorbereidingen treffen?

  Groetjes Marijke

    /   Reply  / 
 302. marian

  hoi marijke
  ik moest een eiwitrijk en vetarmdieet doen maar heb de laatste 2 weken modifast gedaan en savonds gewoon gegeten.ik ga donderdag avond al naar brugge en moet me om 7.30 melden in het ziekenhuis.ik mag na de operatie de hele dag niks drinken krijg alleen een spuitbus water om te vernevelen in mijn mond dat is ivm het hestelproces zeggen ze daar mag zaterdag al weer naar huis en moet dan de eerste week alleen sapjes en drinkontbijt allemaaal gezeeft.de 2de week yoghurt en vla en kwark en de 3de week gepureerd eten dus we zien het wel hoe het gaat. jij ook veel succes vrijdag
  groetjes marian

    /   Reply  / 
 303. Ronah

  Lisa, hoi,

  Sorry dat ik niet reageerde. Om eerlijk te zijn zit ik niet zoveel meer op deze site.
  Maar mocht je willen weten hoe het met me gaat (het gaat overigens perfect. Ik heb nergens last van en ben inmiddels bijna 15 kilo kwijt. In iets meer dan twee maanden!!!!), kun je kijken op http://www.bollieblauw.valtaf.nl
  Daar hou ik tegenwoordig alles bij. Ideale site. In grafiek en lijsten kun je bijhouden hoeveel je afvalt en aangeven wat je streefgewicht is. Je kunt je BMI aflezen en dagboeken bijhouden. De site maakt dan zelf een afvalplan voor je. Niet dat deze helemaal gelijk loopt. Ik loop nl. voor. Dat geeft een kick joh! Ook vindt je daar lotgenoten en kun je ook hun vorderingen op de voet volgen en berichtjes voor elkaar achterlaten.
  Kom eens kijken, misschien ook wat voor jou!

  En natuurlijk geldt deze uitnodiging voor jullie allemaal hier!!!

  Ik heb nog even je berichtjes teruggelezen en super joh dat je de band krijgt. GEWELDIG!! Ik ben hartstikke blij voor je.
  Meid, zet ‘m op!! Voor jou gaat het nu ook bijna beginnen! Op naar de slanke den Lisa en de WOW-reacties (en die ga je krijgen, let maar op)!

  Hugs,
  Ronah

    /   Reply  / 
 304. Yvonne25

  Bedankt, nu weet ik in ieder geval wat je de eerste periode mag eten. Het gesprek in Belgie met Dr. Vandaelle was erg fijn. Heeft goed de voor en nadelen en ook wat je daarna kan eten uitgelegd. Spaghetti, witte rijst en vers brood zijn uit den boze, vanwege het klonten in je maag.
  Laat het nou net die dingen zijn waar ik veel van at en dus dik van ben geworden (natuurlijk ook de chocolade en wijn:-) ) Junk food eet ik hooguit 1x p/w. Hebben jullie dat ook, dat je echt niet altijd ongezond eet, maar wel veel te veel en ook als je geen honger maar trek hebt?

  Lisa, erg fijn dat het dichterbij komt. ALs het in April naar de verzekering gaat hoeft het niet erg lang meer te duren. Zoals Ronah al zei “op naar de slanke Lisa ” :-)

    /   Reply  / 
 305. Nadine

  Ik word binnenkort geopereerd door dr dillemans.
  Wacht nu op een goedkeuring van de verzekeraar.
  Ik heb wel een boekje thuis gekregen en dat ik 4 weken voor de operatie moet beginnen aan een dieet, want stel de lever is te groot dan word ik niet geopereerd.

    /   Reply  / 
 306. Marieke

  petje af voor jullie. Ik zou niet naar belgie kunnen gaan als ik in NL afgewezen zou worden.

  Succes met de plaatsing!
  Marieke

    /   Reply  / 
 307. Ravati

  Hallo allemaal,

  Heeft er iemand hier ervaring met de aanvraag van een maagbandje via VGZ? Ik heb wel al gehoord dat het ook mogelijk is om in Mol geopereerd te worden, iemand daar ervaring mee?

  Groetjes!

    /   Reply  / 
 308. marieke

  Snap niet wat Jonnkeke op een site doet als deze! Zou zeggen houd je bij jezelf!!
  Mensen met zo’n grote bek over een ander, hebben 9 van de 10 keer problemen met zichzelf? Wat is jouw probleem, vroeger altijd gepest over je puisten, bril of beugel? over je lelijke smoel…..of omdat je bij jou je ribben kon tellen en eruit ziet als een dode vis?

    /   Reply  / 
 309. marieke

  haha, maak me druk om iets van 2006. Te snel met reageren!!

    /   Reply  / 
 310. Ravati

  Haha! Ach, dat hebben we allemaal weleens. Het is logisch dat zo’n bericht een reactie bij je uitlokt! :)

    /   Reply  / 
 311. Hummie

  Ik wil zelf ook een maagband, ik ben 23 weeg 113 kilo en ben 170 cm lang.Ik wil het ook in belgie laten omdat mijn huisarts niet meewerkt.Zij stuurt mij weer naar zo’n kliniek in utrecht.Ik zelf woon in Hilversum. Hoe gaat dit?? Wat zijn de kosten???

    /   Reply  / 
 312. Ravati

  Hallo Hummie!

  Nou, ik heb vandaag via mijn huisarts de verwijsbrief gekregen. Nu moet ik mijn verzekering bellen, die maken een afspraak in Hilversum in de Obesitas Kliniek. Daar krijg ik een screening en als ik daar goedgekeurd word gaat het weer terug naar de verzekering. Zijn zij het ermee eens, dan kan ik een afspraak maken in Belgie (Mol) in het ziekenhuis.
  Zo werkt het bij mijn verzekering (VGZ) maar dat verschilt nog wel eens.

  Groetjes, Ravati.

    /   Reply  / 
 313. inge

  Hallo

  Erg leuk om allemaal te lezen hoe het jullie vergaat,en de reacties.
  Heb zelf een afspraak met dr haasen op 9 mei voor de 1e keer,erg spannend.
  Buiten mijn klachten(moe,lusteloos,depressief en zere gewrichten)een tip om te zeggen,om in aamerking te komen voor een bandje?
  En een maagband zie ik als een laatste red middel,dus zelfverzekerd, jazeker!!!!

  mijn bmi is 38.5 groetjes en succes voor iedereen inge

    /   Reply  / 
 314. Marijke

  Eerlijk duurt het langst Inge, zeg wat je werkelijk voelt en wat je de afgelopen jaren al hebt ondernomen. Alleen dan kun je een eerlijke band opbouwen met je arts en vooral met jezelf. Je wilt een nieuwe toekomst, laat de leugentjes dit dan niet verpesten.
  Succes!!

  Groetjes Marijke

    /   Reply  / 
 315. Lindsay

  Hier in NL ben ik afgewezen omdat ik niet zwaar genoeg zou zijn. Heb BMI van 35 en last van knieen. Wie weet of ander ziekenhuis in NL of Belgie mij wel wil helpen en dan ook vergoed wordt door verzekeraar=OHRA.

  Bedankt alvast voor uw reacties!

    /   Reply  / 
 316. Lenny

  Hoi,

  Ik lees jouw berichtje en denk er precies zo over. Mijn BMI is rond de 36 en dat zou betekenen dat ik er niet voor in aanmerking kom. Toch wil ik er nu al een halt toe roepen. Ik wil niet iedere jaar verzwaren en me ieder jaar ongelukkiger gaan voelen. Zou graag willen weten welke weg ik moet bewandelen naar Belgie. Welk ziekenhuis/kliniek en wat is de procedure?
  Ik hoop snel van je te horen.

    /   Reply  / 
 317. lisa

  hallo allemaal dit is lisa ik heb vandaag tehoren gekregen dat ik mijn maagbandje krijg ik loop in dokkum en die heeft een hele goede voor en na behandeling je moet eens weten hoe belangrijk dat is wij starten met ongeveer met 8 pers tegelijk maar de vakantie komt er tussen nu hoef ik alleen nog maar te wachten op bericht ik heb ook overwogen om naar belgie tegaan maar niet gedaan hier is de voor en na behandeling veel beter en ook nog gewoon in nederland nou sterkte allemaal en we houden contakt gr karin

    /   Reply  / 
 318. Yvonne25

  Hi lindsay en Lenny,

  Als je de maagband in Belgie wil laten zetten, kan je gewoon contact opnemen met de Belgische chirurgen. Ik heb een gesprek gehad met Dr. van Daele. Goed gesprek gehad en duidelijk de voor en nadelen uitgelegd.

  De prijzen in Belgie verschillen nogal. tussen de 3000 en 6500. Kijk en bel dus rond en zoek ook naar ervaringen met de betreffende arts.

  Ik heb ook twee gesprekken staan met Nederlandse chirurgen, met een bmi van 37/38 weet ik niet of ik in Nederland in aanmerking kom.

  Groetjes Yvonne

    /   Reply  / 
 319. Brownie

  Belachelijk dat je zo reageert, en mensen benamingen geeft. Het zegt meer iets over jou dan over “dikke” mensen. Ik las dit net en ik word gewoon verschrikkelijk boos en ik moet me erg inhouden. Arrogante***

    /   Reply  / 
 320. Mindy Goijaarts

  Hallo,

  Mijn BMI is 34 en ik weet dus dat ik mijn bandje zelf moet betalen, nu ben ik bij 2 ziekenhuizen geweest in Belgie en ik heb te horen gekregen dat ze het ook niet meer kunnen doen als de klant zelf betaald. Nu schijnt dat niet bij elke chirurg zo te zijn. Is er iemand die mij een naam kan geven van een arts die dat wel wil doen, als ik dus zelf betaal, maar een BMI heb van 34. Ik hoop antwoord te krijgen waar ik iets mee kan. Maakt me niet zo heel erg veel uit hoeveel het kost, ik wil het gewoon heel graag.

  Alvast bedankt voor jullie aandacht!!

  Groetjes Mindy

    /   Reply  / 
 321. Jo-any

  Hi, ik heb in november 2002 een mag band in Belgie laten plaatsen.
  Ik heb mijn eerste klachten in september 2004 gehad. ik had altijd al wel steken in mijn zij links. dit kwam door de draad die in verbinding stond met de band en het aparaat waar het bij gespoten moet worden.
  De aan val die ik in nov 2002 kreeg was zo heftif dat ik met spoed naar het ziekhuis ben afgevoerd. ik ben 5 dagen ogenomen geweest. op de foto’s die gemaakt waren was te zien dat mijn maag als een trechter was samen getrokken. mijn maag was daarbij ook vergroot omdat het maagsappen bleef aanmaken maar niks afvoerde. Mijn maag is de dag na de opname leeggepompt. Het ziekenhuis kon het niet verklaren. 6 liter vocht hebben ze opgevangen en alles wat ik had gegeten voor mijn opname. Alleen een slaatje en glas water.
  vanaf dien heb ik regelmatig klachten op de vreemdste momenten, tijdens het sporten, hardlopen voor of nadat ik heb gegeten de pijn kan ik alleen liggend opvangen het duurt uren en mijn buik is dan er gezwollen. Mijn blaas verkrampt, mijn baarmoeder gaat opspelen steken krampen, allemaal uitstralingspijnen. voor mij alle reden om het eruit te laten halen. Dit laat ik in Arnhem doen bij Dr. Janssen in het Rijnstate ziekenhuis.
  Het heeft mijn 850 euro gekoste om het te laten plaatsen.
  Ik wil langer met al die pijn door het leven.

  Jullie allemaal succes met de keuze die je maakt.

    /   Reply  / 
 322. inge

  Hoera,over4 maand word er een maagbandje geplaatst, erg spannend allemaal.
  Maak me nu erg veel zorgen over hoe en wat,maar moet er nog even aan wennen allemaal.
  Was er zo van uit gegaan dat ik afgewezen zou worden.
  nu een goede sportschool gaan zoeken,en stoppen met roken!!
  succes voor iedereen inge

    /   Reply  / 
 323. Yvonne25

  Hi Inge,

  Gefeliciteerd! Ik krijg mijn maagband voor 31 juli! Erg spannend is het he?! Heb inmiddels ook een dietiste gevonden die ervaring heeft met een maagband, een leuke sportschool, maar stoppen met roken…. Dat weet ik nog niet hoor :-)

  Groetjes

  Yvonne
  BMI 37.7

    /   Reply  / 
 324. inge

  he hoi

  Gefeliciteerd!
  wat een stap he?
  ga jij je nu ook afvragen waarom je het nu zelf toch allemaal niet kunt? zon bandje is voor het leven he?
  en je omgeving wat vinden die er van?, ik krijg veel negatieve reacties!
  welk ziekenhuis krijg je de maagband?

  gr inge

    /   Reply  / 
 325. sylvia dekker

  Hallo,

  Ik ben 26 jaar met een behoorlijk overgewicht 150+.
  Durf hierdoor niet meer op de weegschaal te staan.
  Na vele dieëten en een jaar fitness heeft het me nog niks opgeleverd.
  Ben nu erg aan het opletten wat ik eet, maar wordt dan duizelig en heel erg moe.
  Ben naar de huisarts geweest en die stuurt me door naar het ziekenhuis.
  Op 3 juni heb ik een afspraak bij de Internist. Kijken wat voor mogelijkheden zijn. Met tabletten of andere middelen.
  Als ik voor een maagband kies is er dan ook de kans dat het mis gaat.
  Ik wil namelijk wel een veilige manier omdat, ik 2 schatten van kindjes heb.
  Waar ik nog lang wil van genieten.
  Ik ben al jaren te zwaar ben zelf erg bang om hieraan te overlijden.
  Wie heeft er informatie voor mij en wat ik het beste kan gaan doen.
  En wordt het allemaal wel vergoedt door
  ( MENZIS ).

    /   Reply  / 
 326. Patricia

  Ik sinds vorig jaar april 2007 een maagband en heb geen moment spijt gehad dat ik dit gedaan heb.

  Ik had een BMI van 34.5 en ook ik moest alles zelf betalen, mijn verzekeraar OHRA vergoede niets.

  Maar je kan de kosten wel verhalen via je belastingaangifte, je krijgt dan tussen de 30% en 50% retour (afhankelijk van je inkomen).

  Ik heb de operatie via Centre Esthetique laten uitvoeren. Het koste mij € 5800 inclusief nazorg (nazorg stelt helemaal niets voor, maar ja het hoort erbij)

  Patricia

    /   Reply  / 
 327. shirley

  Hoi tegenwoordig hoef je helemaal niet langs je huisarts. die van mij staat er ook niet achter terwijl ik een BMI van 43 heb en krijg dus geen verwijzing. Je kunt tegenwoordig zelf via een arts in een regulier ziekenhuis het regelen die stuurt dan door naar je verzekering en dan moet het goed zijn. Ik zelf heb me aangemeld bij Ra-medical dus als die arts erachter staan vergoed de verzekering alles behalve dan de intake en screening van 175euro.

    /   Reply  / 
 328. Sandra

  Hoi

  Ik heb vrijdag bijgespoten, ik had 4 cc erin en er is 2.5 bijgespoten.
  Ik kan al 3 dagen niets meer eten en drinken gaat ook erg moeizaam…en ik heb zo’n dorst.
  Kan iemand me vertellen of dit normaal is of dit nog veranderd of zit ie gewoon te strak?

  Groetjes Sandra

    /   Reply  / 
 329. cyberke

  hallo,
  ik heb mijn maagband op 23 januari 2006 laten plaatsen en ben op 8 mnd 30 kg vermagerd dit alles is zonder veel problemen verlopen.
  Op 4 oktober 2006 heb ik mijn buikcorrectie laten uitvoeren en op 1 april 2008 heb ik een latterale correctie laten uitvoeren dit is allemaal bij dezelfde arts in Belgie gebeurd en ben heel tevreden over het resultaat . Oja nu weeg ik 65 kg

    /   Reply  / 
 330. Pucca

  Vanmorgen werd ik gebeld door de secretaresse van dr. Haasen in Hoogeveen. Ik mocht een afspraak maken en dat kan al op 18 juli. Ik ben hartstikke blij want ik dacht dat ik misschien niet eens hoefde te komen met een BMI van 37. Zij vragen het zelfs aan bij je ziekteverzekering als je een geschikte kandidaat bent. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het zelf te betalen mits je goedgekeurd bent door de chirurg. Geweldig! Petje af voor Hoogeveen. Ik hoor zoveel goede berichten van Hoogeveen dat ik de lange rit er wel voor over heb. Misschien helpt mijn berichtje iemand anders die met hetzelfde zit (te lage bmi).

    /   Reply  / 
 331. Ravati

  Ik mag maandag op eerste consult bij Dr. Michiels in Mol (B). Als het goed is word ik de tweede week van juli geopereerd. Ben vanaf 31 maart bezig en kan nog steeds niet geloven dat het allemaal zo snel gaat (verwijsbrief, intake bij NOK Hilversum, screening bij NOK, goedkeuring verzekering, consult e.d). Heeft net 2 maanden geduurt!

    /   Reply  / 
 332. Pucca

  In Belgie gaat het inderdaad allemaal sneller. Ik heb ook nog een afspraak voor 16 juni in Genk bij dr. Niville. Even afwachten wat hij zegt. Waarom kan dat in Nederland niet?

    /   Reply  / 
 333. ireen

  hehe
  ja eindelijk gaat het dan toch gebeuren
  woensdag 11/6 wordt ik opgenomen in zkh in emmen en donderdag 12/6 krijg ik mn maagbandje nu zit ik aan de modifast voor 1 week gelukkig geen 2 want dat redt ik niet met de datum maar jes ik ben zo blij maar ben ook wel zenuachtig hoor maar die modifast wat valt dat tegen zeg getver wat een zoete bende laat gauw weer wat horen als ik terug ben
  vrg irene

    /   Reply  / 
 334. Lenny

  Dag Mindy,

  Jazeker heb ik een adres. De chirurg die mij behandelt vindt dat het eigenlijk al bij een BMI van 30 mogelijk moet zijn. Bovendien haalt hij alles uit de kast om zoveel mogelijk kans te maken op terruggave van de verzekering. Hij is heel aardig en kundig en ik heb op alle sites waar ik zijn naam tegenkwam alleen maar lof over hem gelezen. Hij werkt in het AZ St Jan te Brugge en zijn naam is dr. Dillemans. Zeer de moeite waard om daar naar toe te gaan. Heel veel succes. Ik word 18 juni geholpen en kan niet wachten.

    /   Reply  / 
 335. Lenny

  beste Sylvia,

  Ik begrijp als geen ander dat je je graag wilt laten informeren over de mogelijkheden. Echter, dat zou ik niet via deze site doen. Het is goed om te weten hoe lotgenoten e.e.a. ervaren, maar het beste advies krijg je van de chirurg zelf. Ik vertrok op 15 mei naar Brugge en had in mijn hoofd geprent dat ik een maagbandje wilde. Ook dacht ik dat het nog wel een half jaar zou duren, voordat ik ervoor in aanmerking kwam. Niets minder is waar. In Belgie wordt alles op 1 dag gepland (althans bij mij). Ik had een gesprek met de dieetiste, dan een bloedtest en vervolgens met de chirurg. Aan de hand van mijn eetpatroon is geadviseerd om te kiezen voor de gastric Bypass. Als je namelijk niet alleen een volume eter bent maar ook een zoetekouw dan blijken er al snel veel nadelen aan het maagbandje te zitten. Bovendien heb je met een maagbandje een kastje in je lijf, voor de lucht toe en afvoer van het bandje. Dat is niet bij de Gastric Bijpass en deze operatie gebeurt ook laproscopisch. Het is de moeite waard om eens met hem te praten. Je moet er een hele dag voor uittrekken. Als je een afspraak hebt om 10 uur, kan het best zijn dat je pas om 13 uur wordt geholpen. Daar baal je in eerste instantie best wel van, omdat de reis ook behoorlijk is, maar zie het van de positieve kant. Ze besteden veel tijd aan hun patienten. Iets wat in Nederland veel minder is en dat vind je toch ook veel waard?

  Heel veel sterkte en succes.

  Lenny

    /   Reply  / 
 336. Pucca

  Hoi Lenny,

  Kun je helemaal geen zoetigheid meer eten met een maagbandje? Wat kan je bijvoorbeeld met een gastric bypass wel eten en met de maagband niet (qua zoetigheid)? Ik ben gelukkig geen extreme zoetekauw maar toch.

    /   Reply  / 
 337. Lenny

  Hoi Puca,

  Als je veel tussendoortjes eet en een zoetekauw bent en dus frisdranken, ijsjes en chocolade blijft eten, wat makkelijk kan, en snel naar de ondermaag loopt, dan krijg je alsnog calorien binnen. Bij Gastric Bypass, maken ze je maag kleiner en verleggen ze de dunne en dikke darm. Het duurt langer om het eten door de dunne darm te laten voeren en het heeft als “voordeel” dat als je te veel zoetigheid tot je neemt, een dumping effect optreed. Dan laat je het wel om zoveel zoetigheid te nemen en kies je veel sneller voor iets anders.
  Deze operatie kent ook minder complicaties en je draagt geen kastje in je lijf. Hij is duurzamer, je valt er meer mee af (minimaal 30%) en het resultaat is blijvend. Dat is niet gegarandeerd met een maagbandje vanwege het bovenstaande. Discipline speelt dan nog steeds een grote rol.
  Groetjes, Lenny

    /   Reply  / 
 338. Pucca

  Hoi Lenny,
  Ik zal zeker nu meer opstaan voor een gastric bypass nu ik dit weet. Heb jij de gastric bypass al gekregen of wacht je nog. Laat je het in Brugge doen?

  groetjes
  Pucca

    /   Reply  / 
 339. Lenny

  Hoi Puca,

  Ik word 18 juni geopereerd. Dat is dus al heel snel. Er heeft slechts een maand tussen de intake en de operatie gezeten. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet wacht op mijn verzekering. Ik betaal vooruit en zie wel of ik het vergoed krijg. Hopelijk wel natuurlijk. Als je moet wachten op je verzekering kan het een maand langer duren.
  En ja, ik ga voor de gastric bijpass. Ik wil nooit meer in deze ellende terechtkomen. Gewoon een jurkje aan kunnen trekken en me niet te hoeven schamen voor mijn armen. En gewoon een bikini uit de kast kunnen trekken en naar het water fietsen. Maar dat doe ik nu niet omdat ik me schaam en ik wil al helemaal geen bekenden tegenkomen die mij nog kenden toen ik een “mooie” vrouw was. Want zo voel ik me al lang niet meer.

  Jij ook veel succes. En weet je, de chirurg zal de operatie voorstellen die het beste bij jou past. Geloof daarin en dan komt het goed. Misschien dat een maagbandje heel goed bij je past.

  Heel veel succes.

  Groetjes, Lenny

    /   Reply  / 
 340. Pucca

  Hoi Lenny,

  Wow dat is inderdaad snel, wel heel fijn. Ik ga de operatie (wat het ook wordt ook voorschieten) en dus waarschijnlijk zelf betalen. Ik ben mijn lijf ook zo zat en ik voel helemaal met je mee over het jurkje en naar het water fietsen.
  Is de prijs van gastric bypass ongeveer gelijk aan een maagbandje?

  Ik wens je veel succes de 18de en hoop dat je snel in je bikini kunt rondlopen!!

  groetjes
  Pucca

    /   Reply  / 
 341. Lenny

  Hoi Puca,

  Oe, de kosten. Ik dacht dat een maagbandje 4500 euro kost en deze operatie kost 6000 euro. Dat is wel een groot verschil. Maar misschien is het op een ander adres in Belgie goedkoper. Ik hoor dat daar veel verschil in kan zitten. Echter, dr. Dillemans is degene die deze techniek heeft geimplementeerd, ook in Nederland en er zeer geretourneerd in. Vandaar mijn keuze voor hem. Ben toch wel een iemand die zoveel mogelijk op safe speelt, vooral als het om mijn gezondheid gaat. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een ander minder goed werk levert. Het zit puur tussen mijn oren.

  Ben benieuwd wat het gaat worden. Laat je het nog even weten?
  Het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker. Ennuh, wat die bikini betreft, …. volgens mij gaat het heel snel ……….

  Toi toi, Lenny

    /   Reply  / 
 342. ik

  Joepi! Waar anderen vooral moeite met hun verzekering hebben had ik last van een huisarts die er niet achter stond.
  Ben vandaag weer naar de huiarst geweest, want ik wilde hem toch niet passeren en ook zijn toestemming voor een wls operatie. Heb een motivatiebrief geschreven (want ik wist toch wel dat ik zou gaan janken) hij probeerde eerst nog wel even dat ik erover moest praten (therapie) maar ik had alles ook goed in mijn hoofd en gezegd dat ik ook naar een privekliniek zou kunnen of op een andere manier.
  Dus toen ging hij overstag!!!! Weeg nu 118 en kwam tot de ontdekking dat ik niet 1.63 ben maar 1.61,5? Gekrompen van de zenuwen???
  Nou ja nu nog de intake bij Ra medical en de goedkeuring…..

    /   Reply  / 
 343. Lenny

  Beste ik,

  Maak je geen zorgen. Eigenlijk is het niet nodig dat jouw huisarts er achter staat. Ik weet dat de huisarts in Nederland enkele gegevens moet invullen en een handtekening moet zetten, maar echt noodzakelijk is het niet. Ik heb een psycholoog bezocht, eenmalig, die heeft vastgesteld dat een operatie een positiever en gezonder effect op me zal hebben dan het verzwaren en dat ik opgewassen ben tegen de operatie. Dan sta je sterker t.o.v. de zorgverzekeraar. Of weet je al of je het vergoed gaat krijgen? Dan is er namelijk helemaal geen opstakel meer. Naar een privekliniek zou ik persoonlijk niet gaan. Dan zou ik kiezen voor Belgie. Er heeft precies een maand gezeten tussen de intake en de operatie. Volgende week woensdag gaat het gebeuren. De chirurg adviseert je daar ter plekke over de operatie die het best bij jou past(rekening houdend met jouw eetpatroon).
  Vergeet die huisarts. Tenzij hij een goede onderbouwing heeft voor zijn negatief advies die jouw persoonlijk aangaan. Een operatie is natuurlijk niet zonder risico’s, maar het risico is veel groter als je jarenlang met overgewicht rondloopt en je wordt er niet gelukkiger van. Go for it! Waar een wil is, is een weg …………. Succes.

    /   Reply  / 
 344. ik

  Lenny bedankt! ik wist dat ik geen toestemming hoefde te hebben van mijn huisarts, maar ik wilde hem toch niet helemaal passeren. Gelukkig staat hij nu wel achter me en dat vind ik toch wel prettig. Volgens mij vergoed mijn verzekering gewoon dus nu is het afwachten op “Ra-medical” en als het goed is opereren ze in Belgie. Of ik een gbp of maagband laat doen hangt af wat de chirurg adviseerd.Allebei heeft zijn voor en nadelen. Hoe is het nu verder met jou? 18 juni lees ik. Waar is de operatie? Succes!

    /   Reply  / 
 345. sophia

  hallo
  kun je mij het adres doorgeven waar u bent geweest

    /   Reply  / 
 346. Lenny

  Hoi Sophia,

  Ja hoor, ik schreef het ook al eerder op deze site. Ik word geholpen in het AZ St Jan te Brugge. Voor een afspraak vraag naar dr. Dillemans of zijn assistente. Het telefoonnummer is 050-452111. Heel veel succes. Groetjes, lenny

    /   Reply  / 
 347. Pucca

  Hoi Lenny,

  Ik wil je nog even veel sterkte wensen a.s. woensdag.
  Ik ga woensdag naar dr. Michiels in Mol. Hij kan maagband en/of gastric bypass. Als mijn ziektekostenverzekering ok gaat, kan ik in Mol geholpen worden. Ik wil ook nog graag naar dr. Haasen in Hoogeveen maar dat is pas 18 juli. Ik ben benieuwd hoe het met jouw gaat.
  groetjes
  Pucca

    /   Reply  / 
 348. Lenny

  Hoi Pucca,

  Wat ontzettend lief van je. Ik zal voor je duimen, doe je dat ook voor mij? Het is eigenlijk heel gek, maar ik ben nog helemaal niet met de operatie bezig. Heb het eindresultaat voor ogen en niets anders. Het zal me best nog wel even vies tegenvallen, maar blijkbaar heb ik dat al ingekalculeerd.

  Heel veel succes meid, ennuh, ik laat van me horen. Waar kom je eigenlijk vandaan? Ik zou het ontzettend leuk vinden om een vriendenkring op te richten met allemaal lotgenoten. Als het je wat lijkt, hoor ik graag van je.

  Groetjes, Lenny

    /   Reply  / 
 349. Pucca

  Hoi Lenny,

  Natuurlijk duim ik voor je! Ik denk dat het goed is om het eindresultaat voor ogen te houden. Na de GB ben je er nog niet maar het eindresultaat, die bikini dat is belangrijk!!
  Ik woon in Eindhoven, en jij? Is wel een leuk idee een vriendenkring met lotgenoten. Je hebt je 1e al gevonden!!

  Zet em op en ik wacht op je bericht.

  groetjes, Pucca

    /   Reply  / 
 350. Lenny

  Hoi Pucca,

  Ik woon in Oss, dus dat is niet zo heel ver vandaan. k zou je graag mijn mailadres en telefoonnummer geven. Ik begin alvast met mijn mailadres. [email protected].

  Tot horens, groetjes, Lenny

    /   Reply  / 
 351. Ravati

  He Pucca!

  Ik ben vorige week ook naar Dr. Michiels in Mol geweest. Kreeg meteen datum van mijn operatie te horen (8 juli) Ik had aangegeven dat ik pas vanaf 5 juli kon, dus het gaat echt razendsnel daar!
  Dr. Michiels is een hele aardige arts. Ook zeer kundig, je kunt alles aan hem vragen!

  Ik hoop dat het allemaal loopt zoals jij wilt :)

  Liefs, Ravati.

    /   Reply  / 
 352. Pucca

  Hoi Ravati,

  Goh dat gaat inderdaad erg snel. Wel heel fijn hoor. Hier in Nederland gaan er verschillende maanden overheen.
  Krijg jij een maagband of gastric bypass?
  Voldeed jij aan de eisen van bmi boven 40? Ik ben nl. bang dat ze mij afwijzen met een bmi rond 38.

  Ik ben benieuwd.

  groetjes Pucca

    /   Reply  / 
 353. Ravati

  Hoi Pucca,

  Ja ik voldoe aan de eisen qua BMI. Mijn BMI is namelijk 43, dus dat was geen probleem. Ik heb vantevoren een intake en screening gehad bij het NOK in Hilversum, dat was namelijk een van de eisen van mijn verzekering. (VGZ) Nadat zij (arts, psychologe en dieetiste van NOK) akkoord gingen en een positief advies gaven, ging VGZ ook akkoord en kon ik de week erna al naar Mol. Ik heb op 31 maart mijn verwijsbrief gekregen van mijn huisarts, dus het is bij mij allemaal binnen 2,5 maand geregeld.
  Heb jij gezondheidsklachten door je overgewicht? Want dat weegt namelijk ook erg mee als je BMI niet voldoet voor een operatie.
  Ik krijg trouwens een bandje, voor ik het vergeet te vermelden :)

  Liefs, Ravati

    /   Reply  / 
 354. Pucca

  Hoi Ravati,
  Ik heb nog geen screening gehad, begin maar eerst bij dr. Michiels en zie wel wat hij adviseert. Misschien betaal ik het wel zelf als het niet al te gek is. Ik ben bij IZA (dochter VGZ) verzekerd en heb al een aanvraag gedaan. Ik wacht nog op antwoord.
  Ik heb wel last van mijn rug en bij inspanning begin ik last te krijgen van enkels en soms knieen. Geen last van hoge bloeddruk, cholesterol of diabetes (gelukkig).
  groetjes
  Pucca

    /   Reply  / 
 355. Ravati

  He Pucca,

  Als ik jou was zou ik gewoon eens bellen naar je verzekering en dan vragen naar de afdeling wachtlijstbemiddeling, en dan specifiek naar iemand die ervaring heeft met dit soort operaties. Zo heb ik het ook gedaan en daar een zeer fijne contactpersoon aan over gehouden, deze vertelde mij ook al meteen of zij akkoord zouden gaan of niet en wat de eventuele eisen of voorwaarden waren.
  Dus ik heb niet eens een aanvraag gedaan. Ik heb gewoon gebeld. Misschien is dat een idee?

  Liefs

    /   Reply  / 
 356. Ida

  Hallo
  Kan iemand mij vertellen of Agis het plaatsen van een maagband vergoed bij RA Medical.
  Agis is daar niet bij aangesloten.
  Ik heb een bmi van 42 heb een verwijzing van de huisarts.
  Heeft iemand daar ervaring mee ik wil het allemaal eerst weten voor ik voor grote problemen kom te staan
  Alvast bedankt voor de eventuele reacties

    /   Reply  / 
 357. Ravati

  Hallo Ida,

  Je kunt hiervoor het beste gewoon even naar de verzekering bellen en informeren. Zij weten het daar het beste!

  Succes!

    /   Reply  / 
 358. Claudia

  Hoi,

  Ik ben 27 jaar en mijn overgewicht leeft mijn leven, ik ben hopeloos en heb geen keus meer, ik moet verdere stappen ondernemen, ik heb een bmi van +/-38 en heb veel lichaamelijke klachten, maar vooral geestelijk.

  Ik heb een mijn eerste afspraak staan op 8 jul in Nieuwegein en 31 jul in Lelystad omdat ik nog geen keus kan maken, qua ziekenhuis.

  Ik heb zelf geen vervoer en lelystad is dichter bij, kan iemand mij vertellen of heeft iemand ervaring met ziekenhuis Lelystad, Almere of Nieuwegein? Volgens de vezekering kan het overal, maar zou de nazorg in Nieuwegein en Arnhem veel beter zijn dan een Almere of Lelystad.

  Grotejes,
  Claudia

    /   Reply  / 
 359. Pucca

  Jippie, gisteren naar dr. Michiels (hele aardige man) in Mol geweest en hij vindt mij een goede kandidaat voor een gastric bypass. Nu de screening regelen in Mol i.p.v. bij Ra-Medical bij mijn ziektekostenverzekering en dan kan het gaan gebeuren. Hoi, hoi, hoi ik ben blij. Ik kan bijna niet wachten.
  Wordt vervolgd …

    /   Reply  / 
 360. ik

  Heb mijn consult bij dr Strating in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. volgens Ra-medical gaat het dan heel snel met het plannen van een operatiedatum. Dus ik ben benieuwd!In ieder geval lekker in Nederland hoef ik niet helemaal naar Belgie.

    /   Reply  / 
 361. Anna

  hallo iedereen,

  Ik dacht laat ik hier weer eens gaan kijken ben hier al zo lang niet meer geweest.
  Ik heb mijn bandje nu al weer 2 jaar zonder problemen.
  Ik ben sinds kort weer opgespoten omdat ik maar om het zelfde gewicht bleef en er moet toch echt nog 2 kilo af voor de operatie door het ziekenfonds word geodgekeurd alleen die 2 willen echt niet.
  Nou ja we moeten maar zien hoe het komt.
  Op zich geen problemen ja nu even omdat ik neusverkouden ben en als ik slaap alles in mijn keel loopt zo dat ik de volgende ochtend niet kan eten of drinken.
  Dan moet eerst al het slijm eruit das wel vervelend maar dat is ook eigenlijk het enigste probleem die ik in die 2 jaar heb ondekt.
  Zodra de verkoudheid over is is het probleem ook over.
  Ik heb een 4 cc bandje en er is 2 en half cc ingegaan.
  Hopend dat het nu wel lukt de laatste loodjes.
  Ik heb nog nooit spijt gehad van mijn keuze.
  Mijn omgeving reageerd geweldig.
  Ach je hebt er sommigen bij die zeuren van kan je dat zelf niet doen.
  mensen die denken dat zo’n band je doet laten afvallen maar dat zien ze helemaal verkeerd.
  Want zelfs met band kan je gewoon aankomen het is maar net wat je eet.
  Ik zeg maar zo het is je eigen keuze en wat een ander zegt doet er niet toe.
  Lekker je zelf zijn

    /   Reply  / 
 362. Pucca

  Hoi Ravati,

  Het begint bij jou echt op te schieten he? Ik heb de IZA opgebeld (= onderdeel VGZ) en nu moest ik voor begeleiding naar Ra-Medical. Ra-Medical gebeld en zij zeiden glashard dat ik niet voor een gastric bypass in aanmerking kom omdat ik een bmi van boven de 50 moet hebben!! Ook zeiden ze dat ze geen contact hebben met Mol. De IZA wel, vertelde ik ze maar daar hadden ze geen boodschap aan.
  Het kan raar gaan maar ik geef het nog niet op. Mol heeft een brief gestuurd en ik een motivatiebrief. Nu maar hopen dat het gaat lukken maar ik ben er bang voor …
  Succes voor jou op 8 juli!!

  groetjes Pucca

    /   Reply  / 
 363. Yvonne25

  Hey Hey,

  In feb. had ik de knoop doorgehakt en naar Belgie afgereisd voor een intake voor een maagband. Ik ging er vanuit dat ik het zelf zou moeten betalen met een bmi van 37.
  Eind april heb ik het bij een Ned. chirurg geprobeerd en die keurde mij goed (yeahhh) Alle onderzoeken zijn nu achter de rug en komende week ga ik weer bij de chirurg langs, waarschijnlijk ook meteen een datum voor de operatie prikken. Geweldig allemaal best snel gegaan. Vandaag werd ik “blij” verrast. De dietiste heeft mij opgemeten en ik blijk 3 centimer korter te zijn, waardoor mijn bmi (inmiddels) niet 38 bleek te zijn maar 40 :-) !!! Dus problemen met de verzekeraar verwacht ik nu niet meer. Heel gek als je eenmaal de 40 bereikt hebt…. het is natuurlijk een dieptepunt maar tegelijkertijd ook een hoogtepunt als je zeker een wls wil ondergaan.

  Nou mijn verhaal wordt alweer te lang.
  Ik wil een ieder heel veel sterkte toe wensen die het traject nog moet doorlopen of een maagband heeft!

  Groetjes

  Yvonne

    /   Reply  / 
 364. cath

  Hoi,

  Las dat jij ook in emmen op de wachtlijst staat. Ten minste op moment dat je jouw berichtje schreef. Ben je nog steeds in afwachting?
  Wanneer je al wel geholpen nebtn, zou je me willen vertellen hoe lang je op de wachtlijst stond?
  Dan heb ik een idee hoe lang het nog gaat duren.

  alvast bedankt

    /   Reply  / 
 365. nadia

  Hoi Cath,

  Ik ben ook in Emmen geholpen, 3 april had ik de intake bij dr. van Reijnen en 9 mei was ik aan de beurt voor de operatie. Dus zo lang hoef je niet meer te wachten.

  Op de intake krijg je niet gelijk de datum te horen, heb een paar dagen daarna zelf opname gebeld en die gaven mij de datum…

  Groetjes Nadia

    /   Reply  / 
 366. Yvonne

  Hallo, ik ben Yvonne, 50 jaar, weeg momenteel rond de 105 kilo, bij een lengte van 1.60 meter.
  Ik ben altijd te zwaar geweest, maar sinds ik gestopt met roken ben, nu ruim anderhalf jaar geleden, veel aangekomen.
  Is mijn bmi goed voor het verkrijgen van een maagbandje?
  Mocht ik het in Belgie laten doen, wat zijn hier dan de kosten van?
  Ben nog niet bij de huisarts geweest, heb wel flinke gewrichtsklachten, en ben veel buiten adem.
  Afvallen op veel manieren, en bij allerlei clubs geprobeerd, maar altijd weer het jojo-effect.
  Ik hoop op reaktie’s, groet Yvonne

    /   Reply  / 
 367. Ravati

  Hallo allemaal!

  Afgelopen dinsdag was het dan zover, ik heb een maagbandje gekregen in Mol door dr. Michiels. Niets dan positieve ervaringen met dit ziekenhuis en de zorg daar!
  Ik ben sinds gisteren weer thuis, dat valt me wel tegen allemaal, had niet verwacht dat ik zo’n pijn zou hebben na de operatie!

  Ik hou het einddoel in gedachten, die pijn gaat ook wel over :)

    /   Reply  / 
 368. ik

  Yvonne, google eens er is zoveel info op het internet. Via je eigen huisarts is het handigst. of bel je verzekering met wie ze een contract hebben voor het plaatsen van een maagbandje. je kunt zelf ook ziekenhuizen bellen gewoon in Nederland.

    /   Reply  / 
 369. van de weyer marijke

  Aan al de afgewezen Nederlanders die in Belgie toch een maagverkleining krijgen, ze wijzen je niet zo maar af. Ik lees her en der recessies over de GROTE GODHEID DOKTER LAFULLARDE uit het ziekenhuis in Geel die zoveel wonderen verrichtte, wel bij mij verrichte hij het volgende wonder; ipv van een maagverkleining nam hij mijn hele maag weg en bleef bij consulten beweren dat alles goed gegaan was !!! Gevolg: niet meer kunnen eten zonder pijn te krijge en dat geldt vcor elke soort voedsel en om de paar maanden een pijnlijke b12 injectie en geloof niet dat ik zelfs ondanks alle ellende er op termijn en dat heb ik het niet over de pas geopereerde gevallen ben ik gewoon terug dik geworden, ik heb er enkel een hoop ellende en miserie bij DENK NA VOOR JE NAAR EEN WONDERDOKTER GAAT en als ze je in Nederland afwijzen, heeft dat een reden, blijkbaar zijn in dat soort zaken hier wijzer dan in Belgie

    /   Reply  / 
 370. Ida

  Bedankt vast voor de reacties.
  Ik heb morgen een afspraak met dr V.Straten in het Zaans Medisch Centrum ben wel zenuwachtig.
  Heb na dat ik bij R.A.Medical had geinformeerd contact opgenomen met mijn verzekering, en er zaten nog wat haken en ogen aan.Hun adviseerde mij het Lukas ziekenhus in A.Dam.
  Na verder vragen hoorde ik dat het in Zaandam ook kon alleen word dat niet door de verzekering verteld zal wel een afspraak zijn tussen hun ziekenhuis en verzekering.
  Spannend morgen, heeft iemand ervaring met dit ziekenhuis/
  Gr Ida

    /   Reply  / 
 371. ik

  hoi, ben pas ook voor intake geweest bij dr strating een hele aardige man. vertelde ook dat hij veel mensen uit krijgt die in Belgie zijn geopereerd en dat dat vaak niet goed is gegaan. Dr strating doet al 15 jr maagbandjes. ik moet alleen nog wachten op een groen licht van mijn verzekering. maar de dr vertelde dat ik anders hem kon bellen. hij doet ook andere wls operaties. Ida veel succes en leuk dat jij ook bij hem gaat, hou me op de hoogte!

    /   Reply  / 
 372. Ida

  Hoi Ik,
  Ben vandag bij dr Strating geweest,mijn bmi is 40 en lengte 160,ik dacht 157 ben iets gegroeit ha ha, maar door mijn medische klachten Fibromialgie kom ik in aanmerking voor een maagband geen probleem heel blij tot zover.
  Maar hun werken niet samen met Agis,en het loopt toch via RAMedical.
  De arts gaat een brief sturen naar Agis om toestemming dus spannend en anders word het toch een ander ziekenhuis.
  Maar ik ben blij dat ik in aanmerking kom,dus duimen.Ik ga nu door,heb een motto ik heb verleden jaar kanker overwonnen nu de kilo’s
  Groetjes Ida

    /   Reply  / 
 373. ik

  HOi, mijn traject loopt ook bij Ra-medical maar mijn verzekering VGZ doet geen zaken met hun, al zijn ze wel verplicht het gewoon te vergoeden. Ik ben 1.61 en 118 kg. Dus de dr en Ra-medical moeten even hun best doen om het geld binnen te halen. haha zo een bandje kost nl 1000euro en ze krijgen geloof ik 5500euro van de verzekering. tel uit je winst!! En die kilo’s ga je zeker overwinnen. Heel veel succes, groetjes

    /   Reply  / 
 374. Ravati

  Een bandje kost heel wat meer dan 1000 euro hoor, dit even ter informatie. Zoveel winst maken ze dus niet erop.

    /   Reply  / 
 375. ik

  Dat is de info die ik kreeg van een chirurg zelf, daar gaan natuurlijk een hoop geld naar arbeidskosten/ materiaal/ bemiddeling/ ziekenhuis.

    /   Reply  / 
 376. nathalie

  jonneke, ik vind jou schandalig. eten is een verslaving zoals roken en drinken. de meeste mensen willen wel maar kunnen het gewoon niet laten. wie ben jij om over deze mensen te oordelen. ik merk aan jou uitlatingen dat jij geen last hebt van overgewicht want anders zou je zo niet reageren. het komt door de maatschappij dat deze operaties zo vaak worden uitgevoerd, iedereen moet het ideaalbeeld nastreven wat er word opgelegt. laat mensen zijn hoe ze zijn en hoe ze zelf willen zijn, stop met die verwijten wanneer je niet weet waarover je spreekt.

    /   Reply  / 
 377. lisa

  hoi allemaal bij mij duurt het allemaal erg lang ik ben goed gekeurd in dokkum met al en al loop ik er nu al vanaf jan ik moet ook nog een trajeckt volgen daar maar om dat het vakantie is moet ik weer wachten als ik alles had geweten was ik naar emmen gegaan ik loop nu in dokkum maar ik hou de moed er in het zal nu wel niet zo lang mer duren en voor de rest heel veel geluk met wat er allemaal gebeuren gaat of wat al is geweest gr linda

    /   Reply  / 
 378. attie

  Al het afvallen is gevaarlijk als men zich niet aan de regels houdt.Want een gewoon dieet zonder goed te drinken belast het lichaam weer met extra giftige stoffen, jojo-en is ook een exta belasting voor het lichaam, maar overgewicht, flink overgewicht obesitas is dat ook.
  Het is goed er iets aan te doen, maar blijf bij je zelf en het allerbelangrijkste is dat je leert van jezelf en de reden van je overgewicht zodat je ook daar een verandering mee kan maken.
  Anders zul je terug keren naar dat overgewicht of in geval van een maagband een andere verslaving ter hand nemen, alcohol, sigaretten, sport enz.
  Wees lief voor jezelf en wandel dan het pad dat je wilt,

  Warme groeten

    /   Reply  / 
 379. kaffertin

  hallo ben 24j ben 1m57 weeg 72 zau graag een maagband willen maar ben bij dr niville geweest en moets 5900 betalen maar dat kan ik niet betalen weten jullie iemand die het goedkooper doet

    /   Reply  / 
 380. Jennifer

  Beste afvallers,

  Alhoewel ik het super vind dat jullie jullie overgewicht willen bestrijden, vind ik dat er toch wel erg makkelijk gedacht wordt over een maagband. Jullie BMI’s worden niet zomaar vanzelf zo hoog. En natuurlijk bestaan er eetstoornissen, maar ik merk dat ‘dikkerds’ altijd wel een excuus hebben, alsof het jullie overkomt, jullie de dupe zijn. Niet echt reëel als je het mij vraagt. De eerste stap naar verandering is het erkennen van een probleem (meestal gewoon te veel en te slecht eten) en zeker NIET het zoeken naar excuses. Desalniettemin wens ik jullie veel succes met het afvallen.

  ps. ben zelf ook te zwaar geweest, op eigen kracht binnen een half jaar 30 kg afgevallen :)

    /   Reply  / 
 381. ik

  Jennifer, hou alsjeblieft op zeg. Weet jij veel hoelang men erover heeft nagedacht en wat ze hebben geprobeerd. Leuk voor je dat jij op eigen kracht ben afgevallen, wetenschappelijk onderzoek geeft al aan als je een bmi van boven de 40 hebt het afvallen niet meer vanzelf gaat. Ik ken zat mensen die idd 40 kg zijn afgevallen en weer terug het jojo effect. Mensen denken echt wel na voor ze een maagband nemen en daar gaat vaak een voortraject van jaren nadenken en hulp zoeken en alles proberen aan vooraf. Je laat niet zomaar in je snijden. Dus hou op met zeggen dat er altijd wel een excuus is.

    /   Reply  / 
 382. marietje

  Hoi,
  Ik ben 4juni jongsleden geopereerd in Belgie, In Vilvoorde.
  Het ziekehuis was heel netjes en de chirurg heel goed.
  Ik ben nu bijna 3maand verder en ik ben van 108.3 kilo gezakt naar 95.5 kilo.
  Maar krijg morgen mijn vierde bijspuiting,omdat ik na een week weer normaalkan eten, ik ben benieuwd of dit normaal is, heeft iemand hier ook ervaring mee???
  Groetjes marietje

    /   Reply  / 
 383. inge

  niet zo veel vreten varken !!!!

    /   Reply  / 
  1. Jessica

   Heeft iemand ook ervaring met een maagballon? En hiervoor een adres in belgie in een privékliniek?

     /   Reply  / 
  2. Jessica

   Heeft iemand ook ervaring met een maagballon? En hiervoor een adres in belgie in een priv

     /   Reply  / 
 384. Ida

  Hallo Ik
  Zou je even op de hoogte houden
  Ben vrijdag voor intake bij R.A.Medical geweest Agis heeft eindelijk groen licht gegeven dus moet maandag bellen voor de anistesist en dan opname spannend hoor.
  Vind de uitleg van R.A Medical heel goed en blijf daar ook na de operatie lopen.
  Tot zo ver groetjes Ida

    /   Reply  / 
 385. Ravati

  Zeg Inge,

  ga jij ergens anders mensen lastigvallen. Gaat natuurlijk helemaal nergens over wat voor commentaar jij hier geeft. Kwestie van je kinderen respect bijbrengen bij de opvoeding, waar jouw ouders duidelijk aan geschort hebben.

  Marietje, heb kan er ook aan liggen hoeveel cc je nu in je bandje hebt zitten, weet je dat toevallig?

    /   Reply  / 
 386. ik

  hoi ida, goed om te horen! ik zou ook al de 17e september kunnen, maar ik ga verhuizen dus ik heb het verplaatst naar 14 november. Gaat dan ineens allemaal snel he! ben benieuwd naar je vervolg! succes!

    /   Reply  / 
 387. mystique

  hoi, ik heb al acht jaar een zwaar depressie omdat ik me te dik voel. Ben nu 26 jaar. ik heb een BMI van 26. Licht overgewicht dus. Ik ben al naar verschillende psychologen geweest en dieëtisten. Alles al geprobeerd om wat af te vallen. NIets helpt. Ik eet gezond, ik sport. Bestaat voor licht overgewicht een medische ingreep? Want ik voel me doodongelukkig.
  groetjes

    /   Reply  / 
 388. Ida

  Hoi Ik
  Goed nieuws ik word 17 Oktober geholpen spannend hoor.
  Word nu wel een beetje nerveus,maar al met al mag ik niet klagen het heeft in totaal 3 maanden geduurd dus erg vlug.
  Heb van Ra Medical ook een boekje ontvangen met wat ik wel en niet mag eten en drinken maar volgens mij verga ik straks van de honger hi hi.
  We zien het wel,hoop voor jou dat het nu ook opschiet.
  We horen elkaar wel weer
  Groetjes Ida

    /   Reply  / 
 389. ine

  hoi
  ik vind dat je wel gauw een oordeel hebt ik was in 2004 63 kilo na twee nekoperatie ben ik nu 100 kilo ik ben net zwelgje en ik kan je verzekeren dat ik niet zoveel eet maar ik kan me niet zoveel meer bewegen dus schreeuw niet zohard voordat je weet wat er aan de hand is gr.Ine

    /   Reply  / 
 390. Anna

  Ik wil even reageren op Jennifer.
  Jou reactie is erg bot.
  Denk je nou echt dat een bandje de perfecte oplossing is nou nee.
  Het bandje is een hulpmiddel want zelfs met een bandje kan je nog steeds aankomen.
  Het bandje geeft je de hulp minder te eten en wat vaker op een dag te eten zodat je maag begint te werken en blijft werken waardoor je dus dan gaat afvallen.
  Mijn tante was ook zo’n iemand die zei dat ik het mezelf maar makkelijk maakte door zo’n band te nemen.
  Ik heb me maar omgedraaid want ze snapt niet hoe het allemaal inelkaar zit gelijk de mening al klaar net als jij.
  Het is niet zo van ik kies een bandje en je krijgt er een nee hoor je moet eerst door een hele malle molen heen om uiteindelijk hopelijk 1 te krijgen.
  mensen die een band krijgen die krijgen deze mede doordat hun gezondheid in gevaar komt.
  Eten is ook een ziekte ja ik ben het met je eens niet bij iedereen is het een ziekte maar misschien wel gewoon zwakte maar kan jij uit reacties halen wie wel en wie niet nou ik niet.
  En ik zal het niet eens proberen ook.
  Hou je medemens in respect.
  Ik heb zelf een bandje ben 37 kilo afgevallen 5 kilo aangekomen vanwege mijn galblaas ik had stenen die is nu verwijderd en ik hoop snel weer wat bijgespoten te kunnen worden om de laatste kilo’s toch kwijt te raken.
  En voor iedereen die een bandje kiest heel veel sterkte ermee het heeft mij goed gedaan en ik hoop voor jullie ook.
  Mensen die uit hunzelf goed afvallen harstikke goed mij is het niet gelukt.
  Tip van mijn arts.
  Nooit dieeten helemaal niet goed eet gewoon wat vaker op een dag kleinere porties is veel beter.

  Groetjes Anna

    /   Reply  / 
 391. Ursula Martens

  Hallo,

  Heb jij je maagband particulier laten plaatsen of middels de ziektenkosten verzekeraar. Wanneer je het particulier hebt laten plaatsen zou ik graag willen weten waar en hoeveel dot kosten en of het uberhaupt allemaal goed gegaan is en goed begeleidt is. IK ben zelf namelijk van plan om particulier te gaan omdat de ziektenkostenverzekeraar in gebrekke blijft.

  Ursula

    /   Reply  / 
 392. Joke

  Hoi, ik heb een bmi van 35 en zou dus niet direct in aanmerking komen voor een maagband. Wat ik heel graag wil ik heb me wel aangemeld bij Re-medical en ze hebben terug gereageerd en ze zouden het het in overleg nemem voor ze me laten komen voor een intake gesprek.
  Ik heb een nekhernia operatie in 2002 gehad nu zit ik nog met een dubbele rughernia me heupen en gewrichten doen zeer. Ik heb dieeten gedaan gesport maar houd het niet meer vol. Ook vanwegen de lichamelijke klachten..

  Waar kan ik met zekerheid terecht voor een maagband en waar is deze het goedkoopst ivbm als ik hem zelf moet betalen want ik wil een maagband.
  Is het het is Belgie echt zo veel goedkoper.Wie heeft er ervaring en kan me een goed tip en/of informatie geven……

    /   Reply  / 
 393. Yvonne25

  Go Anna! Goed verwoord!

  Sinds 6 weken heb ik een maagband en alles is erg meegevallen, de operatie, herstel en het leven met een maagband. Ben nu 8.8 kilo kwijt en wordt over 2 weken voor het eerst opgespoten.

  Voor een ieder die nog geopereerd gaat worden, veel sterkte!

  Groetje Yvonne

    /   Reply  / 
 394. Duygu

  Hallo allemaal,

  ik had een vraagje aan jullie, weten jullie misschien hoe oud je moet zijn om in aanmerking te komen voor een maagbandje, ik ben namelijk 17 jaar en word in januari 18, dus kan ik in aanmerking komen voor een maagbandje?

  Alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 395. Anna

  Hallo,

  Of het leeftijdsgericht is weet ik niet maar kinderen komen zowiezo niet in aanmerking.

  Ik heb de band via ziektekosten verzekering was totaal geen probleem.

  Groet Anna

    /   Reply  / 
 396. linda

  hoi allemaal jajajaj ik word as woensdag geopereerd in leeuwarden. eindelijk alles word vergoed.ik vind het heel spannend ik heb net telefoon gehad als alles goed gaat kan ik donderdag weer naar huis.en dan heel goed mijn best doen.groetjes van linda en ik blijf schrijven

    /   Reply  / 
 397. linda

  even reageren op kinderen kunnen wel geholpen worden neem eens contakt op met emmen en maak een afspraak want daar zijn de richtlijnen heel anders heel veel sucses daar mee .en hou me even op de hoogte het ligt er wel aan hoe zwaar je bent en hoe groot je bent groetjes linda

    /   Reply  / 
 398. ik

  heel veel succes linda!

    /   Reply  / 
 399. vrouw23

  hoi allemaal
  bijdeze wil ik ff reageren op de maagband..
  ik zit nu zelf in een traject voor de maagband bmi is 40,5!!
  ik denk niet dat ik hem krijg want de chirurg vond mij te jong dit is neit een probleem wat pas speelt ik ben altijd al zo geweest ik heb inmiddels een zoontje van ruim 2 maar ik kan niks met hem doen zwemmen durf ik niet ben al buiten adem als ik zijn veter moet strikken heb veel lichamelijke klachten.. ben echt banh dat het hier in nederland niet gaat lukken..
  wie heeft voor mij een adres en telefoon nummer voor een kliniek in belgie..
  en krijg je het vergoed van je zorg verzekeraar???

    /   Reply  / 
 400. ik

  welke chirurg ben jij geweest dan, je kunt bij dr strating in Zaandam (zmc) 075-6502323terecht. Of gewoon contact met Ra-medical met een bmi van 40 krijg je deze gewoon vergoed.
  Wil je alles zelf betalen kost het je ongeveer 6500euro via bodyservices diana gabriels, maar als ik jou was zou ik met ra-medical contact opnemen ook al woon je in Belgie. succes,ps hoe oud ben je dan eigenlijk?

    /   Reply  / 
 401. vvrouw23

  hoi
  ik ben bij een chirurg bij ons in de buurt geweest ik ben 23..
  nee ik kan het niet zelf betalen maar in belgie plaatsen ze het dan zonder traject want ik wil het zo snel mogelijk laten plaatsen

    /   Reply  / 
 402. chrissie

  Ik ben zelf bezig in belgie in gent vanaf 3 september toen had ik me eerste gesprek.
  ben al 3 keer terug geweest voor onderzoeken en 17 november hmoet ik er weer heen en hoop ik het te horen. Dus ook in Belgie wordt je onderzocht en doen ze het niet zomaar.

    /   Reply  / 
 403. cratzia

  ik ben het er ook volkomen mee eens want ik ben een vrouw van 20 en tob al vanaf kleins af aan met overgewicht en dieetje hier dieetje daar pillen diatistes en noem maar op en de huis arts wil je aleenmaal naar een psycholoog sturen want je moet eerst van je eigen gaan houden voor dat je af kan vallen maar hoe ken je nou van je zelf houden als je zo verdrietig ben als je naar je zelf kijk en ongelukkig toen was ik eindelijk zo ver dat ik een verwijskaart kreeg voor hilversum en heb dat trajekt door lopen waardoor ik al een beter gevoel kreeg want zag die maagband als een lichtpunt in me leven als ik al aan die maagband dacht voelde ik me gelukkig tot afgelopen vrijdag toen lag de uitslag van het trajekt door de bus en daar stond in dat ik afgewezen werd en op dat moment storte echt me heele weereld in en zit ook te overwegen om naar belgie te gaan maar weet nu eigenlijk niet welke wegen ik moet bewandelen om daar te komen en hoe of wat maar weet wel dat ik hem dolgraag wil

    /   Reply  / 
 404. linda

  hoi allemaal ik heb mijn maagbandje nu 2weken en ben nu al 9kilo kwijt ik ben geopereerd in leeuwarden alles is heel goed gegaan alleeen veel na pijn gehad maar dat ben ik nu al weer vergeten . ik ben blij dat ik niet uit hoefde tewijken naar belgie, mijn maagbandje is helemaal vergoed door de verzekering en mijn bmi was 37,5. nou iedereen heel veel sucses met alles. gr linda

    /   Reply  / 
 405. chrissie

  hoi Cratzia,
  Ik heb het ziekenhuis in Belgie zelf gebeld en een afspraak gemaakt, zonder verwijzing van mijn huisarts. Ik heb n.m. een BMI van 38 en de verzekering vergoed het niet.
  Ik weet inmiddeld dat ik 16 december geholpen wordt. Veel succes.gr. chrissie

    /   Reply  / 
 406. melanie

  Hallo Mensen,

  Ik ben melanie, ik ben 23 jaar en heb een BMi van 36.
  Ik heb ook 2 kids en ik durf gewoon niks met ze te doen omdat ik me doodschaam.
  ik heb alles geprobeerd incl. pillen van de dokter maar me honger gevoel blijft :(
  Ik heb een verwijsbrief gekregen van mijn huisarts en heb ra medical gebeld.
  Helaas kom ik niet in aanmerking omdat ik geen suikeriekte of diabetes heb.

  Ik blijf op internet zoeken waar ik dan wel mijn maaband vergoed kan krijgen
  weet iemand hier meer oveR?
  Zouden jullie mij dat willen laten weten?
  alvast bedankt!

  GROETJES Melanie ([email protected])

    /   Reply  / 
 407. Leontien

  Hallo mensen!
  ik zie dat jullie of een groot deel van jullie ook is afgewezen in Hilversum.
  Ik ook en heb een bmi 47 :(
  het is dan ook echt nodig want zo gaat het niet goed.
  Ziekenhuis de mol is daar ook erg goed in heb ik mij laten vertellen door mensen die daar ook een operatie hebben gehad.
  Nu ben ik op dit moment verzeker bij Agis..
  echter doen zei heeeel moeilijk over een operatie in belgie.
  Nu is mijn vraag welke verzekering doet er niet moeilijk over en vergoed de operatie in belgie?

  Groetjes!

    /   Reply  / 
  1. Ad Koolwijk

   Beste Leontien
   Ik ben 3 dec jl geopereerd in het St Jan ziekenhuis in belgie bij dr Dillemans waarover niets dan lof! Na een intake bij ra-medical 28 okt werd door mijn verzekeringsmaatschappij (Avero-Achmea)heel snel groen licht gegeven en kon de maagband geplaatst worden Het is mij allemaal reuze meegevallen en kan het vooralsnog iedereen aanraden Ik had een bmi van 40 en woog 144 kg nu inmiddels al geslonken tot 133 Het is zeer zeker geen wondermiddel maar helpt mij wel ontzettend Ik hoop dat je hier iets aan hebt eventueel kun je me altijd mailen Met z’n allen sta je veel sterker dan alleen groeten Ad

     /   Reply  / 
 408. mandy

  Hallo,ben mandy en ik krijg overmorgen mijn maagband,ben moeder van drie kindjes en na me laatste zwangerschap woog ik 143 kilo,ben in twee jaar 50 kilos afgevallen,en heb toen een buikcorrectie gehad.Nu 4 jaar later ben ik weer aangekomen,blijf dus echt een jojo efect,dus heb ik besloten en gekozen voor een maagband,die ik zelf bekostigt,want na zoveel dieeten blijf ik een jojo effect houden,zijn er nog meer mensen die een maagbandje hebben en al een buikcorrectie ervoor hebben gehad?

    /   Reply  / 
 409. Joost Boers

  Een maagband is een ZEEEER ingrijpende en riskante handeling. Hoewel ik het kan begrijpen en het voor sommige mensen een laatste redmiddel zal zijn, wil ik graag in contact komen met mensen die een uitgekiend programma willen doen met voedingssupplementen in combinatie met oefeningenn. Dat heeft aantoonbaar succes opgeleverd – je kunt er ook een inkomen uit krijgen, als dat een leuke extra stok achter de deur is? Neem contact op voor meer informatie.

    /   Reply  / 
 410. yvonne

  Graag zou ik advies willen van mensen die een goede ervaring hebben met een maagband. Ik moet de kosten zelf betalen dus dat is ook belangrijk.
  In deze berichten en op het nert kun je lezen dat de kosten nogal uiteen lopen, maar is goedkoper ook wel goed?
  Ik denk er al heeeeeel lang over na…….

    /   Reply  / 
  1. Joost Boers

   Yvonne, ik kan je alternatieve oplossing bieden, die mits je echt af wil vallen en er iets voor wil doen een duurzamer effect heeft en in ieder geval veiliger is. Dit gaat om een gerichte combinatie van voedingssupplementen en oefeningen die al veel mensen van veel kilo’s heeft afgeholpen in korte tijd. Mail me anders gerust op [email protected] voor meer informatie.

     /   Reply  / 
 411. jade

  Weet waar je aan begint!
  Je gaat niet alleen kilo’s verliezen maar als alles zal lopen zoals je nu wenst gaat je wereld op zijn kop!! Zorg niet alleen voor begeleiding bij een diëtist na het plaatsen van een maagband maar vooral ook voor psychologische begeleiding. Dit is geen grap. Je zal je zelf volledig kwijtraken als je geen aandacht schenkt aan het psychologische effect van zoveel gewichtsverlies!

  Zo’n 3 jaar geleden is er bij mij ook een maagband geplaatst. Inmiddels 80 kilo lichter, buikwandcorrectie, armcorrectie en siliconen borsten rijker. Ben getransformeerd van michelinmannetje in een ‘lekker wijf’ maar wel heel wat problemen rijker. Veel vriendschappen verloren (echt niet iedereen zal positief zijn omver je metamorfose, soms worden anderen ronduit jaloers!), crisis in relatie met vriend (valt niet mee als hij opeens moet wennen aan aandacht van andere mannen voor jou en niet te vergeten ….je zal daar zelf ook heel erg aan moeten wennen. Ik ging de fout in)en last but not least…..een eetstoornis a la boulimia ligt echt op de loer! Het zal namelijk heeel gemakkelijk worden om je eten uit te spugen.
  Veel artsen incl. Ra medical zijn zeer gewillig om een maagband te plaatsen. De begeleiding bestaat meestal niet mee dan een a4 met dieet en voedingstips en alleen behandeling op afspraak voor het opspuiten van je band.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben dolblij dat ik die slanke den ben waar ik altijd van heb gedroomd maar denk niet te licht over de veranderingen die je te wachten staan!

    /   Reply  / 
 412. zirus

  Een goed dieet is een dieet waar alle gezondheids-aspecten in meegewogen worden. Ik heb veel baat gehad bij het makerdiet. Vetten, vitaminen, mineralen, enzymen, vezels, koolhydraten, overal wordt rekening mee gehouden. Je hoeft geen calorien te tellen. In korte tijd ben ik met het makersdiet 10 kilo lichter geworden en ik voel me 15 jaar jonger en energieker. Misschien iets voor jullie. Als je wilt reageren, [email protected].

    /   Reply  / 
 413. meisje23

  wie o wie is er bij de menzis verzekerd klinkt raar maar het is zo papieren werk etc ivm een maagband laten plaatsen in belgie.. en wie o wie heeft er voor mij een telefoon nummer van een ziekenhuis in belgie?
  liefs

    /   Reply  / 
 414. Leontien

  Hallo,
  Tijdje terug had ik al men verhaal hier neer gezet dat ik was afgewezen door de Obesitas kliniek hier in Nederland, Nu ben ik bij het Heilig hart ziekenhuis in Belgie geweest voor hun mening.
  Zij vonden echter wel dat het noodzakelijk was dat het zou gebeuren ( maagband of bypass)
  Nu hebben ze contact opgenomen met nederland.
  En nu heb ik vorige week woensdag te horen gekregen dat het door gaat!!! dus ben erg blij met dat nieuws!!
  Over 2 weken krijg ik de datum eerst nog effe wat onderzoekjes ;)

    /   Reply  / 
  1. vrouw 23

   hoi leontien
   heb jij miss een telefoon nummer etc voor mij van het ziekenhuis in belgie ik had er dus 1 maar die klopte niet..
   alvast bedankt

     /   Reply  / 
  2. saskia

   Hoi,

   Dit is de eerste keer dat ik iets leest over Heilig hat ziekenhuis. Welke arts heb je? Kun je mij er iets meer over vertellen.

   Groetjes saskia

     /   Reply  / 
 415. linda

  hallo allemaal .ik schrik dat het allemaaal zo makkelijk gaat in belgie’. vergeet niet hoe belangrijk een voor en na trajekt is . belgie’is daar erg makkelijk in belagelijk ik begrijp best als het in nederland niet lukt ,dat je dan uitwijkt naar iets anders begrijp ik heel goed maar denk goed na . belgie keurt bijna altijd alles goed. ben zelf net paar weken geleden geopereerd aan een maagbandje in leeuwarden. ben zo blij dat ik niet naar belgie hoefde. groetjes linda
  .

    /   Reply  / 
 416. monique

  Hallo,ben in maart 2007 geopereerd door dokter Hasen in hoogeveen.
  Werd bij toeval doorverwezen door dokter van der Broek,omdat hij mij zo n leuk koppie vond hebben.
  Maar dat lichaam paste er niet bij.
  Hij vroeg aan mij wat ik van mezelf vond,en of ik zo verder door wou gaan met leven.
  Want dan werd ik niet oud.
  Wel harde woorden op dat moment,maar nu ben ik hem daar nu nog steeds dankbaar voor.
  Hij riep op dat moment gelijk dokter Hasen erbij,hij zal wel gedacht hebben voordat ze weer terug krabbelt.
  Toen ging het balletje snel rollen.
  Afspraken met dokter hasen voor een intake gesprek gehad.
  Maar die zei gelijk dat er een lange wachtijd stond van een half jaar.
  Een psycologische test ,houd in een gesprek en 2 lijsten met vragen.
  Neem je man of vrouw wel mee,want die moet je wel overal bij steunen.
  Want die moet ook weten waar jullie samen aan beginnen.
  Daarna nog een lichamelijke controle.
  Vlak voor de operatie, ongeveer drie weken van te voren krijg je bericht van het groene land voor goed keuring.
  Daarna gaat het vrij snel,binnen drie weken een oproep gekregen.En een week van te voren aan de modifast om de lever te verkleinen.
  Dat is verplicht,dus ga nog maar een dagje te buiten van allerlei lekkers.
  Want je moet echt afscheid nemen van het oude leven.
  Ben op dit moment 178 lang en mijn gewicht is op dit moment 110 kg,maar ik heb 169kg gewogen.
  Heb op dit moment nog steeds begeleiding van de dietiste en van de psycoloog .
  De nazorg is heel goed in hoogeveen.
  Was een keer te vol bij gespoten,en kon s middags gelijk nog terecht bij de eerste hulp.
  Heb verder weinig complicaties gehad na de operatie,en van de littekens zie je bijna niet meer.
  Raad het iedereen aan,maar het is in het begin zeker niet makkelijk.
  Voor iedereen die binnen kort een maagbandje krijgt,veel succes.
  Hopelijk hadden jullie iets aan mijn verhaal.
  Groetjes monique.

    /   Reply  / 
 417. Sandra

  Ik ben Sandra, 37 jaar en ben juni 2007 geopereerd in Doetinchem door dr. van Lammeren.
  Ik ben nu ruim 47 kilo kwijt.
  Dat hadden er meer kunnen zijn, maar heb meerdere periodes gehad met veel prednson gebruik en dan sta je dus ook met een maagband echt stil.
  Ik ben er heel blij mee, mijn bmi was 54 en is nu ik dacht 37 en wil er nog 23 kilo af hebben.

  groetjes Sandra

    /   Reply  / 
  1. Adriana

   Hoi Sandra,wat goed van je dat het zo lekker met je gaat. ik hoop dat die andere kilo’s ook er af gaan.moest jij je ook eerst bewijzen bij een dieetiste en sporten enz voor dat er ook een serieus gesprek plaats vond bij je huisarts.ik wordt er gek van het duurt mijn veel te lang dat ik ook maar een stap verder kom.ik zou zo graag een maagbandje willen hebben dan zou mijn leven er een stuk beter uit zien.ik wens je veel succes en veel leef plezier.dat zal nu een stuk makkelijker gaan nu je zo veel kilo’s kwijt bent.

     /   Reply  / 
 418. Henriette

  Hallo allemaal,

  Ik ben gisteren naar de screeningsdag geweest van de obesitas vereniging in Hilversum….daar kreeg ik te horen dat ik een twijfel geval ben en dat ze nog willen overleggen over het plaatsen van een maagband, ze denken dat ik er misschien door heen eet…zelf ben ik er van overtuigd dat ik dat niet zou doen….het idee alleen al!!!

  Maar mocht ik worden afgewezen dan wil ik het bij een privekliniek laten doen en het zelf bekostigen..wie wie weet er een goed privekliniek en heeft daar goede ervaring mee????

  Met vriendelijke groet Henriette

    /   Reply  / 
  1. sabine-metabolic

   Hallo Henriette,
   Ik heb geen ervaring met een maagband maar wel met het voedingsplan metabolic balance. Dit is een voedingsprogramma waar uit 35 bloedwaardes en de persoonlijke gegevens een persoonlijke voedingsmiddelenlijst gemaakt wordt. Het programma is sinds 2001 in Duitsland al heel succesvol en krijgt nu ook in Nederland steeds meer bekendheid. Het gaat om gezond leren eten, gewoon groente, vlees, vis, fruit MAAR afgestemd op de persoonlijke gegevens. Misschien de moeite waard om meer informatie te zoeken voor je deze ingreep overweegt?
   Met vriendelijke groet,
   Sabine

     /   Reply  / 
 419. Angelique

  Hallo allemaal,
  Ik wil ook heel graag een maagbandje en ben op zoek naar een normale prijs, ik heb een bmi van 33 dus in Nederland hoef ik niet aan te komen, wie weet er een goedkoop adres in Belgie?? Ik heb contact gehad met Dktr Vertruyen in Belgie en daar is de maagband 4400euro. Voor de Belgen zelf is het daar maar 2.000euro, jammer voor ons, maar wie heeft er nog een goede tip voor me, aangezien ik het niet vergoeg krijg??
  Groeten Angelique.

    /   Reply  / 
  1. Adriana van den Brink

   Hoi Angelique, ik wil ook een maagbandje.ik heb een BMI van 41,1 maar als ik het niet vergoed krijgt dan betaal ik het zelf.
   loop nu bij een dieetste en bewegingstherapie moet eerst van de huisarts bewijzen dat ik mijn best doe om aftevallen.
   ik ben al 15 jaar veel te dik en heb alles al gedaan. ik begrijp dat ook jij alles wilt weten hoe je dit moet aanpassken om geholpen te worden,en wat het je uiteindelijk gaat kosten.welke stappen je moet ondernemen als je het zelf gaat betalen enz.
   ik hoop dat je mij op de hoogte wil houden en dat het je gaat lukken.

     /   Reply  / 
 420. Eiwiteter

  Allemaal slachtoffers van de calorie mythe en de voedingsraad. Mensen worden niet dik door HOEVEEL ze eten, maar door WAT ze eten.
  Als je minder gaat eten door een maagband dan ben je aan het verhongeren. En daar val je van af, dat is evident. Maar in (de juiste) voeding zitten ook de stoffen die je lichaam nodig heeft.

  En je kan ook gewoon besluiten niets meer in je mond te stoppen; dat geeft het zelfde resultaat; je hoeft niet op de wachtlijst en het kost niets (het bespaart op je boodschappen).

  Ik ben geen voorstander van maagbanden en vind het daarom prima dat wie dat toch echt wil het zelf betaalt. Het echte probleem is suiker in de voeding. Suiker geeft je honger en is verslavend! Ik garandeer je: stop met brood, rijst, pasta, suiker, frisdrank, ontbijtkoek etc. en je gaat afvallen. En je hebt geen honger. En je wordt er erg gezond van. Eieren, kippenvleugeltjes, biefstukken, met sla, spinazie, sperciebonen, mayonaise, slagroom in je koffie en ga zo maar door: het is heerlijk, gezond en je valt er van af. Waarom dan zo’n gevaarlijke maagband? Onwetendheid? Schuld van de voedingsraad?

  Gezondheid=kennis.

    /   Reply  / 
  1. zirus

   Helemaal mee eens. Het dieet lijkt op montignac of makersdiet.
   Nu nog nog een verbod op transvetten of geharde vetten en we gaan weer de goede kant op en ,o ja, vergeet niet je mineralen op peil te houden met kefir en melkzuurgroentesappen. Een gezonde darm is een gezond en goed geproportineerd lijf en een goed gevoel.

     /   Reply  / 
 421. Esther

  Ik zit op mijn oproep te wachten van het Rijnstate Arnhem. Kwam zonder problemen de screening in Hilversum door. Vind het nu wel super spannend worden, maak me alleen zorgen op het vel dat ik overhou maar goed even flink door sparen dan maar hahaha succes allemaal

    /   Reply  / 
 422. lola

  het is geen wonder middel een maagbandje maar wel een steun. En ik denk echt wel dat de mensen die hier schrijven weten dat ze van iets te veel eten, ik weet dat ik niet te veel brood moet eten en te veel suikers ik weet het wel maar het bandje geeft me die extra push om minder te eten en de slechte dingen te laten staan.koolydraten skippen kom je ook nergens mee.

    /   Reply  / 
 423. Sandra

  Ik ben ontzettend blij met mijn maagband, ben nu bijna 50 kilo kwijt, gaat niet zo hard meer, maar toch nog steeds eraf!

  En de nazorg prima geregeld hir in Doetinchem!
  Een super deskundige arts!

    /   Reply  / 
 424. Mandy

  Ik lees er niet veel over, hoelang zo’n maagband nou blijft zitten. Ergens stond 4 jaar. Dat is dan toch jammer als je 4 jaar lekker op gewicht bent en dan moet ie eruit en dan gaat het natuurlijk weer fout, je valt toch weer terug in je oude gewoontes. Want die zijn het lekkerst!!
  Hierboven heeeft iemand het over die (dr Cohen) metabolic balance, die werkt wel als je het vol kan houden, je moet alleen geen bloed laten afnemen voor 600 euri ofzo. Ik heb het dieet gewoon op internet gevonden, en nagenoeg is het bijna hetzelfde als het dieet waarvoor mensen betaald hebben. Na 17 dagen 4 kilo eraf, ben toen naar de WW gegaan daar nog eens 4 kilo eraf, en ben nu redelijk stabiel (let natuurlijk wel op) met een BMI van 31. Het is moeilijk, dat klopt, maar het kost me geen 3000 euro of meer, zonder een garantie dat hij altijd kan blijven zitten, of dat je geen complicaties krijgt.

    /   Reply  / 
 425. MetaBool

  “Het lekkerst”? Dat klinkt als een verslaving. Focus op die verslaving als je daar echt van af wilt. Denk na en ga niet door met het jezelf toedienen van die verslavende stof waardoor je de verslaving in stand houdt.

    /   Reply  / 
 426. Maagbander

  Bij een maagband moet je niet over één nacht ijs gaan. Je moet zoveel mogelijk informatie vergaren, het is niet voor iedereen geschikt.

    /   Reply  / 
 427. EX-MAAGBANDER

  Idd is het niet voor iedereen weggelegd.
  Er is een zeer goede reden voor dat de onderzoeken zo intensief zijn!!!
  Waren de onderzoeken bij ra-medical ook maar wat intensiever dan had ik niet op het randje van de dood gebalanceerd!!!!
  En ook niet 2 keer geopereerd voor uiteindelijk helemaal niks!

  Liefst zou ik ze willen aanklagen voor grove nalatigheid!!

    /   Reply  / 
  1. nicole

   Hallo Ex-maagbander.

   Ik sta op de lijst bij Ra-medical. Kun je vertellen wat er mis is gegaan? Of wil ik dat eigenlijk niet weten, zo een korte tijd voor mijn operatie??

     /   Reply  / 
   1. Exmaagbander

    Hoi Nicole,

    Ik weet niet of het heel verstandig is om je nu mijn verhaal te vertellen aangezien je met korte tijd geopereerd word
    Ik wens je veel succes en kijk goed uit!

      /   Reply  / 
    1. nicole

     Bedankt!!

     jij ook sterkte met alles.

       /   Reply  / 
 428. Dr.Quatar Desh

  Goede dag,
  Ik ben een gerenommeerde, legitieme en een erkende geld lender.i lening geld uit aan individuele en samen te werken lichamen die behoefte hebben aan financiële bijstand.
  Heeft u een slecht krediet of u behoefte aan geld om rekeningen, lening te betalen op te starten een investering, lening om auto’s te kopen, lening om te doen wat wil je? Ik wil dit medium te gebruiken om u te informeren dat ik een betrouwbare begunstigde bijstand zoals ik zal blij zijn om je lening tegen lage rente, die is 2% als belanghebbende contact met ons op via:. [email protected]
  groet,
  Dr.Quatar Desh

    /   Reply  / 
 429. Mr Mamamia Clemecy

  Heeft u behoefte aan een lening? heb je nodig een dringende persoonlijke of zakelijke lening?
  Wij bieden leningen tegen lage rente van 3% contact met ons op via e-mail: [email protected]
  voor meer informatie.
  Bedankt.
  De heer Mamamia Clemecy

    /   Reply  / 
 430. williams

  Hallo,

  Bent u in alle soorten van financiële moeilijkheden? of wilt u een dringende lening af te betalen van uw rekeningen of om zaken te stellen? contact met ons op via [email protected] voor meer info.

  Bedankt.

    /   Reply  / 
 431. Sir Charles

  Heeft u een lening nodig hebt als ja contact met ons opnemen via e-mail, met corporate Adres 10 ACCRA CENTRAL GHANA TEL: +233-0201513694, we geven uit verschillende soorten van de lening kunt u contact met ons opnemen via onze e-mail: [[email protected]]

    /   Reply  / 
 432. lana


  Ben je gefrustreerd in het leven? je denkt dat alles verloren is? Geen
  hoop van elke waar?

  Nou, ik heb een goed nieuws voor u allen vandaag, is een Privillage dat u voldoet met de juiste persoon. Ik ben een beroemde vrouw die iedereen kende
  mij. Mijn naam is lana Ik ben een geldschieter ik toegepast om financieel te helpen mensen, omdat ik denk dat genoeg failliet en al deze instellingen ik hoor. Ik wil mijn zelf te bewijzen iedereen daar. Dat is niet allemaal gelijk.

  Stuur ons uw persoonlijke gegevens:

  Volledige naam: … … ….
  Contact Adres: … … …
  Telefoon: … … ..
  Persoonlijke Telefoonnummer: ……………..
  Landcode: … … …
  Bedrag dat nodig: … … … ..
  Beroep: …………..
  Maandelijks Inkomen: …………….
  Doel van de lening: … … … … … ….
  Wanneer de terugbetaling … … … … … … …

  Hopelijk tot je reactie te zien via dit adres, [email protected]

    /   Reply  / 
 433. Sir William Dean Silvestre

  HIER IS MIJN SUCCES VERHAAL VAN HOE heb ik mijn lening van een betrouwbaar bedrijf

  Mijn naam is Sir Silvester William Dean uit Denemarken, ik ben een x-scam slachtoffer dat werd opgelicht door nep-internet kredietverstrekkers beweren om eerlijk te zijn voor mij. En ze opgelicht mij mijn harde verdienen 7.000,00 euro en ik dacht ik zal nooit en te nimmer in het leven vertrouwen elke lener online, totdat ik zag een advertentie online die mij verwees naar een betrouwbare kredietverstrekker genaamd EXPRESS FONDSEN LENING PLC. En ik contact met hen via hun bedrijfs-e-mail: ([email protected]) en ik een aanvraag voor een lening van 120.000,00 en ik beloofde hen dat als ik mijn lening van hun bedrijf zal ik het goede nieuws te verspreiden aan de wereld , en na 48 uur van mijn aanvraag. Ik kreeg een waarschuwing van mijn bank dat mijn account is gecrediteerd met 120.000,00 euro, was ik zo verrast en ik staarde terugbetaling na 2 maanden, dat is 30 van elke maand. En nu ben ik het verlaten van een gelukkig leven, is Express FONDSEN LENING FIRM PLC DE BESTE IN DE WERELD! Neem contact met hen op hun bedrijfs-e-mail: {[email protected]} En ze vertellen Sir Silvester William Dean uit Denemarken, bedoeld om hun bedrijf en je zult blij zijn u deed ik beloof …

    /   Reply  / 
 434. Fed Thomas Loan Ltd

  Heeft u behoefte aan een dringende lening af te betalen uw facturen? of financiële bijstand? Email ons op [email protected] voor meer info

    /   Reply  / 
 435. Mevrouw Asik

  Geachte heer / mevrouw,

  Wij bieden particuliere, commerciële en persoonlijke leningen
  Met een zeer minimale jaarlijkse rente zo laag als 3% binnen 1 jaar tot
  30 jaar Terugbetaling looptijd een deel van de wereld.
  We geven leningen binnen het bereik van Euro 10.000 tot Euro 200000 euro Onze leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze
  prioriteit; Geïnteresseerde personen kunnen contact opnemen met ons vandaag
  Via E-mail: [email protected] Houd er rekening mee dat de
  als u jonger bent dan 18 je niet hoeft toe te passen, zullen al uw informatie correct te zijn
  gecontroleerd met uw landen hoge commissie, dus zorg ervoor dat u bent
  echte voordat u.

  Leners INFORMATIE

  {1.} Namen {2.} Land [3} Adres:.. [4} Leeftijd:
  5.Fax nummer:
  {6} Persoonlijk nummer:. {7.} Beroep: 8.Sex: {. 9}
  Maandelijks Inkomen:
  . {10} Benodigd: {11.} Lening duur:

  Met vriendelijke groet

  Mevrouw Asik

    /   Reply  / 
 436. Jorg Hills

  Ik ben de heer Jorg Hills. een legitieme en geaccrediteerde lening geldschieter. We maken van
  goede lening van alle soorten in een zeer snelle en gemakkelijke manier, Persoonlijke Lening, Home Loan,
  Student Loan, zakelijke lening, Investor lening, auto lening, consolidatie van schulden.
  Ga terug naar ons op als geïnteresseerd in de onderstaande gegevens:
  Contactpersoon: de heer Jorg Hills
  E-m a i l: [email protected]

  Let op: Onze minimale lening bedrag is 2.000 Up-afdelingen, Leningen
  aanvraag kan worden verleend op dezelfde dag en het is 100% gratis (Risk).
  Met vriendelijke groet.
  De heer Jorg Hills.

    /   Reply  / 
 437. Ank

  Lieve mensen,
  tips die je geen extra geld kosten en geen operaties,gewoon gezond eten.
  jullie worden alleen maar zieker!!!
  Door dit alles krijg je heel veel vitaminen en mineralen tekort!!
  en chronische ziekten,ook weer maag/darm en leverziekten!!!!!

  Verderop zal ik de WERKELIJKE OORZAKEN van overgewicht vertellen, maar eerst de gevolgen van al die maagbamdjes en maagverkleinen;

  Vitaminen B12 TEKORT; door
  maag-en darm en leverklachten/beschadigingen, Antibiotica, Maagzuurremmers,Stress, Zwangerschap, Narcose, Pijnstillers, Cholesterolverlagers,Plasmedicatie,(krijg je ook weer oedeem van!!)Prednison, AntiDepressiva,Anti reumamedicatie, Diabetesmedicatie, Bloeddrukverlagers,Hartmedicatie Betablokkers,Laxeermiddelen, Diarree, Overgeven.

  Maaaaaar de meeste geven ook OVERGEWICHT, Kalium en Magnesium, maag-en darmklachten,!!!! tekort, vitaminen D tekort. met alle gevolgen vandien!!!!!

  “Stichting Vitaminen B12 tekort” ruim 30 symptomen, forum,ervaringen, behandeling, komt heel precies!!! anders gaat het niet goed

  http://www.vageklachten.asharama.nl

  “Natuur Dietisten Nederland”
  “Nieuw licht op vitaminen D en chronische ziekten”
  “Het gouden boekje voor uw gezondheid”
  “Het gouden boekje vor het HART”
  “Gewrichten en voeding”
  “Het fitmetvoeding , kookboek”

  Nog meer veroorzakers van overgewicht, die u zal verbazen!!!
  maar les het allemaal maar eens rustig door en denk erover na.

  “TE WEINIG VET !!!!
  “Wat gebeurt er als je te weinig vet eet?”

  Goede en gezonde vetten zijn;
  extra virgine Kokosolie/vet (niet de ontgeurde)Gras(roomboter)
  Olijfolie, vette vis, ongeroosterde noten en zaden, avocado

  “Kokosolieplein.nl
  Waarom kokosolie?”

  “Becelmythe” (mag niet samen met Cholesterolverlagers en antidepressiva!!!
  teveel plantesterolen en linozuur. slecht voor hart en bloedvaten

  ” Margarine versus Boter”

  ” de leugen van de Cholesterol” prof. dr. Walter Hartenbach
  “Cholesterolmythe”
  -Cardioloog dr M. Rietheide

  -”FRUCTOSE /glucose stroop,!!! zit echt in al onze verpakt eten!!

  -”Suiker het zoete vergif” zit OOK in vele kant- en klaarprodukten, vleeswaren, frisdranken 10tallen klontjes suiker.

  VERMIJD alle Light en suikervrije, vetvrije produkten!!!
  vol met ASPARTAAM en Zoetstoffen, ook Zoetjes ,Medicatie, laxeermiddelen, Tandpasta, Optimel en alle zogenaamd gezonde zuivel,zure haring,etc…….

  Aspartaam.nl E950 en E951 en de vele schuilnamen, 92 klachten!!
  “Aspartaamvergiftiging”

  - E-nummers -Smaakversterkers E621 tot E 650 ,gistextract, MSG, Glutamaten, en hier ook nog vele schuilnamen, in de meeste kant en klaar/verpakte voeding, en vetvrije produkten, sausjes

  -Transvetten (ook de geharde olien en vetten) zit ook overal in!!!!

  gevolgen van dit alles is; Overgewicht, Maag,Darm en leverklachten,Osteoperose, Aderverkalking, Spier (HART is ook een spier) en Gewrichtsklachten,
  Benauwdheid,Geheugenverlies, Psygische en neurologischeklachten,Gedragsstoornis, Concentratiestoornis, Stemmingswisselingen, Verwardheid, Beroerte, Neuropathische klachten, Hartritmestoornissen,Hartfalen,Hart stilstand,Eczeem, Epilepsie, TGA = tijdelijk geheugenverlies,Vermoeidheid,Parkinsonachtiche klachten,MS achtige klachten trillingen, verlammingsverschijnselen, Impotentie,Hormoon en Suikerhuishouding van slag, Diabetes, Oedeem, etc…….

  meer info;met de bovenstaande onderwerpen:

  “Wat u niet mag weten over uw gezondheid” dr Gabor Lenkei

  -Dr Russell Blaylock

  “Wij worden wakker”
  “Warriors for health”
  “Earth en matters”

  De meeste artsen weten hier niets vanaf of willen het niet weten,
  gevolg is:
  VERKEERDE Diagnoses,(Dementie, Depressief, Parkinson,MS,CVS,ME,Reuma, Artrose,Hernia,Overgang, etc…) behandelingen, Medicatie,van de ene specialist naar de andere,jaren lang lijden,ziekenhuisopnames, uiteindelijk onherstelbare schade, chronisch ziek, rolstoel, of nog erger.

  Artsen die zich ook verdiept hebben in de oorzaken;

  Dr Auwerda internist ziekenhuis lelystad
  Dr Soeters internist AMC
  Dr Hans Reijnen in Deurne (N-Br.)

  of een ERKENDE Orthomolculaire arts bij u in de buurt
  Doorgestudeerde (huis)artsen

  Ik hoop dat jullie de moeite willen doen, dit door te lezen en
  er mee verder kunnen.

  Ik wens jullie een hele goede GEZONDHEID !!!

    /   Reply  / 
 438. Ton

  Bedankt voor je vele en interessante ervaring, ik ga het proberen
  met de voeding en ms naar een orthomolculaire arts

    /   Reply  / 
   1. KYLE

    ontvangt 2% snel en legitieme lening bieden om zaken te doen,
     kopen huis, auto en te betalen uw facturen contact [email protected]

      /   Reply  / 
 439. Ank

  ik vind het a-sociaal om in deze crisisperiode,(trouwens so wie so)en bezuinigingen,
  om een kredietverzekering “gezegend” te vinden, er zitten al zoveel mensen in de schulden !!!!
  een goede gezondheid is “gezegend”

  Dat kan alleen door gezonde voeding en de vitaminen en mineralen tekort op te heffen!! maar wel met de juiste behandeling bij .o.a
  een erkende orthomolculaire arts of natuur arts of bij de,in een voorgaand artikel over oorzaak en gevolg, genoemde internisten.

  er is ook een arts in het ErasmusMC in Rotterdam- gespecialiseerd ook in vitaminen B12

  “Wat de artsen je niet vertellen” van dr Lynne Mc Taggert

  -mensengezondheid.infonu.nl/diversen

  -Medisch dossier-uitdaging.net

  -Mens Sana/vitaminen

  -vitaminen b12.nu

  -”Voeding en fysieke degeneratie ”
  van dr Weston A.Price

  -Energieke Vrouwen Academie”

  Ik wens iedereen een goede gezondheid, zonder in de schulden te geraken !!!

    /   Reply  / 
 440. fluis

  Ik mevrouw Frank Susan uit de Verenigde staat van Amerika, ik verbleef in Ohio, en ik heb een brak up bedrijf, totdat ik vond dit bedrijf e-mail die me helpen om een lening voor het bedrijfsleven, en nu wil ik deze korte medium dat wordt gebruikt te krijgen tot
  feliciteren met het bovenstaande bedrijf voor de snelle en veilige geld dat ze lenen aan mij zonder enige vorm van onderpand, i lening 500.000 USD van het bedrijf om mijn bedrijf en nog veel meer op te slaan, ik heb alleen betaald voor de Belastingen. Ik zag hun e-mail op het internet, iedereen altijd geven getuigenis voor wat ze deden, dus ik snel contact met hen en ze deden alles voor mij zonder stress en mijn geld werd later naar mijn account 12hrs stuurde, was ik verrast en voel me blij, nu Ik heb nu een standaard business control agent die me helpen, nu zal ik advies degenen die dringend lening om hen te contacteren via e-mail: [email protected]) zij helpen u direct

    /   Reply  / 
 441. corey smith

  Goede dag,

  Ik ben een particuliere lening lenderi geef gecertificeerd leningen aan ernstige gelijkgestemde individuen en bedrijf tegen een rente van 3% met een totale lening
  terugbetaling toegestaan ​​wekelijks maandelijks of jaarlijks afhankelijk van hoe u de aflossingen als belanghebbende e-mail me kunt maken Wij bieden alleen
  outin: Dollars, Ponden, Euro alleen Neem contact met ons vandaag met deze

  Uw volledige Details:
  Volledige naam ……………
  Lening Bedrag dat nodig is …..
  Lening Duur …………
  Telefoonnummer ……….
  Toegepast vóór ……….
  Staat ………..
  Maandelijks Inkomen ………
  Land ……
  U bent om dit te sturen naar ons bedrijf E-mail adres
  : [email protected]

    /   Reply  / 
 442. Kees Appelschiller

  Het is belachelijk dat dit zo moet en dat de Nederlanders naar Belgie moeten. Het is een eigen keuze dat je een maagband wil laten plaatsen. Je moet hierbij geholpen worden, ook door je zorgverzekeraar!

    /   Reply  / 
 443. matto

  Ik ben een geregistreerde particuliere lening geldschieter en belegger en bieden u 2% snel en geloofwaardig lening om zaken te doen, kopen huis en om rekeningen te betalen etc contact
  [email protected]

    /   Reply  / 
 444. galindez marin

  Ben je gefrustreerd in het leven? je denkt dat alles verloren is? Geen hoop uit any where? Nou, ik heb een goed nieuws voor u allen vandaag, is een privilege dat u voldoet aan de juiste persoon. Ik ben een beroemde vrouw die iedereen kende me. Mijn naam is Galindez Marin Ik ben een geldschieter, gebruikte ik om mensen financieel te helpen, omdat ik denk dat genoeg failliet en al deze instellingen Ik hoor. Ik wil mijn eigen iedereen daar te bewijzen. Niet dat

  allemaal gelijk. Stuur ons uw persoonlijke gegevens

  : Voor-en achternaam: … … ….
  Contact adres: … … …
  Telefoon: … … ..
  Persoonlijke Telefoon: ……………..
  Landcode: … … …
  Benodigd: … … … ..
  Bezetting: …………..
  Maandinkomen: …………….
  Doel van de lening: … … … … … ….
  Als de terugbetaling … … … … … … … Hoop om uw reactie via dit adres te zien, [email protected]

    /   Reply  / 
 445. harry smith

  Welkom bij harry smith Loan Service Company (persoonlijke service voor al uw financiële behoeften) We Drösch Loan Service Providers bieden lening tegen een zeer lage rente van 3%, bieden wij persoonlijke leningen, consolidatie van schulden leningen, Venture Capital, Business lening, Onderwijs Lening , Thuis lening, en de lening voor welke reden dan ook en dringende behoeften !. met een maximale looptijd van 10 jaar. Ben je al afgewezen door uw bank? Heeft u slecht krediet? Heeft u onbetaalde rekeningen? Ben je in de schulden? Heeft u behoefte aan het opzetten van een bedrijf? Zorgen niet meer want we zijn hier om u een lage rente lening aan te bieden. Onze lening varieert van $ 5,000.00 tot $ 50, 000,000.00 We hebben ook lenen in dollars en euro’s !! OP DEZE E-MAIL: [email protected] voor meer informatie.

    /   Reply  / 
 446. MATTO

  Ik ben een geregistreerde particuliere lening geldschieter en belegger en zal u 2% snel en legitieme lening bieden
   om zaken te doen, kopen huis, auto en te betalen uw facturen contact [email protected]

    /   Reply  / 
 447. kyle

  ontvangt 2% snel en legitieme lening bieden om zaken te doen,
   kopen huis, auto en te betalen uw facturen contact [email protected]

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>