Rubriek: Kinderen

alles over voeding bij kinderen

Obesitas bij kinderen gedaald in Amerika

Goed nieuws: In Amerika is voor het eerst het aantal kinderen met obesitas gedaald. Het gaat om de leeftijdsgroep van 2 tot 5 jaar. In 2004 kwam obesitas nog bij 14%  voor, maar nu is het volgens nieuw onderzoek gedaald met 8%, dus nog maar 6%.      

Lees verder...

Jeugd drinkt minder alcohol

Ik was blij verrast om vandaag te horen dat (jonge) pubers minder alcohol zijn gaan drinken. Na alle verhalen over coma-zuipen is dit echt goed nieuws. De onderzoekers spreken volgens nu.nl van een cultuuromslag. Zou het nu toch niet meer zo` cool` zijn om dronken te zijn? Net als misschien niet roken?    

Lees verder...

Als kinderen eten saai vinden…..

Via de website van de Telegraaf zag ik hele leuke inspirerende foto`s van een moeder uit Brazilië, die voor haar kind alles uit de kast heeft getrokken om het eten zo leuk, vrolijk, mooi en kleurrijk mogelijk te presenteren. Eigenlijk bijna zonde om op te eten! De maaltijden zijn ook nog een heel gezond.  

Lees verder...

Nieuwe multivitamine voor kinderen

Kinderen hebben andere voedingsstoffenbehoeftes dan volwassenen. Daarom zijn er speciale multivitamines voor kinderen. Wij werken zelf vaak samen met het merk Orthica, deze supplementen bevatten geen gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Lees verder...

Zelfgemaakte ijsjes

Met dit zomerse weer is een ijsje wel erg lekker, maar als je aan je gewicht denkt niet verstandig om te vaak te eten. Tenzij het een ijsje is dat gemaakt is van gezonde ingrediënten die je toch nodig hebt!    

Lees verder...

Verfrissende fruitdrank maken

  Tijdens het warme weer is het belangrijk om voldoende te drinken. Het is zeer verfrissend om dan een lekkere koude vruchtendrank te maken met vers fruit en ijs. Lees verder voor het recept.      

Lees verder...