Rubriek: Kinderen

alles over voeding bij kinderen

Als kinderen eten saai vinden…..

Via de website van de Telegraaf zag ik hele leuke inspirerende foto`s van een moeder uit Brazilië, die voor haar kind alles uit de kast heeft getrokken om het eten zo leuk, vrolijk, mooi en kleurrijk mogelijk te presenteren. Eigenlijk bijna zonde om op te eten! De maaltijden zijn ook nog een heel gezond.  

Lees verder...

Nieuwe multivitamine voor kinderen

Kinderen hebben andere voedingsstoffenbehoeftes dan volwassenen. Daarom zijn er speciale multivitamines voor kinderen. Wij werken zelf vaak samen met het merk Orthica, deze supplementen bevatten geen gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Lees verder...

Zelfgemaakte ijsjes

Met dit zomerse weer is een ijsje wel erg lekker, maar als je aan je gewicht denkt niet verstandig om te vaak te eten. Tenzij het een ijsje is dat gemaakt is van gezonde ingrediënten die je toch nodig hebt!    

Lees verder...

Verfrissende fruitdrank maken

  Tijdens het warme weer is het belangrijk om voldoende te drinken. Het is zeer verfrissend om dan een lekkere koude vruchtendrank te maken met vers fruit en ijs. Lees verder voor het recept.      

Lees verder...

Tussendoortje: Fruit-kaasspies

Lekker voor kinderen om te trakteren of als ze uit school komen; de fruit-kaasspies. Zoet en hartig tegelijk. Nodig: 4 satéprikkers 60 g (jonge) 30+ kaas 1 peer 1 kiwi of banaan 1 nectarine of mandarijn Bereiden: Snijd de kaas in 8 blokjes. Schil de peer en de kiwi. Snijd beide vruchten in 8 mooie

Lees verder...

Hoe laat je kinderen ontbijten?

Sommige kinderen krijgen s` ochtends ` geen hap door de keel`. Volwassenen hebben daar ook weleens last van. Hoe krijg je er toch iets in? Zorg ervoor dat er volop te kiezen valt. Niet alleen brood met kaas, maar ook alternatieven die makkelijk weghappen. Bijvoorbeeld ontbijtgranen met yoghurt, een bord pap, beschuit, crackers, drinkontbijt, ontbijtsmoothie

Lees verder...

In 2013 meer alcoholvergiftigingen bij jongeren

Bij de Nederlandse jeugd is na een daling in 2012 vorig jaar het aantal alcoholvergiftigingen weer iets gestegen. Maar liefst 713 kinderen werden voor een spoedbehandeling in het ziekenhuis opgenomen. Dat blijkt uit cijfers van ziekenhuis Reinier de Graaf, de universiteit Twente en het Nederlands Instituut voor Alocholbeleid STAP.    

Lees verder...