Rubriek: cholesterol

Depressies door ongezonde vetten

Door het eten van veel verzadigd vet en transvet (vet dat onder meer in fast food zit) wordt de kans op depressie vergroot. Een goed alternatief blijkt olijfolie te zijn: het beschermt tegen verschillende mentale aandoeningen, dit concluderen wetenschappers in het tijdschrift PloS ONE.

Lees verder...

Alternatief bij lactose-intolerantie: Rijstmelk van rice dream

Rijstmelk producten: Dream dranken zijn 100 % plantaardige en natuurlijke dranken op basis van rijst of haver. Rice Dream en Oat Dream bevatten heel weinig verzadigde vetten en helemaal geen cholesterol. De licht zoete smaak, die Dream-dranken krijgen, is afkomstig van natuurlijke suikers die vrijkomen tijdens de fermentatie van rijst en haver.

Lees verder...

Alles over onverzadigde vetten

Onverzadigde vetten spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Onverzadigde vetzuren helpen namelijk mee om het cholesterolgehalte van het bloed gezond te houden. Ook zijn ze nodig voor de opbouw van cellen in het lichaam. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor producten met vooral onverzadigde vetzuren.

Lees verder...

Zuivelproducten tegen diabetes?

Onderzoekers hebben ontdekt dat een natuurlijke substantie in zuivelproducten tegen diabetes beschermt. In zuivelproducten zoals melk, kaas, boter en yoghurt zitten zuren die de kans op het ontstaan van diabetes verkleinen. Deze zuren worden en kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt. Mensen die veel zuivelproducten nuttigen, kunnen de kans op diabetes type 2 tot wel

Lees verder...

2 maanden alleen aardappelen

Om aan te kunnen tonen dat aardappelen voedzaam zijn, heeft het hoofd van de Aardappelcommissie van de Amerikaanse staat Washington twee maanden lang alleen maar aardappelen gegeten.

Lees verder...

Afvallen met junkfood?

Een Amerikaanse professor voedingsleer is in tien weken ruim twaalf kilo afgevallen met een junkfooddieet. Hij wilde bewijzen dat het bij afvallen alleen gaat om de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt.    

Lees verder...

Veel slechte vetten in koek en gebak

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft onderzoek gedaan naar vetten in koek en gebak. Uit dit onderzoek blijkt dat ambachtelijk bereide producten zoals cake, croissants en stroopwafels meer verzadigd vet en transvet bevatten dan de industrieel bereide producten. In producten die bij de bakkers verkocht worden zit dus meer verkeerd vet dan in

Lees verder...

Een slagerij zonder vlees

In Den Haag is sinds gisteren een vegetarische slagerij gevestigd. In de `slagerij` Jaap Korteweg is een nieuwe generatie vleesvervangers te koop , ontwikkeld op basis van het product Beeter, gemaakt van niet genetisch gemanipuleerde soja en van Nederlandse biologisch geteelde lupine.

Lees verder...