Beter slapen goed voor de bloedsuiker!

katten-die-slapenWist jij dat slapen invloed heeft op je bloedsuiker? Onlangs kwam ik een interessant artikel tegen in de digitale nieuwsbrief van Bloedsuiker. Over de invloed van slaap op je bloedglucose.

Uit een Amerikaanse studie blijkt namelijk dat de duur van je slaap en de kwaliteit daarvan invloed kan hebben op je nuchtere bloedsuikerwaardes. Dit geldt zowel voor personen met als zonder diabetes. Ieder uur dat je extra slaapt geeft een daling van de bloedsuiker van 11%. Als de kwaliteit van de slaap met 10% steeg dan kwam de bloedsuiker 18% lager uit in de ochtend.

Vooral bij ziekenhuisopnames (als je dan misschien toch slechter slaapt) kan dit van invloed zijn. Daarnaast kunnen ook stress en ontstekingen invloed hebben op je bloedsuiker. En natuurlijk voeding. Koolhydraten in de voeding worden omgezet in suiker en verhogen de bloedsuiker. Heb je zelf misschien een te hoge bloedsuiker of diabetes? Als je wilt dan zou je een afspraak kunnen maken. Dan zouden we samen kunnen kijken hoe je je eetpatroon zou kunnen aanpassen, afgestemd op je eet- en leefgewoonten.

MB/RS

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beter slapen goed voor de bloedsuiker!

  1. Wesniewski Henk

    Ik vind dit toch wel zéér eigenaardig. Zelf heb ik diabetes 2 en mijn suiker staat ‘s-morgens torenhoog (220), terwijl ik “s-avonds “slechts” 120 heb en toch slaap ik zo”n 8uur ononderbroken. RARA ???!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>