De ramadan wordt gehouden in de 9e maand van de islamitische kalender. Er wordt dan gevast tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang. Dit betekent dat er overdag niet gegeten en gedronken wordt. Om voor zonsopgang iets voedzaams te eten (zonder al te veel moeite) kan je denken aan een zelf gemaakte dadel/ notenreep.
Ingrediënten
- 70 gram noten mix (ongezouten)
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 50 gram geraspte kokos
- 250 gram verse dadels zonder pit
Doe de dadels in de keukenmachine of snij ze heel fijn. Hak de noten, de zonnebloem- en pompoenpitten grof of maak ze klein in de keukenmachine. Doe de gehakte noten in een kom en voeg het sesamzaad, lijnzaad en 1 eetlepel van de geraspte kokos toe.
Voeg hier ook de vermalen dadels aan toe en kneed het geheel flink door elkaar. Beleg een bakblik met bakpapier en druk het mengsel in de rechthoekige vorm (gebruik voor het aandrukken nog een klein velletje bakpapier anders blijft het aan je vingers plakken). Haal de platte koek uit de vorm en snij het in repen. Bestrooi de repen met de overige kokos en laat de repen opstijven in de koelkast.
Bron: http://www.voedzaamensnel.nl/tussendoortje/notenreep-gezonde-snack/
LS/RS