Poll: Een maagband voor kinderen, normaal of niet normaal?

kind met overgewichtVanmorgen in het nieuws: in het Maastricht UMC hebben in de afgelopen vier jaar twintig kinderen een maagband gekregen. De maagband zou zorgen voor een verminderde trek en gewichtsreductie. Alleen in het Maastricht UMC worden deze onderzoeken bij kinderen uitgevoerd. In andere ziekenhuizen worden deze operaties alleen bij volwassenen uitgevoerd.

Volgens de chirurg die deze operaties uitvoert is het de enige oplossing. Hij pleit voor het feit dat de kinderen na de operatie de helft van hun overgewicht verliezen en zich zelfverzekerder voelen, socialer contact hebben en meer bewegen. Rondom deze operaties en onderzoeken is een grote discussie ontstaan.

Wij zijn benieuwd naar uw mening. Laat het ons weten via de poll!

Een maagband voor kinderen, normaal of niet normaal?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Poll: Een maagband voor kinderen, normaal of niet normaal?

  1. Karin

    Niet normaal en in principe zeg ik niet doen bij kinderen maar ik kan mij voorstellen dat het in uitzonderlijke gevallen toch een optie is die overwogen wordt.

      /   Reply  / 
  2. Tan

    Ik ben zelf tegenstander van het plaatsen van een maagband bij kinderen. Zij zijn in de groei en hebben toch hun voedingsbehoefte waaraan zeer moeilijk tot niet voldaan kan worden zodra de band is geplaatst. Dit belemmerd het groeiproces en de ontwikkeling negatief. Beter is het om kinderen stabiel te houden qua gewicht en dan groeien ze als het ware (deels) over hun overgewicht heen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>