Geitenmelk gezond

Uit spaan onderzoek blijkt dat geitenmelk niet alleen gezond is, maar door de goede voedingsstoffen zelfs vergelijkbaar is met moedermelk.

De onderzoekers ontdekten ook dat geitenmelk minder voedingsstoffen bevatten die een rol spelen bij koemelkallergie, waardoor geitenmelk hypoallergeen is.

Geitenmelk werkt ook prebiotisch. In geitenmelk zitten veel oligosachariden = meervoudige koolhydraten. Deze oligosachariden bereiken de darm zonder vertering en ondersteunen de ontwikkeling van de probiotische darmflora.

Geitenmelk bevat net als moedermelk minder lactose. Mensen met een lactoseintolerantie verdragen geitenmelk vaak beter. Geitenlek is ook beter verteerbaar door kleinere cellen.

Geitenmelk en koemelk verschillen in samenstelling van het vet. Geitenmelk bevat meer essentiële vetzuren, deze zijn een snellere bron van energie en worden niet als lichaamsvet opgeslagen.

Volgens de onderzoekers verlaagt het vet in geitenmelk het totale cholesterol en behoudt de normale vetniveaus in het lichaam. Hierdoor is geitenmelk een goede keuze voor het voorkomen van hartziekten.

Geitenmelk is rijk aan mineralen, zoals calcium, fosfor en bevat het meer zink en selenium als koemelk.

“Om al deze redenen kan geitenmelk worden beschouwd als natuurlijk functioneel voedingsmiddel.” vertelt Margarita Sanchez Compas. “Het is goed voor iedereen om regelmatig geitenmelk te drinken. Maar mensen met een allergie of intolerantie voor koemelk, een hoog cholesterol, bloedarmoede of osteoporose hebber er echt veel baat bij.”

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>