Fabrikanten misleiden met etiket!

Kijk je van tevoren weleens op producten voordat je het koopt? Of koop je op de automatische piloot? Kijk je naar de voedingswaarde per 100 g of per portie?

Fabrikanten vermelden vaak alleen de voedingswaarde van het bereide product, maar rekenen dan ook de toegevoegde producten mee zoals bijvoorbeeld pasta, rijst, groenten, vlees of water. Dus dan weet je niet wat de voedingswaarde is van het onbereide product wat je koopt.

Dit kan zeer misleidend zijn. Zo zit er in het onbereide product misschien wel 30% suiker, maar dat zie je niet meer terug als er bijvoorbeeld al water en groente is toegevoegd. Daarom vind ik het goed van de Consumentenbond, dat ze daar verandering in willen brengen. Er zou naar mijn mening altijd het onbereide product per 100 g moeten staan en het liefst ook nog per portie. Dit is namelijk heel handig voor mensen die bijvoorbeeld diabetes hebben en met koolhydraten willen rekenen om zo de juiste hoeveelheid insuline te kunnen bepalen. Of mensen met nierproblemen die de hoeveelheid zout willen weten. Hoe denk jij hierover?

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>