Welke groente en fruit eet je in april?

Weet jij welke seizoensgroenten en fruit nu volop verkrijgbaar zijn? Als je een milieubewuste keuze zou willen maken (en op je portemonnee wil letten) dan zou je in april kunnen kiezen uit de volgende groente-en fruitsoorten:

Andijvie, avocado, aubergine, bospeen, courgette, paprika, raapstelen, rabarber, snijboon, sperciebonen, spinazie, veldsla, kiwi, mango,

Maak bijvoorbeeld een lekkere salade (bijgerecht, 2 personen):

100 g spinazie of veldsla
1 halve paprika
evt. een gesnipperde ui en een teentje knoflook
1 halve avocado
1 halve mango
50 g fetakaas in blokjes of 50 g gerookte kipfilet in reepjes of een klein blikje tonijn (60 g)
1-2 eetlepels (olijf)olie
paar druppels verse citroensap
evt. wat verse of gedroogde peterselie en evt. beetje zout

Snipper de ui en pers een teentje knoflook. Meng alle groente en fruit door elkaar in een kom. Voeg dan de feta, kipfilet of tonijn toe. Daarna kun je de (olijf)olie erbij doen en een paar druppels verse citroensap.

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>