Hoe gezond is avocado?

Avocado is de laatste tijd steeds populairder geworden. Dit is ook niet zo gek, want het bevat gezonde vetten en o.a. vitamine B en C. Daarnaast wordt avocado aangeraden bij een cholesterol verlagend dieet. Maar op welke manieren kun je avocado nu eten? Op heel veel verschillende manieren:
Bijvoorbeeld geprakt op brood of een cracker met een beetje peper en citroensap en evt. een beetje zout. Of in kleine blokjes door de salade of een halve avocado gevuld met vis (zoals zalm, tonijn). Of lekker in een wrap, samen met Mexicaanse groente. Of je kunt er een lekkere dip van maken met (Griekse) yoghurt, limoensap, knoflook en basilicum.

Voor meer informatie over een persoonlijk voedingsadvies bij  hart-en vaatziekten of een te hoog cholesterol kun je kijken op www.dietistennet.nl
MB/RS

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>