Courgetti met pesto

Op zoek naar een koolhydraatarm pastarecept? Probeer dan eens het volgende recept. Super lekker em vooral makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen

Een spiraalsnijder (de slierten zijn ook kant en klaar verkrijgbaar in de supermarkt)
4 courgettes
2 el olijfolie
Zwarte peper
Rucola en tomaatjes voor erbij
Voeg voor een niet-vegetarische variant wat gebakken kip toe
Voor de pesto:

180 g uitgelekte zongedroogde tomaten (bewaar de olie uit het potje)
Een flinke bos basilicumblaadjes (bijvoorbeeld 1 plantje)
50 g pijnboompitten (even geroosterd)
1 teen knoflook
Een snufje zout
100 g parmezaan (naar smaak toevoegen)
Bereiding:
Maak als eerste de pesto. Doe de tomaten, basilicum, pijnboompitten, knoflook, zout, parmezaan en de olie (eventueel met een beetje olijfolie) in een keukenmachine. Maal dit toch een glad mengsel en voeg wat meer (olijf)olie toe voor een dunnere pesto of minder voor een dikkere consistentie.
Snijd de courgettes met een spiraalSnijder of gebruik een kant en klaar pak.
Bak de slierten even in olie totdat ze goed verwarmd zijn en voeg daarna de pesto toe.
Serveer de pasta op vier borden en voeg wat rucola en eventueel een paar tomaatjes toe. Maak af met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>