Rubriek: Algemeen

Een overzicht wat er zich zoal afspeelt in de wereld van voeding en diëten

Zoutarme bouillon?

        Laatst hadden we vergadering met collega diëtisten en 1 collega had een wel heel bijzondere `zoutarme` biologische bouillon. Het merk was Natur Compagnie. Bij de ingrediënten stond namelijk gewoon zeezout en er was ook nergens te vinden hoeveel zout of natrium er dan in zat. Dus: Lees niet alleen het etiket,

Lees verder...

Oudejaarsavond

Heb je net de kerstdagen gehad, staat Oudejaarsavond weer voor de deur. Je kunt er vaak niet omheen: de schaal oliebollen en appelflappen op tafel. Ze zien er zo verleidelijk uit en ruiken ook nog eens lekker. En zeg nou zelf, het hoort er natuurlijk wel een beetje bij.

Lees verder...

2e Kerstdag gourmetten

Ook op  2e Kerstdag gaan veel mensen gourmetten. Niets mis mee. Gezellig en makkelijk qua inkopen doen. Toch zijn er mensen die dan bang zijn dat het voor hun gewicht niet goed is, want je zit toch lang aan tafel met veel eten.       Wat zijn nu de valkuilen? Veel vlees, stokbrood met

Lees verder...

Prettige Kerstdagen!

Diëtistenpraktijk Renate de Schaap wenst u prettige kerstdagen toe! Vooral gezelligheid met familie en vrienden of lekker rustig met zijn tweetjes bijkomen van de drukke tijd vooraf. Voor leuke recepten tips kijk op onze blogs die we eerder geplaatst hebben. Renate, Miranda en Tilly

Lees verder...

Kerstavond

Wat vieren we met kerstavond eigenlijk? De meesten gebruiken het als een 3e kerstavond om ook met vrienden en/of familie gezellig te eten. Maar het symboliseert iets anders eigenlijk.     Katholieken gaan op kerstavond naar een middernachtmis in de kerk om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Ook in steeds meer protestantse kerken wordt kerstavond gevierd met een kerkdienst. Veel mensen gaan

Lees verder...

Goed idee: begin nu al met gezonder worden!

Hoe vaak gaan mensen niet pas op 1 januari, in het nieuwe jaar, beginnen met hun gezondheid te verbeteren? Zonde, denk ik dan altijd. Waarom nu al meer achterstand opbouwen, die je dan extra moet weg werken in het nieuwe jaar? Gewoon nu beginnen! Er is altijd wel wat aan de hand in het leven.

Lees verder...

Broek met anti-aanbaklaag

Van de week hoorde ik een bericht op de radio, wat in principe weinig met voeding te maken had, maar ik vond het toch te leuk om het jullie te onthouden. Het gaat namelijk over een anti-aanbaklaag. Medewerkers van de Wegenwacht van de ANWB krijgen nieuwe werkkleding. De medewerkers dragen nu nog blauwe werkkleding dat uit

Lees verder...

6 gouden tips om minder te eten tijdens de feestdagen

      Feestdagen en aankomen het lijkt bijna synoniem; Hoe overleef je de feestdagen zonder al te veel te overeten?! Gezonde snacks Pepernoten en kransjes zijn moeilijk af te blijven, er zijn genoeg gezondere alternatieven om te maken of te kiezen; rauwkost (zoals snoeptomaatjes gevuld met cottage cheese,  wortels met een magere dipsaus, hoemoes

Lees verder...

Ziekmakers zie je niet!

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft (48%) van de consumenten denkt dat ze aan voedingsmiddelen kunnen zien of ruiken of het nog goed is, terwijl beperkt houdbaar eten dat nog goed ruikt, te veel ziekmakers kan bevatten. Ook een theedoek die is gewassen op 40˚C is niet heet genoeg gewassen. De campagne `ziekmakers zie

Lees verder...