6 gouden tips om minder te eten tijdens de feestdagen

 

 

 

Feestdagen en aankomen het lijkt bijna synoniem; Hoe overleef je de feestdagen zonder al te veel te overeten?!

Gezonde snacks
Pepernoten en kransjes zijn moeilijk af te blijven, er zijn genoeg gezondere alternatieven om te maken of te kiezen; rauwkost (zoals snoeptomaatjes gevuld met cottage cheese,  wortels met een magere dipsaus, hoemoes met bleekselderij), ongezouten noten, olijven op water, zoute stokjes of zelfgemaakte groenten chips in de oven.

Pas je eet porties aan
Vooral tijdens de feestdagen wordt er meer en vaker gegeten. Probeer dan kleinere porties te nemen en wat vaker de tussendoortjes te laten staan.

Denk vooruit wat en hoeveel je gaat eten
Willen doen en van te voren besluiten om te doen zijn twee dingen. Spreek met jezelf af WAT en HOEVEEL versnaperingen je gaat nemen. Om dan na het eten niets meer te nemen is helemaal winst!

Vooral veel water en/of kruidenthee drinken
Door meer te drinken heb je ook minder trek in eten!

Eet vooral lekker langzaam
Vooral bij opdringerige gastvrouwen is dit een gouden tip. Door heel langzaam te eten wordt er hopelijk minder opgedrongen om meer/vaker op te scheppen. Daarnaast wordt het ‘vol’ gevoel eerder bereikt waardoor je minder gaat overeten.

Ga lekker bewegen
Maak lekker een wandeling of ga een stukje fietsen.

Veel succes en bovenal.. mooie feestdagen!!

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “6 gouden tips om minder te eten tijdens de feestdagen

  1. afvallen

    De laatste 2 tips zijn de beste tips. Ten eerste ga inderdaad meer sporten… maar wacht daar even mee tot na de feestdagen. Geniet eerst lekker en spreek daarna af om 100% voor jouw droomlichaam te gaan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>