Rubriek: vis

Waar is de tonijn gevangen?

Nederlanders vinden de herkomst van vis in blik belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek van visproducent John West: 36,4% vindt het belangrijk om te weten waar ter wereld de vis gevangen is. John West heeft de verpakkingen van de tonijnmoot en tonijnstukken aangepast om zo op deze behoefte in te spelen. Op deze blikken staan

Lees verder...

Crisis heeft invloed op eten van vis

Growth from Knowledge (GfK) een marktonderzoeksbureau stelt dat de invloed van de recessie duidelijk terug te zien in de consumptie thuis van vis, schaal- en schelpdieren. het eerste half jaar van 2011 werd 27,9 miljoen kilogram vis gegeten. In 2012 was dit 26,8 miljoen. Deze daling wordt veroorzaakt door een lagere aankoopfrequentie en een afname

Lees verder...

‘Spinazie maakt sterk’

Uit onderzoek van het het Karolinska Institute blijkt dat nitraat de spieren sterker maakt. Nitraat is van nature aanwezig in alle groenten. Nitraat komt van nature ook voor in water en wordt soms aan voedingsmiddelen toegevoegd om de houdbaarheid te verbeteren.

Lees verder...

Een gezond alternatief voor knakworst

Over het algemeen staan knakworsten niet bekend als voedzaam of gezond, maar Visknaks zouden daar verandering in kunnen brengen. Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wonnen met dit idee de achtste Voedingscentrum Bachelor’s Award voor gezonde innovaties.De directeur van het Voedingscentrum, Felix Cohen, reikte de prijs uit tijdens het symposium ‘Gezond en

Lees verder...

Alleen koken en eten

Deze week heeft mijn partner 4 dagen avonddienst. Dit betekent voor mij 4 avonden alleen eten. Op zich niet heel erg, maar wat kook je voor jezelf ? Natuurlijk kan je 1 avond makkelijk doen en een ingevroren prakkie van afgelopen week opwarmen,  maar er is niet genoeg opgespaart om daar 4 dagen van te

Lees verder...