Een gezond alternatief voor knakworst

Over het algemeen staan knakworsten niet bekend als voedzaam of gezond, maar Visknaks zouden daar verandering in kunnen brengen. Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wonnen met dit idee de achtste Voedingscentrum Bachelor’s Award voor gezonde innovaties.De directeur van het Voedingscentrum, Felix Cohen, reikte de prijs uit tijdens het symposium ‘Gezond en Duurzaam: Pak de juiste portie’.

De studenten hebben de Visknaks ontwikkeld als een gezond en gemakkelijk product waarmee de visconsumptie wordt gestimuleerd. Ook hopen ze er kinderen mee aan te spreken.

Nieuw product
Om mee te doen aan de Award kregen Studenten de opdracht om een nieuw product of concept te ontwikkelen of een bestaand product aan te passen, zodat dit bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van de consument.

Zalm en heek
De Visknaks zijn knakworsten gemaakt van zalm en heek. Door de Visknaks zouden mensen meer vis kunnen gaan eten. Ook zou het kunnen bijdragen aan de verlaging van de vleesconsumptie wat gunstig van invloed kan zijn op het milieu. Bovendien kan het product duurzaam geproduceerd worden, omdat zalm en heek verkrijgbaar zijn met een MSC-keurmerk.

Vlinderbrood
De tweede prijs werd toegekend aan het idee voor ‘Vlinderbrood’ van studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Dit brood bevat veel vezels en weinig zout en zou eventueel zelfs als gezonde snack kunnen dienen.

Fallini
Het concept voor het afbakbroodje ‘Fallini’ won de derde prijs. Studenten van Inholland in Delft verzonnen een variatie op gevulde broodjes met kaas en vlees en vulden hun volkoren Fallini met kikkererwten en groente.

Szoeper
‘Szoeper’, een inzending van Fontys uit Wageningen, won de originaliteitsprijs. Dit bolletje soep op een stokje van een soepstengel zou een groot bereik onder consumenten kunnen hebben.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>