Waar is de tonijn gevangen?

Nederlanders vinden de herkomst van vis in blik belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek van visproducent John West: 36,4% vindt het belangrijk om te weten waar ter wereld de vis gevangen is.

John West heeft de verpakkingen van de tonijnmoot en tonijnstukken aangepast om zo op deze behoefte in te spelen. Op deze blikken staan voortaan codes waarmee de consument kan achterhalen in welke oceaan de vis gevangen is en met welke boot. De reis van de vis van de boot tot op uw bord wordt op deze manier zichtbaar. Binnenkort krijgen de overige producten van John West ook deze code.

Consumentenonderzoek herkomst vis
Het onderzoek is in augustus 2012 online door Panelwizard uitgevoerd. 534 respondenten deden mee.

Het verhaal achter het blikje
Consumenten die benieuwd zijn naar de herkomst van de tonijn van John West kunnen de code die op de verpakking staat invullen op John-West.nl. Bart de Vuijst, country manager John West Holland: ‘We weten waar de vis in onze blikjes vandaan komt, op welke van onze schepen deze gevangen is en we weten zelfs de naam van de kapitein van het schip. We zijn verheugd om deze gegevens nu te kunnen delen met onze consumenten.’

MSC en herkomst
John West heeft sinds 2010 een reeks van conserven in zijn assortiment die het MSC (Marine Stewardship Council) logo dragen. Dit zijn zalm, makreel en sardines. Het bedrijf produceert sinds 1857 vis.

Bron:http://www.voedingnu.nl

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>