Ontbijt overslaan is niet gezond

Het risico op hart- en vaatziekten stijgt door overslaan van het ontbijt. Hier is 20 jaar lang onderzoek naar gedaan onder 2184 mensen.
Uit het onderzoek blijkt dat het niet nuttigen van een ontbijt tot obesitas leidt, het cholesterol in het bloed laat stijgen en meer opslag van vet rond de buik. Dit zijn factoren die het risico op het ontstaan van hart- en vaatziekten laat stijgen. Ook vonden de onderzoekers hogere insulineconcentraties in het bloed wat een risico kan vormen voor het ontwikkelen van diabetes.
Dit onderzoek toont risico’s op de lange termijn aan, andere onderzoeken konden dit niet aantonen en advieseerden alleen dat regelmatig ontbijten gezond is voor het hart.

De onderzoekers denken dat deze mensen vaak een ongezonde levensstijl met veel snoep, weinig beweging, weinig vezels, vitamine en mineralen hebben. Tijdens dit onderzoek kwam ook naar voren dat de manier waarop het vet in het lichaam wordt opgeslagen verandert door het overslaan van het ontbijt.

Bron: HLN

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ontbijt overslaan is niet gezond

  1. yaniek

    Goed artikel. Veel mensen denken dat je kunt afvallen door de belangrijkste maaltijd over te slaan. Je hebt energie nodig voor de hele dag!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>