Rubriek: Restaurant tips

Tips waar u op kunt letten bij een bezoek aan een restaurant. Want met een dieet kunt u best wel uit eten

Wietze voor 1 dag eigen pizzeria!

‘ s Ochtends in de auto naar werk luister ik altijd naar Q-music, waar Mattie en Wietze hun eigen programma hebben. Vandaag is Wietze jarig en Mattie had een heel leuk verjaardagscadeau voor hem bedacht. Het is namelijk een droom van Wietze om ooit een eigen pizzeria in Amsterdam te hebben. Hij werd er vanmorgen

Lees verder...

Pas insuline spuiten als eten op tafel staat!

Maandag hadden  we de derde cursusdag over diabetes en daar sprak een diëtist uit Tilburg over haar ervaringen met mensen met diabetes. Zo vertelde ze over een man met insuline afhankelijke diabetes die alvast zijn maaltijdinsuline ging spuiten voordat hij Chinees eten ging halen. Daar aangekomen in het restaurant was het ontzettend druk en moest

Lees verder...

Horeca nu echt rookvrij

Ieder jaar sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van (mee)roken. Met een rookvrije horeca wordt de blootstelling aan schadelijke tabaksrook aanzienlijk verminderd. Vanaf nu mag er in geen enkel café meer worden gerookt. Ook niet meer in de kleine kroegen zonder personeel.

Lees verder...

Glutenvrij ontbijt in hotel?

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een weekend of week een hotel te boeken. Daar zou je moeten kunnen genieten van een uitgebreid ontbijt. Maar dat is vaak lastig als je coeliakie hebt, oftewel een gluten-intolerantie.        

Lees verder...

Vanaf december is de horeca verplicht allergenen te vermelden

Vanaf 13 december 2014 zijn horecaondernemers verplicht om informatie over `mogelijke` allergenen in het eten te verschaffen. Mogelijke allergenen zijn: glutenbevattende granen; schaaldieren; eieren; vis, met uitzondering van visgelatine; aardnoten (pinda’s); soja; melk (inclusief lactose); noten; selderij; mosterd; sesamzaad; zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l. lupine; weekdieren. Maar

Lees verder...

Vraag jij om een doggybag in een restaurant?

Laatst was ik uit eten met een vriendin. We hadden wat brood vooraf gegeten en ze had een voorgerecht besteld. Haar hoofdgerecht was heerlijk,  maar het was teveel om op te eten. Toch was het genoeg om nog een keer van te eten. Mijn vriendin zei: `Eigenlijk zou ik een doggybag moeten vragen`. Omdat we

Lees verder...

Nieuwe Europese Allergenenwetgeving

Vanaf 13 december 2014 wordt er een nieuwe Europese allergenenwetgeving van kracht. Horecabedrijven moeten informatie kunnen geven aan hun gasten over de aanwezigheid van 14 allergenen in onverpakte producten.    

Lees verder...