Vanaf december is de horeca verplicht allergenen te vermelden

Vanaf 13 december 2014 zijn horecaondernemers verplicht om informatie over `mogelijke` allergenen in het eten te verschaffen. Mogelijke allergenen zijn: glutenbevattende granen; schaaldieren; eieren; vis, met uitzondering van visgelatine; aardnoten (pinda’s); soja; melk (inclusief lactose); noten; selderij; mosterd; sesamzaad; zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l. lupine; weekdieren. Maar hier zitten nog veel haken en ogen aan.
De horeca zou menukaarten moeten maken met de allergenen erbij vermeld, of mondeling toelichten als er vragen zijn. Ze zouden etiketten kunnen laten zien van de producten die ze gebruikt hebben en ze zouden ook een certificaat kunnen halen als bewijs dat ze genoeg kennis hebben over allergenen en hoe ze daarmee om moeten gaan in de keuken.

allergie

 

 

 

 

De vraag is of dit allemaal gaat lukken voor 13 december. Ook omdat het kennisniveau in de horeca heel sterk varieert, van uitstekend tot zo goed als nihil. Aan de horeca wordt aangeraden om geen garanties te geven als er onvoldoende kennis aanwezig is over allergenen. Via de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging kun je wel kijken welke restaurants in ieder geval glutenvrij zijn.

Voor meer info:https://www.glutenvrij.nl

MB

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vanaf december is de horeca verplicht allergenen te vermelden

  1. Paul Turk

    Laten wij hier nu een goedkope en uiterst gebruiksvriendelijke oplossing voor hebben!

      /   Reply  / 
  2. Hermien

    Dit doen ze al jaren in Duitsland,

    zo ook Kleurstoffen, Conserveermiddelen en Smaakversterkers,

    daarvoor zijn ook heel veel mensen allergies !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>