Voorkomen is beter dan genezen

man draakt heel veel fast foodJe voelt je al een tijdje niet lekker en brengt vervolgens een bezoekje aan de huisarts. Daarna geeft hij wanneer het nodig is een recept mee voor medicijnen of een ander middel. Dit gaat steeds vaker zo, waarbij een belangrijk component wordt vergeten. Namelijk voeding. Eventuele klachten en ziektes kunnen in veel gevallen worden voorkomen door middel van voeding. Door een gezond en gevarieerd voedingspatroon wordt de algehele gezondheid verbeterd en voorkomt het problemen op langere termijn.

Volgens TNO Onderzoeker Ben van Ommen en Hanno Pijl, internist/endocrinoloog aan het LUMC moeten we overgaan op een ander gezondheidssysteem: gezondheidszorg in plaats van ziekenzorg. Zo wordt er voorkomen dat mensen ziek worden en worden mensen gezond gehouden. De combinatie van leefstijl en genen bepalen het verloop van ons leven. Wanneer men gezonder gaat leven kunnen ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten worden genezen of zelfs worden voorkomen. Voeding heeft dus een veel grotere rol in ons leven dan we aanvankelijk dachten. Wilt u graag hulp bij het verbeteren van uw voedingspatroon of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

AH

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>