Rubriek: voeding

Mayonaise of ketchup?

Belgische mayonaise moet minstens 80 procent vetstof en 7,5 procent eigeel bevatten. De regering wil nu, op vraag van de sauzenmakers, de ‘mayonaisewet’ aanpassen.

Lees verder...

Flexitariër of vegetariër?

De discussie over het wel/niet/soms eten van vlees komen sommige mensen de neus uit. Ze willen zelf bepalen wat ze wel of niet eten. Vurige betogen van voorstanders om minder of geen vlees te gaan eten, leidt tot ergernis bij de vleesliefhebber en de types die er sowieso niet van houden om gedicteerd te worden

Lees verder...

Minder suiker in frisdranken

Ik las vanochtend in de krant dat de overheid besloten heeft dat fabrikanten minder suiker in hun frisdranken moeten doen. Dit zou o.a. moeten helpen tegen het feit dat de helft van de Nederlanders met overgewicht kampt.      

Lees verder...

Kokosvet: eten en schoonheidsproduct

      Misschien gebruikte u het al jaren, maar tegenwoordig is een potje kokosvet in aardig wat keukens terug te vinden. Je kunt er alles in bakken en sommigen smeren het ook op hun brood. Het is hard, maar binnen een mum van tijd is het vloeibaar.

Lees verder...

Blaasontsteking door slechte weerstand?

Uit onderzoek is gebleken dat maar weinig vrouwen weten wat de oorzaak van blaasontsteking is. Merendeel denkt dat het door een slechte weerstand komt. Terwijl de oorzaak de bacterie Escherichia coli is. Deze is normaal in de darmen aanwezig, maar kan vanuit de anus via de urinebuis de blaas binnendringen.  

Lees verder...

Oesterzwammen: gunstig effect op de bloedsuiker

Paddenstoelen hebben een gunstige invloed op de bloedsuiker. Wetenschappers uit Sri Lanka zagen dat ook voor gevriesdroogd poeder van Pleurotus ostreatus(oesterzwam) en P. cystidiosus bij patiënten met diabetes type 2 en bij gezonde personen. Zowel nuchtere bloedspiegel als de bloedspiegel na een maaltijd gingen naar omlaag. Bij diabetespatiënten nam het insulineniveau toe.      

Lees verder...