Minder suiker in frisdranken

Ik las vanochtend in de krant dat de overheid besloten heeft dat fabrikanten minder suiker in hun frisdranken moeten doen. Dit zou o.a. moeten helpen tegen het feit dat de helft van de Nederlanders met overgewicht kampt.

 

 

 

Natuurlijk helpt elke stap (hoe betuttelend ook) maar er zijn veel meer factoren waardoor het gewicht de verkeerde kant op gaat. Mensen zijn zich niet bewust van wat ze eten en drinken en dat de energiebalans niet goed is (wat gaat er in en wat verbrand je). Vaak gaat het gewicht ook sluipend omhoog, waardoor je niet door hebt dat je na jaren een aantal kilo’s er bij hebt. En ineens een BMI van boven de 25 hebt. Mocht je (bijtijds) stappen willen ondernemen, kun je altijd een poosje een eet/drink/beweegjournaal bijhouden en zodoende inzicht krijgen in wat er scheef zit. Een diëtist kan hierbij helpen.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>