Rubriek: nieuws

Zoutarme bouillon?

        Laatst hadden we vergadering met collega diëtisten en 1 collega had een wel heel bijzondere `zoutarme` biologische bouillon. Het merk was Natur Compagnie. Bij de ingrediënten stond namelijk gewoon zeezout en er was ook nergens te vinden hoeveel zout of natrium er dan in zat. Dus: Lees niet alleen het etiket,

Lees verder...

Glutenvrije markt op 26 maart 2016

        De NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) organiseert jaarlijks een glutenvrije markt in Veldhoven. Dit jaar is dat op zaterdag 26 maart. Diverse leveranciers van glutenvrije producten zijn dan aanwezig. Je kunt proeven en uitgebreid ideeën en tips uitwisselen. In de voorlichtingsstand kun je terecht bij ervaren vrijwilligers van de NCV. Zij kunnen

Lees verder...

Nationale Gezondheidsbeurs 2016

  De Nationale Gezondheidsbeurs is er ook dit jaar weer: van donderdag 11 t/m zondag 14 februari 2016 in de Jaarbeurs Utrecht. Het is de grootste beurs in Nederland op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. Er wordt gewerkt met 6 thema’s: Medisch & Zorg, eHealth & Technology, Beauty & Verzorging, Body &

Lees verder...

Drinkvoeding nu ook online bestelbaar

        Arla protino is een zuiveldrank die is ontwikkeld voor ouderen, mensen die moeten aansterken of met weinig eetlust of een hogere eiwitbehoefte hebben. Arla Protino is nu ook verkrijgbaar via AH online en niet alleen maar via de groothandel. Elk flesje van 125 ml bevat gemiddeld 13,6 g eiwit en 255

Lees verder...

Weer nieuw seizoen `Bizarre eters`

Net als vorig jaar komt het realityprogramma `Bizarre eters`weer op de tv. Daarin gaan Dennis Weening en voedingspsycholoog Lieveke Goossens 12 personen begeleiden bij hun selectieve eetstoornissen. Voor deze mensen staat hun leven geheel in het teken van eten. En helaas niet op een positieve manier. De eetstoornissen van de kandidaten hebben een grote invloed

Lees verder...

Minder suiker bij Starbucks

Starbucks gaat de hoeveelheid suiker met een kwart verlagen.  Dit zou in 2020 helemaal gerealiseerd moeten zijn. Dit geldt ook voor Nederland. De reden is dat steeds meer klanten hierom vroegen. Het gaat hierbij om speciale drankjes waarin veel suiker zit, zoals de Frappuccino. Maar Starbucks wil nog meer doen, zo willen ze in de

Lees verder...

2016:het jaar van de Boon?

2016 moet het internationale jaar van de Boon oftewel peulvruchten worden. Wereldwijd wordt er aandacht besteed aan de bonen, waaronder ook in Nederland. Dit wordt gedaan onder de naam: Blije Boon. De Blije Boon is een initiatief van het Nationaal Comité Bonen 2016; een beweging die zich inzet voor de boon in Nederland. In het

Lees verder...

Naast visolie ook insectenolie?

Diverse insecten worden nu al gebruikt als eiwitbron. Zowel voor mensen en in diervoeding. De insecten (o.a. meelwormen, keverlarven, krekels, kakkerlakken, sprinkhanen en soldatenvliegen) bevatten niet alleen eiwit, maar ook olie. Deze insectenolie bevat waardevolle omega-3 vetzuren en wordt op dit moment weggegooid. Nu wordt er onderzoek gedaan door Wageningen UR naar de verschillende fracties

Lees verder...

Kinderdiëtist Amstelveen en Amsterdam

Binnen de diëtistenpraktijk Renate de Schaap  was Renate de Schaap al kinderdiëtist, maar sinds kort is Tilly Zuidema ook gediplomeerd kinderdiëtist. Waar kunt u zoal aan denken om met uw kind naar de (kinder)diëtist te gaan? Verschillende eetproblemen, eetstoornissen, over/ondergewicht (afbuigende groeicurves), voedselintoleranties- en allergieën, maag – en darmklachten. Wij geven altijd persoonlijk advies en

Lees verder...

Voeding in spreekkamer (huis)artsen

Laatst had ik een arts in opleiding die bijna klaar was met zijn studie bij mij op consult. Hij gaf aan dat er in de opleiding eigenlijk te weinig aandacht wordt besteed aan voeding. Nu las ik ook een recent artikel waar dat nog eens werd toegelicht. Praten over voeding en een gezonde leefstijl is

Lees verder...