Plastisch chirurgen pleiten voor vergoeding van buikwandcorrectie

Plastisch chirurgen klagen over hun imago: het mag voor de buitenwereld misschien kolderiek aandoen, maar kan volgens Irene Mathijssen, voorzitster van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC), grote gevolgen hebben. Want niet alleen het grote publiek associeert het vak met cosmetiek, ook de verzekeraars en de politiek laten zich daardoor leiden. „Nog steeds wordt er op een feestje gegniffeld als ik vertel dat ik plastisch chirurg ben. Als ze iets langer nadenken, denken ze naast borsten hooguit ook aan brandwonden, maar verder komen ze niet. Verzekeraars hebben eenzelfde reactie. Daar is een slecht begrip van wat we doen. Te snel wordt aangenomen dat er geen medische indicatie voor de operatie is en wordt niets meer vergoed.”

„Een goed voorbeeld zijn mensen met overgewicht, een van de grootste gezondheidsproblemen van onze tijd. Verzekeraars doen er alles aan om mensen te laten afvallen en heel veel wordt vergoed. Maar als die mensen eindelijk op een normaal gewicht zijn, hebben ze een overschot aan huid. Die gaat kapot en je krijgt smetten. Maar dan betaalt de verzekeraar niet meer.”

Bron: http://www.spitsnieuws.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>