Welk broodbeleg bij zwangerschap?

Als je zwanger bent is het belangrijk om gezond te eten. (zie ook de blog van gisteren over vis). Vandaag gaan we het hebben over het beleg wat je beter niet of beperkt kunt nemen. Te weten kaas en vlees.

Het is belangrijk om geen zachte buitenlandse kaas van rauwe melk (au lait cru) te eten, omdat deze niet is gepasteuriseerd en de listeria bacterie kan bevatten. Maar alle gepasteuriseerde kazen kun je dus wel eten, alle boerenkazen, maar ook bv. roombrie, Camembert, Boursin en Mon Chou.

kaas2

 

 

 

 

Qua vleeswaren moet je oppassen met lever. Gebruik geen lever en wees zuinig met leverworst, leverkaas of paté op brood (max. 1 snee per dag). Lever bevat namelijk veel vitamine  A en teveel vitamine A is schadelijk.

Pas op voor de toxoplasmose parasiet en de listeria-bacterie: neem geen rauw of half rauw vlees (rookvlees, rosbief, filet américain, biefstuk, tartaar), was (rauwe) groente of fruit goed voor gebruik. Neem liever geen gerookte zalm en andere vacuümverpakte rauwe vis en pas op met lang bewaren van verse producten zoals vleeswaren en rauwkostsalades. Voorkom salmonellabesmetting: verhit (half)rauw vlees of rauwe melk door en door, gebruik geen rauwe eieren en zorg voor een goede hygiëne.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>