Kleinere kans op Alzheimer door eten vis

Eens per week vis op het menu is goed voor hersenen. Geestelijke achteruitgang op latere leeftijd kan er drie tot vier jaar mee worden vertraagd. Dat blijkt uit een onderzoek onder oudere Amerikanen.

De kans op hartziektes en Alzheimer lijkt te verminderen door de aanwezigheid van omega-3 vetzuren in vis zoals zalm en tonijn.

Ontdekt is dat het denkvermogen van mensen die één keer per week vis eten 10 procent minder snel per jaar achteruitgaat. Bij mensen die twee keer in de week vis op het menu hebben gaat de achteruitgang gemiddeld 13 procent langzamer.

Omega-3 vetzuren komen vooral voor in vette vis, zoals zalm, makreel en haring.

Links:
Archives of Neurology

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>