Gezonde hamburger

hamburgerHet zal niet lang meer duren of de hamberger wordt een gezonde snack.
Het Canadese bedrijf Végélip heeft een hamburger geïntroduceerd waarbij een deel van de ongezonde dierlijke verzadigde vetzuren zijn vervangen door een soort gel met gezonde oliën uit koolzaad, vlas en vis.

De gel die ook Végélip wordt genoemd heeft een vleesachtige textuur, is bestand tegen verhitting en kan worden aangepast aan de wensen van de vleesverwerker. Volgens Végélip wordt geen soja gebruikt maar veel geavanceerder bestanddelen.

De nieuwe vleesgel is er in twee versies. Eén voor gebruik in verwerkte vleesproducten zoals worst en hamburger – deze smelt niet bij hoge temperaturen. De andere is romiger en kan botervet vervangen in zuivelproducten zoals melk, ijs, kaas en yoghurt.

Meer weten, lees dan het artikel op Meatprocess.com.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gezonde hamburger

  1. BOLLE

    wat is dit???:s:s>s>s>s>s>s

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>