Voorkeursbeleid drinkvoeding 2016

 

 

 

 

 

Soms lukt het mensen niet om voldoende te eten en  is drinkvoeding nodig. Drinkvoeding is een vloeibare voeding die calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevat. Het gebruik van drinkvoeding is een manier om de voeding energie- en/of eiwitrijker te maken, in een periode dat het mensen niet lukt om (meer of vaker) te eten. In overleg met de diëtist wordt besloten welke drinkvoeding wordt gebruikt als aanvulling op de huidige voeding of in sommige gevallen in plaats van de huidige voeding. Als diëtist maken wij een overwogen keuze welke drinkvoeding het beste past. Dat kan gaan om de smaak of consistentie en of iemand bepaalde allergieën of slikklachten heeft of bijvoorbeeld COPD of decubitus.

Nu had VGZ vorig jaar een voorkeursbeleid voor een bepaald merk drinkvoeding, waarover mensen dan geen eigen risico hoefden te betalen, maar was de keuze wel beperkt. Nu heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in een rechtszaak die door Nutricia en de Stichting Patiëntenbelang Ondervoeding en Vergoeding Dieetpreparaten tegen VGZ is aangespannen. Door de rechter is bepaald dat verzekerden over deze kosten wel eigen risico moeten betalen. Gebruikt de VGZ verzekerde in 2016 een voorkeursproduct? Dan worden de kosten van de voorkeursproducten dus niet meer vrijgesteld van het verplicht en het vrijwillig eigen risico.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>