Welke vis bij zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond te eten. Daarnaast is het belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en gezonde vetten te eten. Voordat je zwanger bent wordt aangeraden om dagelijks 0,4 mg foliumzuur te nemen, tot de achtste week na de bevruchting. Ook is het gedurende de hele zwangerschap belangrijk om dagelijks 10 mcg (400 IE) vitamine D te nemen.

vis

 

 

 

De vetzuren in vis (EPA en DHA) zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen bij ongeboren baby’s. Zwangere vrouwen doen er daarom goed aan twee keer per week vis te eten, waarvan ten minste één keer vette vis.
Vrouwen moeten tijdens de zwangerschap oppassen met de consumptie van een aantal vissen. Zwaardvis en verse tonijn kunnen beter niet worden gegeten. Deze vissen kunnen mogelijk sporen van kwik bevatten. Makreel, haring en zalm zijn goede alternatieven. Het eten van paling uit de Nederlandse rivieren wordt ook afgeraden. Rauwe vis en voorverpakte gerookte vis kun je ook beter laten staan, omdat ze besmet kunnen zijn met listeria-bacteriën. Als deze vis echter wordt verhit, kan het met een gerust hart worden gegeten. Haring valt overigens niet in de categorie ‘rauwe’ vis. Haring is namelijk op een speciale manier in pekel gerijpt.

MB

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>