`Het kleinste kamertje` op reis

Vanwege de Darmkankermaand maart reist ‘Het kleinste kamertje’ in 2014 langs tien Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te vragen voor darmkanker. Dit is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties. In ‘Het kleinste kamertje’ wordt een film afgespeeld die op een informatieve en luchtige manier verschillende aspecten van darmkanker belicht. De film is geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen en wordt gespeeld door Han Oldigs, Ellen Pieters, Sergio IJssel en Marlies Heuer.

wc rol

 

 

Diagnose Darmkanker
Iedere dag krijgen 35 mensen de diagnose darmkanker te horen. 5.000 mensen overlijden jaarlijks aan deze ernstige ziekte. Daarmee is darmkanker de tweede vorm van kanker waar Nederlanders aan overlijden. Bij vroegtijdige opsporing is het één van de best behandelbare vormen van kanker. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de mensen boven de 50 aangeeft weinig tot geen kennis over darmkanker te hebben. (1) Hoe meer kennis Nederlanders hebben over darmkanker, hoe eerder diagnose mogelijk is en dus een verhoogde kans op genezing. Want tijdige diagnose redt levens.

‘Het kleinste kamertje’
In een oude poepdoos, getransformeerd naar klein theater, is een vrolijke en informatieve film te zien waarin verschillende monologen en sketches elkaar afwisselen. In deze mini-voorstelling van tien minuten komen de verschillende aspecten van darmkanker aan bod: de ongemakken, het verdriet, samen ziek zijn, de bewustwording en de opluchting. Het verhaal is geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, schrijver en regisseur van onder andere ‘Het Klokhuis’. ‘Het kleinste kamertje’ staat vanaf 3 maart in het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp. Daarna gaan ze naar verschillende locaties

Maag lever darmstichting
Naast ‘Het kleinste kamertje’ lanceert de Maag Lever Darm Stichting half maart een landelijke campagne om mensen bewust te maken van de alarmsignalen van darmkanker. Er vroeg bij zijn is namelijk van levensbelang.

Agenda ‘Het kleinste kamertje’

3 t/m 10 maart Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp
10 t/m 17 maart BovenIJ Ziekenhuis te Amsterdam
17 t/m 22 maart Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam
24 t/m 31 maart Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen
31 t/m 7 april Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal
7 t/m 14 april TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg
14 t/m 19 april Laurentius Ziekenhuis te Roermond
22 t/m 28 april CZ Deventer Ziekenhuis te Deventer (Onder voorbehoud)
6 t/m 12 mei De Tjongerschans te Heerenveen
12 t/m 19 mei Medisch Spectrum Twente te Enschede

(1) Onderzoek TNS Nipo – April 2013

Bron: MLDS

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>