Hoeveel vet bevat volle yoghurt?

Voor veel mensen zijn sommige teksten op verpakkingen van yoghurt misleidend.  Dan staat er: slechts 3% vet!  Terwijl 3%  (3 gram vet per 100 gram) officieel gewoon  volle yoghurt is. En halfvolle yoghurt is 1,5% vet en magere yoghurt is nog minder dan 1%.  Daarnaast hebben we ook nog de Griekse yoghurt; die bevat maar liefst 10% vet. Toch hoor ik vaak van cliënten dat ze denken dat 10% niet veel is. Het `klinkt `niet als veel.

yoghurt

 

 

 

 

Dus: Kies bij voorkeur magere of halfvolle yoghurt of kwark en soms de volle yoghurt (3%). Kies de kwark en yoghurtsoorten met meer dan 3% vet bij uitzondering. Soms hebben ze het iets duidelijker gemaakt door er roomyoghurt op te zetten.

Succes!

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoeveel vet bevat volle yoghurt?

  1. fj zirus

    Vet moet zeker niet geminderd worden voor ouderen is het juist gezond om een wat cholesterol te hebben. Goed voor genezing, weerstand, en tegen het langdurig hebben van honger gevoel waardoor je meer gaat eten van brood en adere meelprodukten.
    Beperk de geoxideerde vetzuren. Bak niet met meervoudig onverzadigde olien. Beperk plantaardig geharde vetzuren ivm transvetzuren, de killer op termijn. daardoor raken je aderen en haarvaten verstopt met als gevolg orgaanfalen. http://www.makersdiet.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>