Verandert spierweefsel in vet?

Er zijn een hoop misverstanden over bewegen en sporten. Spieren en vet zijn twee totaal verschillende weefsels die niet inwisselbaar zijn. Waarom denken mensen toch vaak dat spieren in vet veranderen als zij stoppen met sporten? De spieren gaan van strak naar slap als ze niet worden gebruikt en nemen af in grootte. Veel mensen stoppen met trainen, maar passen de hoeveelheden die zij eten niet aan. Als je minder traint, hoef je ook minder te eten. Dus komen ze aan en kunnen  ze meer vet op hun lichaam krijgen, maar niet in plaats van de spieren, het komt erbij.

Anatomy

Overigens zijn spieren veel zwaarder dan vet (tot 5 keer zo zwaar!), dus in gewicht hoef je het niet eens te merken. Of je moet echt aan topsport doen en door een blessure acuut moeten stoppen, dan kan het wel sneller gaan. Maar je kunt het wel merken in de omvang, je kleding iets strakker zitten.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>