Het Nieuwe Eten@work

Steeds meer bedrijven willen samen met hun werknemers de vitaliteit op de werkvloer verbeteren. Werknemers voelen zich daardoor niet alleen fitter en gezonder; ze kunnen hun werk beter aan en leveren een hogere productiviteit. Het Nieuwe Eten @Work sluit hier bij aan.

Het Voedingscentrum biedt in samenwerking met High Five Health Promotion een vitaliteitsprogramma voor werknemers: Het Nieuwe Eten @Work. Dit programma is gebaseerd op Het Nieuwe Eten en voldoende bewegen.

 

 

Het Nieuwe Eten is eenvoudig:

  • verander je eetpatroon in kleine stappen;
  • wacht tot een verbeter-stap een gewoonte is;
  • pak dan een volgende stap aan.

Persoonlijke stappen
Deelnemers kiezen persoonlijke verbeterstappen binnen bestaande categorieën, zoals gevarieerder eten, kleinere porties kiezen of gezondere producten kiezen.  Ze krijgen inzicht in hun eetpatroon en eten stap voor stap gezonder volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf.

Medewerkers krijgen uitleg over het programma via online video’s en houden hun verbeterstappen en gegevens in een online omgeving bij. Deelnemers ontvangen wekelijks een begeleidende e-mail met tips op basis van de gekozen verbeter-stap.

Gezonde omgeving
Stimuleert het bedrijf hiernaast ook nog beweging en passen ze het voedingsaanbod op de werkvloer aan? Dan profiteren de deelnemers volop van gezondheidswinst. Wanneer werkgevers bijvoorbeeld het aanbod in de bedrijfskantine en automaten aanpassen, dan verandert de ‘eet-omgeving’ van werknemers. Iedereen die gebruik maakt van het voedingsaanbod binnen het bedrijf kan dan gemakkelijk de gezonde keuze maken.

Bron: http://www.voedingscentrum.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>