Eetmeter nu ook als app te downloaden

Mensen die willen werken aan hun eetpatroon kunnen dat nu heel makkelijk via hun telefoon. Dit maakte het Voedingscentrum deze week bekend. Met de nieuwe app Mijn Eetmeter kunnen mensen met hun smartphone bijhouden wat ze nuttigen.

Via Mijn Eetmeter op de site van het Voedingscentrum houden al ongeveer 200.000 Nederlanders hun eetpatroon bij.

Persoonlijk voedingsadvies

Naast het bijhouden van de calorieën geeft de Mijn Eetmeter app persoonlijke voedingsadviezen die gebaseerd zijn op leeftijd, gewicht, geslacht en bewegingsniveau. Als iemand alles wat hij of zij eet en drinkt in de app noteert ziet diegene meteen hoeveel calorieën er genuttigd zijn en of zijn of haar eetpatroon alle voedingsstoffen, volgens de Schijf van Vijf, bevat. De gebruikers van de app krijgen ook inzicht in hun gewicht met de ingebouwde BMI-meter.

Micro- en macronutriënten

De nieuwe app geeft een overzicht van de hoeveelheid vitamines, mineralen en macronutriënten in de voeding. In totaal kunnen gebruikers van 25 verschillende voedingsstoffen zien hoeveel ze ervan binnenkrijgen.

Betrouwbare gegevens
Alle gegevens komen uit de Levenmiddelendatabank (LeDa) van het Voedingscentrum en RIVM. Hiermee zijn mensen, volgens het Voedingscentrum, altijd verzekerd van de meest betrouwbare gegevens over hun voeding. De app is gratis te downloaden en is onderdeel van meerdere tools op Mijn Voedingscentrum

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>