Chia zaad; bron van omega 3, anti-oxidanten en kan helpen bij afvallen

Chia zaad bevat een zeer hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, deze vetzuren hebben een positieve invloed op hart en bloedvaten, hersenfuncties, het gezichtsvermogen, de geestelijke balans en het cholesterolgehalte. Daarnaast bevat het ook antioxidanten, aminozuren, calcium, ijzer en foliumzuur. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen veroudering en tegen kou en zon (UV). 1 volle eetlepel Chiazaad bevat 3x meer ijzer dan spinazie, 3 x meer anti-oxidanten dan zwarte bessen, 6 x meer calcium dan volle melk en 15 x meer magnesium dan broccoli.

Soeplepel chiazaden Stock Afbeeldingen


De zaden zijn afkomstig van de Chiaplant. Chia zaad bevat geen allergenen, dus door vrijwel iedereen te gebruiken. Chia zaad houdt water vast en zorgt daarmee voor een verzadigd gevoel. Het is een waardevolle aanvulling voor meer energie, gezondheid en om af te vallen. Je kunt het door de yoghurt doen (evt. samen met muesli) of door vruchtensap. Omdat het veel water opneemt, wordt het een beetje gelachtig (zoals Aloë verasap).

www.gezondheidswinkel.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>