Handig pasje voor kinderen met coeliakie (glutenvrij dieet)

De Care Aware card
De Care Aware card is een vrolijk vormgegeven kaart met foto van het kind, naam, geboortedatum, telefoonnummer en natuurlijk “hoe je met coeliakie omgaat”. Handig om uit te delen! De Nederlandse Coeliakie Verenining (NCV) is de eerste patiëntenorganisatie in Nederland die dit middel gaat inzetten voor haar jeugd. Naast het nieuwe foldermateriaal van de NCV is de kaart een krachtig middel voor snelle voorlichting op het schoolplein, schoolreisje, partijtjes, kinderdagverblijf en kamp. De groen met witte kaart heeft het formaat van een creditcard, is dubbelzijdig gelamineerd en full color bedrukt.

 

 

Wat kost het?
Voor leden van de NCV kost het € 7,50. Ook niet-leden van de NCV kunnen een set kaarten bestellen. De prijs bedraagt dan € 9,-.

Hoe werkt het?
De tekst op de kaart is bepaald door de NCV om eenduidige voorlichting over coeliakie te garanderen. Je hoeft alleen nog maar de naam van je kind, geboortedatum, eventueel een foto en telefoonnummer toe te voegen. 20 kaarten komen vervolgens jouw kant op. Een paar om uit te delen aan juf, meester en ouders van beste vriendjes en een paar kaarten voor ad-hoc activiteiten.

Bron: http://www.glutenvrij.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>