Theaterstuk `Honger`over eetstoornissen in Amsterdam

Vandaag di 15 mrt en woe 16 mrt spelen we in theater Bellevue  de voorstelling HONGER van TG Sonja in Amsterdam om 20.30 in de grote zaal.
De voorstelling wordt gesteund door stichting SABN.
HONGER is een indringende voorstelling over het gevecht van een vrouw met haar identiteit, en het verlangen te voldoen in een wereld die is geobsedeerd door fysieke schoonheid.

Een jonge vrouw heeft jarenlang gevochten met afwisselend anorexia en boulimie. Dwanggedachten en regels bepaalden tot in hoeverre zij zich mocht laten helpen. Nu heeft ze eindelijk een vreemd soort rust gevonden in de totale uithongering: ze zal nooit meer eten. Ze is lethargisch, af en toe waanzinnig en volgens de artsen niet meer toerekeningsvatbaar. Toch is er wel degelijk een stem in haar die wil leven, die dromen heeft en verlangens. Het is eten of gegeten worden.

Schrijfster Annemarie Slotboom dook met regisseur Jori Hermsen in het hoofd van deze vrouw: zij gaven haar drie stemmen. Drie actrices vertolken haar hartenkreet, en maken in een maalstroom van gedachten, van woorden en beelden, van twijfels en verlangens de strijd om te kunnen zijn en te kunnen leven tastbaar. Wat gebeurt er als je de obsessie terzijde legt? Als je je enige houvast loslaat?

Voor meer info kijk op: http://www.tgsonja.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>