Extreem dieet: zwangere vrouw overleeft op halve appel per dag

De Britse zangeres en voetbalvrouw Louise Redknapp (35) stond op het punt te bevallen van haar tweede kind toen ze deze reportage maakte over pregorexia, de drang van vrouwen om tijdens de zwangerschap al aan het diëten te slaan.

Louise Redknapp wist zelf heel goed hoe groot die drang was: negen weken na haar bevalling stond er een fotoshoot voor het lingeriemerk Triumph gepland. In de reportage praat het model met een vrouw die amper vier kilo was verdikt terwijl ze op twee weken van haar bevalling stond. Het dieet van die vrouw bestond uit één appel gespreid over twee dagen. In Californië praat Redknapp met een vrouw die vijf maanden na de geboorte van haar tweede kind een ‘mommy makeover’ plande om de sporen van de bevalling uit te wissen: een borstcorrectie, een buikoperatie en liposuctie in de dijen. Klein detail: fotomodel Louise Redknapp maakte in 2007 een reportage waarin ze zichzelf uithongerde om het befaamde Amerikaanse ‘maatje nul’ te bereiken. Ondanks de goede bedoelingen van de reportage bleken heel wat meisjes met anorexia Redknapp als een heldin te zien.

Dit is natuurlijk heel slecht voor moeder en kind om zo eenzijdig en weinig te eten. Hierdoor komen er afvalstoffen vrij van de moeder die ook bij de baby terecht kunnen komen en missen ze beiden vele essentiele voedingsstoffen. Jammer dat er meisjes zijn die Redknapp als heldin zien vanwege haar anorexia.

Bron: http://www.nieuwsblad.be

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>