Te dik of te dun: het kan allebei depressief maken

Niet alleen mensen met ernstig overgewicht, maar ook mensen die te weinig wegen zijn depressiever dan mensen met een normaal gewicht. Een paar kilootjes extra blijkt soms best gezond voor de geest!

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Opvallend: mannen met matig overgewicht zitten het lekkerst in vel. Zij blijken zelfs minder depressief dan mannen met een normaal gewicht.

Bij vrouwen is er geen verschil in gemoedstoestand tussen zij die een gezond gewicht en zij die matig overgewicht hebben. Over het algemeen zijn er naar verhouding meer vrouwen depressief dan mannen.

Voor je gemoedstoestand kun je misschien maar beter iets te dik zijn dan te dun. Te dunne mensen, vooral mannen, zijn namelijk over het algemeen depressiever dan mensen die te dik zijn.

Volgens het CBS heeft iemands gemoedstoestand invloed op het eetgedrag van mensen. Zij gaan daardoor meer of juist minder eten. Dat kan tot over- of ondergewicht leiden.

Het is echter niet zo dat te dikke mensen per se depressief worden; het is meer dat mensen met depressies vaker te zwaar zijn of blijven, omdat ze gaan eten.

Bron: http://gezondheid.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>