Overgewicht ook genetisch bepaald

Volgens een onderzoek naar een en twee eiige tweelingen is gebleken dat overgewicht niet alleen ligt aan het eet en beweegpatroon. Gebleken is dat dit ook genetisch bepaald kan worden. Het onderzoek is in de vorm van een boek gepresenteerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarin het onderzoek is gebundeld. Dit boek is geschreven door 31 onderzoekers. Deze onderzoekers hebben vijftien jaar lang wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Aan de hand van deze onderzoeken kunnen wetenschappers uitspraken
doen over erfelijkheid, leefgewoonten als roken, drinken en eten, maar
ook persoonlijkheid, intelligentie, depressie, migraine en hart en
vaatziekte worden sterk bepaald door genetische aanleg, dit blijkt uit
het tweelingenonderzoek. In het boek wordt een onderzoek beschreven
over aanleg voor overgewicht. De wetenschappers hebben onder andere tweelingparen extra eten gegeven. De tweelingparen aten een periode evenveel calorieen bewogen ook evenveel. Wat opmerkelijk was, was dat sommige paren slechts vier kilo aankwamen en andere wel veertien! Dit verklaren de onderzoekers ook door erfelijke aanleg.  Prof. dr. Dorret Boomsma, hoogleraar biologische psychologie aan de Vrije Universiteit, is de samensteller van het boek over het tweelingenonderzoek.
ND

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>