Afvallen met je gsm

Neem een mobiele telefoon, met ingebouwde camera, een stel diëtisten die foto’s van die camera’s kunnen ontvangen en je hebt een geheel nieuwe vorm van therapie voor mensen, die de nodige kilo’s kwijt willen raken.
Het Canadese en Amerikaanse initiatief MyFoodPhone biedt op basis van de mobiele technologie een geheel nieuwe dienst aan: een online dagboek van je eetgewoonten, waar diëtisten op reageren en je van advies voorzien.

Mijn ervaringen met dagboeken van je eetgewoonten zijn positief; mensen zijn zich hierdoor veel bewuster van hun eetgewoonten en ze kunnen feedback krijgen van een dietist. Ook de Harvard School of Public Health toonde al eerder aan dat dagboeken van je eetgewoonten succesvol kunnen zijn bij het kwijtraken van de nodige kilo’s. MyFoodPhone maakt van dit principe gebruik, alleen dan via de digitale weg.

Het business model achter deze nieuwe vorm van mobiele therapie is simpel. Het is waarschijnlijk nog maar heel even wachten tot we ook in Europa hiermee aan de slag kunnen gaan.

Bron: medicalfacts.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>