Mensen hebben geen eetrem

hamburgerDe gedachte dat de mens over een natuurlijke eetrem beschikt, is niet juist. Uit onderzoek van de Wageningse voedingsonderzoeker dr. Kees de Graaf naar eetgedrag blijkt onder meer dat mensen van nature het liefst veel en calorierijk voedsel eten en dat mensen die meer voedsel voorgezet krijgen ook automatisch meer eten.

Prof. Lawrence Green, die onder andere werkt voor de universiteit van Berkeley, hield tijdens dezelfde cursus een lezing over de lessen die voedingsvoorlichters kunnen leren van de strijd tegen het roken. Deze ongezonde gewoonte verliest rap terrein dankzij rookverboden, prijsverhoging en voorlichtingscampagnes.

Een dergelijk breed offensief tegen snoepen is het enige wat echt zal helpen in de strijd tegen overgewicht, denkt Green: “In situaties waar eten nu nog de normaalste zaak van de wereld is, zullen we dat over veertig jaar niet meer tolereren.”

Overgewicht in de VS en ander wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het probleem van overgewicht in de Verenigde Staten mogelijk veel ernstiger is dan tot nog toe werd aangenomen. Onderzoekers volgden in opdracht van de overheid de afgelopen dertig jaar 4.000 personen. Van de mannen bleek 90% zwaarlijvig te zijn of dat later te worden. Van de vrouwen kampte 70% met gewichtsproblemen.

Bron: gezonderworden.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>