Dronken jongeren bewegen niet

Vandaag maar eens twee berichten gecombineerd:
Jongeren bewegen veel te weinig staat er in het onderzoek van TNO "Bewegen in Nederland 2000-2004" en het bericht dat het alcoholgebruik onder de jeugd in de weekenden is zo groot, dat veel scholieren op maandag nog de hele dag "blauw" in de klas zitten .

Minder dan 30% van de jongeren doet matig inspannende activiteiten voor tenminste 30 minuten per dag op tenminste 5 dagen per week. Terwijl jongeren eigenlijk 60 minuten per dag iedere dag van de week matig inspannend actief moet zijn.

Van de 16- tot 18-jarigen begint 17 tot 20 procent al op de vrijdagavond stevig te drinken, de zaterdag en de zondagavond volgen ook nog.

De conclusie kan dan alleen maar zijn dat de enige beweging die jongeren maken van vrijdagavond tot maandag een polsbeweging is om de alcohol naar binnen te werken. Waardoor er geen tijd meer overblijft om 60 minuten per dag matig inspannend actief te zijn.

Dit bij elkaar, veel alcohol en weinig beweging, verklaart dan ook waarom steeds meer jongeren met overgewicht kampen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dronken jongeren bewegen niet

  1. Jeremy

    ja ik ben het er wel mee eens,
    maar ik ben zelf 16 en als wij bier gaan drinken gaan wij toch vaak op de fiets. en dan ben je al gauw aan dat uur per dag.

    gr. jerr

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>